Oglumun davranişi

ben sadece merakımdan soruyorum: oyunu ben kurayım, hep benim dediğim olsun, ilk sıraya ben geçeyim diyen her çocuk lider ruhlu mu yani ?
bence böyle olması çok mantıklı değil.
belki de sadece kişilik olarak bencil biri.
özür dilerim çocuğunuza yönelik hakaret anlamında söylemiyorum asla, belki bir de burdan bakıp törpülemeniz gerekir diye bir fikir atmak istedim.

Zamanla doğruyu yanlışı öğreniyorlar üzülmeyin hep böyle devam etmez.yaşı küçük biraz daha aklı ersin büyüsün anlayacaktır.siz yeterki sürekli ona aşılayın doğruyu yanlışı

tatli tatli izah etmissiniz. anlayacak yasta da.
uymak istememis.
okulda dislandiginda, mecburen ogrenecek yapmamasi gerektigini. ki dislanir da.
Dislandikca daha da hircinlasiyor okulda uyum sorunu yaratacak diye korkuyorum cunku inanin cok sevgi gosteren ilgi gosteren ebeveynleriz.Birinde arkadasi bunu merdivenlerden itmis kizdirdigi icin.

Sonucunun kötü olacağını bile bile yapıyor, başka istediği konularda da da var mı bu huyu, yeter ki istediğim olsunda nasıl olursa olsun demek o an için?
Dürtüsel bozukluğu bir araştırın, eğer öyleyse destek almanız gerekiyor, elinde olan bir durum değil bu. Ne yaparsanız yapın siz yapacaklarının önüne geçemiyorsunuz. Okulda büyük sıkıntılar yaşamamak için acil uzman yardımı alın.

Sonra hem siz hem o hem öğretmen çok yıpranır.

Evet her ikisi de sozkonusu oglumda farkindayim ama cozum bulamadim onlari neden kizdirdiginin sebebini cozemiyorum
Uzman destegi almalisiniz. Kizdirmaktan zevk almasi pek hayra alamet degil. Cocugumun psikologu sunu soylemisti; cocuklar nerede ne yapacaklarini,ne soyleyeceklerini bilmediklerinde sac cekme,vurma,itme olur. Erkek cocuklarinin ilkokulda kiz ogrencilerinin canini bu sekilde yakmasinin sebebi kizlar ilgilerini cekiyor ama nasil tanisacaklarini ne diyeceklerini tam bilemediklerinden demisti.
Hayvanlara karsi oglunuzun tutumu nasildir? Sevecen midir, tas atip kovalar mi?

Uzman destegi almalisiniz. Kizdirmaktan zevk almasi pek hayra alamet degil. Cocugumun psikologu sunu soylemisti; cocuklar nerede ne yapacaklarini,ne soyleyeceklerini bilmediklerinde sac cekme,vurma,itme olur. Erkek cocuklarinin ilkokulda kiz ogrencilerinin canini bu sekilde yakmasinin sebebi kizlar ilgilerini cekiyor ama nasil tanisacaklarini ne diyeceklerini tam bilemediklerinden demisti.
Hayvanlara karsi oglunuzun tutumu nasildir? Sevecen midir, tas atip kovalar mi?
Hayvanlara cok sevecen davraniyor asiri seviyor hatta surekli kedi alalim diyor

Dislandikca daha da hircinlasiyor okulda uyum sorunu yaratacak diye korkuyorum cunku inanin cok sevgi gosteren ilgi gosteren ebeveynleriz.Birinde arkadasi bunu merdivenlerden itmis kizdirdigi icin.
peki her dediği yapılıyor mu evde ? hiç isteyip de yapmadığınız şeyler var mı ?

Sonucunun kötü olacağını bile bile yapıyor, başka istediği konularda da da var mı bu huyu, yeter ki istediğim olsunda nasıl olursa olsun demek o an için?
Dürtüsel bozukluğu bir araştırın, eğer öyleyse destek almanız gerekiyor, elinde olan bir durum değil bu. Ne yaparsanız yapın siz yapacaklarının önüne geçemiyorsunuz. Okulda büyük sıkıntılar yaşamamak için acil uzman yardımı alın.

Sonra hem siz hem o hem öğretmen çok yıpranır.
Yani dürtüselligi ben de dusunuyorum ama ozellikle arkadaslariyla oynarken bu durumu yasiyoruz diger zamanlarda israrci illa istedigim olacak diye davranmiyor..

İletisimde empati çok önemlidir.Bence siz yavrunuza oyunlarla ,anlatacaginiz hikayelerle ,örnek olmasi icin kendi gundelik hayatınızdaki davranislarinizla bir sekilde empati yapmayı öğretin.Baba ile etkilesimi de çok önemli karakteri acisindan.Bana empati kuramiyor gibi geldi.Liderlik diye yorumlayan arkadaslar olmus ben anlattiklatiniza göre buna katilmiyorum sonucta liderlik çok baska bir sey.Benim lider ruhlu çok öğrencim oldu ve onların bu tarz davranmaktan cok daha ötede davranışları vardı.Yanlis anlamayin cocuklarimiz en hassas noktamis sonucta o nedenle lider ruhlu degildir demiyorum ama sizin anlattiklarinizdan bu cikmaz demek istiyorum.

