- 7 Aralık 2018
- 7.332
- 18.898
- 248
- 28
- Konu Sahibi kirginzambak
-
Anlatmaya çalıştığım şey boşanmış ve şımartılmış ailenin çocukları. Benim annem babam da boşanmış yani. Ama konu sahibi şımartmış biraz da çocuğun karakterinde var demekki çalma çırpma insanın geleceği son noktalardan biridir çünkü. Düzeltilir mi evet ama aynı ortamla devam ederse mümkün değil. Sizin yapınız bozulmaya müsait değilmiş pek ama bu çocuğa kolejler yaramıyor belli ki. Orta halli ailelerin de bulunduğu temel liseler var eğitimleri çok iyi o tarz yerlere göndermesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Çırak muhabbeti de hiç türk filmi falan değil. Küçük yaştan beri yazları kafelerde çalışırım çok da faydasını gördümannem babam bosandi, maddi durumum da konu sahibinden kat kat iyi ama hic boyle simarik olmadim. babam siniri cok iyi cizdi. bunu burada genelleme yapip “bosanmis ailelerin cocuklari boyledir” diyemezsiniz. otoritesi olmayan anne babanin cocugu boyle olur. evde altin olmasa gider baska yerden calar yine alirdi hediyeyi bu cocuk.
cocugu yazin ciraklik yapmaya zorlamak da anca filmlerde olur.
ben de turkiyenin en iyi kolejinde okudum ama hic boyle sacma sapan tiplerlw karsilasmsdim. okulun fiyatina degil akademik basarilarina bakarak duzgun bir kolej secin bence konu sahibi. bu devirde devlet okulu korkunc eger oglunuzun puani yuksek degilse.
Tek sorun kız mı yani? Bence kız illet değil herkesin durumunu kendi gibi sanan düşüncesiz bir ergen. Çocuğun kendisi düzeltilmedikçe bir kız gider bir kız gelirBence de en mantıklısı kızın ailesiyle konuşmak illet bir kız belliki ailesi zapt etsin
Bülbül güle karga çöplüğe götürür demişler. Bence çocuğa zarar veren arkadaşlarını uzak tutmak gerekiyor önce. Ayrıca kızın gelipte bana şunu al bunu al demesi maddi durumla alaklı değil karakterle alakalı ve bu karakterdeki biri bana göre iller biridir.Tek sorun kız mı yani? Bence kız illet değil herkesin durumunu kendi gibi sanan düşüncesiz bir ergen. Çocuğun kendisi düzeltilmedikçe bir kız gider bir kız gelir
Gece gördüm konunuzu inanın çok üzüldüm okuyunca resmen uykum kaçtı. Ama şimdi sabah yorumlarınızı detaylı okuyunca görüyorum ki sizin bazı hatalı yaklaşımlarınız oğlunuzun durumunu körüklüyor.Merhaba önce size de sabır diliyorum ama benden çok daha iyi konumdasınız. Bu koleje başladıktan sonra tavırları değişmeye başlamıştı ama bu kadar bir olay yoktu ne zaman bu kızla ilişkisi başladı sonra sürekli kendini ispata girişti. Ben bir kaç kere gelen bildirimden gördüm kız açık açık bana şunu al bunu hediye et falan diyor sonuna gülücükler ekleyip. Daha öncede kadın saat ve kolye faturaları buldum. Temel problemim bu kız yani. Ve bu kız oğlumun dünyasında öyle bir yere yerleşmiş ki çok şaşkınım odasında her yerde bu kızın ismi yazıyor heryere ismini yazmış. Telefonunun bilgisayarının ekran resmi yine bu kız. Hakkında konu açtığım zaman öyle bir imaj çiziyor ki sanırsınız kız cennetten çıkmış gelmiş istediği gerçeği yaptırabilecek gücü var oğlum üzerinde. Daha önce oğluma birisi bana not bırakıyor deyip kavgaya sokmuşluğu da var yine kolej ki orda bıçak vs gibi olaylar olmuyor. Neler yaşadık bir bilseniz. Bu yaşta bu kadar bağlılığın altında acaba bir cinsel paylaşım mı yatıyor diye aklıma geliyor ve bu beni çok korkutuyor.... Kızın babası da baya yanında başka avukatlar çalıştıran bir avukat yani olay başka yerlere bile savrulabilir. Öyle korkularım var ki... Keşke sizin yaşadıklarınız gibi olsa. Kolay değil ama daha başa çıkılabilecek bir durumdasınız.
