• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun arkadaşlarının bize gelmelerine sinir oluyorum

Bence çok abartıyorsunuz.Onlar çocuk.Öğrenmeye de açıklar.Onlara ellerini yüzlerini yıkatabilirsiniz.Benim kzımda 7 yaşında.Haftalardır alman arkadaşları geliyor eve.Çocuklar alışkın olmadıklarından ayakkabıyla girmeye çalışıyorlar.Başlarında durup sürekli söylüyorum.eğer çorapları aşırı kirliyse de çıkarttrıyorum.daha küçükken evin her yerinde oynuyorlardı.tabii sonradan toplarken canım çıkıyordu.büyüdükçe bazı yerlere girmemeleri gerektiğini anlatıyorum.Çocuğuma başka odalara eğer o girmezse diğerlerinin de girmyeceğini söylüyorum.Zatende öyle.Sonuçta benim çocuğum diğerlerinin evinde her yere girmiyor çünkü izin verilmiyor.Bunların hepsi yavaşa yavaş zamanla.daha şimdi konuştum.

Ama diyorum ki onlar çocuk.Zihinsel engellilerde çalışırdım.Çocuklar sidik kokardı elllerinden tutardık.temizik elbetteki,hijyen elbetteki önemli ama her şey değil.
Doğuda çalışıyorum okulumun yanında lağım akıyor.çocuklar sürekli orada duruyor.Oynuyorlar hayret ederdik.ilçe millieğtim müdürüne söyledik bize dedi ki onlara hiç bir şey olmaz hocam ama siz kendinize dikkat edin asıl siz hastalanabilirsiniz.haklıydıda.

O yüzden diyorum ki dikkat etmeniz çok normal ama elbette temizlikte önemli ama kendini huzursuz edecek kadar değil.

Düşüncenize çok üzüldüğümü belirtmek isterim...
Onlar "çocuk"
Bu davranışlarından şikayet etmek yerine onlara gelince elini yüzünü yıkatsanız, peçete verip burnunu silmesi gerektiğini söyleseniz daha hoş olurdu. Karşınızdakinin çocuk olduğunu unutuyorsunuz. Sizin çocuk yetiştirme tarzınızla başkasınınki aynı olmayabilir. Eğer rahatsız oluyorsanız eve almayın diyeceğim ama çocuğunuzun da bu arkadaşlara ihtiyacı var.

Bence çok abartıyorsunuz.Onlar çocuk.Öğrenmeye de açıklar.Onlara ellerini yüzlerini yıkatabilirsiniz.Benim kzımda 7 yaşında.Haftalardır alman arkadaşları geliyor eve.Çocuklar alışkın olmadıklarından ayakkabıyla girmeye çalışıyorlar.Başlarında durup sürekli söylüyorum.eğer çorapları aşırı kirliyse de çıkarttrıyorum.daha küçükken evin her yerinde oynuyorlardı.tabii sonradan toplarken canım çıkıyordu.büyüdükçe bazı yerlere girmemeleri gerektiğini anlatıyorum.Çocuğuma başka odalara eğer o girmezse diğerlerinin de girmyeceğini söylüyorum.Zatende öyle.Sonuçta benim çocuğum diğerlerinin evinde her yere girmiyor çünkü izin verilmiyor.Bunların hepsi yavaşa yavaş zamanla.daha şimdi konuştum.

Ama diyorum ki onlar çocuk.Zihinsel engellilerde çalışırdım.Çocuklar sidik kokardı elllerinden tutardık.temizik elbetteki,hijyen elbetteki önemli ama her şey değil.
Doğuda çalışıyorum okulumun yanında lağım akıyor.çocuklar sürekli orada duruyor.Oynuyorlar hayret ederdik.ilçe millieğtim müdürüne söyledik bize dedi ki onlara hiç bir şey olmaz hocam ama siz kendinize dikkat edin asıl siz hastalanabilirsiniz.haklıydıda.

