Tetikleniyor olmamın sebebi oğlum sürekli karşılaştırıyor bizi. Tepki vermiyorum ama yüzümden anlıyor galiba oğlum ve babası yanımızda yokken beni üzmek için yapıyor.Gelişimsel bir süreç olduğunu düşündüm. Çocukların ilk eol modelleri aileden sonrakiler de genelde okuldan olur. Çocuğu birileriyle kıyaslıyor musunuz farkında olmadan? Anne babayı rekabete sürüklemeyi bir şekilde öğrenmiş olmalı. Babanın size tavrıyla ilgili de olabilir, ebeveynler eşit mi yoksa hır gür gibi durumlar var mı? Sizin bu kadar tetikleniyor olmanızın altında farklı bir sebep olmalı ben olsam bunun üzerine çalışıp destek alırdım.
Eşim destek sağolsun onu daha çok sevmesini bana karşı kullanmıyor hiçbir zaman hakkını yiyemem aramızda hir gür olsa bile bu konuyla alakalı değil ve genelde evde benim sözüm gecer.Gelişimsel bir süreç olduğunu düşündüm. Çocukların ilk eol modelleri aileden sonrakiler de genelde okuldan olur. Çocuğu birileriyle kıyaslıyor musunuz farkında olmadan? Anne babayı rekabete sürüklemeyi bir şekilde öğrenmiş olmalı. Babanın size tavrıyla ilgili de olabilir, ebeveynler eşit mi yoksa hır gür gibi durumlar var mı? Sizin bu kadar tetikleniyor olmanızın altında farklı bir sebep olmalı ben olsam bunun üzerine çalışıp destek alırdım.
Benim oğlum da hani boşanmaya yönelik hikayelerde ya da çizgi filmlerde denk geldiğimiz zaman siz ayrilirsaniz ben babamın yanında kalırım diyorBenim ablam aynı sizin gibi disiplin koyar ders çalış der gerektiğinde kızar. Eşi de tam tersiydi çocuk ne derse alır ne isterse yapar ders çalış demez sürekli gezdirir. Ablam eşiyle ayrıldı. Çocuk babasının yanına yerleşti. Kendisini doğuran bakan eden anneyle alakası yok şu an. İleride ne olur bilinmez tabi.
Anneniz ne kadar size karşı fedakar bilemiyorum ama hem son derece fedakar ise ve siz de bu yaşta hala bu tepkileri veriyorsanız bence annenizin hakkına giriyorsunuz. Çocukken ödevlerinizle ne bileyim etkinliklerinizle İngilizcenin satranciniz sporunuz müziginiz vb anneniz mi ilgilenirdi. Yoksa hepimiz gibi saldım çayıra mi büyüdünüz merak ettim?Ablam da ben de aşırı babaci insanlariz. Annemle bas bas kavga ederiz bunca sene babanıza üf demedik - yaşlar otuzu çoktan geçti. Küçükken annemler kavga etmişti, bosanirlarsa sen annemle kal/ hayır sen annemle kal diye birbirimizi dövmüştük
Üzgünüm ama böyle de olabilir. Yapacak bir şey yok. Tepkilerinizi degistirmeye çalışın. Mesela babam evet az görür ama çok özenli davranır bize, hareket etmeden önce düşünür. Annemse o anki ruh durumuna göre tepki verir, bazen sebepsiz sinirlenir, bazen başka şeye kızar kırıcı olur falan.
Tabii ki fedakar. Her şeyle annem ilgilenir hatta , evin kurallari vs annededir. babam çocukları sevmek, goygoy, pazar kahvaltisi vs yapar daha çok. Hakkina girmek diye bir şey yok aslında, babamı daha çok seviyorum, sonuçta kimi seveceğimizi secemeyiz. Sadece hissederiz . Başkasının çocuğu olsaydım babam gibi birisinin babam olmasına imrenebilirdim. Ama başkasının çocuğu olsaydım annemi dışarda görsem arkadaş olmazdımAnneniz ne kadar size karşı fedakar bilemiyorum ama hem son derece fedakar ise ve siz de bu yaşta hala bu tepkileri veriyorsanız bence annenizin hakkına giriyorsunuz. Çocukken ödevlerinizle ne bileyim etkinliklerinizle İngilizcenin satranciniz sporunuz müziginiz vb anneniz mi ilgilenirdi. Yoksa hepimiz gibi saldım çayıra mi büyüdünüz merak ettim?
