- Konu Sahibi balkonkusu
-
Öğretmenin hatasını anlayacağını umuyorum böylece diğerlerinin de konuşmasına da gerek kalmaz .
Kulüp olayında satranca ilgisi olduğunu sevdiği kulüpte olursa daha verimli olacağını belirtin .
Sosyal kulübün amacı budur zaten ilgisi olduğu alanda faaliyet yapması.
evet kesınlıkle konusun .ve cocuguna sahıp cıktıgınızı bellı edın.bazı ogretmenler aılesı de umursamıyor dıye cocugu ıyıce dıslıyor ve dıger ogrencılere karsı ezıyor.bu cocugun ılkokul donemı gercekten cok onemlı .her ogretmen aynı demıyorum ama var boylelerı ,calıskan tembel dıye ayrım yapıyorlar sınıfta.baslı basına tembel dıye nıtelendırmesı cok cırkın ve o cocugun tum calısma hevesınıde kırar.ogretmenler kazanmak yerıne kaybetmeyı tercıh edıyor .ne yazık kı var boylelerı .
benım de ablam lıse bıre gıden oglu ıcın ınanılmaz sıkıntı cektı.bır kere velı toplantısına bırlıkte gıtmıstık ablamla .ben o ogretmenlerın soyledıklerıne ınanamadım .ogretmenlerın soyledıgı aynen su;bu sınıf tamamen tembel bunların hıc bırı adam olmaz.alın cocuklarınızı okuldan ıse verın .zaman kaybetmeden meslek sahıbı olsunlar dedı
inanın sok gecırdım bır egıtımcı bunları soyledııgnde .sonra dogal olarak yegenım cok etkılendı ıcıne kapandı kendını ıfade edememe problemı yasadı .cok uzulduk hepımız cocugun o hale gelmesı tamamen ogretmenı sebep oldu .tabı bız pes etmedık oyle ogretmenlerın yaptıgı gıbı cocugun kafasına kakmadık .aksıne kazanmaya calıstık ve o'na guvendıgımızı ıfade ettık .neyse kı cocugu okuldan alıp baska okula verdık .tembel dedıklerı cocuk zehır gıbı zekasıyla dıger sınıfların hocalarının bıle dıkkatını ceken cocuk oldu .kesınlıkle okul ve ögretmen cok onemlı .bır ogretmen cocugu hayata kazandıradabılır kaybettırebılır de ..
sadece 2 yıl öğretmenlik yaptım İngilizce. sadece şunu söyleyebilirim mutlaka konuşmalısınız fakat çok doğru bir dille derdinizi anlatmalınız; nasıl bir kişilikte olduğunu bilmiyoruz öğretmenin. böyle durumlarda veliye ve öğrenciye sinir olabilirler. bana işimi öğretiyor havalarına girebilir.
Bu tip öğretmenler değişmez benim işimi bana mı öğreteceksin diye birde tepki verir
geçen günde kızım ana sınıfına gidiyor ve öğretmeni herkese şeker dağıtmış benim kızıma vermemeiş ..evde söyledi tabi baya bi içlenmiş.hemen ertesi gün konuştum ...vermediğim kaldımı demiş bizimkide sesini çıkaramamaış ..peki nasıl dağıtıyosun sen bu şekerleride benimki atlanıyo havayamı atıyonda birisi alıyo birisi bakıyo..o durumada çok sinirlendim..gittim söyledim çocuğumun arkasında olduğumu bilsin ayrım yapmasına göz yummadığımı görsün diye konuştum..
herkese iyi akşamlar..oğlum 4. sınıfa gidiyor. bu gün sınıflarda kulüp çalışması yapıyorlar oğlum oraya gitmek istemiş öğretmeni kızmış..gitmek istemiş derken öğretmeni çalışkan olarak gördüklerini seçmiş ve benimkide gitmek istiyorum deyince kızmış ..sizce bu doğrumu bnmi abartıyorum konuşmalımıyım acaba..
birde öğretmen sınıfta 3 öğrenci derslerde biraz daha iyi herşeyi onlara göre yapıyor gibi bi hava var oğlumda sanırım biraz belki kıskınayor belki haksızlık olarak görüyor bilmiyorum o durumdan rahatsız ki ayrıca velisi olarak bnde öyleyim varsa yoksa o 3 öğrenci.
verirsede kendisi bilir çocuğumun hakkını ararım müdüre kadar giderim.
ay kıyamam kızınıza. ne güzel ilgili bir anne tebrik ediyorum sizi.
