oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

balkonkusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
2.064
140
163
Kastamonu
herkese iyi akşamlar..oğlum 4. sınıfa gidiyor. bu gün sınıflarda kulüp çalışması yapıyorlar oğlum oraya gitmek istemiş öğretmeni kızmış..gitmek istemiş derken öğretmeni çalışkan olarak gördüklerini seçmiş ve benimkide gitmek istiyorum deyince kızmış ..sizce bu doğrumu bnmi abartıyorum konuşmalımıyım acaba..
birde öğretmen sınıfta 3 öğrenci derslerde biraz daha iyi herşeyi onlara göre yapıyor gibi bi hava var oğlumda sanırım biraz belki kıskınayor belki haksızlık olarak görüyor bilmiyorum o durumdan rahatsız ki ayrıca velisi olarak bnde öyleyim varsa yoksa o 3 öğrenci.

bu tarz ogretmenlerden nefret ederim.
benım ılkokul ogretmenımde bu tıpde bır kadındı o yuzden halen kendısıne karsı ıcım carpmaz.

benim ilkokul öğretmenmde böyleydi. hiç de çekinmez açık açık yapardı.
ben sizin yerinizde olsam konuşurum. ama ters tepmesine izin vermeden, şimdi bide takmasın çocuğa.

bu tarz ogretmenlerden nefret ederim.
benım ılkokul ogretmenımde bu tıpde bır kadındı o yuzden halen kendısıne karsı ıcım carpmaz.

aynen öyle zaten benimde canımı sıktı bu durum..mesela bi şiir falan yazdırıyo ertesi gün panoya asacak soruyorum kim olabilir sence oğlum böyle söylüyor ..toplantı yapıyor hep o üç çocuğun ismi ön pilanda..bu durum oğlumun hevesini kırıyor farkındayım..

Tabikide öğretmenin yaptığı davranış hatalı.
Genelde tüm öğretmenler sınıfın çalışkanları üzerine yoğunlaşırlar.Halbuki dersleri zayıf olana yoğunlaşıp o öğrencileride kazansalar işte.
Ben olsam öğretmenle konuşurdum....

cocuklar icin ilkokul ögretmeni cok önemli..nerdeyse butun hayatini etkiliyor desem yalan olmaz.
bence uyarin ve oglunuza kötü yönde etkilemesine sakin izin vermeyin..eskiden biz annelerimize babalariza söyleseydik ögretmeninizin yaptiklarini böyle ezik silik büyümezdik neden cunku annemiz babamiz ögretmenin bogazina yapisirdi..ya neyse aklima gelyior sinir olyuroum..ögretmenle konusun endiseniz anlatin..oda herkese esit davransin ve yapici bir ögretmen olsun..bu onun görevi..sizler evlatlarinizi emanet ediyorsunuz ..

benim ilkokul öğretmenmde böyleydi. hiç de çekinmez açık açık yapardı.
ben sizin yerinizde olsam konuşurum. ama ters tepmesine izin vermeden, şimdi bide takmasın çocuğa.

tek çekincem ters tepmesi zaten ders konusunda temizlik konusunda disiplin konusunda hakkını yiyemem ama böylede eksikleri var..yarın konuşmayı düşünüyorum..

bence konuşursanız çok iyi olur. öğretmen sınıftaki bütün öğrencileri derse-etkinliklere katmalı, bütün öğrencileri kazanmaya çalışmalıdır. kesinlikle duygusal davranıp ayrımcılık yapmamalıdır. bunu pedagojik formasyon dersi veren rehberlik ve psikolojik danışmanlık uzmanı hocam söylerdi hep derslerinde.

evet bencede hep çalışkanların üzerinde duruyolar kaldıki benim çocuğumun dersleri gayet iyi çok şükür bu güne dek hiç zayıf getirmedi.hepsi 5 dir abartmıyorum yani..tamam süper zeka değil ama umutsuzda değil..

evet zaten oğlum baya bi kabullenmiş artık ..bu gün resim yaptık yazı yazdık dediğinde soruyorum kiminkini beğendi kim olabilir diye cevaplıyor..
benim bile sinirim bozuluyor yarın konuşacağım kesin..

Ilkokul ogretmeni tum hayati etkiliyor, biz ailelerimze soylemezdik kucukken, belki soyleseydik ailelerimiz uyarirdi, benim ilkokul ogretmenimde siddet bile vardi, hep vururdu,tokat atardi, tek sira hali yapip sopayla elimize vururdu, 27 yasimdayim hala o gunleri dun gibi hatirliyorum. hafizamdan silinmemis, ortaokulu bile okadar net hatirlamiyorum... hala o ogretmene hakkimi helal etmiyorum...

bence guzel bir dille, ogretmeniyle konusun cocugunuzun, heleki 4,sinif cok onemli, 4.ve 5 siniflar ortaokul liseyi bile etkiliyor. Ama ters tepmemesi icin sucu sadece ogretmendeymis gibi konusma yapmayin, bence daha anlayisli olacakdir..

tek çekincem ters tepmesi zaten ders konusunda temizlik konusunda disiplin konusunda hakkını yiyemem ama böylede eksikleri var..yarın konuşmayı düşünüyorum..

bi öğretmen arkadaş yorum yazar inşallah. ne bileyim senden mi öğrencem moduna girmesin, çocuğa takmasın bu sefer. tamam konuşulacak ama nasıl konuşulacak?

