• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun bagimliligi

Geçen hafta okuldaydık hep öyle bi konumuz olmadı. Ama direk özel no ile değil kurumsal numaralarıyla arayacaklar. Düzenli olarak her hafta aranacak.
Ama çocuk isterse istediği an pedagogla gidip annemi aramak istiyorum derse arayacak telefonla beni.
Giderken sıkı sıkı tembihledim bi problem olursa bi sıkıntı hissedersen hemen git öğretmenine beni ara ben gelirim yanına, ama okulun çok güzel öğretmenlerin çok iyi tadını çıkarmaya bak bence diye. Şimdiye kadar telefon gelmedi, kaldı 4 saat. Bakalım napıcak :)

Bide koluna saat takmayı önerdiler bağımlı çocuklar için. Saat 5 te eve geleceksin saatini kontrol et dedim. Saat güven aracı oluyormuş, hem okula hem aileye güveni aşılıyormuş. İnşallah faydası olur.
Ah kuzum kiyamam saat fikri iyiymis
Bizde de mail yoliyla iletisim kuruluyor ama 4 sene icerisinde telefonu aldik sagolsun cok ilgili ogretmenimiz whatsappdan yazisiyoruz birsey olunca :)
Mutlaka ararlar sizi merak etme , aramadiklarina gore hersey yolunda demek ki

Herkese iyi aksamlar

Bir konuda fikir almak istiyorum , fikirlerinizi , yasayanlarin tecrubelerini duymaya ihtiyacim var sanirim

Birkac ay once de benzer bi konu acilmisti ama bulamadim o konuyu o yuzden konu aciyorum :)

Pek cok konuda bahsetmistim 9 yasinda bir oglum ve 9 aylik bir kizim var, oglum ilk esimden 6 yasina kadar yanliz buyurrum onu , beraber guzel bir hayatimiz vardi her ne kadar o hatirlamasa da pek cok tatil , hafta sonu planlari vs her bos vaktimi oglumla geciriyordum , o 6.5 yasindayken kendisinim de cok istedigi bir evlilik yaptim

Ilk sene zor gecti diyebilirim , esimin bize adapte olmasi , bizim onu hayatimoza dahil edisimiz vs her birimiz fazlasiyla emek verdik ve yaklasik 3 senedir mutlu bir hayatimiz var ( cok sukur )

Benim sorunum su , oglum gun gecetikce bana daha cok baglandi , artik oyle bir noktadayiz ki imdat diye bagirmamak icin kendimi zor tutuyorum

Calisan bir kadinim , hemde cok yogun calisiyorum , esimin 1 senesir isleei cok kotu ve saglik sorunlari da var o yuzden hafta sonlari da onun isyerinde calisiyorum , zaten bebek demek uykusuz geceler demek malum , yani cok ama cok yorgunum

Yine de hep sukur huzurumuz var der kafaya takmamaya calisirim sorunlari ve yorgunlugu ama oglumun yarattigi yorgunluk beni benden aliyor artik
Surekli anne anne anne demesinden gina geldi , surekli tepemde , herseyi beraber yapmak istiyor , gece beraber uyumak istiyor hani yasindan utanmasa agzima sen ver yemegi diyecek o halde

Mesela kizi uyutup oh nihayet oturup dinlenicem diyorum bu sefer buyuk sipam tepeme cikiyor koltukta kucak kucagayiz

Bu arada evde zibilyon tane oyuncak , play station var , kocaman bir bahcemiz ve sessiz sakin bir sokagimiz var hani bisiklete de binebilir kaykaya da ama yok o illa evde dibimde oturacak

Var midir bunun bir cozumu? Ne yapmam lazim ?

Buyuk bir derr degil cok sukur evlatlarim var diyorum ama bu kadar yorgunlukta biraz nefes almaya ihtiyacim var
oğlunuz yaşının vermiş olduğu sistemde ,eşiniz küçük evladınızla ilgilenip biraz yükünüzü üzerinden alabilir sizde o sürede oğlunuzla daha verimli anlar yaşayabilirsiniz fakat bu denge kurulamadığı için çocuk sizi bunaltıyor.

oğlunuz yaşının vermiş olduğu sistemde ,eşiniz küçük evladınızla ilgilenip biraz yükünüzü üzerinden alabilir sizde o sürede oğlunuzla daha verimli anlar yaşayabilirsiniz fakat bu denge kurulamadığı için çocuk sizi bunaltıyor.
Inanin ben bebekle emzirmek disinda ekstradan birsey yapmiyorum zaten evde yatili bakici da var , esim de cok ilgili bir babadir bebege bak derim bebege bakar , oglanla oyna derim oglanla oynar :)
Yani her animda evdeyken oglumlayim sadece biraz kendime vakit ayirmak istiyorum
Bide bebegim dis cikariyor son bir haftadir , cok uykusuzum gece esim de uyumuyor benimle beraber oturuyor ama ikimiz de uykusuz kaliyoruz , bakiciya gece vermiyorum dinlensin gunduz duzgun baksin bebege diye..
Belki de bu kadar uykusuz ve yorgun oldugum icin artik dayanamiyorum oglum da surekli tepemde olunca

Inanin ben bebekle emzirmek disinda ekstradan birsey yapmiyorum zaten evde yatili bakici da var , esim de cok ilgili bir babadir bebege bak derim bebege bakar , oglanla oyna derim oglanla oynar :)
Yani her animda evdeyken oglumlayim sadece biraz kendime vakit ayirmak istiyorum
Bide bebegim dis cikariyor son bir haftadir , cok uykusuzum gece esim de uyumuyor benimle beraber oturuyor ama ikimiz de uykusuz kaliyoruz , bakiciya gece vermiyorum dinlensin gunduz duzgun baksin bebege diye..
Belki de bu kadar uykusuz ve yorgun oldugum icin artik dayanamiyorum oglum da surekli tepemde olunca
annelik böyle maalesef benim de oğlum 22 aylık yakın zamana kadar bende yaşadım bu durumu anlıyorum sizi iki çocuk eminim daha zordur Allah yardımcınız olsun.

Back
X