oğlumun ismi ve kayınbabam

oğlumun adı mustafa giray....eşim isim konurken söylediği şeyi yazıyorum.....isim bu.alt tarafı bi isim.çokta önemli bişey değilki.........yorumsuz

Konu sahibi oradamısın? Oğlunun isminin yanında bir isim daha varmış, Giray... Bunu söylememiştin başta. Bu mesajı yazan sensin gibi gelmedi bana... Kötü bir durum yoktur inşallah..

canım mustafa çok güzel bir isim!peygamberimizin ismi.bu kadar üzülme ikincisi olursa şayet sen koyarsın onun adını.boşver kayınbaban ve kayınvaliden de hava atsınlar.ama oğluşunun ismi kayınbabanın da olsa çok güzel

bende bundan korkuyorumm..aynı şeyleri malesef bende yasıyorumm..doğuma az kaldı ama bu isim konusu fln benıı ınanılmaz yıprattıı..bana da sankı onların ıstedıgı ısmı koyarsam kabullenemıcem gıbı gelıyooorr..kaldı kii isim konusunda ben kendı ıstedıgım ısmı soyledıgım haldee kayınvaldem kocasının ve hattaaa yanına da benım ıstedıgım degıl kendı babasının adını layık göruyorrr.....ama son dakıkaya kadar pes etmek yokk...eşimle konusuyoruz halledıyoruz ama aradan pat kaynana..herkese duyurdu bilee ismini...bende yok dıyorum.saglıkla dogsun fln yok zaten..sarı saçlı olsun kıvırcık olsun zeki olsun ama yaramaz olmasın oturdugu yerden kalkmasın..zaten hersey onun ıstedıgı gıbı olmak zorunda..offffffffff

Son düzenleme:
oğlumun ismi mustafa giray....mustafa malum dedemizin ismi.eşim kırımlı olduğu için giray kırımlıların hükümdarıymış.girayıda eşim istedi......ben size bişey söyleyim mi ????? doğumdan önce ismini kararlaştırın.doğum yaptıktan sonra salak gibi oluyosunuz.ne denirse kabul ediyosunuz.herşeye tepkisiz kalıyosunuz.lohusalık olayı devreye giriyo sanırım. bu arada eşim bu siteyi biliyo ama kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyoki.ben iş yerindeyim:)))))

canım bence artık çocuğa isim konulmuş ve adı sanırım mustafa. yani ökkeş, abdülmuttalip, şaban gibi absürd bir isimse değiştirebilirsin ebru şallı gibi. istediği ismi koydurmak için ağlayan koca hayatımda ilk defa duydum ama bence eşin kendini küçük düşürmüş böyle yaparak o yüzden ırslanmana gerek yok bu da bir tecrübedir.

senin işin çok zor ben sana söyleyim. bizdede babanne denmiyo evde.anne dedirtiyolar.dede diyo ama babanne demiyo çocuk.kimse babanne demiyoki.annene git,annene şunu götür.bigün kızıcam.ne o öyle anne.onun annesi sadece benim!!!!şu kaynanaları allah bildiği gibi yapsın.avaba biz nasıl bi kaynana olcaz

doğru tahmin etmişim mustafaymış :))
aile içinde mustafayı mı kullanıyorsunuz? eğer öyleyse mustafayı sildirseniz bile herkes mustafa demeye devam edecek. girayı kullanıyorsanız sorun yok.

bu arada hep söylüyorum eşim tek çocuk diye ama şımarık değil..ömrü boyunca kafasına yer etmişler.sen annene babana nasıl davranırsan çocuğunda sana aynısını yapar.....şimdi ağzımızı açıp cevap versek kaynana hemen ordan atlıyo.siz bize ne yaparsanız yarın birgünde çocuğunuz size aynısını yapacak diyo.beddua eder gibi söylüyo ama..sen beni azarlarsan çocuğunda seni azarlar ilerde diyo.onun için eşim ağzını açıpta tek kelime söyleyemiyo....1 kere elele tutuşamadık doğru düzgün başkalarının yanında.annesi hemen laf soktu.saygıymış,hürmetmiş.....sanki elele tutuşup ayak ayak üstüne atınca saygısızlık oluyo.

oğlumun adı mustafa giray....eşim isim konurken söylediği şeyi yazıyorum.....isim bu.alt tarafı bi isim.çokta önemli bişey değilki.........yorumsuz

Bu yorumuna anlam veremedim, alt tarafı bir isimse neden konu açtın da bukadar insanı oyalıyorsun!! Madem çok önemli değil, neden sabahtan beri dil döküyoruz burda?? "Yorumsuz" da ne demek?? Senin için önemli değilse, benim için hiç önemli değil.. Bu mesajın başkasından geldiğini düşünmüştüm, yanılmışım. Kusura bakma ama bir tuhafsın yani..

doğru tahmin etmişim mustafaymış :))
aile içinde mustafayı mı kullanıyorsunuz? eğer öyleyse mustafayı sildirseniz bile herkes mustafa demeye devam edecek. girayı kullanıyorsanız sorun yok.

ne giray nede mustafa....tek isim söyleyene kızıyoruz....madem koyduk 2 isim.ikisinide söyleyeceğiz...mustafa giray diyoruz ve herkesede söylüyoruz.yarısı mustafaaaaaaa mıstııııkkkk diyo.bende hemen arkasına giray diye ekliyorum.kaynanamlarla takışmalı olanlarda inat yapar gibi giray diyo.onlara pek ses çıkarmıyorum ama.ne yalan söyleyim:))))))

