Oğlumun kafası büyükmüş

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Merhabalar kizlar. 26+6 gùnlük hamileyim ve geçen gün ayrıntılı (4D) ultrasona girdim. Bebeğimde hiçbir sağlık problemi yok şükürler olsun. Doktor tam 1 saat inceledi. Fakat tek bir şey çarptı gözüne. O da sağlık sorunu değil tamamen anatomik birşey. Oğlumun kafası ilerden gidiyormuş. Yani biraz büyükmüş kafası. "Anatomik fiziksel birşey olma ihtimali yüksek sonuçta anne-baba olarak sizlerde uzun boylu iri insanlarsınız. Beyinle ilgili hiçbir problemi yok bebeğinizin. Su toplama, şişme..vs yok. Her insan birbirine benzemez. Kimisinin bacakları çok uzundur, kimisinin kolu çok kısadır, kimisinin de kalçası çok iridir. Herkes aynı standartta olacak diye bi kural yok. Sizin bebeğiniz de sadece biraz koca kafalı olacak" dedi doktor. "çok mu belli olacak iriliği yani göze çarpacak şekilde mi?"dedim. "hayır sadece hafif daha iri olacak. Bebeğinizin haftası zaten ilerde gidiyor. Hani mesela.bir çocuğa bakarsınız. Kaç yaşında bu diye sorduğunuzda 5 dediklerinde aaa halbuki nekadar büyük gösteriyor maasallah dersiniz ya, işte bu da öyle bişey. Korkulacak bi durum kesinlikle değil" dedi. Yine de içim rahat değil. Bir de doktorun bebeğimle.ilgili bilgileri yazdığı raporda plesanta head: midline yazıyordu. Orta hat demek midline. Yani kafası orta boy mu?yoksa ortası mı geniş?..Benim gibi bebeğinin kafası iri olan, haftasına göre önden giden var mı arkadaşlar?

HC(Headlock): 268.0 mm
AC(Headlock): 240.0 mm
FL(Headlock): 49.8 mm
bunlari yorumlayabilecek var mi kizlar?
Doktor raporda bunlari isaretlemis bir tek. Onemli diye mi?

benim oğlumun da gelişimi 3 hafta ilerden gidiyor. boyu haftasına göre normal.karın çevresi ve baş çevresi 3 hafta ilerde.benim doktorum da başı küçük olsa problem olur acaba beyni gelişmedi mi diye dedi ama yine de benim içim de rahat etmiyor.

Canim bence icini ferah tut onemli bisey olsaydi doktorun mutlaka soylerdi benim oglumda kucuk kafali dogmustu mesela ama cok sukur zekasi gayet normal.En yakin arkadasiminda bebeginin basi biraz buyuktu Doktor bile nasil normal dogurdunuz diye sasirmisti.Dr nizin dedigi gibi yasitiyla yanyana gelince irilik konusunda onde gidebilir bebeginiz.Arkadasin oglu benim oglumdan tam bi Yas kusuk ve eli ,ayagi,kafasi oglumdan daha iri.

Bide bu doktorlarin onemli olmayan ufak seyleri anne adaylarina soylemesine kiziyorum madem onemli degil niye insanin kafasini karistiriyosunuz ki insan o an zaten en hassas doneminde.Ilk hamileligimde hastanede ayrintili ultrasonla bebegin bobreklerine bakilmasi gerekiyodu esimde yanimda dr ne dese begenirsiniz´ babasi gibi buyuk burunlu olucak´ve cok iyi hatirliyorum ben ogun resmen aglamistim suan komik geliyo ama demekki hassas bi donemdeydim o Zaman hatta kendi doktoruma sordugumda merak etmeyin her bebek dugme gibi bi burunla dogar ama sonra ne olur onu bilemem belli ki size saka yapmak istemisler demistihicte komik olmayan bi saka

Canim benim gebelik haftam 26+4'dü ayrintiliya girdigimde yani iki gun evvel.
Doktor rapora gebelik 27-28 haftayla uyumlu yazmis.
Bunun nedeni kafasinin önde gitmesi dedi bana dr.
Anormal bi durum yok beyin gelisimi gayet iyi dedi ama içimize kurt düsürdüler bi kere..
Bi tanidigim, basi büyük olan bebekler genelde iri dogar dedi. Benimkinin kilosu haftasina gore ilerde.
Senin bebisin kilosu nasil canim? Acaba gercekten iri olacaklari icin mi kafalari büyük?

