Oğlumun kilosu:(

aspirin89

Yaramaz Oğlummm....
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
779
154
53
Ya arkadaslar benim oğlum 2 yaşında ve 18 kilo herkes çok kilolu diyo babasida bana kiziyo ilerde obez edicen diye oysa ben zorlanıyorum çocuğu kendisi iştahlı ve birazda yariyo kendi yediği ve bana normal geliyo gözüm alıştı galiba ondan:) çok tatli gobusum falan var yanakları tombik çok seviyorum ama biraz kistim yediğini ve kendimi kötü hissediyorum:(
Bide hemsireside dedi kilosu fazla diye.
Oynarken falan çok terluyo.
Sizcede Cokmu kilolu yoksa iyimi sizin varsa aynı yaş çocuğunuz Kac kilo acaba?

bence bi diyetisyenden yardım almalısınız
Ya arkadaslar benim oğlum 2 yaşında ve 18 kilo herkes çok kilolu diyo babasida bana kiziyo ilerde obez edicen diye oysa ben zorlanıyorum çocuğu kendisi iştahlı ve birazda yariyo kendi yediği ve bana normal geliyo gözüm alıştı galiba ondan:) çok tatli gobusum falan var yanakları tombik çok seviyorum ama biraz kistim yediğini ve kendimi kötü hissediyorum:(

evt cnm kilolu biraz.2 yaş bir çocğun 15 kilo olması lazım üst sınır.çok abur cubur veriyorsan kes hemen.sağlıklı şeyler yemeye alıştır.bu yaşta bi çocuk dyet yapamaz daha küçük diyet falan yaptırma.ama abur cuburu kessen yeter.kızartma falanda verme.sebze ve et yemekleri ver cnm.tatlı olarakda sütlü tatlı yap evde ver.kek yap az ver abartmıck şekilde.sakın çikolata,fast food,cips verme hazır yiyecekler.isterde yırtınsın verme sakın

diyetisyenlik 2. sınıftayım , çok fazla kilo fazlalığı yok ama 2 yaşında bir çocuğun boyuna orandılı olarak minimum 10 maksimum 15 kilo olması gerekir
Okadar vahimmi yaa yaşına göre 3 4 kilo fazlası var ben biraz kistim zaten yüzü gobusu eridi biraz sadece vicdan yapıyorum kistim diye:(

Uuuu oda zayifmis ozaman kizmi acaba?
Ha bide benim oğlum 4 kilo doğdu doğuştan tombik bu zorlama kilosu diil benim arkadaşım kilo aldirmaya calisiyo ama olmuyo.

Evet kız. Cok yemek seciyordu, doktora danistik, yemek problemini hallettik. Evet biraz zayıf ama 6 yasindaki bir cocugun normal kilo degeri de 16-26 kiloymuş.
Ay bir anne gibi konustum adeta. :27:

Son düzenleme:
güle güle büyütün :16:
fassfoot yedirmeyin,doktora götürün derim :34:

evt cnm kilolu biraz.2 yaş bir çocğun 15 kilo olması lazım üst sınır.çok abur cubur veriyorsan kes hemen.sağlıklı şeyler yemeye alıştır.bu yaşta bi çocuk dyet yapamaz daha küçük diyet falan yaptırma.ama abur cuburu kessen yeter.kızartma falanda verme.sebze ve et yemekleri ver cnm.tatlı olarakda sütlü tatlı yap evde ver.kek yap az ver abartmıck şekilde.sakın çikolata,fast food,cips verme hazır yiyecekler.isterde yırtınsın verme sakın

Yok zaten abur cubur vermem fazla bu yaşına kadar daha yeni çikolata falan verdim hayat sağlıklı besliyorum ama 10 gün öncesine kadar emiyodu onu kestim çok yariyo benim sutum bide bebe biskuvisi yiyodu onuda kistim,zaten biraz eridi .