ıstteee en sınır oldugum konu bu yhaaa:=) neymıs efendım babasının ısmı olcakmısss...hey allam yhaa ben esımle 10 yıl flort ettım ve suan 10 aydır evlıyım 5+5haftalık hamıleyım..10 yıllık ılıskım oldugu ıcın kızımda oglumunda ısmı bellı cok onceden karar verdık..bu arada hemen paylasayım kız olurda kafamda ıkı ısım var aslında ecrın naz yada beren su..erkek olursa baran:))ama tabı ıs cıddıye bınınce bana gecen haftalarda ogluma ıkıncı ısım olarak babamın ısmını koyalım dedı..bende benım babamında ısmını koyalım oldu olcak 3 ısımlı 1 de soy ısım olur dedım:)) hehehe..tabıkı olmazzz..o benım kanım canım..ben ne ıstersem o olur hem madem ısme bu kadar onem verıolar baban neden babasının ısmını almamıs dedım falan fılan tabı tartısma cok buyumedı..esımde bıras uzulunce dedım bu ılk cocuguma karıstırmam ..madem cok ıstıosun 2.erkek evladım olursa ona tc de gececek sekılde ıkıncı ısım olarak koyalım ama o ısımle bılınmes dedım..kabul edıldı:=) hem onun hem benım gonlum oldu...

Konu sahibi eşinin söylediklerini yazmış orada ne kadar peşin hükümlüsünüz.

ben eşimin söylediklerini yazdım.neden ters tepki veriyosunuz.benim için önemsiz olsaydı zaten konu açıpta yazmazdım merak etme.yazdığımı iyi okusaydın şimdi bukadar büyük tepki vermezdin. ben eşimin yazdıklarına ve verdiği tepkilere yorumsuz diye cevap verdim.

Kızlar size tavsiyem; daha 1 haftalık hamileyken eşinizle konuşun. Bunu defalarca yapın artık onun beynine kazınacaktır. Bnmklrde Hasan olsun dedlr bn Arda olsn dedm. Bnm ailmde onun aileside bgnmdi. Hem görmcm hem annem Yusuf olsn dedi. Yusufu ck svdm ben begendgm ıcn kydm ismni. Alndlr ama umurumda bile degil. 9 ay o agrıları onlr çekmdi. Bndn 1 lkma ekmgi skndlr. Buzdlbna ne kyslr sayılı koyulardı. Agzna sahip olmyn bşka yerinede sahp olamazmış. Ah etmişm. 10 tanede dğrsm 1 tande onlrn istdgı olmyck.

Düşünüyorum ben torun sahibi olsam çocuğa benim adım verilsin ister miydim acaba?
Ya da verilmese buna içerlermiydim! Sanmam...
Yaa tam aksi olsa benim adımı verseler kızçelerine sevinçten havalara uçar mıydım
Yooo uçmazdım kaçmazdım.
Yaşlanınca işler başka mı oluyor acaba??

Konu sahibi arkadaşım, tüm mesajları okumadım arada kaçırdıklarım olabilir.
Mustafa Giray kötü bir isim değil. Evet senin istediğin isim değil yalnız kötü bir isimde değil.
Eşinin sahte gözyaşı akıtması kötü olmuş sadece. Umarım başka konularda da tekrarlamaz bu tavrını.
İyi niyetin suistimal edilmiş resmen

Peşin hüküm değil bu... Benden önce bir arkadaş da yanlış anlamış ve sonradan yanlış anladığını farketmiş.. Demek ki ben tek değilim! Ve demek ki anlatım hatası var, zor anlaşılıyor. "isim konurken" diye hatalı yazdığın için anlayamadım.. Sanki senin cümlenmiş gibi olmuş.. Sonradan farkediliyor.. Ayrıca, ben ilk başta da yanlış anladım. "Eşimin yazdığını söyledim" diye düzeltme yapmamışsın, bu nedenle yanlış anlamaya da devam ettim...

ben olsam kayınpederim oğlum ismin verse çok mutlu olurum ne güzel dedesini ismini taşıyacak bu aradad mustafa ismide çok güzell

benim ablamın kızına hayatta olan kayınvalidesinin ismini zorla koydurdular
bebişin ismi az çok belliydi; eniştemin ailesi doğuma geldiğinde e..... koyulacak dedi
şok olduk tabi; hiç beklemiyorduk ilişkilerimizin iyi olduğu insanlardı
ablam ve eniştem çok direndi
en azından e.... n.... olsun dediler
kayınpederi "n... eklenirse e... diyen olmaz; e... olacak" diye payladı hepimizi
eniştem ailesine söz geçiremedi; çok ağladı o gece
ablamın sütü kesilince de e... n... koyuldu
hepsi surat astı; senelerce ablamın istediği N... ismini bile bile yanlış söylediler dalga geçer gibi
acemilik işte; bugün enişteme öyle birşey yapsa ailesi "bi dakkaaa orda durun" der; çok değişti; ailesiyle kendi eşi ve kızlarındna oluşan ailesinin dengesini koruyor; ama o zaman çok gençlerdi; benim ailem de huzursuzluk çıkmasın diye "olsun oğlum babanesi" diye gaz verdi; karşı dursalar belki ortam kızışırdı ama bugün bin kişiden birinde duyulan bir ismi olmazdı yeğenimin; arkadaşları alışana kadar dalga geçmezdi

babanem de bana yapmış aynısını; sütümü helal etmem diyerek kendi adını koydurmuş; 2 isimliyim; ilkokulda hep dalga geçildim ama bu sayede çatışma yönetimi uzmanı oldum :)
dava açıp o ismi kaldırtacağım
araştırmamı yaptım

kesinlikle böyle bir yaptırımı kabul edemiyorum
hani sen istesen çok sevdiğinden ya da anmak istediğinizden koysan mutlu olsunlar tamam ama zorla isim mi koyulur ya

hamileyken ismini netleştirip herkesin aklına kazımak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…