Çocuk Hastalıkları Oğlumun ayakları yandi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Gecmis olsun yavrucaga. Daha neler yapacak annesi. Evham yapmadan onleminizi alirsiniz artik. Ilk cocuk ise tecrubesiz olmaniz normal. Ama 3. derece yanik ciddi bir durum. Yuzune gozune gelseydi belki gorme yetisini kaybedecekti. Hersey anlik,ama dikkat eder onleminizi alirsaniz saglicakla buyur yavrucak.
Allah korusun bundan sonra çok dikkat edecegim inşallah çok canım yandı içime dert oldu zaten

Aloe vera jel kızarıklığa, acıya iyi geliyor yanığa da muhtemelen iyi gelir. Bebekler için uygun mu bilmiyorum bi araştırın bitkisel bi şey zaten rahatlatır

Benim çocukluğum yanıklarla geçti. Yanağım, bacağım, kolum. Her yanık sonrası bir ay tedavi görürdüm. Eskiden şimdiki imkanlar da yoktu çok acılı bir tedavi süreci vardı. Yanmamın sebebi benim hareketli olmam değil, annemin hala şu an bile devam eden ihmalkarlığıydı. Rahat insan kendisi.

Oğlum doğduğundan beri yani tam üç buçuk yıldır çaydanlık hep ocağın en arka gözünde oldu. Bu konuda asla unutkanlığım olmadı. Çünkü sonuçların ne olacağını biliyorum. Oğlum sizin oğlunuzun yaşındayken biz aylarca çay içmedik o uyanıkken. Hala daha dikkat ederim.

Ama mesela anneme gittiğimde kırk kere uyardığım halde o demliği ocağın ön gözüne koyar. Ay unuttum der. Bardağı sehpaya koyar ay unuttum der. Bir gün ona "eğer oğlum senin bu rahatlığın yüzünden yanarsa seni asla affetmem" dedim. Biraz toparladı kendini.

Bunları yazma sebebim ay ben muhteşem bir anneyim çok dikkatliyim fikrini dayatmak değil. Bu kadar dikkat ettiğim halde oğlum kaşını ve çenesini yardı yanık olmasa da. Bir şekilde kazalar yaşıyoruz dikkat etsek de. Ancak ben eşiniz ve annem gibi insanlara inanılmaz sinirleniyorum. Kendi rahatı ve keyfi için böyle bir risk alacak kadar bencil insanları en kibar haliyle boğmak istiyorum.

Geçmiş olsun. Çocuklarda çok ağır değilse yanık çabuk iyileşiyor ve iz kalmıyor. Daha dikkatli olursunuz bundan sonra. Eşiniz de termos alsın. Zıkkım içsin demek istiyorum ama haddim değil. En iyisi termos alsın.
Yazdiklariniz bir anne olarak icimi acitti. Maalesef rahat annelerin kizlari cok iyi,sefkatli anne oluyorlar. Cocuklarinizin kismeti boyleymis,ne mutlu.Rahat ve bencil insanlar degismiyorlar.

Yazdiklariniz bir anne olarak icimi acitti. Maalesef rahat annelerin kizlari cok iyi,sefkatli anne oluyorlar. Cocuklarinizin kismeti boyleymis,ne mutlu.Rahat ve bencil insanlar degismiyorlar.

Teşekkür ederim. Yok değişmiyorlar hatta "napak çocuk için kendimizden mi vazgeçek. Çay da mı içmeyah" diyorlar. Dikkat edeceği de üç beş yıl. Ölür sanki alışkanlığından vazgeçse.

Teşekkür ederim. Yok değişmiyorlar hatta "napak çocuk için kendimizden mi vazgeçek. Çay da mı içmeyah" diyorlar. Dikkat edeceği de üç beş yıl. Ölür sanki alışkanlığından vazgeçse.
Bencillik,baska birsey degil. O cocuk ilerde yetiskin olup kendileri yasli olunca "isim gucum var,ugrasamam sizinle" dese ne yapacaklar acaba? Rabbim bu cocuklari korusun.

Kızdım sana nazar dedigin icin ama hepimizin basina gelebilir lutfen dikkat edin bundan sonra allah korusun ucuncu derece yanik eklem yerlerine gelse hayati riski olur.

Çok geçmiş olsun. Benzeri yakınımın başına geldi maalesef. Ağzına kadar dolu çaydanlığı yere koymuşlar çocuk da devirmiş. 3.derece yanıklar, aylar süren tedavi, çocuğun bozulan psikolojisi, ömür boyu kalıcı izler... Tek sebebi ihmal.

