- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.826
- 898
- Konu Sahibi Nartanesi46
-
Valla ablam ve benide baba tarafındaki kuzenler dışlar sebebi ne biturlu çözemedik toplu halde sizofrenler sanırım. Biz büyükler için sorun olmuor ama o daha küçücük kendini kötü hisseder ben olsam asla onlarla biaraya getrmzdm hem belki o zmn kıymetli olurAslinda derdim henuz tam cumle kuramiyor bu yuzden icne atiyor tepki veremiyor o halini gorunce bennde ister istemez uzuluyorum onunla birlikte
aynı ortamda bulunmayın onlarla, çocuğunuzdan önemli değil.. hem kızarlarsa kızsınlar çok da tınMerhaba arkadaslar. Esimin ailesiyle toplu bi araya geldigimiz zaman gorumcemin cocuklari 3 yasindaki ogluma cok kotu davraniyor aslinda yanlizken o kadar degil ama eltimin cocuklariyla bir araya gelince oglumu dislayip kotu davraniyorlar bu sefer eltimin daha kucuk olan cocuklarida kotu davranmaya basladi el ele tutusup oynuyorlar oglumda ellerinden tutmak istiyor itekliyorlar anneleri kizincada ama o bize vurdu diye yalan soyluyorlar ben ozellikle yanlarinda duruyorum oglum hic vurmuyor aksine onlarla oynamak istiyor aslinda sorun en buyuk kuzenlerinden kaynaklaniyor o ne yaparsa digerleride onu yapiyor ben uyardikca bak buda senin kuzenin buda katilsin dedikce gozumun icine baka baka kotiu davraniyor bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum her geldigimizde oglum a uzuntuden hasta oluyor tuvalet egiti.i bile geriledi arkadaslar sizce nasil bir yol izlemem lazim biliyorum hepsi cocuk ama simariklik da bi yere kadar
Tam da bunu diyecektim, benden uzun yaşayacaksınız:)Oyun kurucu siz olun. Mesela evde saklanbac oynayin ebe siz olun. 2 3 defa bu şekilde yaptığınızda beraber oynamaya alisirlar.
bizde kuzenleri böyle alıştırdık. totomdan çok oyun uydurdum bir arada birbirlerini ağlatmadan durabilsinler diyeTam da bunu diyecektim, benden uzun yaşayacaksınız:)
Konu sahibi, gitmemek ortamda bulunmamak çözüm degil. Komşu değil aileden bahsesiyoruz.
Böyle durumlarda eşim ya da ben oyuna dahil oluruz. Futbol, saklambaç ya da bilmece sormak... Bir süre bütün çocukları gaza getirecek kadar oynuyoruz. Herkes yeterince keyiflendiginde hadi siz devam edin ben bir çay içeyim deyip oyunu birakiyoruz.
Gerginlik başladığında başka bir iyun kuruyoruz.
Böylece ne çocuğumuz üzülüyor ne de diğer çocuklara zorbalık için fırsat vermiş oluyoruz.
Koskoca geceyi 3 çocuğa nöbetleşe bilmece sorarak geçirdiğimizi biliyorum.
Çocuklar duyarak değil yaşayarak ogrenirler.
Söylemeyin, gosterin.
Gitmem sizin yerinizde olsam. Çocuktan daha önemli değil ya. Madem tatlı dillede uyaramıyoruz. Mesafemi koyarımMerhaba arkadaslar. Esimin ailesiyle toplu bi araya geldigimiz zaman gorumcemin cocuklari 3 yasindaki ogluma cok kotu davraniyor aslinda yanlizken o kadar degil ama eltimin cocuklariyla bir araya gelince oglumu dislayip kotu davraniyorlar bu sefer eltimin daha kucuk olan cocuklarida kotu davranmaya basladi el ele tutusup oynuyorlar oglumda ellerinden tutmak istiyor itekliyorlar anneleri kizincada ama o bize vurdu diye yalan soyluyorlar ben ozellikle yanlarinda duruyorum oglum hic vurmuyor aksine onlarla oynamak istiyor aslinda sorun en buyuk kuzenlerinden kaynaklaniyor o ne yaparsa digerleride onu yapiyor ben uyardikca bak buda senin kuzenin buda katilsin dedikce gozumun icine baka baka kotiu davraniyor bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum her geldigimizde oglum a uzuntuden hasta oluyor tuvalet egiti.i bile geriledi arkadaslar sizce nasil bir yol izlemem lazim biliyorum hepsi cocuk ama simariklik da bi yere kadar
Evet çocuklar çabuk unutur. :)bizde kuzenleri böyle alıştırdık. totomdan çok oyun uydurdum bir arada birbirlerini ağlatmadan durabilsinler diyeşimdi can ciğer kuzu sarması hepsi farklı yaş gruplarında anlaşma zaten zor oluyor. özellikle iş inada bindiyse. mantıklı olan çocukları bir arada tutup birbirlerine alıştırmak. zaten çocuk bunlar beraber oynamaya başlayınca eski olayları unutur
Merhaba arkadaslar. Esimin ailesiyle toplu bi araya geldigimiz zaman gorumcemin cocuklari 3 yasindaki ogluma cok kotu davraniyor aslinda yanlizken o kadar degil ama eltimin cocuklariyla bir araya gelince oglumu dislayip kotu davraniyorlar bu sefer eltimin daha kucuk olan cocuklarida kotu davranmaya basladi el ele tutusup oynuyorlar oglumda ellerinden tutmak istiyor itekliyorlar anneleri kizincada ama o bize vurdu diye yalan soyluyorlar ben ozellikle yanlarinda duruyorum oglum hic vurmuyor aksine onlarla oynamak istiyor aslinda sorun en buyuk kuzenlerinden kaynaklaniyor o ne yaparsa digerleride onu yapiyor ben uyardikca bak buda senin kuzenin buda katilsin dedikce gozumun icine baka baka kotiu davraniyor bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum her geldigimizde oglum a uzuntuden hasta oluyor tuvalet egiti.i bile geriledi arkadaslar sizce nasil bir yol izlemem lazim biliyorum hepsi cocuk ama simariklik da bi yere kadar
bi kere lutfen bak sen boyle yapinca ikimizde uzuluyoruz diye cikistim babasini arayip sikayet etmis kaynanam da bise deme onlara diye bana cikisti hakli oldugumuzu bildigi halde enistesi bise demesin diye susturdu artik bir araya gelmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?