Yufka yüreğinizi börek yapıyorlar işte. Çocuk zaten annesini ve babasının ayrı olmasını bahane edip her şeyi kendinde hak görmüş. Muhtemelen altınları satarken bile “amaan kızarlarsa kızsınlar benim annem babam ayrı çok acı çektim ben çok” diye içini ferahlatıp savunma mekanizması geliştiriyordu. Dediklerinizi yaparsa bu savunma mekanizması daha da pekişecek.20 25 yaşında adam değil ama 16 yaşında ve durumu farklı boşanmış bir ailenin çocuğu anne öğretmen belki yeterli zamanı harcayamadı baba zaten beraber değil bu kıza bütün umudunu bağlamış ben kesinlikle yaptıkları doğru demiyorum kesinlikle yanlış ve kabul edilecek bir tarafı yok ama sert tepki vermek ne kadar doğru buna ben yorumumu yaptım zaten herkesin yaklaşımı farklı keşke buraya yazıp aklını karıştırmak yerine oğlu psikoloğu kabil etmiyorsa kendi gitsin bir dktora ne yapması gerektiğini anlardı o zaman sizin gibi okuldan al babasıyla konuş demeyecegine eminim FORUM BENIM DEGIL AMA BENDE BU KONUDA TECRUBELIYIM !!!
hicbir psikolog okuldan al kizin ailesine şikayet et demez gitsin psikologa eğer benim dediklerimi dmeezse bende burdayım çocuğuyla daha çok zaman geçirmesini beraber sinemaya gezmeye gitmesini söyleyecek buna eminim karşıdaki kız da daha ergen çünkü!!
Oğlunuz sizi zengın sanıyor galiba.İşte durumum ıyı deyıp koleje gonderınce boyle olurdakılerle sidik yarıştırmaya calısıyorlar.Sonra al başına bela.Okuyan devlettede okur.O kadar çokkı bu durum aıle guzel okusun dıye koleje yolluyo ama ordakılercocugun aklını bulandırıo .Boyle olmaz ki.Oglunuza gelınce gercekten alın o okuldan.Babasına yollayın bu boyle olmaz.Allah her seyın hayırlısını versin.
İşte bu delillee babaya gittim sakin ve yumuşakça yardım istemek mevzununolmayan bir gelşrden istenildiğini döylemek yada oğlunuza okuldan sonra çalışmasını söyyleyin çalışsın erkek kardeşim özel üniversitede okul parasını çalışıp kendisi ödüyoro istenirse yapılır gördümYok o konuda oğlumdan eminim çok üstüne düştüm peşine takıldım öyle bir alışkanlığı yok. Kızın isteklerinin bir kısmını mesaj bildirimlerinden gördüğüm ve daha önce fatura bulduğum için biliyorum. Kızın istekleri çok fazla. Ama gördüğüm kadarıyla babası baya zengin sanırım normal geliyor kıza böyle yaşamak
Anlatmaya çalıştığım şey boşanmış ve şımartılmış ailenin çocukları. Benim annem babam da boşanmış yani. Ama konu sahibi şımartmış biraz da çocuğun karakterinde var demekki çalma çırpma insanın geleceği son noktalardan biridir çünkü. Düzeltilir mi evet ama aynı ortamla devam ederse mümkün değil. Sizin yapınız bozulmaya müsait değilmiş pek ama bu çocuğa kolejler yaramıyor belli ki. Orta halli ailelerin de bulunduğu temel liseler var eğitimleri çok iyi o tarz yerlere göndermesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Çırak muhabbeti de hiç türk filmi falan değil. Küçük yaştan beri yazları kafelerde çalışırım çok da faydasını gördüm
Her şey bu kadar toz pembe değil ne yazık ki. Her çocuk tatlı dilden, yumuşakça yaklaşmadan anlamıyor. Otorite şart. Şimdi konu sahibi oğlunun bu yaptıklarına hiç kızmasa, serbest bıraksa çocuk bu yaptıklarından vaz mı geçecek? Yoo. Aksine meydanı daha fazla boş bulup her türlü kötü alışkınlığı yapacak. Bilmem araştırdınız mı, o Müge Anlı'ya çıkan serseri erkeklerin aileleri çocuklarını son derece serbest, ilgisiz bir şekilde yetiştirmişler.Ya allah aşkına muge anliyi izlemiyor musunuz okuldan almak yada farklı şekilde ceza vermek elden kaymasına neden olacaktır bende anneyim hanımefendi ama şöyle düşünün evet suçlu bunu biliyoruz evet çalarak çırparak götürmüş buda yanlış ama düşünür musunuz ona gore ortada bir yanlış yok ve sadece ortada kendisini ayırmaya çalışan bir anne sevdiğini kötülemeye çalışan bir anne var ne yaparsanız yapın bunu anlamaz bu yaşta ergen 16 yaş ne demek ya çok küçük ben o yaşta valla sokakta oynuyordum cılız birşeydim çocuk yani anlamaz anlamaz ceza vererek olmaz bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?