oğlumu nasil sakinlestirebilirim??

Çocuk güvenlik askısı al diyeceğim ama o kadar densiz insanımız var ki , gelecek laflara cevabımı veririm diyorsan hiç vakit kaybetme al.
Ben de ablam da çok rahat ettik.
Yolda gören kimisi aa ne güzel diyor kimisi çocuğu bağlamışlar diyor.
Almayi dusunuyorum ozelikle izin icin. Ceken bilir, millet anca kinar tavsiyelerde bulunur ama is basa geldimmi cok farkli

Yurtdışında çok kullaniliyor. Bende almıştım ve o densizler garip garip bakmisti
Doğrudur görsellerde bakınca genelde yabancılarda var sanki.
Ya ben sokakta kimseye çocuğunu arabaya hapsetmişsin deme cesaretini bulamıyorum kendimde.
Ama millet biz çocuklarımızı daha rahat etrafı gezsin dolaşsın diye kullandığımızı anlamıyor.
Gerçi nereden aldınız biz de muhakkak alalım diyen de çok oluyor,genelde ananeler soruyor onu da :KK48:

Ya ben sokakta kimseye çocuğunu arabaya hapsetmişsin deme cesaretini bulamıyorum kendimde.
Ama millet biz çocuklarımızı daha rahat etrafı gezsin dolaşsın diye kullandığımızı anlamıyor.
Gerçi nereden aldınız biz de muhakkak alalım diyen de çok oluyor,genelde ananeler soruyor onu da :KK48:

Genelde bilege bağlanır ya ben belime baglamistim. Daha az tepki aldım. Biride sanki kopek gezdiriyor demişti.

Sorun hep tehlikeli yerlere kosuyor. Mihlatis gibi cekiyor tehlikeli yerler onu. Ya yola kosar, ya nehir, kopru. Ortalik yer degil. Esimde oyle cok sabirsiz hemen sussun istiyor ama olmuyor iste o sakinlestirmeye calistikca bazen sesini yukselterek daha cok agliyor ozman.
cocuk bu yapıyolar hepsi aynı malesef. mümkün olduğunca olumlu cümle kurmaya çalışın. kesinlikle sakin olun. gel git yapma etme koşma ona dokunma falan demek yerine. hareketini yönlendirmeye çalışın. ağlasa da bağırsa da vursa da tavrınızı değiştirmeyin. sürekli gülerek sakin sakin konuşun bir süre sonra dinliyolar.ve mümkünse eşinizi kovun. destek olacaklarına köstek oluyolar resmen.

Canim iki kizim daha var benim onlarda bunu yasamadim gercekten. cok dagitmayi seviyor. Tehlikelo isleri sevmiyor. Sabahtan aksama kdr evin icinde dort dolaniyom yoksa eve ev demek icim bin sahit lzm.
Yaa iki kizdan snra kucuk erkeginizi biraz simartmis olabilir misnz ozellikle baba :-)
Dicem ama onun tahammülü daha az demissnz

Ilk defa duydum , görsellere baktım şimdi . Peluslu olanlarda varmış , sırt çantası gibi.

Durmayan ve tehlike mıknatısı çocuklar için iyiymiş.

Yaa iki kizdan snra kucuk erkeginizi biraz simartmis olabilir misnz ozellikle baba :-)
Dicem ama onun tahammülü daha az demissnz
Yok aslinda ayirt etmiyor. Ama daha kücük oldugu icin bazen farkli davramiyor. Ama sinirleninvede bambaska davraniyor.

Genelde bilege bağlanır ya ben belime baglamistim. Daha az tepki aldım. Biride sanki kopek gezdiriyor demişti.
Gercekten boyle sesli söylüyorlar mi:KK57:
Yani kimisine ters gelebilir cocugun ruhu der virt der zırt der amaa yapan da zaten keyfi yapmıyordur cocugunun guvenligi icin.. nasil o benzetmeyi yapabiliyolar hadi yapiyorlar nasil sesli soyluyolar hayretttt

Ilk defa duydum , görsellere baktım şimdi . Peluslu olanlarda varmış , sırt çantası gibi.

Durmayan ve tehlike mıknatısı çocuklar için iyiymiş.
Benim oğlum bu askı sayesinde yürüme işini daha rahat çözmüştü sadece uzağa gitmesini engellemiyor çocuğa kısmen denge de sağlıyor , bazen yeğenimi ben tutuyorum misal tam düşecekken tutabiliyorum ki gerçekten çok hareketli yerinde durmayan bir çocuk..Biz çok rahat ettik o yüzden çok tavsiye ediyorum.Görsel açıdan çanta gibi olanlar daha iyi sanki ben öyle kullanıyordum daha sevimli oluyor abuk sabuk bakan pek olmuyordu.