Sagol canim tabiki herkesin anatomik yapisi farkli. Ama senin.de dedigin gibi niye hamile haliyle kadinlari süpheye sokuyorlar?
Vallahi taktim kafama. Tamam cok iyi bi doktor. Ama.ne bileyim denir mi oyle?
Benim kizim da yasitlarina gore iri bi cocuk.
Mesela yasitlariyla yanyana gelince herkes okula gidiyo mu diye soruyo? Yoo diyorum daha kücük
Ben de öyleydim. Mesela ilkokula giderken önlük hep sırıtırdı üzerimde
Demekki oyle olacak oglum da.. İnsallah bi sorun olmaz yine de..

canım benim ki de haftasına göre ileriymiş.35+5 haftalıkken 38+2 haftalık görünüyordu.benim doktorumda tamamen insanın yapısına göre değişir bu ölçümler dedi.iri bir bebek olacak dedi bende mutlu oldum kötü birşey değil yani.

Cok trsekkur ederim canim. İcim rahatliyor sizleri okuyunca. Evet genelde iri bebeklerin kafasi ilerde olurmus.
Benim oglum 27. haftanin icinde fakat kilosu ilerde maasallah..
Benim.doktorum da her insanin ozellikleri farkli farklidir dedi ama kafama taktim bosuna..
Saglikla kucaklayalim insallah..

canım sat a göre 31 + 2 günlüktü.ama ölçümlere göre 34 + 1 günlüktü.kilosu da 2250.normalden 400 gr felan fazla dedi doktor.ama herşeyi normal sadece biraz iri yapılı kemikli ve göbekli olacak dedi.kızım da göbekliydi ama onun başı buyuk muydu deilmiydi hiç hatırlamıyorum.doktor için rahat olsun problem olmaz dedi ama yine de kafama takılıyor işte :44:

canım benim hiç kafana takma benim oğlum 4buçuk aylık şu an yani yeni doğum yaptım aynı durum bende de vardı ne kadar kafama takmıştım hiç gerek yokmuş bunlar genetik tamamen hiç düşünme. ben 35haftalıkken bebeğimin baş çevresi 40hafta ile uyumluydu ve doktorum normal doğum olamayacağını söylemişti düşün 5hafta ilerde.sezeryan oldum diğer bebeklere göre evet biraz büyüktü ama kimse büyük olarak görmedi hatta bana dedilerki hep büyük dedin ama hiç de büyük değilmiş normal kafası var bu çocuğun.baş çevresi genellikle doğumda 34-35cm doğar bizimkinin 36 cm.di. hamilelikte baş çevresi değil iki şakak arası mesafeyi ölçerler genelde bpd dedikleri değer ultrason görüntülerinde bak aşağıda yazar bpd değeri. 35 haftalıkken yaklaşık 10cmdi bpd değeri. neyse sonuç olarak sapasağlam bir oğlum oldu Allah'a binlerce şükür. şu anda da kafası büyük gidiyor 4.ay kontrolünde 44cm baş çevresi hep üst sınırda gitti böyle de devam edeceğe benziyor. ama doktorum hiç bir zaman demedi kafası büyük diye:) koca kafalı olsa nolur ki çok tatlı bir oğlum var kimse kafası büyük demedi şimdiye kadar...

aynı şeyi yaşadım
aynı ayna hem devlet hemde özel hastanede kontrole gidiyordum
9aylık hamileyken dr bebegimin baş gelişimi 2 hafta önde gittigi için beni odasından kovup riskli gebelige yolladı
psikolojimi siz düşünün artık aglayark riskli gebelige gittim o kadar yogunduki anlatamam
ordan hemen taksiye binip özel hastaneme gittim
onlar zaten sürekli ayrıntılı ulturasyon makinesi kullanıyordu bana daha önce baş gelişimi önde gidebilir diye bi uyarıda bulundu ama aklıma gelmedi o an
hemen dr muayneye ve ultarasyona aldı
yapıya baglı oldugunu yani genetikti
hiçbi sıkıntısı yoktu melegimin
o günden sonra kovuldugum devlet hastanesine gitmedim
özelde devam edip orda dogum yaptım
ben burda özel hastane dedikçe atlayan arkadaş çok fazla oldu
özel hastaneyi savunuyosun diye
bu muameleyi gören hamile bi kadın neden özele gitmesin kimsenin parası cebine batmıyor arkadaşlar
özellikle hamileyken üzülmemek için dr çok iyi seçin

