oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

İnşallah dediğin gibi olur canım.. kötü hissettim okurken dışlanan çocuklar benimmiş gibi hissettim içim acıdı :S

benim çocuğum tembel değil zaten asla zayıf getirmedi bu güne kadar ..süperde olmayıversin ..böyle ayrım yapılacaksa başkalarının hakkı yenecekse süper olmasın..

mutlaka konuşacağım . evet sinirli bi öğretmen yapı olarak ama takama gibi durumu olabilir hamile kendisi ve iki ay sonra falan gider diye tahmin ediyorum...eğer ters teperde bi tartışma olursa müdüre kadar giderim..

Bu tarz öğretmeler var. Benim ilk okul öğretmenim de böyle bir kadındı. Biz sınıfta 4 kız ve 1 erkek onun gözde öğrencileriydik. Herşeyi bize göre yapardı, sıra dayakları meşhurdu ama bizim sıraları atlar diğer arkadaşlarımıza Allah ne verdiyse çakardı. O zamanlar ayrıcalıklı davranılmak bizi hiç rahatsız etmezdi. Şimdi büyüdüğümde düşünüyorum da hiç sevilesi bir kadın değilmiş. Zaten sen o çalışkan öğrencileri kazanmışsın, onlara ayrıcalık tanımaya çalışacağına diğer öğrencileri kazanmaya uğraş. Diğerlerine daha fazla emek ver ki çalışkan bir sürü öğrencin olsun. Bence kesinlikle konuşmalısınız, ben sınıflarda öğrencilerin birbirlerinden ayrı tutulmasına çok karşıyım. Diğer çocukların psikolojilerini de deüşünmek gerekir. Hepsi aynı zeka seviyesinde, hepsi aynı koşullarda, aynı ortamda çocuklar. Sadece ilgi anlanları, anlama süreleri ve karakterleri farklı. Birine başka diğerine başka ilgi olmaz. Öğretmenlerin gözünde bütün çocuklar eşit olmalıdır.

Bu tip öğretmenler değişmez benim işimi bana mı öğreteceksin diye birde tepki verir

geçen günde kızım ana sınıfına gidiyor ve öğretmeni herkese şeker dağıtmış benim kızıma vermemeiş ..evde söyledi tabi baya bi içlenmiş.hemen ertesi gün konuştum ...vermediğim kaldımı demiş bizimkide sesini çıkaramamaış ..peki nasıl dağıtıyosun sen bu şekerleride benimki atlanıyo havayamı atıyonda birisi alıyo birisi bakıyo..o durumada çok sinirlendim..gittim söyledim çocuğumun arkasında olduğumu bilsin ayrım yapmasına göz yummadığımı görsün diye konuştum..

ay kıyamam kızınıza. ne güzel ilgili bir anne tebrik ediyorum sizi.

Ilımlı bir şekilde konuşmanız doğru olur bence. şahsen ben velilerimin benimle her şeyi konuşmasını istiyorum.

merhaba ben sınıf öğretmeniyim. diğer arkadaşlarında hemfikir olduğu gibi başarılı öğrencileri kayırıp sürekli onlarla ilgilenmekten daha önemli olan diğer çocukları da kazanmaktır. bu tür etkinliklere öncelikle onları katmak onları sosyal ve psikolojik olarak geliştirir, kendilerine güvenlerini arttırır ve bu durum da emin olun ki derslerine olumlu yönde yansır. tam tersi bir durumda ise çocuklar başarısızlıklarını kabullenir, nasıl olsa yaptığım hiç bir şey değer görmüyor ben başarısız bir çocuğum diye düşünüp olası gayretlerini de kaybederler. bir tür öğrenilmiş çaresizlik duygusuna kapılırlar yani.

fakat sürekli 1 alan bir çocuğa bir sınavda fazladan 1 not vererek 2 almasını sağladığınızda onda bugüne kadar varolan başarısızlık tecrübelerinden farklı olan bu durum ona gaz verir. bu mutluluğu tekrar yaşamak için gayret gösterir. sadece okulda değil evde de durum böyledir aslında. ya da başarısız çocuğa sınıf başkanı, grup lideri gibi görevler verip ona sorumluluk yüklediğinizde yani onu önemsediğinizde, bir bakıma ''sen de varsın'' dediğinizde durum zamanla tersine dönmeye başlar.