malesef ben bu tür bir öğretmenin kurbanıyım
Sevgili öğretmeniz sadece sınıfımızın başarılı 4 kız öğrencisine ders anlatır , her şeyi onlara yaptırırdı
benim öğrencilik tek hatırladığım yazılılardan aldığım berbat notlar sürekli başka tür şeylerle uğraştığım
zaten içine kapanık ders dinlemeyi sevmeyen bir çocuktum...
sonra ne oldu karmayla 6. sınıfta sınıfları ayırdılar
ben, o 3 kız ve 2 arkadaş daha çalışkan sınıflara ayrıldık
sınıfın kalanı tembel diye nitelendirilen sınıflara düştüler
az buz da değil tam tamına 23 kişi falan ...

sonrasında bu öğrencilerden başırı olan çıkmadı
hepsi düz lise , bazıları lise terk falan

Oğlunuza çok dikkat edin derslerine , okul hayatına , takibi elden bırakmayın
Öğretmen tüm sınıfa anlayana kadar anlatmaya , öğrencilerle tek tek ilgilenmeye, tüm sınıfı etkinliklere dahil etmeye mecbur.
gerekirse öğretmeniyle sert ve kararlı biçimde konuşun hatta müdürle bile konuşun
Bu çağlar çok önemli nasıl başlıyorsa öyle devam ediyor

Son düzenleme:
O 3 öğrenciden hiç bahsetmeyerek konuya yaklaşırsanız ters tepmez mesela oğlumun bazı konularda desteklenmeye ihtiyacı var güzel yaptığı şeyleri biz evde ödüllendiriyoruz ;öğretmeni olarak siz onun gözünde çok değerlisiniz siz de onu desteklerseniz onu kazanabiliriz diyerek durumu açıklarsanız eğer öğretmende hatasını yani diğer çocukları ihmal ettiğini anlayacaktır.Benim bir öğretmen olarak size tavsiyem budur.Ters tepeceğini düşünmüyorum.

teşekkür ederim arkadaşlar ya valla beni rahatlattınız ..o an çok sinirlendim o sinirle tel açacaktım haklıyken haksız duruma düşmemek için yarın yüzyüze konuşacam bi aksilik olmazsa..gitmek istediği kulüp santranç kulübü önceki senelerde gitmişti..kaldıki kızmasına hiç gerek yok güzellikle söyleyebilirdi neden kızıyoki...ağlamaklı bi şekilde anlattı oğlum bu durumu bana baya içlenmiş..

peki ya diğer öğrenciler? onların günahı ne? onlarında ailleri tek tek bu konuşmayımı yapacaklar (

teşekkür ederim canım sağol ..haklısın evet o 3 öğrenciyi karıştırırsam zaten çocuğun değil benim kıskandığımı düşünebilir..yani yanılmıyorum bu durumda ayrımcılık yapılıyor herkes aynı fikirde..

evet kesınlıkle konusun .ve cocuguna sahıp cıktıgınızı bellı edın.bazı ogretmenler aılesı de umursamıyor dıye cocugu ıyıce dıslıyor ve dıger ogrencılere karsı ezıyor.bu cocugun ılkokul donemı gercekten cok onemlı .her ogretmen aynı demıyorum ama var boylelerı ,calıskan tembel dıye ayrım yapıyorlar sınıfta.baslı basına tembel dıye nıtelendırmesı cok cırkın ve o cocugun tum calısma hevesınıde kırar.ogretmenler kazanmak yerıne kaybetmeyı tercıh edıyor .ne yazık kı var boylelerı .

benım de ablam lıse bıre gıden oglu ıcın ınanılmaz sıkıntı cektı.bır kere velı toplantısına bırlıkte gıtmıstık ablamla .ben o ogretmenlerın soyledıklerıne ınanamadım .ogretmenlerın soyledıgı aynen su;bu sınıf tamamen tembel bunların hıc bırı adam olmaz.alın cocuklarınızı okuldan ıse verın .zaman kaybetmeden meslek sahıbı olsunlar dedı
inanın sok gecırdım bır egıtımcı bunları soyledııgnde .sonra dogal olarak yegenım cok etkılendı ıcıne kapandı kendını ıfade edememe problemı yasadı .cok uzulduk hepımız cocugun o hale gelmesı tamamen ogretmenı sebep oldu .tabı bız pes etmedık oyle ogretmenlerın yaptıgı gıbı cocugun kafasına kakmadık .aksıne kazanmaya calıstık ve o'na guvendıgımızı ıfade ettık .neyse kı cocugu okuldan alıp baska okula verdık .tembel dedıklerı cocuk zehır gıbı zekasıyla dıger sınıfların hocalarının bıle dıkkatını ceken cocuk oldu .kesınlıkle okul ve ögretmen cok onemlı .bır ogretmen cocugu hayata kazandıradabılır kaybettırebılır de ..

peki ya diğer öğrenciler? onların günahı ne? onlarında ailleri tek tek bu konuşmayımı yapacaklar (

Öğretmenin hatasını anlayacağını umuyorum böylece diğerlerinin de konuşmasına da gerek kalmaz .

Kulüp olayında satranca ilgisi olduğunu sevdiği kulüpte olursa daha verimli olacağını belirtin .
Sosyal kulübün amacı budur zaten ilgisi olduğu alanda faaliyet yapması.

sadece 2 yıl öğretmenlik yaptım İngilizce. sadece şunu söyleyebilirim mutlaka konuşmalısınız fakat çok doğru bir dille derdinizi anlatmalınız; nasıl bir kişilikte olduğunu bilmiyoruz öğretmenin. böyle durumlarda veliye ve öğrenciye sinir olabilirler. bana işimi öğretiyor havalarına girebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…