Tatlim acikcasi devlet hastanesine hic güvenim yok.
Dünyanin her yerinde gecerli bi kuraldir bu kimse de inkar edrmez.
Parasi olan paşalar gibi yasar.
Paran yoksa kimse ilgilenmez iter kakar.
Ozellikle ülkemizde.
Ben devlet hastanesine durumumuz cok cok iyi olmadigi halde gitmem.
Yani cok mu zenginiz? Hayir. Ama yine de hep özele giderim.
Can herseyden önemli cünkü.belki biraz fazla para döküyoruz ama değiyor..
Benim oglumun da tamamen anatomik birseymis. Saglik sorunu falan yok allah a sükür.
Ònemli olan da bu zaten.. Doktor bana cok söyledi bunu ama ben yine de korktugumdan sordum buraa.
Allah yavrularimiza saglik versin gerisi yalan canim..

Canim cok sagol icimi rahatlatiyorsunuz..
Allah yavruna saglik sihhat nasip etsin..
Ben ayrintiliya girdim doktor orada söyledi..
Raporda fetus head: midline yaziyor. Yani fetus kafa: orta hat yani orta kismi hafif büyük sanirim.
Şakak kismi degil heralde.. Doktor cok cok iyiydi. Bana "sen cok taktin bu kafa konusuna" dedi hatta.
Oğlum her türlü benim icin ömrümün en yakisiklisi olacak..
Saglikli olsun yeterli..
Hem zaten babasinin da dayisinin da hafif iri kafasi
Olacak okadar

Durumlarimiz ayni canim.
Benim de oglum 1.130 gr.
Haftasina göre kilosu ilerde gram olarak.
Her yerden ayni duyumlari aliyorum. Kafasi buyuk olan bebekler genelde iri dogarmis.
Korkma kafamiza takacagimiz bi durum degil. Yeter ki saglikli olsunlar..

Boşuna kafana takma...aynı şeyleri bana da söyllemişlerdi...bebeğim3300g doğdu ama hep daha iri gözüktü...sonra kilosuda fazla gitmeye başladı.....obez olacak dedi dr u...muhallebi bilr verdirmedi...şimdi 27 aylık....bu seferde kilosu eksik diyolar...kafası da normal boyutlarında....allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin gerisi boş

Canım benim oğluma da dr koca kafalı demişti ama 3700 gr 52 cm doğdu gayet normal ölçülerdeydi hala da öyle korkma bence usg'ye pek güvenme..

Canım benim oğluma da dr koca kafalı demişti ama 3700 gr 52 cm doğdu gayet normal ölçülerdeydi hala da öyle korkma bence usg'ye pek güvenme..

Çok saolun kizlar. İlk söylediginde dr, cok korktum hatta "sen cok kafaya taktin" dedi dr.
İçime ister istemez korku salmisti. Kendi doktorum bi ay evvel ölçtüğünde kafa gelisimi gayet iyi demisti.
Daha sonra bu doktor yani ayrintili icin gittigim uzman perinatolog bana kafasi iri bi bebek. Kilosu ve haftasi o yuzden ilerde cikiyor dedi.
Hem korktum hem üzüldüm. Ne demek yani! Ben o kadar yavruma yarasin diye saglikli besleniyorum, yediklerim sadece cocugun kafasina mi gitmis? diye üzüldüm acikcasi. Ama dedikleriniz dogru. Usg'ye güvenmemek gerek. Sizleri okudukca korkularim yok oluyor..

Benimde kızımın başı küçük. 3 hafta fark var bacaklarıyla.

Beyin gelişimi iyi dedi. Genetiktir muhtemelen dedi.

Farklı bi doktora gitmiştim. Geçenler de. Bana bi sürü hastalıklardan bahsetti

ama hiç kafama takmıyorum. Perinatoloji uzmanına gitmeyi düşünüyorum. ama boşuna stresste yaşamak istemiyorum.

Başı küçük oldugu için kilosuda düşük kızımın.

Zaten 2 hafta bi gerilik olmuştu gelişiminde. çok şükür 1 haftaya inmiş fark. Yememe içmeme çok dikkat ediyoum.Önceden de ediyordum ama bu defa başka.

Babası ile benim kafam küçüktür zaten. ah bu doktorlar yok mu

evet bizim ülkemizde böyle malesefki
hatta inadımıza özellere zam bile yaptılarniye özele yönelme çok fazla
dedigin gibi bak sadece anatomik kafaya takacak bişey yok
üzme bebişi Rabbim sag saglim kucagına almayı nasip etsin ogluşunu
amin cnm cümlemizin yavrusuna saglık versin Rabbim onların acısını hastalıgını bile göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…