- 14 Mayıs 2011
- 346
- 2
- 116
şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....
bravo canım