Oğlumun kilosu:(

biskuviyi tamamen kesersen sorun cozulur. cok gereksiz seker ve karbonidrat yuklemesi

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ben zaten büyüyünce kilosu kalicagini sanmıyorum,benim tek derdim cok hareketli bi cocuk ve kilolu olduğu için terliyor.hasta olucak diye korkuyorum devamli elimde biseyler sırtına sokuyorum,devamli kıyafet değiştiriyorum.E bu durumdan Oda sıkıldı bende...

Bence hiç öyle düşünmeyin,görümcemin oğluda küçükken topluydu,şuanda lise de
ve bildim bileli rejim yaptırıyor oğluna.yani küçükken kiloluydu büyünce zayıfladı ya da büyükken zayıftı küçükken
kilolu oldu gibi birşey olmaz.
birde dediğim gibi belki oğlunun kilosu normaldir.boyunu da bilmiyoruz.

Tesekkürletr yorum için Suan ev ve uyku düzenimiz cok bozuldu eşim gece işe gittiği için,normale dönünce bende uyku ve yeme düzeni olusturucam ınşallah.
Bide hergün aynı saatlerdemi yemek yediriyorsunuz?

rica ederim ,faydalı olursa fikirlerim ne mutlu :)
çocuklar için sadece yemek değil,herşeyde düzen olması çok öenmli.çocuklar düzene alışırlar ve bozulduğunda tepki verirler..bu sebeple belli rutinleri olması gereklidir.yemek saati oyun saati uyku saati gibi..
tabii ara ara bozuluyor mutlaka düzen,misafir geliyor,biz bir yerlere gidiyoruz vs...ama evdeki rutin önemli bana göre..çocuklar kural konulmasına ihtiyaç duyarlar....
bu arada hala emziriyorum demişsiniz,artık bir faydası yok ki sütünüzün,bence öncellkle onu bırakması gerekli,kocaman çocuk oldular :):)

bir çocuğun 12 aylık olduğunda doğum kilosunun 3 katına ulaşması beklenir.
sizin çocuğunuz 4 kg doğduğuna göre bir yaşında 12 kg olması beklenir.
örnekler verilmiş benimki 2 yaşında 12,13 kg diye ,bu kıyaslama doğru değil doğum kilosu göz önüne alınmalı.
ayrıca 7 yaşındayken 17 kilo olan kişi normal değil ki sizin çocuğunuzu eleştiriyor,mantıklı olmak lazım.
ve evet, oğlunuzun kilosu fazla, kontrol edilebilse iyi olur, diyeceğim demesine de...benim kızım da akranlarına göre iri:))
çok fazla doktora götürdüm bununla ilgili, her şeyi normal bulundu.
boy -kilo orantısı gayet normal, bana götürdüğüm beslenme uzmanı da dahil olmak üzere tüm doktorlar normal beslenmesine devam etmemi söyledi.
ben de abur cubur vermiyorum, sağlıklı beslemeye çalışıyorum, günde 3 öğün yemek yiyor, aşırı bir yeme programı yok
ve doğdu doğalı boyu kilosu böyle.
ama bizdeki görüntü hiç kat kat et olmadı, sadece yaşından daha büyük duruyor.
siz de bir uzman desteği alabilirsiniz, içiniz rahatlar,
yanlış giden bir şey varsa önüne geçmiş olursunuz.