Artık çayınızı mutfakta doldurup içeceğiniz yere götürün tedbir için. Eşinize diyecek söz bulamıyorum gerçekten. Umarım bundan sonra sizi dinler.

Anlamadığım bir şey var. Mesela ocağı açacaksam kedileri mutfaktan çıkarırım. Sıcak bir şey içeceksem farklı yere geçer kapıyı kapatırım. Bunu kediler için yapabiliyorum ama eşiniz bunu kendi çocuğu için yapamıyor. Ne diyeyim...

Umarım en kısa sürede iyileşir yavrucak. Şimdi çocuğunuzun canı yanıyor ama sizin canınız anne olarak eminim daha çok yanıyor. Eşiniz de kesin oturmuş çay içiyordur. Tanımadığım adama kin besledim çok fena. Umarım vicdan azabı çekiyordur.

Allahım çok üzüldüm. 3 en ağır derecesi yanığın zaten. O melek nasıl dayanıyor o acıya acaba :KK43: çok geçmiş olsun
Yanik ciddi,ama kastettiginiz 1. derece yanik. Onda hastanenin yanik unitesinde tedavi gorur, yasama sansi dusuktur. Saglikci arkadaslar daha dogru bilgi vereceklerdir.

Günlük pansuman yapılacak ama bn dayanamam yapmaya o yüzden sağlık ocağında pansuman yptrcm
En iyisi o olur.
Benim büyük oğlumun da göbeği yanmıştı, 13 aylıkken.
Zaten bebek teni hassas olduğu için en hafifi bile 2. derece yanık oluyor.
Yanılmıyorsam sürülen merhemlerin içine anestol ağrı ağrı giderici de karıştırılıyor, eğer yoksa etkili bir pomat da isteyin.
Bu sürede ayakları sargılı olduğundan açmak, oynamak isteyebilir, mutlaka çorap giydirin ki ulaşamasın.
Çok geçmiş olsun, insan gözü gibi sakınsa da oluyor böyle kazalar.
İçinizi ferah tutun, hiçbir iz ya da acısı kalmayacak 1 ay sonraya.

En iyisi o olur.
Benim büyük oğlumun da göbeği yanmıştı, 13 aylıkken.
Zaten bebek teni hassas olduğu için en hafifi bile 2. derece yanık oluyor.
Yanılmıyorsam sürülen merhemlerin içine anestol ağrı ağrı giderici de karıştırılıyor, eğer yoksa etkili bir pomat da isteyin.
Bu sürede ayakları sargılı olduğundan açmak, oynamak isteyebilir, mutlaka çorap giydirin ki ulaşamasın.
Çok geçmiş olsun, insan gözü gibi sakınsa da oluyor böyle kazalar.
İçinizi ferah tutun, hiçbir iz ya da acısı kalmayacak 1 ay sonraya.
İnşallah tez zamanda iyileşir

Kuzum benim inşallah çabuk geçer
Benimde yüzüm yanmış küçükken
1.5 yaşındayken falan
O zaman şimdiki gibi tefferuatlı değildi sanırım hastaneler
3 yıl kadar tedavi devam etmiş
Hiç iz yok şuanda
O zamanları hiç hatırlamıyorumda
Ancak kusura bakmayın nazar falan değil
İhmalkarlık yapmışsınız
Hepimiz çocuk büyütüyoruz illaki kazalar olur ama o kadar ufak bebeğin olduğu odada çay içmemelisiniz
Biz oğlum uyuyorken yada mama sandalyesindeyken içiyoruz
Ocak mevzusunu çoğu kişi yazmış zaten
Benim oğlumunda bir hafta önce eli kesildi
Çok şükür ufak bi kesikti 2 güne iyileşti
O anki korkuyu sonrasındaki vicdan azabını daha önce hiç yaşamamıştım sanırım
Sizin içinde çok zor biliyorum
Bin kat daha dikkatli olmamız gerek
Çok geçmiş olsun
Bu arada anestol furacin silverdib karışımı yanıklara çok iyi geliyor
Doktorunuza sorarak deneyebilirsiniz
İyileşme gösterdikten sonra elma kabuğu sarmakta izi azaltıyormuş
Annem her gece uyuyunca yüzünü sarardık kabullarla diye anlatırdı