Gercekten boyle sesli söylüyorlar mi:KK57:
Yani kimisine ters gelebilir cocugun ruhu der virt der zırt der amaa yapan da zaten keyfi yapmıyordur cocugunun guvenligi icin.. nasil o benzetmeyi yapabiliyolar hadi yapiyorlar nasil sesli soyluyolar hayretttt

Dimdik yüzüne yüzüne soyluyolar valla

Benim oğlum bu askı sayesinde yürüme işini daha rahat çözmüştü sadece uzağa gitmesini engellemiyor çocuğa kısmen denge de sağlıyor , bazen yeğenimi ben tutuyorum misal tam düşecekken tutabiliyorum ki gerçekten çok hareketli yerinde durmayan bir çocuk..Biz çok rahat ettik o yüzden çok tavsiye ediyorum .Görsel açıdan çanta gibi olanlar daha iyi sanki ben öyle kullanıyordum daha sevimli oluyor abuk sabuk bakan pek olmuyordu.

Evet ,hem serbestler hem değiller aslında. Farkına varilmadan kontrol altında tutuluyorlar. Alacağım galiba bende.

Konuşanlar her şeye bir şey bulurlar. Yeterki konuşmak olsun.
Zerre kadar umurumda değil insanlar.

Evet ,hem serbestler hem değiller aslında. Farkına varilmadan kontrol altında tutuluyorlar. Alacağım galiba bende.

Konuşanlar her şeye bir şey bulurlar. Yeterki konuşmak olsun.
Zerre kadar umurumda değil insanlar.
İnşallah faydasını görürsün , en güzeli umursamamak haklısın .

Bide çok zevkli aslında tam düşecek hooop çek yada yola firlicak hoop çek biz çok eglenmistik :))

Buna benzer konu acmistim. Soz konusu 17 aylik oglum. Bugun buyuk bir hayavanat bahcesine gittik. Inanin zehir etti bize. Ne bebek arabasinda duruyor ne indirince yerde. Yere birakinca kafama gore kosuyum kaciyim istiyor. Buna engel olmaya calisinca kafayi yiyor. Oyle boyle bagirmak aglamak degil. Butun millet bakip durdu ama ne yaptiysak susturamiyoz. Arabasina eziyetle oturtup bagliyoruz. Agliyor agliyor sonra bir susuyor, bes dk gecmeden yine basliyor. Kucaga alincada cogu zaman saldiriyor vuruyor. Ne yapcagimi sasirdim artik gercekten. Dr olur bunlar daha kucuk nasilsa dedi. Her cocuk farkli kimi oyle kimi boyleymis..
Yegenim boyle bir cocuktu.bir yere gitsek orayi bize zindan ederdi kovalamac oynardik resmen o onde biz arkada;)
Krese gidene kadar devam etmisti bu surec.
Cocuhunuz surekli evde ve enerjisini atamayan bjr cocuksa yani sokakta oynamak ya da sik sik parklara gitmek gibi bir durumu yoksa o yuzden yapiyor olabilir.enerji patlamasi yasiyorlar resmen allah kolaylik versin

Cocuk bu enejısını nasıl atacak ya salın bı cımenlık alana kossun dursun cıplak ayakla hem o rahatlar hem sız

Sorun hep tehlikeli yerlere kosuyor. Mihlatis gibi cekiyor tehlikeli yerler onu. Ya yola kosar, ya nehir, kopru. Ortalik yer degil. Esimde oyle cok sabirsiz hemen sussun istiyor ama olmuyor iste o sakinlestirmeye calistikca bazen sesini yukselterek daha cok agliyor ozman.

Madem öyle, baktin tehlikeli yere gidiyor o zaman uyar bir daha böyle yaptiginda eve gidiyoruz de. Sonra tekrar öyle davrandiginda eve gidin. Cocuk anlamaz deme, cocuk bal gibi anliyor. Su an cocuk sizi parmaginda oynatiyor ve bunu gayet bilerek yapiyor. Daha önceki konundada demistim. Ceza ve ödül bu konuda cok yardimci oluyor. O cocuk sizin kurallarinizi kabul etmesi lazim.

Yok yaaa kimi cocuk icin cozumu yok boyle buyuyor benimde suan tam 2 yasinda kucuk kizim..aglayarak dedigini yaptirmaya calisiyor oyle alismasin diye yapmiyorum dedigini..ama nasil aglama 1 saat 2 saat hic susmadan en son sizip kaliyo ve aglarken kafasini duvarlars vurup saclarini cekiyo bildigin sinir krizi sakinlesip susmasinin tek yolu cips! Tabi vermiyorum alistirmadimda bi iki kere disarda yedi resmen muptelasi oldu cok zor bi iki yas sendromu denilen sey resmen sinavi annenin ilk kizimda hic yasamamistim..ama bu donemde aglamasin diye dedigini yapmaya alistirirsa bi omur devam eder kararli ve kuralci olmak lazim diye dusunuyorum oyle anlar oluyoki caresizlikten yapiyorum dedigini ama yanlis yani...cok zekiler bu sefer aglarsam yapicak diye herseye aglamaya basliyor

Back
X