- Konu Sahibi seyrantepe
-
belki bazılarınız azçok yaşadığım sıkıntıya burdan ortak olmuşsunuzdur. benim 2,5 yaşında bi oğlum var,burada tek dayanağım...ailem benden çok uzakta, sırf ben istiyorum die istemeye istemeye beni 10saat uzaklığa gönderdiler. burada hiç kimsemde yok, ne akraba ne bişey... kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum. daha öncede anlatmıştım. bi türlü sevemediler beni. alışamadılar. zaten beni sevmelerini de beklemiyorum. eltim ben daha hamileyken söylemişti benim oğlum daha çok sevilecek die, haklıymış...oğlumla eltimin oğlu arasında yaptıkları ayrıma dayanamıyorum. geçenlerde kayınvalidem görümcemle alışveriş merkezine gittik görümcem orada eltimin oğlu için 3 5 tane okuma kitabı aldı, sonra benim oğluma da dedi gel sana boyama kitabı alalım die, çocuğu önce oraya götürdü sora tekrar hikaye kitaplarının oraya, o ara bende aralıydım onlardan sonra hiç bişey almadan döndü, elinde eltimin oğluna aldığı kitaplarla , benim oğlumda boyama kitabı die tutturdu tam merkezden çıkarken. ben ne olduğunu anlamadım, sonra oğluma dedim ben sana alırım yarın die. o da alaycı bak annen yarın sana alırmış dedi, nasıl zoruma gitti ne olduğunu anlamadım bile. kayınvalidemde sonra oğluma önce istememiştin dedi . öyle bile olsa küçücük çocuk ne anlasın. o kadar kitabı öbürüne alıncaya kadar al bi tanesini ver ne olacak sanki, o an yanımda paramda yoktu, eşimde arabanın yanındaydı, kendimi o kadar çaresiz hissettimki...dün çok ağladım... sadece bu da değil, sürekli diğer torunları, alsınlar almasınlar demiyorum, ama ya ikisine de alsınlar ya da göstermesinler... diğeri geleceğinde markete giderler sadece onun sevdiği şeyler alınır , oğlum aşağı inirse tesadüfen,ona da verilir. böyle anlatınca çok saçma geliyodur belki. ama yerimde olsanız anlardınız çok üzgünüm. öbürüne herşeyin en iisini yapmak için elllerinden geleni yapıyorlar. çünkü eltimlerin durumu çok iyi... allaha şükür az çok bizde her istediğini amaya çalışıyoruz oğlumun ama bazen olmadığı zamanda oluyo, yaptıklarını görmemezlikten de gelemiyorum. ne yapacağım ben...
Babaannem de yapardi bunu. Bizi yani oglunun cocuklarini ustun tutardi. Eski kafa mi desem yetistirilme tarzimi desem. Kizinin cocugu damadin, oglunun cocugu kendi kani oluyormus. Biz ayni sehirde yasamiyorduk yaz tatilinde gidiyorduk ve cocuk akli hic anlamiyorduk. Anlayacak yasta olsam tepki gosterirdim. Halalarim hep gider evini temizler, ilgilenir, arar sorarlardi. Ama babaannem halalarimin cocuklarini sigdirmazdi eve.
Senin sorununa gelirsek, buna uzuldugunu belli etme. Eltin boyle bir ayirimcilga seviniyorsa yazik ona. Cok cahilmis. Yerinde olsam hic hissettirmezdim buna bozuldugumu. Diger arkadaslar da demis. Bir cocuga en lazim olan anne baba sevgisi ve ilgisidir. Kayinvaliden, görümcen ve eltinin böyle davranmalarina hic firsat verme. Esinin yaninda da cocuguna böyle davraniyorlar mi? Cevap hayirsa o zaman bu sana karsi bir tavir olabilir. Esinin yaninda da boylelerse farkina varmiyor mu esin? Genelde erkekler farkedemez, farketseler de konduramazlar. Hep sen yanlis anliyorsun olur.
Bu durumda ben olsaydim oncelikle bu üclüye hic takilmazdim. Aaa ne iyi yapmissiniz gitmissiniz almissiniz, bu da guzelmis, bu da iyiymis falan filan derdim. Yani disari cikarken cagirirlarsa bir gidersem bir gitmem. Gidersem de ogluma birsey alma lafi ettiklerinde " alismasin her ciktigimizda birsey almaya" de ya da cebinde 3-5 bisey bulundur. Hic onlara firsat vermeden sen al ver eline. Aslinda en dogrusu hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama artik bircok yerde kucuk cocuklar icin anneli oyun gruplari var. Yani anneler de oluyor cocuklarin oyun oynadigi yerde. Gozkulak oluyorsun. Ben kizimi emeklemeye basladigi zaman goturmustum. İki saat gibi bir sure ve 5 tl idi. 09.00 - 11.00 saatleri arasinda. Suluboya, hamur, lego, yapboz yapiyorlar. Hem de kres öncesi alismis oluyorlar o ortama. Kizim hic aglamadi krese baslarken. Arastir internetten.
Cok kucuk oldugu icin daha farkinda degildir bu yapilan ayirimciligin ama buyudukce farkedicektir. Esinle bu konudaki diyalogunuzu bilmedigim icin ona yorum yapamiyorum. Hic sikayet etmeden yansit bu durumu esine . Yani x(gorumce) bugun kitapcidan y(eltinizin oglu) icin cok guzel kitaplar secti. Ben de almak istedim ama ustumde yoktu hic. Bir ara gidelim biz de alalim de. Onlarla degil de esinizle gitmeye calisin boyle yerlere.Soracaktir elbet bir gun benim ogluma niye boyle davraniliyor diye.
Annem hep sitem ederek yüceltirsiniz insanlari ama kimi deger kimi degmez der. Onlarin bu ittifaki cözülür mutlaka. Sizi dislamalarina izin vermeden siz kendiniz kalin disarda. Altli ustlu otururken zor boyle davranabilmek tahmin edebiliyorum. Cocugunuzu devamli cikarin. Park, alisveris merkezi, oyun gruplari.. Hicbiri olmazsa bebek arabasini da alin yaniniza tutun elinden yuruyun disarda. Onlardan bagimsiz takilin
Canım evde sıkılıyorum diyorsun çocuğa her istediğini alamıyorum diyorsun iş bulmayı denesen olmaz mı? Ne bileyim iş bulamyorsan bile evde boş boş pinekleyene kadar kpssye falan çalış canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?