Anneniz ekstra size bişey katmadiysa tabiki tepkiniz normal. Hani oğlumun şu an beni sevmemesini anlayabiliyorum ama ilerde annem babamdan daha fazla kuralciydi ama en azından bana çok şey kattı sağolsun hayatta öndeyim diyebilecek vefada olur umarım çocuğum
Baskıcı annedense oyuncu babayı tercih ederim hatta baba pek ilgilenmese bile babayı tercih ederim. Yeter ki anneden kaçayım.Oğlum 6 yaşında babasını benden çok seviyor. Öyle ki mesela bjr sesten korkunca ben sarılmak isteyince beni itiyor babasina sarılıyor ya da mesela hayali anıları var babasıyla aslında yaşamadığı falan. Halbuki o hayali anısını gerçekte benimle yaşamıştı vb. Babamız evet çok tatlı davranıyor oğluma. Babasını sevmesi zoruma gitmiyor aslinda ama beni dışlamasi üzüyor beni. Oysa ben onun için herşeyi düşünüyorum. Babası ise işinden kaynaklı sadece oyun oynayabiliyor.
Ben tabi etkinlik vs derken daha disiplin veriyorum yeri geliyor kızıyorum. Ben 10 kızıyor isem babası 1 kızıyor. Babasına olan düşkünlüğü rahatlıktan özgürlükten kaynaklanıyor bunu anlıyorum tabiki ama bu böyle devam etmez umarim.
Yani benim onun için yaptıklarımı ilerde umarım anlar ve sevgisini benden esirgemez. Büyüdüğünde de böyle bir çocuk olursa kahrolurum.
Çünkü ona göre saatlerce TV izlemekte sorun yok tablet oynamakta sorun yok ne bileyim mesela gözünün önünde TV unitesine tırmanıyor adam hiç çocuğu uyarmiyor bile hep benim dürtmem ile. Televizyon saati bitti uyarısı hep benden geliyor mesela o hep unutur. Yani tabiatı bu. Çok konuştuk. Uğraşamam egitmekle büyüyünce düzelir diyor. Benimle çelişmiyor oğlum anneni dinle diyor ama mesela kendi kendine hadi kitap okuma saati demiyor ben diyorum hadi kitap okuyun diye o zaman okuyor. Genelde erkek oyunları oynatıyor güreş vs oğlum tabi bayılıyor buna. Sen bana hatırlat diyor. Yani sizin babanız gibi işin goygoyunda bir insan yetistirdiginin farkında değil.Tabii ki fedakar. Her şeyle annem ilgilenir hatta , evin kurallari vs annededir. babam çocukları sevmek, goygoy, pazar kahvaltisi vs yapar daha çok. Hakkina girmek diye bir şey yok aslında, babamı daha çok seviyorum, sonuçta kimi seveceğimizi secemeyiz. Sadece hissederiz . Başkasının çocuğu olsaydım babam gibi birisinin babam olmasına imrenebilirdim. Ama başkasının çocuğu olsaydım annemi dışarda görsem arkadaş olmazdım
Biraz daha rahat olmaya çalışın ve adama da sorumluluk verin. Niye iyi polis o kötü polis sizsiniz?
Nazik olunca bin kere söylemem gerekiyor hayatın yorgunlugu çoğu zaman benim de halim olmuyor ama mesela banyoya gidilmesi gerekiyor TV nin kapatılması gerekiyor bir iki tatlı tatlı söylüyorum ama illa ki kızdığım oluyor. Babasına göre o akşam banyo yapmasa da olur ppkkjjfBaskıcı annedense oyuncu babayı tercih ederim hatta baba pek ilgilenmese bile babayı tercih ederim. Yeter ki anneden kaçayım.
İleride değişeceğini pek de sanmıyorum. Tavrınızı değiştirmelisiniz. Kızmayın da yumuşak bir tavırla uyarın. Belki çocuğun karakterine de bağlıdır ama çocuklar nazik olunca da itaat ediyor.
Bir şeyleri yasaklayacağınıza dikkatini başka yere çekin veya alternatifleri sunun.
