• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun arkadaşlarının bize gelmelerine sinir oluyorum

şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....

bravo canım :46:çok güsel kurallar koymuşsun bende uygulamaya başladım seninkilerdende faydalanacağım çok sağol....

benim çocuğumun yaşıtı bi tane bile arkadaşı yok keşke olsalarda kirli pasaklı olsalar umrumda bile olmaz yeterki oğlum sıkılmasın .ama yok arkadaşsız çocuk büyütmek çok zor .

benim çocuğumun yaşıtı bi tane bile arkadaşı yok keşke olsalarda kirli pasaklı olsalar umrumda bile olmaz yeterki oğlum sıkılmasın .ama yok arkadaşsız çocuk büyütmek çok zor .

yolla bana canım oynasınlar benimkiyle...

şimdi aşırı pasaklı bir çocuk bize hiç gelmedi ama ben size kendi evimden örnek vermek istiyorum:
çocuklarım, 'babalar eve gelene kadar' diledikleri arkadaşlarını getirebilirler.ama eve girebilmeleri için de annelerinin haberleri olmalı.girer girmez elleri yıkanmaları ve odalarına çekilip kapılarını kapatmalılar.çocuklarıma onların benim değil,gelenlerin onların misafirlerinin olduklarını söylüyorum.dolayısıyla odalarında ağırlanmaları gerektiğini,ihtiyaç olmadığı sürece oradan çıkmamaları gerektiğini öğrettim.
böylece ortalıkta dolaşan herhangi bi cüce görmüyorum.bazı yeni gelenler kuralımızı ihlal etme gayretine giriyorlar,onları da bizzat uyarıyorum ve tekrar odalarına gönderiyorum.
kavga etmek,paylaşımda bulunmamak,ciyaklayıp alttaki komşuyu zıvanadan çıkarmak yasak.bunlar da oda kurallarımız.çocuklar gelen arkadaşlarına bunu anlatıyorlar.
evde zaten mutlaka ikram edilecek bişeyler bulunur.yoksa da illa ki bi paket bisküvi vardır.m.suyu ile onlar daha bişey istemeden ben kapılarını tıklatarak içeri tepsiyi uzatıyorum.böylece acıktım,susadım stresi de kalkıyor ortadan...
boş tabak,bardakları toplamak gene çocuklara ait.çünkü eve sürükledikleri kişi onların misafirleri....hem sorumluluğu öğreniyorlar,hem oyunlarını oynayıp eğleniyorlar hem de ben olaydan kopmuyorum...
ama tekrar diyorum,bize hiç uç pasaklı bişey gelmedi şimdiye kadar....

sen çok yaşa ya, uç pasaklı "bişey" diyosun yani:1::1::60:

benim kızların arkadaşları temizdir allah var ama ben bile sürekli geldiklerinde zor tahammül ediyorum:97:
ses yapıyorlar kaldıramıyorum odanızda oturun desem de pek uygulamıyorlar sanırım otoriter değilim pek:27:
şu anda küçük kızımın arkadaşı bizde günde 4-5 kere yukarı çıkıp inerler :9:evi dağıttıklarıda oluyor örneğin şu an deniz yatağı ellerinde geziniyorlar:9:
bende idare ediyorum ne yapayım arkadaşsızda kalmasınlar
ama erkek çocuklarını idare etmek daha zor allah yardımcın olsun canım:89:

Bazı anneler ne rahat oluyor, sen burnunu silmekten aciz çocuğunu yolla komşunun evine. Karnını da orada doyursun, çişini kakasını da orada yapsın, eve yatmaya gelsin, oh ne güzel annelik..
Benim eski evde de vardı öyle bir bela.. Kız hergün bize gelir, yatana dek gitmezdi. Ben d ekızımın hatrına ses çıkartmazdım. Birgün annesi bize bıraktı kızını oynasınla diye, 2 saat falan geçti, arkadaşım çaya çayırdı beni. Kızımı giydirdim, evden çıktık. Arkadaşını da annesine bırakıp, gideceğim.
Ama malesef pazara gitmiş annesi, evde yok..:52:

