Oğlumun İsyanı

florence_N

Mrrro üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
6.007
9.730
198
Merhaba kk üyeleri. Okul dönemi zaten sorunlu geçiyor ödev konusunda ama yazın da aynı sorun var evimizde. İstiyorum ki 3. Sınıfa geçen 7.5 yaşındaki oğlum hergün 45 sayfalık 2. Sınıflar için olan kitaplardan 1 tane okusun, istediği dersten 30 soru çözsün (okul dönemi başarılı bir öğrenciydi ancak tek tük eksik olduğu konular vardı). Sonrasında 1 saat bilgisayar veya cep telefonu ile oynama hakkı kazanacak. Biliyor bunu, ama her gün işi yokuşa sürüyor, beni sinirlendiriyor ve bağırttırıyor. Bağırınca evimiz müstakil bahçeye çıkıyor dakikalarca gelmiyor. Ya da başlıyor mızmızlanıp ağlamaya. Sorulara bahane buluyor çok kolay diye. Türkçe ve hayatbilgisi sorusu istemiyor kesinlikle. Hep matematik çözsün... Onu da çözmüyor ya. Bazen çok sıkıştırıyorum kolundan tutup eline kitabı verip yanıma oturturuyorum. O zaman da ağlaya ağlaya çözüyor ya da okuyor. İstiyorum ki ufku genişlesin. Kitap okusun. Okulda öğrendiklerini unutmasın. İki gündür resti çekti gidip gelip telefon bilgisayar istiyor şartları biliyorsun diyorum tamam vazgeçtim diyip gidiyor. Örnek olmak için elime kitap alınca da kitabı alıp kaçıyor şaklabanlık yapıyor. Ben oluyorum sinir küpü... Eğitimci üyelerden yorum bekliyorum.

Eğitimci değilim ama zaten orta okul lise çağlarında kafasını kitaptan kaldıramayacak ki ufku asıl o zaman gelişecek aklı daha iyi ereceği için şimdilik ona yatmadan yarım saat siz okusanız uykuya dalana kadar falan

3. Sınıfa geçmiş ve 7,5 yaşında..
Ben nasıl davranırım bilemiyorum , henüz okul çağımız gelmedi ama şu yaşta beni böyle zorlasalar soğurum dersten, kitaptan..
Sizi anlıyorum çoCuğunuzu düşünüyorsunuz ama daha çok küçük değil mi?
Bize göre 30 sorucuk ama onun gözüne daha çok geliyordur eminim..

Eskiden okurdum ama artık okumuyorum okuması hızlansın diye.. Bazen beklentilerimin fazla olduğunu düşünüyorum. Bazen haklı olduğumu. Sonuçta 3e de geçse 7 yaşında.. Okul zamanı bir ara ödevlerini yaptırmadım kendi yapsın ödev öğretmenle öğrenci arasında diye. Yatma zamanı özentisiz ve eksik yaptı. Okulda tahtaya kalkma cezası aldı ama hiç ödevimi bitireyim de öyle oynayım oturayım demedi.

Benim oğlum da aynı.zor gecti bu yaz.biraktim ben artik o işleri.2.sınifa gecti benimki de.

Çok hatalı davranıyorsunuz çocuk bu şekilde kitaptan ve derslerden nefret eder. Kendi haline bırakın eksikleri illa olacak olmalı da Zaman'la tamamlar karşınızda 8 yaşında bir çocuk var şuan oyun oynamak eğlenmek tek düşündüğü şey Nasıl olsa okul başladığında dersleri de bir şekilde rayına oturtursunuz naçizane tavsiyem tv pc telefon gibi aygıtlardan mümkün mertebe uzak tutmanız ödül olarak bile sadece tv de belki 1 saat sizin seçtiğiniz uygun bir çizgifilm olabilir

Okula kadar test veya kitap yok o zaman. Şuan halıya yatmış anne napıyım bilgisayardan oynayım mı diyerek bir de saniyede bir anne sıkıldım napıyım diyerek tepemi attırmak istiyor sanırım...

Peki bu çocuk hiç mi oynamayacak bilgisayar oyunu. Aile koruma Programım var. Reklamlar engelli. Sürekli istiyor. Tvyi şimdi açtım mesela pek ilgisini çekmez tv. Bir de okul zamanı derslerine karışmalı mıyım? En çok tartışmamız ders yüzünden oluyor. Sessiz bir çocuk değil. Karşılık verir ve kendini haklı görüyorsa sonuna kadar diretir. Ödevini yapar kpntrol etme der. Yazısı çirkin veya atlayarak eksik yapmıştır çabuk bitsin diye.. Nasıl düzene sokacağım bilmiyorum. Kardeşi de 1e başlayacak bu sene. Ne yapacağız bilmiyorum. O da bakıyor ki abi baş kaldırıyor o da başkaldırıyor. Önerilerinizi bekliyorum Quixx

florence_N bence çocuğunuzun üzerine bu kadar gitmemelisiniz neticede yaz tatilinde olan 7.5 yaşında aklı oyunda olan bir insan. Yanlış anlamadıysam günde 1 kitap okusun ayrıca 30 soru çözsün diye yazmışsınız hangi insan günde 1 kitap okur ki 45 sayfa bizim yaşımızdaki insanlara evet az görünür ama o yaşta bir çocuk için fazla ben çocukların yaz tatillerini oyunla geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabiki kitapta okusun soruda çözsün ama hergün değil. Birde onun için bu aktiviteyi daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz birlikte okuma saatleri düzenleyip kitapla alakalı oyun kurabilirsiniz bunun karşılığında ödül olarak bilgisayar,tablet,telefon vs. yerine onun için daha yararlı ödüller koyabilirsiniz. Sanırım genellikle vaktini evde geçiriyor(sıkılıyorum demesinden bağladım) arkadaş gruplarına katabilirsiniz. Bir spor kursuna gönderebilirsiniz. İlla ki okul başladığında bunları yapamicak ve bunun farkında o yüzden yazdan da çocuğu sıkmamak gerek bence. Bırakın yazını yaz gibi geçirsin.