merhaba ben sınıf öğretmeniyim. diğer arkadaşlarında hemfikir olduğu gibi başarılı öğrencileri kayırıp sürekli onlarla ilgilenmekten daha önemli olan diğer çocukları da kazanmaktır. bu tür etkinliklere öncelikle onları katmak onları sosyal ve psikolojik olarak geliştirir, kendilerine güvenlerini arttırır ve bu durum da emin olun ki derslerine olumlu yönde yansır. tam tersi bir durumda ise çocuklar başarısızlıklarını kabullenir, nasıl olsa yaptığım hiç bir şey değer görmüyor ben başarısız bir çocuğum diye düşünüp olası gayretlerini de kaybederler. bir tür öğrenilmiş çaresizlik duygusuna kapılırlar yani.
fakat sürekli 1 alan bir çocuğa bir sınavda fazladan 1 not vererek 2 almasını sağladığınızda onda bugüne kadar varolan başarısızlık tecrübelerinden farklı olan bu durum ona gaz verir. bu mutluluğu tekrar yaşamak için gayret gösterir. sadece okulda değil evde de durum böyledir aslında. ya da başarısız çocuğa sınıf başkanı, grup lideri gibi görevler verip ona sorumluluk yüklediğinizde yani onu önemsediğinizde, bir bakıma ''sen de varsın'' dediğinizde durum zamanla tersine dönmeye başlar.
öğretmeniyle konuşup ters tepki göstermesinden korkmakta haklısınız. çünkü tüm öğretmenler bu bilince sahip değil malesef ve eleştiri almaya çok kapalı olabiliyorlar. öğretmenin karakterini bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum. yukarıda yazdıklarım olması gerekenler ama var olan durumlar kişiden kişiye , öğretmenlik yaklaşımından öğretmenlik yaklaşımına göre değişiyor malesef.
evet zaten oğlum baya bi kabullenmiş artık ..bu gün resim yaptık yazı yazdık dediğinde soruyorum kiminkini beğendi kim olabilir diye cevaplıyor..
benim bile sinirim bozuluyor yarın konuşacağım kesin..
geçen günde kızım ana sınıfına gidiyor ve öğretmeni herkese şeker dağıtmış benim kızıma vermemeiş ..evde söyledi tabi baya bi içlenmiş.hemen ertesi gün konuştum ...vermediğim kaldımı demiş bizimkide sesini çıkaramamaış ..peki nasıl dağıtıyosun sen bu şekerleride benimki atlanıyo havayamı atıyonda birisi alıyo birisi bakıyo..o durumada çok sinirlendim..gittim söyledim çocuğumun arkasında olduğumu bilsin ayrım yapmasına göz yummadığımı görsün diye konuştum..
Ben de bir öğretmen olarak durumunuzu anlıyor ve size hak veriyorum ancak bir iki ufak ayrıtntıyı dile getirmek isterim. Çocuğunuz "bugün yazı yazdık" dediğinde ona "öğretmenin kiminkini beğendi?" şeklinde bir soru sormak yerine "senin yazını nasıl buldu, düzeltmen gereken yerler olduğunu söyledi mi?" şeklinde yaklaşıp dikkatini başkalarının başarısı veya başarısızlığı yerine kendine çekmeye çalışmalısınız.
Burada da öğretmenin çok daha dikkatli olması gerekiyordu elbette ancak bazen gerçekten gözden kaçan durumlar olabilir, öğretmenin aklına gelmeyecek durumlarda öğrenci veya veliler alınganlık yapabiliyor. Eğer sürekli tekrarlanan bir olaysa elbette alınmalısınız ancak bir defaya mahsus ise üstünde durmaya değmez. Çünkü bu tür konularda aşırı hassasiyet geliştiren bir öğrenci ilerde her şeyi sorun etmeye başlayabilir. Kızınıza bu gibi durumlarda sesini çıkarabilmesi, istediğini istediği anda alıp tepki verebilmesi için yardımcı olmalısınız ki olmuşsunuzdur da zaten.
herkese iyi akşamlar..oğlum 4. sınıfa gidiyor. bu gün sınıflarda kulüp çalışması yapıyorlar oğlum oraya gitmek istemiş öğretmeni kızmış..gitmek istemiş derken öğretmeni çalışkan olarak gördüklerini seçmiş ve benimkide gitmek istiyorum deyince kızmış ..sizce bu doğrumu bnmi abartıyorum konuşmalımıyım acaba..