Baba sorumsuz yani. Başka mesajınızdan da bunu anladım.Nazik olunca bin kere söylemem gerekiyor hayatın yorgunlugu çoğu zaman benim de halim olmuyor ama mesela banyoya gidilmesi gerekiyor TV nin kapatılması gerekiyor bir iki tatlı tatlı söylüyorum ama illa ki kızdığım oluyor. Babasına göre o akşam banyo yapmasa da olur ppkkjjf
Çocuğum beni sevsin diye çizgini bozma, çocuğun ağzına bakan annelerden olma. Büyüdükçe anlayacaktır. Anlamasa bile senin görevin onu eğitmek, sadece mutlu etmek değil. Mutsuz da olacak, öfke de duyacak hayat zaten böyle ilerliyorÇünkü ona göre saatlerce TV izlemekte sorun yok tablet oynamakta sorun yok ne bileyim mesela gözünün önünde TV unitesine tırmanıyor adam hiç çocuğu uyarmiyor bile hep benim dürtmem ile. Televizyon saati bitti uyarısı hep benden geliyor mesela o hep unutur. Yani tabiatı bu. Çok konuştuk. Uğraşamam egitmekle büyüyünce düzelir diyor. Benimle çelişmiyor oğlum anneni dinle diyor ama mesela kendi kendine hadi kitap okuma saati demiyor ben diyorum hadi kitap okuyun diye o zaman okuyor. Genelde erkek oyunları oynatıyor güreş vs oğlum tabi bayılıyor buna. Sen bana hatırlat diyor. Yani sizin babanız gibi işin goygoyunda bir insan yetistirdiginin farkında değil.
Anneniz fedakar ise arkadaş bile olmam diyorsanız tabi başka sorunlarınız da olabilir aranızda bilemiyorum ama i zaman ben de babası gibi goygoy yapayım hep bari böyle benimle arkadaş bile olmak istemeyen bir evladım olacak büyüyünce
Sanırım zaten buna benim de fıtratım ve vicdanım el vermez. Yani vazifemi yapmadan duramam. Bunu yaparken olabildiğince sevimli olmaya çalışarak gönlünü de kazanmaya çalışacağım tek yapabileceğim bu. Umarım bağımız güçlü olurÇocuğum beni sevsin diye çizgini bozma, çocuğun ağzına bakan annelerden olma. Büyüdükçe anlayacaktır. Anlamasa bile senin görevin onu eğitmek, sadece mutlu etmek değil. Mutsuz da olacak, öfke de duyacak hayat zaten böyle ilerliyor
7 yaşındayken boşandılar. Birkaç sene annesiyle yaşadı. Ergenlik başlarında babasına taşındı. Daha rahat geldi orası çünkü.Kaç yaşında oldu bu
Zaten neden ayrılsak babanda kalmak istersin oğlum deyince babamla rahat rahat takılırım diyor. Heralde beni ve onun için yaptıklarımı anca 30 yaşında anlar7 yaşındayken boşandılar. Birkaç sene annesiyle yaşadı. Ergenlik başlarında babasına taşındı. Daha rahat geldi orası çünkü.
Bizimki anlar mı bilemiyoruz artık. Sadece anneyle değil tüm anne tarafıyla iletişimi kopardı. Oysa ki 11-12 yaşına kadar çok yakın bir ilişkimiz vardı. Anneannesi ve ben büyütmüştük onu. Yerimize babasının eşini ve onun ailesini koydu. Annesinin de bazı noktalarda hataları oldu doğruya doğru ama bu kadarını beklemiyorduk. Geriye kocaman bir hayal kırıklığı kaldı..Zaten neden ayrılsak babanda kalmak istersin oğlum deyince babamla rahat rahat takılırım diyor. Heralde beni ve onun için yaptıklarımı anca 30 yaşında anlarAllah ayrılık yaşatmasın tabi ama tercih edilmemek üzücü tabi
Benim oğlumda böyle. 7 yaşında şuan. Ne olsa babasına koşar, gece babasını uyandırır. Beni seviyormusun oğlum diyorum, sen bu dünyada en çok sevdiğim ikinci insansın diyorOğlum 6 yaşında babasını benden çok seviyor. Öyle ki mesela bjr sesten korkunca ben sarılmak isteyince beni itiyor babasina sarılıyor ya da mesela hayali anıları var babasıyla aslında yaşamadığı falan. Halbuki o hayali anısını gerçekte benimle yaşamıştı vb. Babamız evet çok tatlı davranıyor oğluma. Babasını sevmesi zoruma gitmiyor aslinda ama beni dışlamasi üzüyor beni. Oysa ben onun için herşeyi düşünüyorum. Babası ise işinden kaynaklı sadece oyun oynayabiliyor.
Ben tabi etkinlik vs derken daha disiplin veriyorum yeri geliyor kızıyorum. Ben 10 kızıyor isem babası 1 kızıyor. Babasına olan düşkünlüğü rahatlıktan özgürlükten kaynaklanıyor bunu anlıyorum tabiki ama bu böyle devam etmez umarim.
Yani benim onun için yaptıklarımı ilerde umarım anlar ve sevgisini benden esirgemez. Büyüdüğünde de böyle bir çocuk olursa kahrolurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?