Bu başlığı açtığımda beri bir kaç ima dışında birşey demedim. Telefon ve bilgisayarı da vermedim. Aksine köye taşındım 1 yıl önce bisiklete binerken istediği kadar sokakta oynayabilecek müstakil ve bahçesi ekili bir evim var. Arkadaşları var. Ancak küçüklüğünden beri hep bana sorar ne yapayım diye. Topu alıp okul bahçesinde maç yapma fikrini bile benden alıyor. Tavukların civcivlerimiz artık bir de kedimiz var. Bir de 9 aylık oyuncu bir kardeşi daha var. Bugün kediyi severken bana şöyle baktı ve neden bebek sever gibi seviyorsun onu dedi. Acaba diyorum her ne kadar istemiyor görünse de biraz bebeksi mi sevmeliyim onu...

florence_N kardeş kıskançlığı olabilir mi belli etmese bile bazı çocuklar anneyi paylaşmak istemez. Bebeksi sevmeyin tabi sonuçta artık bebek değil ama demek ki daha çok sosyalleşmeye ihtiyacı var herşeyi size sorduğuna göre. Bence bi aktivite kursuna yazdırmalısınız yüzme, futbol vs. neyi seviosa

En küçüğü nü farklı kıskanıyor gibi ama en çok büyük kardeşini kıskanıyor. O niye yapmıyor o niye yapıyor.... 1 haftadır köyde ortanca oğlum küçük kardeşine onun adıyla sesleniyor bazen. Özledi de sanırım. Halıya öylesine yatıyor bir iki gündür.

benim babam ayni sizin gibiydi,nefret ederdim etrafimda ders diye gezinmesinden..
onume test kitaplari koyardi ben acar iclerine siir yazardim.
darlamayin cocugu..
ben aptal olmadim,acikcasi ailemin umdugundan basarili oldum ama ben istedigim zaman..onlar istedigi zaman degil..

Bilemiyorum. Test için erken olabilir ama her ders için böyle bu çocuk. Bu sene ingilizce hocaları yoktu. Koca tatilde sadece 5 kelime verebildim. Açığı kapatamayacak.. Köy okulunda okuması bile dezavantaj. Benim derdim de onu bilgiyle donatabilmek.

Ben öğretmenim, fakat allah kitap kuran aşkına şu çocukları bu sıcakta rahat bırakın :) okulların açılmasına az kaldı şimdilik serbestsin ama okul açıldığında bu düzensizlik devam ederse dışarı çıkmalarında ve bilgisayar kullanımında bu kadar rahat olamayacaksın deyin normal bir ses tonuyla. Anladığından emin olmadan konuşmayı bitirmeyin.

Bilgisayarı haftada 2 ye indirdik ve 1 saat sadece. Sıkıştırmıyorum da. Ama bilgisayar ve telefob için sürekli tacizde. Sık sık telefon istiyor. Çok da vermedik kullansın diye ama bu kadar bağımlılık nedir anlamadım..

Telefon için erken olduğunu söyleyin ve bilgisayar sıklığını biraz daha arttırın bence. Ama girdiği siteleri o kalktıktan sonra geçmişi kontrol ederek kullandırın. Böylece telefon konusunda direnmekten vazgeçebilir. Tutturursa bilgisayarı yine eski düzenine döndüreceğinizi söylersiniz.

Öyle bir algı oluşmuş ki bilgisayar hakkımı telefondan oynayım diyor. Olmaz diyorum. Telefon oyuncak değildir. Ama Google'dan bakmak istediğin varsa birlikte bakalım diyorum. Yok. Bilmem kim savaş oyunu oynuyorMuş face e giriyorMuş. Aile ve reklam koruma programı kurdum. Gizli gizli telefonumu alıyor diye şifre koydum. Oyun sitelerinin reklamları da yani iğrenç resmen.. Sık verince bilgisayarı daha çok istiyor yok 5 dk daha bitmek bilmiyor. Bitimine yakın haber veriyorum 10 dk kaldı gibi. Bebek gibi tepiniyor. Bu hareketi devam ederse bilgisayarı vermeyeceğimi söyledim. Tekrarladığı günlerin ertesi günleri vermedim. Yine aynı sonraki gün. Uzun süre kaldırdım ortadan. Şu bir kaç gündür sorun yok.

brenda chenowith Bu arada oynamak istediği oyunlar savaş veya araba çalmalı oyunlar ya da minecraft. Her oyunda savaş veya adam dövme öldürme var. Kansız yapmışlar oyunları ama sonuçta şiddet içeriyor. O yüzden de sık oynamasına istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…