Örnekleri konu sahibi arkadaş sordu diye verdik sizin yaşıt çocuğunuz varsa kaç kg diye sorduğu için ,
Benim kızımda 3.750 gr doğdu yani 4 kiloya yakın anne sütü aldı ve ciddi oranda tombişti ek gıdaya başlayana kadar kilolu ve iri bir bebekti ek gıda sonrası kilo alımı yavaşladı hiçbir Dr da normal değil demedi şuan 12,5 kilo kız çocuklarıyla erkek çocukları kıyaslanmamalı hatta hiçbir çocuk kıyaslanmamalı ama arada çok fark olunca ve Dr uyarınca konu sahibi arkadaşı uyarmak boynumuzun borcu
Birde süt çocuğa bu kadar kilo aldırırımı diyen arkadaşlar var evet aldırır bunun en büyük örneğini annem görmüş küçükken. Bir sebepten kardeşimi Dr götürmüş laf nereden açıldıysa Dr anlattığı; bir çocuk getirdiler aşırı kilolu ama anne baba hiçbirşey yemiyor diye şikayetçi Dr sormuş o zaman bu kilo ne böyle diye anne babanın dediği çocuk günde 2 kilo süt içiyor.. Sizler tabii ki 2 kilo vermiyorsunuzdur belki ama süt kilo aldırır

rica ederim ,faydalı olursa fikirlerim ne mutlu :)
çocuklar için sadece yemek değil,herşeyde düzen olması çok öenmli.çocuklar düzene alışırlar ve bozulduğunda tepki verirler..bu sebeple belli rutinleri olması gereklidir.yemek saati oyun saati uyku saati gibi..
tabii ara ara bozuluyor mutlaka düzen,misafir geliyor,biz bir yerlere gidiyoruz vs...ama evdeki rutin önemli bana göre..çocuklar kural konulmasına ihtiyaç duyarlar....
bu arada hala emziriyorum demişsiniz,artık bir faydası yok ki sütünüzün,bence öncellkle onu bırakması gerekli,kocaman çocuk oldular :):)

Benim düzenim kackere bozuldu,memlekete gidip geldikçe bozuluyor,çocuğun huyuda bozuluyor.
Devamli başa sarıyorum.
Bu arada emzirmeyi 15 gun once biraktirdim cok şükür.
Tekrar teşekkürler..

Bence hiç öyle düşünmeyin,görümcemin oğluda küçükken topluydu,şuanda lise de
ve bildim bileli rejim yaptırıyor oğluna.yani küçükken kiloluydu büyünce zayıfladı ya da büyükken zayıftı küçükken
kilolu oldu gibi birşey olmaz.
birde dediğim gibi belki oğlunun kilosu normaldir.boyunu da bilmiyoruz.

Boyunu olctum tam 90 cm yinede kilosu fazla boyuna gore en iyisi dikkat etmem:)

Ya arkadaslar benim oğlum 2 yaşında ve 18 kilo herkes çok kilolu diyo babasida bana kiziyo ilerde obez edicen diye oysa ben zorlanıyorum çocuğu kendisi iştahlı ve birazda yariyo kendi yediği ve bana normal geliyo gözüm alıştı galiba ondan:) çok tatli gobusum falan var yanakları tombik çok seviyorum ama biraz kistim yediğini ve kendimi kötü hissediyorum:(
Bide hemsireside dedi kilosu fazla diye.
Oynarken falan çok terluyo.
Sizcede Cokmu kilolu yoksa iyimi sizin varsa aynı yaş çocuğunuz Kac kilo acaba?

Emziriyor musunuz.. ?

benim oğlum 3 yaşında 2 yaşında iken oğlum 17 kiloydu tosuncuk :)

ama ben 21 aylık olana kadar emzirdim..Doktorum kızıyordu ne yediriyorsun diye liste yaptım önüne koydum tamam kabul ediyorum sütün yarıyor dedi =))

ben paranoyak derecesinde dikkat ediyordum hoş hala pek bir şey kaybetmiş sayılmam :D :D :D

Çikolata ya bu sene başladık artık görüp istiyor nefisi kalır diye kıyamıyorum petitolardan alıyorum onlar küçük :D :D :D

ne kadar dikkat ederseniz o kadar sağlıklı olur..Dişleri için özellikle abur cubur vermeyin ne olur ben çubuk krakerin üzerinde ki tuzları bile alıyordum..1 Yaşına kadar yağsız tuzsuz kaynadı tenceresi..Ayrı yaptım..Tatlı da yapıyordum ama şekersiz pekmezle :)

Çocuklarımızın sağlığı için dikkat edelim..Ekmeği bile çavdar ya da tam buğday yiyoruz paşazadem ile.. Gören herkes şimdi kaşık kadar kalmış diyor ama hayır çok yakışıklı benim birtanem ve şükürler olsun ki sağlıklı..Yoğurt süt ve yumurta çok önemli..

