- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
- Konu Sahibi florence_N
-
Eğitimci değilim ama zaten orta okul lise çağlarında kafasını kitaptan kaldıramayacak ki ufku asıl o zaman gelişecek aklı daha iyi ereceği için şimdilik ona yatmadan yarım saat siz okusanız uykuya dalana kadar falanMerhaba kk üyeleri. Okul dönemi zaten sorunlu geçiyor ödev konusunda ama yazın da aynı sorun var evimizde. İstiyorum ki 3. Sınıfa geçen 7.5 yaşındaki oğlum hergün 45 sayfalık 2. Sınıflar için olan kitaplardan 1 tane okusun, istediği dersten 30 soru çözsün (okul dönemi başarılı bir öğrenciydi ancak tek tük eksik olduğu konular vardı). Sonrasında 1 saat bilgisayar veya cep telefonu ile oynama hakkı kazanacak. Biliyor bunu, ama her gün işi yokuşa sürüyor, beni sinirlendiriyor ve bağırttırıyor. Bağırınca evimiz müstakil bahçeye çıkıyor dakikalarca gelmiyor. Ya da başlıyor mızmızlanıp ağlamaya. Sorulara bahane buluyor çok kolay diye. Türkçe ve hayatbilgisi sorusu istemiyor kesinlikle. Hep matematik çözsün... Onu da çözmüyor ya. Bazen çok sıkıştırıyorum kolundan tutup eline kitabı verip yanıma oturturuyorum. O zaman da ağlaya ağlaya çözüyor ya da okuyor. İstiyorum ki ufku genişlesin. Kitap okusun. Okulda öğrendiklerini unutmasın. İki gündür resti çekti gidip gelip telefon bilgisayar istiyor şartları biliyorsun diyorum tamam vazgeçtim diyip gidiyor. Örnek olmak için elime kitap alınca da kitabı alıp kaçıyor şaklabanlık yapıyor. Ben oluyorum sinir küpü... Eğitimci üyelerden yorum bekliyorum.
Bilgisayarı haftada 2 ye indirdik ve 1 saat sadece. Sıkıştırmıyorum da. Ama bilgisayar ve telefob için sürekli tacizde. Sık sık telefon istiyor. Çok da vermedik kullansın diye ama bu kadar bağımlılık nedir anlamadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?