O yüzden diyorum ki dikkat etmeniz çok normal ama elbette temizlikte önemli ama kendini huzursuz edecek kadar değil.
:53:koskoca ilçenin eğtim müdürü nasıl olurda onlara bir şey olmaz hocam der onlar uzaydanmı geldi acaba:53::53::53::53::53::53::53::53:

en iyisi canım. hatta bir paket peçete ver.. cebinde bulunsun falan de. yine de çocuktur kırmamak gerekir. insaniyetle yaklaşman en iyisi olur :61: oğulunuza da bu durumdan rahatsız olduğunuzu, sadece bir odada oynamalarını istediğinizi kırmadan anlatın bence :80:
kırıcı bir insan olsa okadar müsamaha göstermezdi zaten...

aşırı titiz olduğunuz için bunlar başınıza geliyor olabilir. sakındığınız göze çöp kaçar misali.aşırı titiz annelerin çocukları ileride tepkisel olarak pasaklı olabilirler allah muhafaza.çocuk bıkıyor bir zaman sonra sürekli kırklanır gibi yıkanmaktan...benim de oğlum var 4 yaşında.temiz bakarım.ter kokmaz, herzaman temizdir.bir de şöyle birşey var; üniversitede okurken bazı arkadaşlarım vardı.duştan sonra bile tenleri ağır kokardı.odayı kokuturdu.bizde bebekler tuzlanır.bazı yerlerde tuzlanma yokmuş.biz hiç kokmayız o yüzden...

Ya tabi ki çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırılsın ama 7 yaşındaki bir çocuğun arkadaşına giderken parfüm sürüp saç tarayıp gitmesi de çok normal gelmiyor bana. Benzer şekilde, bir çocuk arkadaşlarıyla oynamaya gidince uslu uslu oturyorsa yerinden kımıldamıyorsa bu iyi bir özellik midir? Sonuçta çocuklar oyun oynasın diye bir araya geliyorlar, büyükler gibi oturup sohbet emtelerini beklemek mantıklı mı?
Çocuk bu burun da akar ter de kokar. Öyle hareketliler ki. Benim oğlum 11 aylık, yürümeye başlamak üzere, çok çok hareketli bir bebek. Hergün banyo yaptırıyorum. Arada erken uyur veya ateşi olur yıkayamazsam o bile ertesi gün ter kokuyor. 7 yaşında zıpır zıpır koşan çocuğun ter kokmasından daha doğal ne olabilir ki!
Şimdi temizlik alışkanlığı vermek adına aynen yetişkinler gibi temizlik ritüellerini uygulanması bekleyen çocukların ileride obsesiv kompulsif bozukluk hastası olma eğilimi var. Bu bilimsel bir gerçek.
Biraz özgür olsunlar, biraz kirlensinler. Deterjan reklamı gibi olacak ama doğruluğuna çok inanıyorum; kirlenmek güzeldir!
arkadaşım onu ergenlik çağındaki gençler için yazdılar deodarant konusunu yazın günde bir kez duş alsa çok kısa psikolojisi bozulmaz çocuk rahat uyur bence...

aşırı titiz olduğunuz için bunlar başınıza geliyor olabilir. sakındığınız göze çöp kaçar misali.aşırı titiz annelerin çocukları ileride tepkisel olarak pasaklı olabilirler allah muhafaza.çocuk bıkıyor bir zaman sonra sürekli kırklanır gibi yıkanmaktan...benim de oğlum var 4 yaşında.temiz bakarım.ter kokmaz, herzaman temizdir.bir de şöyle birşey var; üniversitede okurken bazı arkadaşlarım vardı.duştan sonra bile tenleri ağır kokardı.odayı kokuturdu.bizde bebekler tuzlanır.bazı yerlerde tuzlanma yokmuş.biz hiç kokmayız o yüzden...
ben tahmin ediyorum konu sahibi arkadaşın bahsettiği çocukları anneleri yatarkende pijama vermiyor öyle yatıyorlar bazıları kendim gördüm..temizlik imandan gelir...her namazdan önce abdest alınır neden çünki eller ayaklar en çabuk kirlrnrn yerler...