birde öğretmen sınıfta 3 öğrenci derslerde biraz daha iyi herşeyi onlara göre yapıyor gibi bi hava var oğlumda sanırım biraz belki kıskınayor belki haksızlık olarak görüyor bilmiyorum o durumdan rahatsız ki ayrıca velisi olarak bnde öyleyim varsa yoksa o 3 öğrenci.
merhaba bende öğretmenim branşım sınıf değil ama sonuçta öğrenci veli öğretmen ilişkisi içerisinde bolca yer alıyorum. böyle düşünmek bir anne olarak normal ama öğretmende gerçekten kişilik bozukluğu yoksa bu tip şeyleri kasıtlı art niyetli yapmaz. evet gelip bana böyle söyleseler işimi öğretme derim çünkü o sınıfta tüm öğrencileri tanıyan ve hepsi için mümkün olduğunca iyi olabilecek yönlendirmeyi yapmaya çalışan benim. ama çocuğunuzun hissettiklerini ifade etmeniz iyi olur tabi suçlayarak değil . öğretmenini yakından tanıyın veli olarak çocuğunuzu takip etmeniz güzel sonuçlar çıkarır. hem tanıdıkça art niyeti olmadığına ikna olursunuz bence. kulüp çalışmasının çok mühim bişey olmadığını da unutmayın, başarısını etkileyecek bişey değil.okulun şartlarını , sınıfın durumunu ve öğretmeni bilmiyorum ama 30-40 öğrenciyi idare etmek ve bir o kadar veliyi birden memnun etmek gerçekten kolay değil. şöyle düşünün evde üç dört çocuğunuz var, hepsine eşit davranış gösterip , her konuda istediklerine göre yaşam sağlayabilirmisiniz, ama hiç birini diğerine tercih etmezsiniz, birini daha çok sevip ayrım düşünmezsiniz. kaldı ki sınıf mevcudu olarak öğrencilerin yapıları kişilikleri biçok şeyi değiştirir.
tüm yorumları okumadım ama genelde olumsuz cevaplar gördüm o arkadaşlara şöyle genel bir yanıt vereyim, öğretmen hiçbir öğrenciye düşman değildir ama elindeki güçte hepsini kurtarmaya yetmez, tabi tüm öğretmenler böyle değildir hepsi bir melektir gibi bir söyleme gerek yok içinde üç beş neyse çürük çıkar..
bir de öğretmende sonuçta insan, sabır taşı değiliz, sizin aman neolacak bir evladım diyip gözyumduğunuz yaramazlıklarına göz yumamayız kızarız maksadımız psikoloji bozmak değildir, toplum içinde nasıl davranması gerektiğine alışmasıdır. siz veli olarak yeterince çocuğunuzla ilgiliyseniz onun olumlu davranışlarını destekler olumsuzlarda bizimle birlikte çözüm ararsanız ve öğretmeni tanımaya çalışırsanız bunu anlarsınız.
kusura bakmayın ama zaten bn öğretmenin o hareketlerini farkettiğim için soruyorum emin olmak için sadece bir defa iki defa olan bişey değil bu..
Ben de bir öğretmen olarak durumunuzu anlıyor ve size hak veriyorum ancak bir iki ufak ayrıtntıyı dile getirmek isterim. Çocuğunuz "bugün yazı yazdık" dediğinde ona "öğretmenin kiminkini beğendi?" şeklinde bir soru sormak yerine "senin yazını nasıl buldu, düzeltmen gereken yerler olduğunu söyledi mi?" şeklinde yaklaşıp dikkatini başkalarının başarısı veya başarısızlığı yerine kendine çekmeye çalışmalısınız.
Burada da öğretmenin çok daha dikkatli olması gerekiyordu elbette ancak bazen gerçekten gözden kaçan durumlar olabilir, öğretmenin aklına gelmeyecek durumlarda öğrenci veya veliler alınganlık yapabiliyor. Eğer sürekli tekrarlanan bir olaysa elbette alınmalısınız ancak bir defaya mahsus ise üstünde durmaya değmez. Çünkü bu tür konularda aşırı hassasiyet geliştiren bir öğrenci ilerde her şeyi sorun etmeye başlayabilir. Kızınıza bu gibi durumlarda sesini çıkarabilmesi, istediğini istediği anda alıp tepki verebilmesi için yardımcı olmalısınız ki olmuşsunuzdur da zaten.
teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ..benim kafama takılan illa bn çocuğumu kulübe katsın demiyorum 1. neden hemen kızıyo 2. neden seçtiği çocuklar sınıfta önde gidenler..ve kulüpteki diğer öğretmen arkadaş kaç kişi olursa olsun farketmez demiş...şimdi velimi kabahatli burda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?