Ben çocuğunun bakıcısıyımya, bana bırakıp pazara gitmiş. Yahu çocuğunun başına bir iş gelse, düşse, bi yeri kırılsa kanasa, ben seni nasıl bulucam, ben alıp çocuğu hastaneye yetiştirsem ne perişan olmayacak mısın. Ama muhtemelen olmayacak..:51:

Ve bu kız bize her geldiğinde kaka saati oluyordu, ne enteresan.. Kakasını hergün aynı saatte yapardı, o da bizim eve denk gelirdi. Acaba mecbur muyum ben poposunu silmeye, hayret bişey.. :37:

Anlıyorum seni arkadaşım, kesinlikle yargılamıyorum. Oğlunun arkadaşları ile dışarıda görüşmesi gibi alternatifler yaratman lazım, eve yorgun gelsin mesela.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
benim küçük yeğenlerim bize her geldiğinde eşyalarımı saklamak zorunda kalıyorum..
üstelik onların anneside başlarında oluyor ama yapmayın oğlum diyor tamam bitti..
kirli ayaklarıyla yatağımın üzerine çıkıyorlar orda oturuyorlar..yatağımın halini düşünün..üstünde cips yiyorlar..anneside orda oturuyor ama işin garip kısmı bir şey diyemiyorum..ilginç bir şey gördüklerinde mutlaka kırıyorlar..
karınları sürekli acıkıyor..kendimiz koyucaz derken akşama yapılmış yemeği bitiriyorlar her yere döküyorlar..
evin içinde koşuşturuyorlar..dağıtıyorlar..balkondan aşşağı tükürüyorlar..
komşular kızar yapmayın diyoruz annesi yine yapmayın oğlum! bitti..
bi kaç bardak kırmadan gitmezler..çalışan bir oyuncak bulduklarında mutlaka bozarlar..
dolapların tutmalı yerlerin vidasını çıkarmışlar geçen gün..her geldiklerinde bilgisayarı soruyorlar..anneside bir şey demiyoor..yok dediğimde hesap sorar gibi noldu diyor..çocuk bozucak haberi yok..sürekli mızmızlar..büyük olan hemen ağlar..
6 ve 9 yaşında çocuk bunlar..yetişrilme tarzı tamamen..

yani diycem o ki..siz yine şanslıymışsınız..el alemin çocuğu der gerekirse almazsınız evinize:emir_bebek:

sizi o kadar iyi anlıyorum ki..
benim küçük yeğenlerim bize her geldiğinde eşyalarımı saklamak zorunda kalıyorum..
üstelik onların anneside başlarında oluyor ama yapmayın oğlum diyor tamam bitti..
kirli ayaklarıyla yatağımın üzerine çıkıyorlar orda oturuyorlar..yatağımın halini düşünün..üstünde cips yiyorlar..anneside orda oturuyor ama işin garip kısmı bir şey diyemiyorum..ilginç bir şey gördüklerinde mutlaka kırıyorlar..
karınları sürekli acıkıyor..kendimiz koyucaz derken akşama yapılmış yemeği bitiriyorlar her yere döküyorlar..
evin içinde koşuşturuyorlar..dağıtıyorlar..balkondan aşşağı tükürüyorlar..
komşular kızar yapmayın diyoruz annesi yine yapmayın oğlum! bitti..
bi kaç bardak kırmadan gitmezler..çalışan bir oyuncak bulduklarında mutlaka bozarlar..
dolapların tutmalı yerlerin vidasını çıkarmışlar geçen gün..her geldiklerinde bilgisayarı soruyorlar..anneside bir şey demiyoor..yok dediğimde hesap sorar gibi noldu diyor..çocuk bozucak haberi yok..sürekli mızmızlar..büyük olan hemen ağlar..
6 ve 9 yaşında çocuk bunlar..yetişrilme tarzı tamamen..

yani diycem o ki..siz yine şanslıymışsınız..el alemin çocuğu der gerekirse almazsınız evinize:emir_bebek:

Yakın akraba olunca daha fena hakikaten, eve almama şansın da yok.. Hele anneleri de rahatsa o zaman hepten çekilmez oluyor..
Benim kuzenimin oğlu da çok yaramaz ve kuzenim onu hiç uyarmaz. Hatta ben uyarınca kızar, ağlarsa susturamayız der.
Daha 2 yaşında falandı oğlui, benim kzıımla yaşıt zaten. Benimkinin elinden oyuncak almaya çalışırdı, annesi de kızımın elindne alır oğluna verirdi. Neymiş efendim, onun oğlu asla bırakmazmış. Benim oğlum ağlamasın, mantığı.. Kimbilir evlenince hangi kızın başını yakacaklar ana-oğul..

Geçenlerde de oğlu ağır hastayken bize geldi, sağolsun hem bana hem kızıma bulaştırdı gitti. Bir de böyle hasta çocuğuyla kapı kapı gezen tuhaflar var yani..

Yakın akraba olunca daha fena hakikaten, eve almama şansın da yok.. Hele anneleri de rahatsa o zaman hepten çekilmez oluyor..
Benim kuzenimin oğlu da çok yaramaz ve kuzenim onu hiç uyarmaz. Hatta ben uyarınca kızar, ağlarsa susturamayız der.
Daha 2 yaşında falandı oğlui, benim kzıımla yaşıt zaten. Benimkinin elinden oyuncak almaya çalışırdı, annesi de kızımın elindne alır oğluna verirdi. Neymiş efendim, onun oğlu asla bırakmazmış. Benim oğlum ağlamasın, mantığı.. Kimbilir evlenince hangi kızın başını yakacaklar ana-oğul..

Geçenlerde de oğlu ağır hastayken bize geldi, sağolsun hem bana hem kızıma bulaştırdı gitti. Bir de böyle hasta çocuğuyla kapı kapı gezen tuhaflar var yani..

evet.birde yakın bir akrabamız daha var.
gelmeden önce telefon açar evinizdeki bütün aksesuarları süsleri kırılıcak eşyaları toplayın biz geliyoruz diye..
defalarca birsürü şeyi kırdı..bazen topladık gelmeden önce..
çocuk tepelere tırmanıyor abartmıyorum sehpaların üzerine çıkıyor eline geçeni fırlatıyor annesi hala gülüyor..
bize toplayın diye telefon açıcana çocuğuna terbiye verse daha mantıklı olurdu herhalde.
birde sofraya doğru o 9 yaşındaki çocuğun öksürmesi yokmu..delircem..ya kapat çocuğunun ağzını paldır küldür yemek yiycez diye uğraşıyorlar..

Ayy eltimin çocukları geldi aklıma siz anlattıkça ,Allahııııım kabus gibi:95:
Neyse ki şimdi görüşmüyoruz:68:

harikasın canım 20 aylık bebeği ne güzel öğretmişsin yerim ben onu senin gibi annenin kızı alınmaz mı? sağol canım düşüncelerime tercüman olmuşsun işte bende senin gibiyim oğlum bi arkadaşına gidecekse eline yüzüne duş alması gerekiyorsa aldırır temiz giydirir parfümünü sıkar öyle gönderirim çocuk küçükken bunları öğrenirse ilerleyen yaşlarlada kendisi rahatsız olur pis dolaşamaz buda bi çevre kirliliği evlendiğindede eşine karşı temiz olmak zorunda bunları kendi isteğiyle yapar artık...