ben buna katılıyorum, aşırı titiz annenin çocukları bi yaştan sonra kayışı koparıyo yeter be diye, ergenlikte falan, hepsi değil bazısı:1:

genelde küçük çocuklardan örnek verilmiş, küçük çocuklara öğretmek çok daha kolay biliyomusunuz, onlar sizi dört göz dört kulakla dinliyo çünkü ama bu 7-8 yaş erkek çocukları tamamen birbirlerine, oyuna ve oyunda rekabete dayalı hareket ettiklerinden ve sürü psikolojiyle hiç bi kural tanımadıklarından böyle oluyor olabilir
tek tek evlerindeyken durum farklı olabilir, kurallara uyan çocuklar olabilirler ama biraraya geldiklerinde işler değişiyo

her çocuğun yetiştirliş tarzı bir olmuyor..
Kimisinin ailesi vurdumduymaz..
Salıyolar sokağa çocuklarını akşam alıyorlar..
Bendede şöle bir sorun vardı rahatsızdım..
Eski komşumun oğlum yaşlarında kızı vardı karşı komşum idi(önceden taşındım)
Her gün kızı bendeydii
Oğlum gitmek istemiyordu onlara o her gün çocunu yoluyodu(başından savıyordu anlıcanız)
Çocuk karşı daireden geliyoo açım ben diyo..
Ne görse istiyo
İizinsiz alıyoo
Çok rahatsızdım bu konuda ama bişe diyemiyordum..
Hastaneye gidiyo çocunu başıma bırakıyordu..
Akşam 10lara kadar çocuk duruo bende gitmek istemiyoo o evde rahatca temizliğini yapıyo dinleniyordu..
Kapıyı açmasam olmuyodu yüzyüze bakıosunuz olmuyor
Evinde rahat yok yani eşimin evde olduğu oluyordu mesela yada misafirimin geldiği yinede yolluyordu..
Bir de kız çocuğu oğlum çok öyle oynasın istemiyordum o evcilik oynamak istiyor oğlum başka şeler
Rahatsız edici bi durum
Neticede çocuk bakmaya meraklı olsam doğururumm oturup kendi çocuğuma bakarım..
Yüz vermeyin dışarda oynasınlar akşam herkes evine gitsin

ben tahmin ediyorum konu sahibi arkadaşın bahsettiği çocukları anneleri yatarkende pijama vermiyor öyle yatıyorlar bazıları kendim gördüm..temizlik imandan gelir...her namazdan önce abdest alınır neden çünki eller ayaklar en çabuk kirlrnrn yerler...

tabiki temizlik başka.ama ben hastalık derecesindeki titizlikten bahsetmiştim.öyleleri var ki aşırı titiz olup da yaşlılığında hiç istemediği durumlara düşenler var.Allah kimseye yaşatmasın.hem temiz hem de azıcık rahat olmalıyız.ama tabi biraz orta yolu bulmak zor....

tabiki temizlik başka.ama ben hastalık derecesindeki titizlikten bahsetmiştim.öyleleri var ki aşırı titiz olup da yaşlılığında hiç istemediği durumlara düşenler var.Allah kimseye yaşatmasın.hem temiz hem de azıcık rahat olmalıyız.ama tabi biraz orta yolu bulmak zor....
konu sahibinin anlattığı konu farklı ... kendisi iyimser biri olmasa eve almaz çocukları kahırlarını çekip zorda kalıp buraya yazmaz onlara hayır diyemediği için yazmış...hergün bir sürü sokakta oynayıp sonra eve gelip at koşturan çocuklar sinir bozucu olabilir...normal o genç ve tecrubesiz olduğundan bize danışmak istemiş bence...

konu sahibinin anlattığı konu farklı ... kendisi iyimser biri olmasa eve almaz çocukları kahırlarını çekip zorda kalıp buraya yazmaz onlara hayır diyemediği için yazmış...hergün bir sürü sokakta oynayıp sonra eve gelip at koşturan çocuklar sinir bozucu olabilir...normal o genç ve tecrubesiz olduğundan bize danışmak istemiş bence...

hiçkimse hergün hergün başkalarının çocuklarını evine kabul etmek zorunda değil. zaten burada o çocukların annelerinde bir tuhaflık var.insanda düşünce olur.öyle annelerden bırakın titiz olmayı temiz olmayı bile bekleyemezsiniz. benim dediğim biz anneler olarak acaba çocuklarımızı çok mu sıkıyoruz aşırı titizlik göstererek? ben konu sahibini hedef almadım.Ben de anneyim birazcık öz eleştiri yaptım....umarım anlaşılmışımdır.....

