Benim oğlum doğduğundan beri suyu seviyordu, yani suda dursun ya da vücudundan su dökülsün çok hoşuna gidiyordu ama yüzüne ve saçlarına su değse çığlık çığlığa ağlıyor nefesi kesiliyordu. 6-7 aylıktı ne yaptıysak çözüm bulamamıştık. Tavsiye üzerine bebekler için özel yüzme programları var, ona katıldık. Havuza ebeveyn ile giriyor bebekler. Anne ya da baba çocuğun hep yanında oluyor. Bırak başının ıslanmasını oğlumu 4 haftanın sonunda su altına daldırıyorduk. Başlayana kadar gereksiz ve saçma bulduğum program, başladıktan sonra oğlum için keyifli bir program oldu. Yakınınızda güvenilir bir yer bulursanız deneyin isterseniz. Şimdi 19 aylık oldu. Yazın denizde ciddi bir tehlike atlatmıştık. Ardından tekrar bi korku oluştu ama banyo için olan boya kalemi, banyo oyuncaklarıyla ve kayıp suya batmaktan korktuğu için ayağına şu havuz için olan kaydırmaz patiklerini giydirip yıkayarak atlattık çok şükür o korkusunu. Ben yüzüne su sıçramasını oyuna çevirmek için banyoda boş bir şampuan şişesini ona tahsis edip içerisine su koyup eline veriyorum. Birlikte şişeyi sıkıp üstümüze yağmur yağdırıyoruz. İşe yaradı, ağlamıyor artık. Hatta şişeyi kendi doldurup sıkmanın derdine düştü, en çok şişeyle oynuyor. Ebebekten bu tarz bi oyuncak da almıştım, şu an markasını hatırlayamadım ama ortada su fıskiyesi vardı etrafında da civcivlerin yüzebileceği bir alan vardı. Civcivleri fıskiyeye oturtunca farklı tarzda su fışkırıyordu. O bozulunca şimdi şişeye döndük, ama daha çok eğleniyor şişeyle. Parmak boyası bir de bu aralar benim oğlumun favorilerinden biri. Bir tabağa boya koyuyorum, suyu açmadan önce fayansları ve kendini boyuyor. Sonra önce duvarları ardından da oğlumu yıkıyoruz. Banyo için olan stickerları da biraz yükseğe yapıştırıyordum, başına suyu dökecekken bi hikaye uydurup o stickerlara bakmasını sağlıyordum.Kafası arkaya eğik olduğundan yüzüne çok su gelmiyordu. Şu piyasadaki banyo şapkalarından almıştım, sevmedi. Ben de onunla rahat yıkayamayınca ısrar etmedim açıkcası. Bir de kum için aldığım kova ve küreklerini veriyorum, kaptan kaba su aktarıyor. Bunu da çok seviyor. Belki fikir olur size de. Zor ve yorucu birşey banyodan ve sudan korkmaları. İnşallah bir çözüm bulursunuz en kısa zamanda. Dediğiniz gibi burnuna su kaçmış olmasından korkmuş olabilir kuzucuk. Kolay gelsin..