Çok güzel oğlunuzu böyle temizleyip göndermeniz.Bende titiz bir annenin kızıyım,şimdi bu durumdan çok memnunum,temizliğime çok dikkat ederim.Yalnız bir durum hoşuma gitmedi,parfüm sıkmanız.Çocuğunuz çok küçük,parfüm hiçte sağlıklı olmayan kimyasal bir ürün.Çok sık kullanmamalısınız.Bir arkadaşımızda pinti aileler çocuklarına şunu bunu almıyorlar yazmış fakat herkesin durumu güzel olmayabilir,bir de küçük çocuklarda bu kadar bakım ürünü kullanılmasına kesinlikle karşıyım.Tenleri çok hassas onların.Parfüm veya bakım ürünleri,temizlik değildir.Sürekli yıkanırlarsa temiz kokarlar.Zaten çocukların kendilerine has çok tatlı kokuları oluyor,parfümlerle bu tatlı kokuları yok etmeyin,ciltlerine zarar vermeyin.

7 yaşındaki çocuktan beklentileriniz çok değilmi..ne parfümü onun kokusu zaten mis gibidir.arkadaşına gidecem die dışardan gelip çorap değiştirmek temizlenmek falan akışına bırakın bence.o zaman ilerde de eve uğramadan hiç bir yere oturmaya,gezmeye gidemez bu çocuk.arkadaşları gelsin heryerde dolaşmasınlar dışardan gelincede elelrini yıkatın olsun bitsin bunlar mı dert ya......

Ben soyle anladim senin kizginligin tabiki cocuklara degil o cocuklarin annelerine. Bazilari agir yorum yapmis, sizi suclamis.Bende yerinizde olsam evime gelen cocuklara gelmeyin demezdim diyemezdim kalpleri kirilmasin diye. Butun gun disarda oynayan cocuk tabikide ter kokar, coraplarida pislenir, hasta olanin burnuda akar. Ha nekadar dikkat edersen et , ister gecen gun yikanmis olsun, ister sabah yeni corabini giymis olsun o gun icerisinde disarda oynadigi icin terliyecektir, ustu basi kirlenecektir yani cok dogal.Sende asiri titiz oldugun icin(nerden anladim dersen onlar gidince kasik catallari camasir suyuyla yikiyorsun:1:) rahatsiz oluyorsun bu durumdan. Ben olsam bende rahatsiz olurum senin kadar titiz olamama ragmen. Yani yapilacak tek sey geldiklerinde dogruca banyoya girmelerini istemek ellerini yuzlerini yikamalarini istemek. Sonrada sadece bir odada oynamalarini saglamak.Diger odalari kapamak. Bide bir saati gecince hadi herkes evine demek gerekiyor:61:

Söyleyin Çocuklara Gelmesinler, Ya da Oğlunuza Söyleyin Getirmesin Hergün Hergün..
Can mı Dayanır Hergün Temizliğe..
Yazık Size de..

çocuklarla konuşsanız? eve geldiğinizde elinizi yüzünüzü yıkayın, yemeklerden önce elinizi yıkayın, akşamları yatağa girmeden ayaklarınızı, tuvaletinizi yapınca ellerinizi yıkayın filan diye? çamaşırlarını hiç değilse 3 günde bir değiştirmelerini söyleyin, temiz olmanın güzelliklerini anlatın. ama öyle ders verir gibi değil de onlar yemek yerken onlarla sohbet eder gibi. anneleri öğretemiyor ama siz onlarla ilgilenerek bir iki bir şey kapmalarına yardımcı olabilirsiniz belki? beraber gitsin çocuklar banyoya, sizin oğlunuz göstersin onlara? sudan korkacak halleri yok ya bu çocukların.

onun dışında her gün sizin eve gelmelerine zaten izin vermeyin. akşama misafirim var, başım ağrıyor, pazara gitmem gerek başınızda duramam evde yalnız kalmayın, temizlik yapıyorum gibi bahanelerle diğer çocukların evine veya bahçeye yollayın. oğlunuza da söyleyin eğer o davet ediyorsa sadece belli günlerde davet etsin.