öğretmeniyle konuşup ters tepki göstermesinden korkmakta haklısınız. çünkü tüm öğretmenler bu bilince sahip değil malesef ve eleştiri almaya çok kapalı olabiliyorlar. öğretmenin karakterini bilmediğim için net bir şey söyleyemiyorum. yukarıda yazdıklarım olması gerekenler ama var olan durumlar kişiden kişiye , öğretmenlik yaklaşımından öğretmenlik yaklaşımına göre değişiyor malesef.

verirsede kendisi bilir çocuğumun hakkını ararım müdüre kadar giderim.

müdürde öğretmeni tutar ,zaten en çok üzen bekar ve çocuğu olmayan öğretmenler empati yeteneği noksan dediğim dedik tipler

çok teşekkür ederim cevapladığınız için öğretmenlerimize tabiki saygı duyyoruz seviyoruz ama malesef bazen iç açıcı olmayan şeylerde yaşanabiliyo.

evet zaten oğlum baya bi kabullenmiş artık ..bu gün resim yaptık yazı yazdık dediğinde soruyorum kiminkini beğendi kim olabilir diye cevaplıyor..
benim bile sinirim bozuluyor yarın konuşacağım kesin..

Ben de bir öğretmen olarak durumunuzu anlıyor ve size hak veriyorum ancak bir iki ufak ayrıtntıyı dile getirmek isterim. Çocuğunuz "bugün yazı yazdık" dediğinde ona "öğretmenin kiminkini beğendi?" şeklinde bir soru sormak yerine "senin yazını nasıl buldu, düzeltmen gereken yerler olduğunu söyledi mi?" şeklinde yaklaşıp dikkatini başkalarının başarısı veya başarısızlığı yerine kendine çekmeye çalışmalısınız.

Burada da öğretmenin çok daha dikkatli olması gerekiyordu elbette ancak bazen gerçekten gözden kaçan durumlar olabilir, öğretmenin aklına gelmeyecek durumlarda öğrenci veya veliler alınganlık yapabiliyor. Eğer sürekli tekrarlanan bir olaysa elbette alınmalısınız ancak bir defaya mahsus ise üstünde durmaya değmez. Çünkü bu tür konularda aşırı hassasiyet geliştiren bir öğrenci ilerde her şeyi sorun etmeye başlayabilir. Kızınıza bu gibi durumlarda sesini çıkarabilmesi, istediğini istediği anda alıp tepki verebilmesi için yardımcı olmalısınız ki olmuşsunuzdur da zaten.

Son düzenleme:

kusura bakmayın ama zaten bn öğretmenin o hareketlerini farkettiğim için soruyorum emin olmak için sadece bir defa iki defa olan bişey değil bu..

merhaba bende öğretmenim branşım sınıf değil ama sonuçta öğrenci veli öğretmen ilişkisi içerisinde bolca yer alıyorum. böyle düşünmek bir anne olarak normal ama öğretmende gerçekten kişilik bozukluğu yoksa bu tip şeyleri kasıtlı art niyetli yapmaz. evet gelip bana böyle söyleseler işimi öğretme derim çünkü o sınıfta tüm öğrencileri tanıyan ve hepsi için mümkün olduğunca iyi olabilecek yönlendirmeyi yapmaya çalışan benim. ama çocuğunuzun hissettiklerini ifade etmeniz iyi olur tabi suçlayarak değil . öğretmenini yakından tanıyın veli olarak çocuğunuzu takip etmeniz güzel sonuçlar çıkarır. hem tanıdıkça art niyeti olmadığına ikna olursunuz bence. kulüp çalışmasının çok mühim bişey olmadığını da unutmayın, başarısını etkileyecek bişey değil.okulun şartlarını , sınıfın durumunu ve öğretmeni bilmiyorum ama 30-40 öğrenciyi idare etmek ve bir o kadar veliyi birden memnun etmek gerçekten kolay değil. şöyle düşünün evde üç dört çocuğunuz var, hepsine eşit davranış gösterip , her konuda istediklerine göre yaşam sağlayabilirmisiniz, ama hiç birini diğerine tercih etmezsiniz, birini daha çok sevip ayrım düşünmezsiniz. kaldı ki sınıf mevcudu olarak öğrencilerin yapıları kişilikleri biçok şeyi değiştirir.
tüm yorumları okumadım ama genelde olumsuz cevaplar gördüm o arkadaşlara şöyle genel bir yanıt vereyim, öğretmen hiçbir öğrenciye düşman değildir ama elindeki güçte hepsini kurtarmaya yetmez, tabi tüm öğretmenler böyle değildir hepsi bir melektir gibi bir söyleme gerek yok içinde üç beş neyse çürük çıkar..
bir de öğretmende sonuçta insan, sabır taşı değiliz, sizin aman neolacak bir evladım diyip gözyumduğunuz yaramazlıklarına göz yumamayız kızarız maksadımız psikoloji bozmak değildir, toplum içinde nasıl davranması gerektiğine alışmasıdır. siz veli olarak yeterince çocuğunuzla ilgiliyseniz onun olumlu davranışlarını destekler olumsuzlarda bizimle birlikte çözüm ararsanız ve öğretmeni tanımaya çalışırsanız bunu anlarsınız.