çok konuştum :D oğlum söz konusu olunca susmak gelmiyor içimden hehehhe :24:

Sevgiler :8:

Boyunuda kilosunuda tekrar olctum
Boyu 90 cm
Kilosu 17
1 kilo vermiş kuzum 1ayda :(

Emziriyor musunuz.. ?

benim oğlum 3 yaşında 2 yaşında iken oğlum 17 kiloydu tosuncuk :)

ama ben 21 aylık olana kadar emzirdim..Doktorum kızıyordu ne yediriyorsun diye liste yaptım önüne koydum tamam kabul ediyorum sütün yarıyor dedi =))

ben paranoyak derecesinde dikkat ediyordum hoş hala pek bir şey kaybetmiş sayılmam :D :D :D

Çikolata ya bu sene başladık artık görüp istiyor nefisi kalır diye kıyamıyorum petitolardan alıyorum onlar küçük :D :D :D

ne kadar dikkat ederseniz o kadar sağlıklı olur..Dişleri için özellikle abur cubur vermeyin ne olur ben çubuk krakerin üzerinde ki tuzları bile alıyordum..1 Yaşına kadar yağsız tuzsuz kaynadı tenceresi..Ayrı yaptım..Tatlı da yapıyordum ama şekersiz pekmezle :)

Çocuklarımızın sağlığı için dikkat edelim..Ekmeği bile çavdar ya da tam buğday yiyoruz paşazadem ile.. Gören herkes şimdi kaşık kadar kalmış diyor ama hayır çok yakışıklı benim birtanem ve şükürler olsun ki sağlıklı..Yoğurt süt ve yumurta çok önemli..

çok konuştum :D oğlum söz konusu olunca susmak gelmiyor içimden hehehhe :24:

Sevgiler :8:

Bende emziriyodum 15 gun once kestim zaten ondan sonra kilo verdi biraz,benim sumde acayip yariyodu.
Benimkide çikolatayı yeni yiyo Oda ayda yılda bir ben onuda vermezdimde memlekette buyukler sağolsun yesin diye aldilar.cips falan asla girmez eve zaten,Bizde yemeyiz.
Bende sutunu,yumurtasini,yogurdunu ihmal etmiyorum bizim problem benim sutum ve bebe biskuvisiydi galiba onlarida çözdük .

Rabbim bütün yavruları korusun...:)

Bende emziriyodum 15 gun once kestim zaten ondan sonra kilo verdi biraz,benim sumde acayip yariyodu.
Benimkide çikolatayı yeni yiyo Oda ayda yılda bir ben onuda vermezdimde memlekette buyukler sağolsun yesin diye aldilar.cips falan asla girmez eve zaten,Bizde yemeyiz.
Bende sutunu,yumurtasini,yogurdunu ihmal etmiyorum bizim problem benim sutum ve bebe biskuvisiydi galiba onlarida çözdük .

Rabbim bütün yavruları korusun...:)

Maaşallah :)

Evet bebe bis. gerçekten işe yarıyor kilo almakta :)

Ama eğer süt ile alakası ise kilo vermeye başlar hiç üzülmeyin valla benim oğlum boya gitti bir ara da hiç kilo almadı ben seviniyordum..Sizde üzülmeyin..Sağlık için kilo hiç iyi değil..