Hayvanlara cok sevecen davraniyor asiri seviyor hatta surekli kedi alalim diyor
Bu cok guzel. En iyi degerlendirmeyi cocuk psikologu yapar. Bulundugunuz ildeki cocuk ve ergen psikiyatri bolumunden randevu almanizi oneririm. Universite hastanelerinde hocalari ucretli olarak gorebiliyorsunuz. Daha detayli muayene ederler.

Yani dürtüselligi ben de dusunuyorum ama ozellikle arkadaslariyla oynarken bu durumu yasiyoruz diger zamanlarda israrci illa istedigim olacak diye davranmiyor..
Anladım, yine de imkanınız varsa bir uzmandan yardım alın

Ben de 1.sinifta neler yasayacagiz hic bilmiyorum ins torpuleyebiliriz bu huyunu.Surekli arastirmadayim okuyorum ugrasiyorum ama bir yol katedemedik
Iyi de böyle beklemek yerine alın bi çocuk psikiyatristinden bir randevu hatta içinize sinmezse 2 tanesine birden gidin uzman görüşü alın.
Bi sorun olduğu çok bariz ortada.
Ister özelde ister devlette bu isin uzmani insanlar var yani basvurun mutlaka.

ben sadece merakımdan soruyorum: oyunu ben kurayım, hep benim dediğim olsun, ilk sıraya ben geçeyim diyen her çocuk lider ruhlu mu yani ?
bence böyle olması çok mantıklı değil.
belki de sadece kişilik olarak bencil biri.
özür dilerim çocuğunuza yönelik
İletisimde empati çok önemlidir.Bence siz yavrunuza oyunlarla ,anlatacaginiz hikayelerle ,örnek olmasi icin kendi gundelik hayatınızdaki davranislarinizla bir sekilde empati yapmayı öğretin.Baba ile etkilesimi de çok önemli karakteri acisindan.Bana empati kuramiyor gibi geldi.Liderlik diye yorumlayan arkadaslar olmus ben anlattiklatiniza göre buna katilmiyorum sonucta liderlik çok baska bir sey.Benim lider ruhlu çok öğrencim oldu ve onların bu tarz davranmaktan cok daha ötede davranışları vardı.Yanlis anlamayin cocuklarimiz en hassas noktamis sonucta o nedenle lider ruhlu degildir demiyorum ama sizin anlattiklarinizdan bu cikmaz demek istiyorum.
Yani sadece lider ruhlu demedim ben zaten.Yani hep oyunu kuran ben olayim benim istedigim oyun oynansin tavri var ama bu bencilligi de barindiriyor

Goturmeyi dusunuyorum.Buraya da bu tarz davranislarla ilgili objektif gorusler almak icin yazdim.
kuzenimin kızı var, gerçi o şu an 12 yaşında ama.. küçüklüğünde de benzer şeyler vardı onda.
her dediği yapılsın isteyen, sürekli eleştiren ve beğenmeyen bir çocuktu. pedagog a götürdüler, bazı testler yapıldı ve zekası biyolojik yaşından 3 yaş fazla çıktı.
belki böyle bir durum da olabilir.
diğerleriyle aynı seviyede birşeyler paylaşamadığını düşünüp agresifleşiyordur belki de.

Sitemizde de var bi kizimiz oyle benim kiza huzur vermiyor biz de baska parka gidiyoruz.benim kizimi uzmeyi kizdirmayi cok seviyor ben bile sinir stres oluyorum benim kizim da hemen agliyor.

korktugunuzu biliyorum. hatta dislandiginda uzuleceksiniz onuda biliyorum ama, sizin anlatamadiginizi malesef arkadaslari anlatacak. en azindan anlayacak. bunun icin sevinin.

Öncelikle çocuğunuz sağ salim temel yasam becerilerine sahip. Şükürler olsun. Ne mutlu.

Sizi tanımıyorum size karsi olumlu olumsuz bir on kabulum yok. Bunu yanlış anlamayın, alınmayın diye yazıyorum. Bazı annelere yanlış giden bir şeyleri söylediğimizde premses prens anası muamelesi görüyoruz. Aslan surusuyle cocuk yetistirme es deger goruluyor.

Yazdığınızdan anladığım kadarıyla çocukta sosyal uyuma dair yolunda gitmeyen bir şey var. İşinin ehli bir uzmana gidin yardim alın aşılamayacak bir durum değil. Neler gördüm çözülmedi düzelmedi. Lider ruhlu olmak kesinlikle böyle bir şey degil.

Komşumun çocuğunda sıkıntılı hâller vardı. Kabul etmedi. Benim çocuğum indigo çocuk diye gezindi ortalarda. Cevresinde kimse kalmayınca, çocuk doğum günü mumunu arkadaşsız üfleyince üç okul değiştirince yolunu tuttu pedagoglarin.

1 senede bariz bir yol aldı.Hem annenin hem çocuğun sosyal ilişkileri iyileşti. Her perşembe gidiyorlardı profesöre onların öğrendiklerinden ben de faydalandım.

Hepimiz insaniz. Başımıza her türlü sorun gelebilir sorunları çözmek için önce kabul etmeli sonra doğru adreslere gitmeliyiz.

Lütfen üzülmeyin uzmanlar bunun için var. Kolaylıklar diliyorum size yavrunuza da sevgilerimi yolluyorum. Sağlıcakla.

Back
X