çocuklarla konuşsanız? eve geldiğinizde elinizi yüzünüzü yıkayın, yemeklerden önce elinizi yıkayın, akşamları yatağa girmeden ayaklarınızı, tuvaletinizi yapınca ellerinizi yıkayın filan diye? çamaşırlarını hiç değilse 3 günde bir değiştirmelerini söyleyin, temiz olmanın güzelliklerini anlatın. ama öyle ders verir gibi değil de onlar yemek yerken onlarla sohbet eder gibi. anneleri öğretemiyor ama siz onlarla ilgilenerek bir iki bir şey kapmalarına yardımcı olabilirsiniz belki? beraber gitsin çocuklar banyoya, sizin oğlunuz göstersin onlara? sudan korkacak halleri yok ya bu çocukların.

onun dışında her gün sizin eve gelmelerine zaten izin vermeyin. akşama misafirim var, başım ağrıyor, pazara gitmem gerek başınızda duramam evde yalnız kalmayın, temizlik yapıyorum gibi bahanelerle diğer çocukların evine veya bahçeye yollayın. oğlunuza da söyleyin eğer o davet ediyorsa sadece belli günlerde davet etsin.

Evli olmadığınızı ve çocuğunuzun da olmadığını düşünüyorum.

Bu söylediklerinizi insanın kendi çocuğuna bile öğretmesi kaç zamanını alıyor sizin haberiniz var mı?

İşi gücü bırakıp konu komşunun çocuğunu eğitmeye mi adasın kadın kendini?

Oldu olacak kreş açsın da bari para kazansın.

Evli olmadığınızı ve çocuğunuzun da olmadığını düşünüyorum.

Bu söylediklerinizi insanın kendi çocuğuna bile öğretmesi kaç zamanını alıyor sizin haberiniz var mı?

İşi gücü bırakıp konu komşunun çocuğunu eğitmeye mi adasın kadın kendini?

Oldu olacak kreş açsın da bari para kazansın.

ben sürekli uğraşsın diye demiyorum ki? çocuklarla konuşsun açık açık diyorum. koysun kurallarını, eve geldiklerinde topluca gitsinler banyoya. yemek yerken de sohbet etsin çocuklarla öyle. banyo yaptırsın dişlerini fırçalasın demiyorum. öğretsin demiyorum, konuşsun, 5 dakika onlar yemeklerini yerlerken çocuklara iki cümle söylesin, "belki" bir işe yarar diyorum.

bu çocuklar belli ilgisiz kalmış çocuklar çünkü, ve buna ihtiyaçları var.

Son düzenleme:
benim de bi erkek kardeşim var ve hatırlıyorum küçükken arkadaşlarını eve getirdiğinde annem hadi ellerinizi falan bi yıkayın rahatlayın falan diye kandırıp onları dezenfekte etmeden evde dolaştırmazdı :)
siz de böyle seramoni halinde falan çocukları sırayla banyoya atabilirsiniz ellerini falan yıkarlar, ayakları pisse ayaklarını yıkarlar.. elini yıkamayana yemek yok gibi şeyler de diyeilirsiniz o zaman yarışırlar önce kim yıkıycak diye :)
hem o yaştaki çocuklar çabuk alışkanlık ediniyor. bunu bi iki sefer yapsanız en azından sizin evinize geldiklerinde ellerini yıkamak akıllarından çıkmayacaktır? denediniz mi bilmiyorum ama?

bi an gerçek misin diye düşündüm 7 yaşındaki çocuğa burnunu silmekten aciz falan yazmışsın ya yuh artık çocuk o çocuk adı üstünde...yok yıkanmamış kuş kokusu falan of of of:60:tarif eder misin yıkanmamış kuş kokusu nasıl oluyor çok merak ettim aslında merak ettiğim başka bir konu daha var da onu sorarsam banlanırım heralde anlayan anlar:)bence sen bir doktora görün çünkü sen ciddi derecede temizlik hastasısın 7 yaşındaki çocuğa parfüm sıkma alışkanlığı kazandırmak çok mu doğru ya nedir o öyle?biz yurtta kalırken bir arkadaşın annesi sürekli her telefon konuşmasında yerleri domestosla silin derdi biz de artık kendisine diğer arkadaşlarla aramızda domestos teyze derdik konunu okuyunca onu hatırladım nedense:1:sana bol çamaşır sulu günler dilerim

Back
X