Amiiiin inşallah :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Örnekleri konu sahibi arkadaş sordu diye verdik sizin yaşıt çocuğunuz varsa kaç kg diye sorduğu için ,
Benim kızımda 3.750 gr doğdu yani 4 kiloya yakın anne sütü aldı ve ciddi oranda tombişti ek gıdaya başlayana kadar kilolu ve iri bir bebekti ek gıda sonrası kilo alımı yavaşladı hiçbir Dr da normal değil demedi şuan 12,5 kilo kız çocuklarıyla erkek çocukları kıyaslanmamalı hatta hiçbir çocuk kıyaslanmamalı ama arada çok fark olunca ve Dr uyarınca konu sahibi arkadaşı uyarmak boynumuzun borcu
Birde süt çocuğa bu kadar kilo aldırırımı diyen arkadaşlar var evet aldırır bunun en büyük örneğini annem görmüş küçükken. Bir sebepten kardeşimi Dr götürmüş laf nereden açıldıysa Dr anlattığı; bir çocuk getirdiler aşırı kilolu ama anne baba hiçbirşey yemiyor diye şikayetçi Dr sormuş o zaman bu kilo ne böyle diye anne babanın dediği çocuk günde 2 kilo süt içiyor.. Sizler tabii ki 2 kilo vermiyorsunuzdur belki ama süt kilo aldırır

yanlış anlaşılmasın ben bireylere yönelik bir şey söylemedim.
sadece 1. yaş kilosunu kastederek verdim o örneği.
yani konu sahibinin çocuğunun 1 yaşında 12 kg olması gayet normal demek istedim.
büyüdükçe beslenme alışkanlıkları belirliyor elbet kiloyu.
kıyaslama yapmak tabiki doğru değil, her çocuk farklı muhakkak.
benim kızım genelde günde 3 ana öğün yer, abur cubur yemez ya da nadiren birkaç ısırımlık çikolata.
meyve yer aralarda, sütü de gece 1 bardak içer sadece.
ama yaşıtlarından oldukça iri.
ben doktora götürdüğüm için rahatım, beslenme listelerini incelediler ve gayet sağlıklı bulundu çok şükür.
ben konu sahibini çok iyi anlıyorum, o yüzden moral vermek istedim.
kaç doktora götürdüm, hepsi normal dedi.ama sokakta, parkta gören senin çocuk hormonlu mu, bu ilerde obez olur, ne yediriyorsunuz buna...gibi
birçok can sıkıcı yorumla karşılaştım ben.
zayıflık sağlıksızlık değildir ama şişmanlık kesinlikle sağlıksızlıktır.
bu laflar pek çok annenin duyduğu 'aaa, sen yemek vermiyor musun buna ne kadar zayıf' lafından çok daha can sıkıcı emin olabilirsiniz.
kızım gerçekten şişman görüntüye sahip bir çocuk değil, fotoğrafını bile ekleyebilirim isteyene,siz karar verirsiniz şişman mı yoksa kalıplı mı.
anne olarak hepimiz çok hassasız evlatlarımız konusunda, birçok şeyi yaşayarak gördük, üzüldük ama malesef başkalarının çocukları söz konusu
olduğunda aynı hassasiyeti göstermiyoruz.( lafım size değil kesinlikle, genel söylüyorum:)

Arkadaşlar oğlum suanda 16,5 kiloya düştü ve boyu uzadı daha fit görünüyor :)
Yorum yapan herkese teşekkürler ....

Selamlar kulübe yeni katıldım çok mutluyum canm sana gelince gayet güzel kilosu var dahada hareketlenirse verir zaten benimde kızım 10 aylık 12 kilo doktr fazla diyo:)

Benim oğlum 2 yaşındayken 21 kiloydu baya obezdi çok ağladığım günler oldu.. Ama bide şimdi görsen 4 yaşında çırpı gibi.. Hareketleri arttıkça kiloları azalıyor..