Bence daha önemli olan, ogluna ne yediriyorsun? Insanin zaten yemek tarzi, bu küçük yaslarda belli oluyormus
Bu yaslarda kesinlike abur cubur yenilmiyecek. Sekerli seyler, içeçekler verilmiyecek.
Cocuk saglikli beslensinki ilerdede bu sekilde alistigi için beslenir. Nede olsa damak tadida alismis olur.

Ve çoçuklara çok yemek vermek bir marifet degildir. Düsünsene, onlarin migdesi, bizimki gibi degildir.
Yani evet, bu gidis ile çoçuk ilerde obezit olabilir.

Bencede bir diyetisyenden destek al. Simdiki uyguladig yöntem dogrumu degilmi, bilmiyorsun, en azindan için rahatlar
diye düsünüyorum.

diyetisyenlik 2. sınıftayım , çok fazla kilo fazlalığı yok ama 2 yaşında bir çocuğun boyuna orandılı olarak minimum 10 maksimum 15 kilo olması gerekir

Boyuda uzun dana gibi bisey çok tatli ama haklısın dikkat edicem çok saol :)

Benim kiz kardesimde 8 yasinda 19 kilo
annemin sutude cok yariyomus biz emerken tombik tombik simdi ise kilo almaya calisiyoruz..
Belki emmeyi birakinca biraz kilo verir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok zaten abur cubur vermem fazla bu yaşına kadar daha yeni çikolata falan verdim hayat sağlıklı besliyorum ama 10 gün öncesine kadar emiyodu onu kestim çok yariyo benim sutum bide bebe biskuvisi yiyodu onuda kistim,zaten biraz eridi .

bakalım 1-2 ay daha takip et kilosunu.almaya devam ederse doktora danışırsın cnm

diyet olmaz cnm .daha çok küçük

Komşumun bebeği daha bir yaşında ya var ya yoktu diyet programı vardı. Annesi her ağladığında meme verirdi, ek besindir odur budur derken yaşça küçük ama görüntü olarak kocaman tatlı bi'bebeği olmuştu:1:

Doktor çok kızmıştı hatta bu zamana kadar niye danışmadınız obez mi yapacaksınız diye:44:. Diyet dedikleri öğünleri düzenliyolar zaten, aç kalmıyor ki.

Son düzenleme:
Bence daha önemli olan, ogluna ne yediriyorsun? Insanin zaten yemek tarzi, bu küçük yaslarda belli oluyormus
Bu yaslarda kesinlike abur cubur yenilmiyecek. Sekerli seyler, içeçekler verilmiyecek.
Cocuk saglikli beslensinki ilerdede bu sekilde alistigi için beslenir. Nede olsa damak tadida alismis olur.

Ve çoçuklara çok yemek vermek bir marifet degildir. Düsünsene, onlarin migdesi, bizimki gibi degildir.
Yani evet, bu gidis ile çoçuk ilerde obezit olabilir.

Bencede bir diyetisyenden destek al. Simdiki uyguladig yöntem dogrumu degilmi, bilmiyorsun, en azindan için rahatlar
diye düsünüyorum.

Sabahları yumurta peynir ve biskuviden oluşan kahvaltı yapiyo yara ekmekle kahvaltiliklardan yiyo .
Sonra gün icinde pisirdigim yaemeklerden yiyo ,secmiyo sukur,makarnayı çok seviyo bayadir yapmadım,genelde etli dolma tarzında yapıyorum,meyveyi de yiyo muzu seviyo,yatirirkende yine sütlü bebe biskuvisi yediriyorumki yoksa uyumaz.
Sizce yanlismi besliyorum her besin gurubundqn yediriyorum çorba falanda,acaba biskuviyimi kessem?

Benim kiz kardesimde 8 yasinda 19 kilo
annemin sutude cok yariyomus biz emerken tombik tombik simdi ise kilo almaya calisiyoruz..
Belki emmeyi birakinca biraz kilo verir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşimin anneside diyo onun cocuklarida emerken kilolu koyulmuş ama simdi normaller.

Back
X