Son düzenleme:
kızlar boşverin yazışmalarda bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor.....bendeki haberleri duyun...hergün hergün çocuk avutmaktan kurtuldum...sayenizde hepinizin güzel fikirleri sayesinde...çok teşekkürederim çok sağolun...seviyorum sizi hepnizi nasıl neşeliyim anlatamam:66::66:şimdi önce oğlumla onun anlayacağı şekilde bi konuşma yaptım hergün gelmesinler arada bi gelsin arkadaşların dedim anne bende istemiyorum ama kendileri geliyorlar dedi çocuklar yine geldiler bende banyoda ellerimizi yüzlerimizi yıkayalım ayaklarımızı yıkayalım dedim koşuştururken lütfen odadan dışarıya çıkmayın koşmayın dedim oturduğunuz yerden oyuncaklarla oynayın dedim ...ben müdahale edince canları sıkıldı gitmek istediler bir dahada gelmediler...:92::92::92:

kızlar boşverin yazışmalarda bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor.....bendeki haberleri duyun...hergün hergün çocuk avutmaktan kurtuldum...sayenizde hepinizin güzel fikirleri sayesinde...çok teşekkürederim çok sağolun...seviyorum sizi hepnizi nasıl neşeliyim anlatamam:66::66:şimdi önce oğlumla onun anlayacağı şekilde bi konuşma yaptım hergün gelmesinler arada bi gelsin arkadaşların dedim anne bende istemiyorum ama kendileri geliyorlar dedi çocuklar yine geldiler bende banyoda ellerimizi yüzlerimizi yıkayalım ayaklarımızı yıkayalım dedim koşuştururken lütfen odadan dışarıya çıkmayın koşmayın dedim oturduğunuz yerden oyuncaklarla oynayın dedim ...ben müdahale edince canları sıkıldı gitmek istediler bir dahada gelmediler...:92::92::92:

senin adına sevindim canım.en doğrusu olmuş..şahsen ben hergün hergün katlanamazdım.anneleri ne rahatmış vallahi.saldım çayıra misali....

senin adına sevindim canım.en doğrusu olmuş..şahsen ben hergün hergün katlanamazdım.anneleri ne rahatmış vallahi.saldım çayıra misali....

evet canım bedava bakıcı ben...onlar öyle rahat rahat yayılırken çocukları ben avutuyordum..akşam oluyor kadın telefon bile etmiyor sizdemi nerde kaldı nezaman gelecek diye ... artık nüfus kağıdınıda gönderde tam olsun diyecektim nerdeyse

tebrik ederim tatlım :) sonunda kurtulmuşsun çok sevindim :109:

sağol canım benim...halimi bi görseniz gülersiniz...böyle evde çocuklar gibi tepiniyorum gelmediler diye sayenizde çok neşeliyim sanki evi hamamböceklerinden kurtardım o derece sevinçliyim...kelebekler gibiyimmmm

Tatile girince çocuklar komşulara atılmak isteniyo tabi, okuldaki öğretmen bakıcıları yok oldu bi anda. :9:
Titizlik konusunda anlattıklarınızda haklısınız ben de olsam her şeyi çamaşır suyuyla yıkardım, sanırım kurtulmuşsunuz geçmiş olsun.

Tatile girince çocuklar komşulara atılmak isteniyo tabi, okuldaki öğretmen bakıcıları yok oldu bi anda. :9:
Titizlik konusunda anlattıklarınızda haklısınız ben de olsam her şeyi çamaşır suyuyla yıkardım, sanırım kurtulmuşsunuz geçmiş olsun.

sağol canım ne kadar mutluyum anlatamam... çocuklara el yüz ayak yıkatınca birde koşmalarına izin vermeyince kaçtılar sıkıya gelemediler..suyu sabunu sevmiyo bunlar anladım...şu evde herkes tepinde accukda ben tepineyim dedim bugün çocuklar gibi seke seke geziyorum, kendi kendime gülüyorum yaşasın falan diye el çırpıyorum evin içinde ...hayat ne güzelmişşş

şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....

Back
X