Ben de diyetteyim su an size kestirme oneride bulunayim. Bebegim var 21 aylik 11.5 kilo. Siz biraz rahat birakmisiniz cocugu. Bebe biskuvisi hic vermeyin, cok acsa bi dilim ekmek verin mecbur kalirsaniz. Gofret, biskuvi eve girmesin. Cikolata cok az verebilirsiniz. Ama en onemlisi, cocuga az yemek koyun, kendinizinkinin yarisindan az olmali. Ve karnini dolmayla makarna pilavla degil corbalarla doyurun. Isterse bi iki kasik oburlerinden verin. Salataya caciga yogurda alistirin yemekte. Kizim bazen sadece cacik yiyor, hic israr da etmiyorum, illa yemek yemek zorunda degil. Once kendi kafanizi degistirin yani, en onemlisi o.
Valla ne cocuklar ne biz durduk yere kilo almiyoruz cok yiyoruz cok:50:

Son düzenleme:
Sevgi hanima katılıyorum. Telefondan alinti yapamadım. Her cocugun bunyesi, genetigi farklı. Ben tum gun boyunca kavrulmus kuruyemis, cips, cikolata vs yiyen cocuk biliyorum. Adam akilli hic yemek yemiyor.abartili boyutlarda abur cuburla besleniyor.ama kilosuna bakan igne deliginden gececek der.amabkimi cocukbda ne yese kilo aliyor.
Onemli olan cocugu dogru seylerle dogru beslemek. Sadece aburcubur yiyerek kilo almayan cocuk da sagliksiz, saglikli seyleri cok yiyen de. Ama yiyen kilo alir, yemeyin bakalim yine kilo aliyormusunuz.
benım oglumda 23 aylık ve 17kg suan ama yemek fln yedıgı yok durmadan sut ıcııorr abur cuburda cok nadır veırıım ama benım oğlum yapılıı boyuda cok uzunn ve bu ne zamandır bole anne baba zayıfız sımdı dıyetesıyene gıtsem ne dıcek kı bana sutu kes sut bu kadr kılo yaparmı tek basına yarm yaglı mı vermelıyım cok hareketlııı bı cocuk ama tombıkkk umarım kıloyu atar sımdı tatlıı ama ılerısı ıcın kotu bı duurmm:))) bı de herkes yorum yapmıs yok 3 yasında 15 kfg fln dıye kıyasmalak dogru degıll kı genetık faktorler dıye bısey varr tabıkı onlem alınmalı ama bu yaslarda dıyet cok zorr sadewce bebe bıskuvısımı kılo yapıor yanıı benım yıgenım aksama kadar abur cubur yer ama cok cok zayıff yanı bunye meselesı her cocuk farklııı guzel herseyden yıyo dıosun bence atarlar ya ben takmıorum makarna pılavı haftada bır ver ne bılım dengelemek cok zor bu yaslarda
Genetik olarak da baksaniz o persentil tablosundan cok farkli oldugu zaman da tehlikeli. Kizim da boyu kilosu yuksek dogdu, %95 ti, ama simdi azaldi, ben memnunum bu halinden. Ben de iri yariyim ama bunun arkasina sigina sigina omrum gecti, cocuklarima bunu yapmayacagim.

ama makarna kilo yapmaz,kilo yapan yağlı soslarıdır. çocukların ihtiyacı vardır karbonhidrat yemeye..bence makarnayı ve pilavı tamamen kesmekle doğru yapmamışsınız..ölçülü şekilde yemeli herşeyden çocuklar mutlaka..
ama şuna katılıyorum 1-2 gün ağlar 3. gün alışır,tüm çocuklar böyledir..:):)
Hayir, makarna tabi ki kilo yapar, az yemek lazim, o cocuga zaten lazim olan krbonhidrat emin olun bir kasiktan fazla degil. Pirinc zaten ayni sekilde.
Sanirim benim oglumda 2 yasina gelince sizinki gibi olucak
suan 9 aylik ve 13.5 kilo
bebe biskuisini cok seviyor her sabah 10 tane yediriyorum
evde ona hazirladigim sebze yemeklerine bayiliyor yurumeye baslarsa cokta kilo almaz saniyorum ama iri kemikli bi cocuk yemeyide cok seviyor
Yazik gunah canim cocuguna, yapma, istahi varsa belli olmaz kilo veremez belki. Azalt bence miktari, sonra da tamamen kes. Hicbir faydasi yok cocuga, bos kilo.

Back
X