- 1 Haziran 2013
- 779
- 154
- 53
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tuvalet eğitimi için bu günleri kaçırmayın. Seneye 3 yaşında olacak, bezle dolaşmasın :) Havalar hazır sıcakken başlayın, çişe oturtmaya. Okula göndermiyor musunuz? Ya da kreşe?
Bence tuvalet eğitimi için acele etme.
Bırak kendisi ne zaman isterse o zaman başlayın .
Ben çok sıkıntısını çektim , baya sinirliydim o dönem yavrum da ben de çok bunalmıştık .Şimdiki aklım olsa erteleyebildiğim kadar ertelerdim.
En sıkıntılı dönemleri ama altı ay sonra çok farklı olucak azıcık daha sabredin .
2 yaş sendorumu varken bence tuvalet egitimi zor olur
zaten inatlaşıyorlar bagırış fırlatıp kırıyor döküyorlar
en iyisi tepkisiz kalmak
taki kendine zarar verene kadar
mesala bagırıyor aglıyor bırak sakinleşsin
ama kafasını duvara vurup saçını başını yoluyorsa
kafasını dagıtmaya çalış
aaa kuş uçtu bak kedi koştu tarzında şeylerle
ilgisini başka yöne çekmeye çalış
bn de bu konudan cok muzdaribim.1 hafta sonra 2 yasına gırecek ama son 3 aydır savas halındeyız.hcbr yere gdemıyrm oglumla.ha bagrdı ha bagırcak dıye dıken ustundeyım.ortalıgı bırbrıne katıyor.herkes bıze bakıyor.en cok da bundan nefret edyrm.ınsanlar uzun uzun bakıyorlar.brz da sımarklık mı var tam anlayabılmıs de deglm.bsyı alamadgı zaman bagrmalar aglamalar yerı gogu ınletıyor.sanırsın bsy oldu..agladıgı zaman vermemeye calsyrm ıstedgı seyı.ama kendnı heba edene kadar aglıyor.benı duymuyor dınlemıyor.cocuklaryla br yerlere gıden ınsanlara ozenır oldum artk.
Benim kızda 25 aylık.zor bi dönemde.sebebsiz ağlama krizleri oluyor.bazen dayanamayıp bende bağırıyorum.sonra üzülüyorum. Genelde rahat olmaya sinirlenmemeye çalışıyorum.ama bütün çocuklar bu dönemden geçiyor.evde tek ise daha sıkıntılı.canı sıkılıyor. Oyun çağına geldiler artik.arkadaş arıyorlar.bende komşu çocuklarını çağırıyorum ya da ben goturuyorum oynasın diye.o zaman çok mutlu oluyor.bide tuvalete aliştirdim ben.çişini söylüyor bezlemiyorum.tabi baskı yapmadan sıkmadan öğrettim.çocuk klozet kapağı aldım hayvan resimli.onu çok sevdi.öylelikle öğrendi.
Arkadaşım, lütfen bu zamanların geçeceğini unutma çocuğunun ruhuna bedenine istemsiz zararlar verme.. tuvalet eğitimi için sen hazır değilsin zaten, belli sinirlerin yıpranmış, yavrucağı korkutursun. bak 3- 4 gün dene, araya 20 gün koy mola gibi sonra 3-4 gün daha sonra yine mola sonraki 3-4 günde muhtemelen olayı kavramış olur benimki öyle geçti, ama sert davranma , en çok sen üzülürsün yıllarca kendini suçlarsın. inan kimse zaten kimseye tam olarak yardımcı olmuyor, olan da sinir bozup köstek oluyor. yani bütün anneler aynı durumda, hatta yalnız olanlar daha rahat hareket ediyor çocuk açısından, bunu dezavantaj olarak değil avantaj olarak gör. Kolay gelsin, ne zaman sinirlensen sakin ol o çok küçük daha de... benimki 5 yaşında şimdi. İki yaşındaki resimlerine bakınca ne kadar minikmiş diyorum, senin yanında olduğu için büyümüş gibi geliyor ama hakikaten daha çok ufak..Kk nin tecrübeli anneleri kafayı yicem ya siz nasıl atlttiniz bu dönemi,canavar anne olucam az kaldi,bide tek bakıyorum destekcim yok,hiç kendime zaman ayırıyorum önerisi olan var mi?
Cok inatçı bide tuvalet egitimide vermem lazım ama korkuyorum.