• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumla başım dertte :(

Bencede sorun kizda, demek ki o biyerlerden görmüs ve uyguluyor....imkan varsa anneniz sizin evinizde baksin oglunuza, uzak tutun, ayrica nasil karsilarlar bilmem ama kizin ailesiylede bi konusun, 5 yasindaki bi cocukla konusulup neyin yanlis neyin dogru oldugu anlatila bilir...:ssz:

Hani işte diyoruz ya küçüklükten beri ayıp, günah diye yetiştirildik cinselliğe yabancı ve korkak büyüdük.
Cinsel sorunların kaynağı bu diye..

Demek ki çocuklara ayıp, yanlış, günah kavramından da bahsetmek gerekiyor. Okuduklarımıza bakarak..

Oğlunuz küçük henüz kıza uyuyor haliyle. Kız 5 yaşında cinsel kimliği tanıma, merak uyanma döneminde olduğu için ilgili.

Şimdi televizyonlarda da her şey çocuk önünde izlenir oldu, dikkat edilmiyor.

Utangaç bir çocuğu iletişim kurduğu arkadaştan koparmak doğru bir çözüm gibi gelmedi bana.
Neticede onlar çocuk. Yapılan yanlış güzel dille anlatılmalı ebeveynler tarafından..

Ben kız, erkek fark etmez utanma duygusu olan çocukları çok beğeniyorum.

Bence bir çocuk üstünü başkasının yanında çıkarmak istememeli, herkesin önünde tuvaleti yaptırılmamalı.

Başından anne, baba olarak utanç duygusu verilirse çocuk göbeğinin açılmasına bile müsaade etmez mesela.

Bugün 1. sınıf öğrencim daha 5 yaşında wcde ağlıyor altına kaçırmış diye, çıkmak istemedi kimse görmesin diye.
Konuştum ikna ettim çıkmaya, düğmeeee düğmeee diye gösterip ağlamaya devam etti.
düğmesini, fermuarını kapatıp çıkmak için uyardı mesela..

Don aşağıda ulu orta gezen çocuklar var..

Kim ne derse desin bir çocuğa utanma duygusu verilmeli, çocuk kendi kendini korumalı..

Tamam cinselligi tanima yaslari ama anlayis gostermek cocuklari aynen sevismeye tesvik etmek degil tabi

5 yasinda olana ciddi telkinler verilmeli yaptiginin yanlis oldugu daha olgunca anlatilmali

3 yasinda olana da yine mumkun mertebe anlayacagi lisanla dogru bir sey yapmadigi anlatilmali

Cocuklar bir araya gelebilir fakat en azindan bir buyuk gozetiminde olmali bir sure, bu tur yakinlasmalarda bulunduklarinda yine dogru telkin verilmeli ve baska oyunlara yonlendirilmeliler

çok üzücü bir olay aslında..yapılması gereken tekşey kızın annesiyle biran önce iletişime geçmek..5 yaşındaki bir kızın bu şekilde davranmasının altında maalesef başka şeylerde olabilir..eğer bu kız çocuğu cinsel kimliğini tanıma evresinde değilse ozaman şu ihtimaller kalıyor,bu tür şeyleri bilmesi için ya birinden görmesi,ya tvden izlemesi,yada bu kıza birilerinin bunu öğretmesi vs vs...bu tür olayları es geçmemek lazım..

Merhaba kızlar . . Ben çalışan bir anneyim oğluma annem bakıyor oğlum 3 yaşında . . .annemin aprtmanında halamda kız torununa bakıyor 5 yaşında oda. . oğlumla halamın torunu son zamanlarda oyun oynarken yanındaki herkesi kovup yada kuytu bir yere geçip birbirlerini dudaktan öpüyorlarmış daha doğrusu hep kız öpüyormuş ama bizim oğlan yok demiyor tabi. . kız göbeğini açıp oğlumun göbeğinide açıp birbirine değdiriyormuş. . Hatta bugün halama torunu ben ona aşık oldum demiş . . .

Şunuda belirtmek isterim. . Eşimle herhangi bir yakınlaşmama oğlum şahit olmadı . . Hani gördüde yapıcak desem kesinlikle değil. Zaten tv izlemez pek fazla oradada görmüş olması imkansız . halamın torunuyla evcilik oynarken kız oğluma o benim kocam diyomuş.kocacım diye hitap ediyormuş. ..

Açıkçası korkuyorum . . anneme kesinlikle onunla yalnız oyun oynattırma dedim . . oğlumunda çok arkadaşı yok onunla zaman geçirmeyi seviyor. Normalde utangaç çocuk zaten onunla konuşuyor.

Ekimde pedogoga gidicez oradada paylaşıcam bu sorunumu . . Ama aranızda bu tarz tecrübesi olan varsa fikir almak istiyorum

oğlunuz 3 yaşında yani bizim anal dönem diye tabir ettiğimiz bir yaşta. bu durum yaşı itibariyle doğal bir dönem. çocuk yaptığında ciddi değil zaten bunu bir oyun olarak görüyor. size tavsiyem bir anaokulu öğretmeni olarak; sakın çocukla inatlaşmayın bu konu üzerinde bu yaş grubu çok inatçı olur, zıtlaşılırsa inatçılık huy haline dönüşebilir. çocuğun enerjisini başka yöne kaydırın yorulacağı, aklını meşgul eden başka bir etkinlik. kolay gelsin.

Kesinlikle kizin ailesine soylemelisiniz. Kiz bunlari normal gordugu icin kotu niyetli kisiler tarafindan kullanilabilir.
Ve oglunuz da ileride bunlari hatirlayip tacize ugradigini zannedebilir. Ne kadar kizin taciz etmek gibi bir niyeti olmasa da oglunuz boyle algilayabilir. Ben 2 yasimdan itibaren her seyi hatirladigim icin oglunuzun da hatirlamasina olanak veriyorum. Ailesi kendi kizina karsi duyarsiz bir tavir sergiler ise bir daha bu cocuklari yan yana getirmeyin.

Bu forumda 20 yaşında evlenmek isteyen kızlara erken daha küçüksün diyenlere sesleniyorum..
Görün görünnn:KK53::KK53::KK53:

Şaka bir yana hiç böyle birşey başımıza gelmedi kendim tek çocuğum ve evli değilim
sadece bir tane erkek kuzenim var benden büyük ama o da evli değil yani ailede hiç ufak çocuk yoko_O
Ama olsa ne iyi olur off abiii evlen artık yaaaa:mad::mad::mad:
Pedagog doğru seçim bence danışmakta fayda var...

Desteklerinizden ötürü teşekkürü bir borç bilirim arkadaşlar :KK68:
Dün bizim ufaklıklar tekrar bir araya gelmiş ve sadece oyuncaklarıyla oyun oynamışlar. . anneme özellikle belirttim bir daha aynı şey olursa ailesine söylicem diye. .
Dün halam torununu anaokulundan almaya giderken bizimkinide götürmüş. Kız bizimkini görünce arkadaşımmm diye boynuna sarılmış bizimki itmiş. . . :cool: Geçen gün ısrarlı söylemem bizimkinde az biraz etki etmiş sanırım. . :KK60:
Ayrıca oğluma elimden geldiğince ayıp ve utanç kelimelerinin anlamını söylüyorum. . Geçen gün balkonda tişörtünü ıslatınca çıkarmak istedim "ayıp herkes görür"dedi oysaki tişörtün altında atletide vardı. .
öpmenin ve göbek değdirmenin çok çok daha ayıp olduğunu ısrarla söylemeye devam edicem

Back
X