- Konu Sahibi seyrantepe
-
üzücü bir durum gerçekten canım..
ama önemli olan, babaannesinin halasının değil, senin ve babasının çocuğa ne kadar değer verdiği, ne kadar özen gösterdiğidir.
hiçbir çocuk "halan kuzenime benden daha yakın davranıyor" diye travma geçirmez. ama anne-baba sevgisi ve ilgisi önemlidir.
hem maddiyat herşey değildir. çocuk, annesi ile envayi çeşit zeka geliştirici oyun oynayabilir oyuncak dahi olmadan..
vs vs..
yani bunlar için canını sıkma..
Allah sana, evladına, eşine can sağlığı versin de en büyük derdin bu olsun..
belki bazılarınız azçok yaşadığım sıkıntıya burdan ortak olmuşsunuzdur. benim 2,5 yaşında bi oğlum var,burada tek dayanağım...ailem benden çok uzakta, sırf ben istiyorum die istemeye istemeye beni 10saat uzaklığa gönderdiler. burada hiç kimsemde yok, ne akraba ne bişey... kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum. daha öncede anlatmıştım. bi türlü sevemediler beni. alışamadılar. zaten beni sevmelerini de beklemiyorum. eltim ben daha hamileyken söylemişti benim oğlum daha çok sevilecek die, haklıymış...oğlumla eltimin oğlu arasında yaptıkları ayrıma dayanamıyorum. geçenlerde kayınvalidem görümcemle alışveriş merkezine gittik görümcem orada eltimin oğlu için 3 5 tane okuma kitabı aldı, sonra benim oğluma da dedi gel sana boyama kitabı alalım die, çocuğu önce oraya götürdü sora tekrar hikaye kitaplarının oraya, o ara bende aralıydım onlardan sonra hiç bişey almadan döndü, elinde eltimin oğluna aldığı kitaplarla , benim oğlumda boyama kitabı die tutturdu tam merkezden çıkarken. ben ne olduğunu anlamadım, sonra oğluma dedim ben sana alırım yarın die. o da alaycı bak annen yarın sana alırmış dedi, nasıl zoruma gitti ne olduğunu anlamadım bile. kayınvalidemde sonra oğluma önce istememiştin dedi . öyle bile olsa küçücük çocuk ne anlasın. o kadar kitabı öbürüne alıncaya kadar al bi tanesini ver ne olacak sanki, o an yanımda paramda yoktu, eşimde arabanın yanındaydı, kendimi o kadar çaresiz hissettimki...dün çok ağladım... sadece bu da değil, sürekli diğer torunları, alsınlar almasınlar demiyorum, ama ya ikisine de alsınlar ya da göstermesinler... diğeri geleceğinde markete giderler sadece onun sevdiği şeyler alınır , oğlum aşağı inirse tesadüfen,ona da verilir. böyle anlatınca çok saçma geliyodur belki. ama yerimde olsanız anlardınız çok üzgünüm. öbürüne herşeyin en iisini yapmak için elllerinden geleni yapıyorlar. çünkü eltimlerin durumu çok iyi... allaha şükür az çok bizde her istediğini amaya çalışıyoruz oğlumun ama bazen olmadığı zamanda oluyo, yaptıklarını görmemezlikten de gelemiyorum. ne yapacağım ben...
Cok üzüldüm ikiside torun sonucta bu ayrımcılıklarına anlam veremedim!!
Eltinizin oglu sizin oglunuzdan büyük mü?
Bazı dede ve babaannelerede ilk torun farklı görülüp, tutuluyor.. ( dogru degil tabiki )
Benim teyzemin kaynana ve kayınepederide yaparlardı aynı seyi teyzemin 3 oglu vardı diger eltilerinde de cocuk vardı ama benim büyük kuzenime hepsinden farklı davranıyorlardı. Bayram' da, karnede, dogum gününde vs. hep hediyeler ona alınırdı, harclıklar ona verilirdi..
