Oglumun babasına düşkün olmasını kıskanıyorum 🙄

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.939
48
32
Oğlum 6 yaşında babasını benden çok seviyor. Öyle ki mesela bjr sesten korkunca ben sarılmak isteyince beni itiyor babasina sarılıyor ya da mesela hayali anıları var babasıyla aslında yaşamadığı falan. Halbuki o hayali anısını gerçekte benimle yaşamıştı vb. Babamız evet çok tatlı davranıyor oğluma. Babasını sevmesi zoruma gitmiyor aslinda ama beni dışlamasi üzüyor beni. Oysa ben onun için herşeyi düşünüyorum. Babası ise işinden kaynaklı sadece oyun oynayabiliyor.
Ben tabi etkinlik vs derken daha disiplin veriyorum yeri geliyor kızıyorum. Ben 10 kızıyor isem babası 1 kızıyor. Babasına olan düşkünlüğü rahatlıktan özgürlükten kaynaklanıyor bunu anlıyorum tabiki ama bu böyle devam etmez umarim.
Yani benim onun için yaptıklarımı ilerde umarım anlar ve sevgisini benden esirgemez. Büyüdüğünde de böyle bir çocuk olursa kahrolurum.
 
Dönemsel de olabilir.
Ben de çok kızıyorum. Babası benden daha sakindir. Ama ne kadar kızsam da bana daha yapışık ben de biraz babacı olsa istiyorum bazen.
İnanın öyle de olsa içinize sinmiyor. Bu sefer çok yoruyor.
 
İnanin annenin yeri cok baska ozellikle erkek cocuklar icin.bir sure sonra oyun çağı bitince bence esit agirlik vermeye hatta size yogunlasmaya baslayacak.gorimcemin oğlu da öyle görümcem de ayni sizin gibi kıskançlık degil ama haksızlık yapilmis gbi hissediyorsunuz sanırım
 
Sıkıcı şeyleri anne ile keyif veren şeyleri baba ile yaptığı içindir. Bence hafta sonları biraz görev değişimi yapın eşinizle...
 
Dönemsel bir durumdur.
Oğlumda da olmuştu öyle bir dönem ama 3 yaşlarındaydı sanırım çok üzülüyordum beni istemezdi her şeyi babasıyla yapmak isterdi.
Şimdi 7 yaşında şuan bana düşkün bakalım
 
Dönem dönem değişiyormuş.

Ben de tecrübeli değilim de duyduğumu söylüyorum.
 
Siz kurallar koyduğunuz için size o şekilde davranıyor büyük ihtimalle. Daha yeni okuduğum bir kitapta da aynı şeyi söylüyordu. Sizinle inatlaşması, kötü davranması, sizi suçlaması çok normal. Bu şekilde devam etmemiz gerektiğini söylüyordu.

Ayrıca rica ediyorum ’ babamız ‘ değil ‘ babası ‘. Bende bir anneyim durumunuzu anlıyorum ama onun bir birey ve sizden ayrı olduğunu anlatmanız lazım. Anlamamız lazım.
 
Sende bunu kullan haftasonlarj babaya bırak çık gez kuaföre git filan kendine gel
 
Kızım 3 yaşına gelene kadar babasına aşıktı sürekli pencere önünda beklerdi o yedirirse yemek yerdi vs.ama benim hiç umurumda olmadı birazcık bile zoruma gitmedi,karşılıksız sevgi ne demekmiş nasıl olurmuş anne olunca anladım,istediğini sevsin isterse beni hiç sevmesin ben onu yinede seviyorum ve bu ilk zamanlar beni olağanüstü şaşırttı çünkü ilişkilerde yada hayatımdaki diger insanlara fedakarlık yapan taraf hiç ben olmamıştım,muhtemelende daha önce hiç kimseyi gerçek anlamda sevmemişim,kimseyi üşüyormu,açmıdır,canı sıkıldımı diye düşünmemiştim,hep karşılık bekledim ama bu karşılıksız,benzersiz o yüzden çokta önemli değil.
 
Benim eşim de beni daha çok sevecek diyor uyuz oluyorum ne münasebet her ağrısını çilesini ben çekiyorum Suan içimde aman sevsin ne yapayım keyfime bakarım ben de en azından mutlu olun ilgili kendini sevdiren bir babası var.. ortam baba travmalı çocuklarla dolu
 
Galiba ben oğlum bile olsa hala karşılık bekliyorum ya aslında beni üzen babasıyla mutlu olması değil de benimle oynarken hep babasıyla kiyasliyor babam daha komik babamla oynamak daha zevkli babam daha güzel boyuyor vs vs gibi. Keşke babamın işi bitse. Dakika sayıyoruz hep babasının işinin bitmesine. Bu da beni artık sinirlendirmeye başlıyor.
Bjr de haklısınız sanki benim bozuldugumu anlıyor ve bunu bana koz olarak da kullanıyor.
 
Çoğu çocuk öyle babası oynatıyorsa özellikle onu daha çok istiyorlar,daha çok sevdiği için değil oynadığı eğlendiği için bence.
 
Yani illa kötü polis iyi polis oluyor evde. Normal değil mi ? Bunu kafanıza takmayın tam tersi verin babasına siz çıkın dolaşın biraz nefes alın.
 
Gelişimsel bir süreç olduğunu düşündüm. Çocukların ilk eol modelleri aileden sonrakiler de genelde okuldan olur. Çocuğu birileriyle kıyaslıyor musunuz farkında olmadan? Anne babayı rekabete sürüklemeyi bir şekilde öğrenmiş olmalı. Babanın size tavrıyla ilgili de olabilir, ebeveynler eşit mi yoksa hır gür gibi durumlar var mı? Sizin bu kadar tetikleniyor olmanızın altında farklı bir sebep olmalı ben olsam bunun üzerine çalışıp destek alırdım.
 
Benim ablam aynı sizin gibi disiplin koyar ders çalış der gerektiğinde kızar. Eşi de tam tersiydi çocuk ne derse alır ne isterse yapar ders çalış demez sürekli gezdirir. Ablam eşiyle ayrıldı. Çocuk babasının yanına yerleşti. Kendisini doğuran bakan eden anneyle alakası yok şu an. İleride ne olur bilinmez tabi.
 
Kaç yaşında oldu bu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…