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ..benim kafama takılan illa bn çocuğumu kulübe katsın demiyorum 1. neden hemen kızıyo 2. neden seçtiği çocuklar sınıfta önde gidenler..ve kulüpteki diğer öğretmen arkadaş kaç kişi olursa olsun farketmez demiş...şimdi velimi kabahatli burda..

ben de 10 yıllık bir sınıf öğretmeni olarak saçıuzunaklıkısa arkadaşa katılıyorum.. benim aklımdan geçenlerin nerdeyse tamamını yazmış... benim ek olarak belirteceğim tek sosyal kulüplerle ilgili ; bu kulüplere katılımda elbette öğrencilerin de isteği göz önünde bulundurulur ama görüyorum ki öğrenciler belli başlı kulüpler dışında diğer kulüplere dönüp bakmıyor bile ...ama diğer kulüpler de olmak zorunda.. bazı kulüplerde aşırı yığılma olurken (ki iki yıl okulun en kalabalık kulüplerinden biri olan tiyatro kulübünde çalıştım) diğer kulüplerde ise çok az öğrenci vardı ... ben de senelerdir öğrencilerime haksızlık olmasın diye aynı kulübü isteyen öğrencilerim arasında kura çekerim... bu şekilde hem olabilecek haksızlıkların önüne geçerim hem de öğrencilerimin kalbinin kırılmamasını sağlarım.. onlar bu durumdan memnun ki sonrasında tantana çıkmamasından bunu anlıyorum :))
bir de çocuğunuzun 4. sınıfa gittiğini yazmışsınız... 4 sınıf diğer sınıflardan biraz daha farklı ve ağır bir sınıftır... özellikle de birinci dönem...(geçen sene birinci dönem hem öğrencilerim hem de epeyce yorulmuştuk)...yeni dersler bir de bazı derslere giren branş öğretmenleri vs bunlar çocuklarda geçici bir bocalamaya yol açabilir ancak bu geçici bir durumdur 1-2 ay içinde her şey rayına oturacaktır...

ayrıca ben de öğretmenle görüşme taraftarıyım...öğretmenin çocuğunuza karşı bir tepki oluşturmasından çekiniyorsanız çocuğunuzun sıkıntısından bahsedip bu sıkıntıyı aşmak için beraberce neler yapabileceğinizi sorun yani suçlamayla gitmek yerine uzlaşmacı ve çözümleyici bir yaklaşımla gidin ve olanları bir de onun tarafından dinleyin ... bunu diyorum çünkü bu yaşlarda bazı çocuklar yaşları gereği olması gerekenden daha hassas ve alıngan olabiliyorlar...

cevabı baya uzun yazmışım ama kısaca öğretmeni tanımadan bişey söylemeyeyiz ki, ama öğretmeniyle konuşun çocuğunuzun alındığını bilmesinde bence bi sakınca yoktur. söyleyin çocuğum siz kızdınız diye alınmış, size de kendini ifade edememiş üzüldü falan diyin. bide çok takmayın kafanıza belki sadece o anlık bişeydir, ama tabiki çok sık tekrarlıyorsa ya da tekrarlarsa bundan rahatsız olduğunuzu o zaman belirtirsiniz. arasıra okula gidip tenefüslerde bir kaç dakikalık konuşmanız bile sizi biraz fikir sahibi yapıcaktır.
öğretmeni yeni mi bu arada?
benim de zaman zaman oluyor 45-50 kişilik sınıflarımız o kalabalıkla yorgunluktan bazen çok ufak bişeye kızabiliyorum. göreve ilk başladığım zamanlar çok şaşırmıştım, veliler çok ilginç şeyleri şikayete geliyorlar diye, gerçekten çok şaşırıyoruz bazen çocuklar evde ne anlatıyorlar ki veliler böyle düşünüyo diye, zaten çocuklar genelde okuldaki olayları farklı yansıtıyorlar eve belkide çocuk dünyalarında öyle görüyorlar, ama öğretmeni tanıyan velilerde bukadar olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…