Teyzem cok kızıyordu kızılmayacak gibi degil ki..
slm arkadaşım bence sen fazla kafana takma ALLAHA ŞÜKRETKİ ALLAH SANA ERKEK EVLAT VERMİŞ BİDE BAZI GERİ İNSANLAR ONUN ERKEK ÇOCUGU VAR SENİN YOK DİYE LAFLARDA EDEBİLİR .AMA ŞUNU HİÇ UNUTMA ETME BULMA DÜNYASI SEYRET BAK İLERDE AYNISINI ONA YAPICAKLAR SEN SONRA BURDA BİZE YAZARSIN BİZDE SEVİNİRİZ KÖTÜLÜK HİÇBİRZAMAN CEZASIZ KALMAZ .BEN KENDİ GÖRÜMCEMDEN BİLİYORUM BİZ 2 ELTİYE ÇEKTİRMEDİGİ KALMADI ŞİMDİ KENDİ 12 KİŞİLİK EVDE YAŞIYOR BU ZAMANDA ELTİYLE 2 GÖRÜMCE KAYNANA KAYINPEDER BEKAR KAYNI HEPSİ BİR EVDE TEK BANYO TEK WC BAZEN ACIYORUM HALİNE DAHA 2 YILLIK GELİN
o büyük, aralarında 10 ay var,
Fazla bir fark yok hos olsa da olmasa da yaptıkları hic dogru birsey degil..!
Eltinizi seviyorlar herhalde sizin bebeginiz daha dogmadan, benim oglum daha cok sevilecek dedigine göre..!
Böyle kıskanc ve bencil insanlardan nefret ediyorum yaa..
kayınvalidem ben evlenmeden önce hep eltimle sorun yaşamış. ben evlendikten sonra da ondan iyisi olmadı nedense... çok seviyor onu, ya da öyle görünmek istiyor.. eltim demediğini bırakmaz laf konusunda ona, temizliğine varıncaya kadar karışır, eltim eve gelmeden önce kayınvalidem evde temizlik yapar. ben saygısızlık olmasın dedikçe saygı görmez hale geldim..
kayınvalidem ben evlenmeden önce hep eltimle sorun yaşamış. ben evlendikten sonra da ondan iyisi olmadı nedense... çok seviyor onu, ya da öyle görünmek istiyor.. eltim demediğini bırakmaz laf konusunda ona, temizliğine varıncaya kadar karışır, eltim eve gelmeden önce kayınvalidem evde temizlik yapar. ben saygısızlık olmasın dedikçe saygı görmez hale geldim..
seni oakdar iyi anlıyorumki... çünkü o çocugun yerinde bir zamanlar ben vardım..
Babannem beni çok sevmezdi neden bilmiyorum annanemleri sevmediği için herhalde..
Yemek yapılacak bizi gönderirdi diger torununa yedirirdi..
tuvaletimiz gelirdi bizi annaneme gönderirdi kendi torunlarını ama evinden çıkarmazdı..
Sanki ben anlamıyorum..
Ufacıktım senin oğlun gibi ama unutmadım...
öyle bir davranırdıkii sanki ben büyümiycem hep öyle kalcam, ilerde bişe olmicam, tabiri caizze koca bulamıcam :)))
onun için sadece kızından olan torunları vardı.. Onları överdi ilerde ona onlar bakacak sanırdı.. Oğlununkiler sokaktan biriydi...
Ama ben büyüdüm ve unutmadım o yılları..
Unutulmaz..
çalışıyorum..çok iyi bi evliliğim var ..
Ha bu arada babannem napıyo..
Benimlee eşimle kayınvalidemlerle övünür hep...
Sanki bir emegi geçmiş gibi...
O sevdiği milletin kapış kapış üstüne düşecek sandıgı torunuda 35 yaşına gelmiş evde kalmış bekliyo..
Allahın adaleti.. Bu örneği şundan verdim.. Napabilirsinki zorla sevdiremezsin oğlunu..
Ama oğlun bunu unutmaz...
Sen oğlunu sev bırak onlar sevmesin..
Senin oğlun büyüsün iyi bir işi olsun geleceğinde iyi bir yere gelsin ozaman övünürler torunlarıyla..
Ozamanda oğlun onlara ozaman verecek dersini şimdi değil...
üzülme sen...
üzücü bir durum gerçekten canım..
ama önemli olan, babaannesinin halasının değil, senin ve babasının çocuğa ne kadar değer verdiği, ne kadar özen gösterdiğidir.
hiçbir çocuk "halam kuzenime benden daha yakın davranıyor" diye travma geçirmez. ama anne-baba sevgisi ve ilgisi önemlidir.
hem maddiyat herşey değildir. çocuk, annesi ile envayi çeşit zeka geliştirici oyun oynayabilir oyuncak dahi olmadan..
vs vs..
yani bunlar için canını sıkma..
Allah sana, evladına, eşine can sağlığı versin de en büyük derdin bu olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?