- 6 Mayıs 2011
- 2.774
- 38
- 358
- Konu Sahibi balkonkusu
-
Gidin konuşun tabi ki ama çocugunuza kafayı takmayacak şekilde.
Bir de bence çocuğunuz yanında sakın öğretmenini kötüleyerek konuşmayın çocuklar bundan çok etkileniyor biz kardeşimde yaşadık bunu çünkü
Oğlumun okulunda da böyle bir öğretmen vardı. Gerçi o branş öğretmeniydi. Okulumuzda ayrıca toplu toplantılar olur. Yani 6. sınıfların tüm velileri toplanır ve müdür dahıl tüm branş öğretmenleri o toplantıda olurdu. Ben durumu biliyordum ama pek üstelememiştim. Sonunda böyle bir toplantıda velinin biri tüm öğretmenlerin ve müdürün önünde kalkıp o öğretmene çocuğunun bu sıkıntısını ve öğretmenin çalışkan öğrencilere önem verip diğerlerini önemsemediğini dile getirdi. Diğer velilerde bunu onaylayınca öğretmen kekelemeye başladı. Müdürün tepkisi o kadar kötüydü ki, bir an öğretmene acıyacaktım neredeyse. Hata kimdeyse çeksin. Bir sınıfta öğrenci ayırmak neyin nesi anlamadım. Bence tepkinizi dile getirin.
Ayrıca bu klüp çalışmalarında okulunda suçu var. Mesela kızımın okulunda her öğrenci klup çalışmasına katılmak zorundadır. Öğrencilere kluplerin listesi verilir. Kim hangisini istiyorsa o klübe kendini yazdırır. Her öğrenci istisnasız katılmak zorundadır. Her klübün bir öğretmeni ve çalışma odası olur. Amaç öğrencilerin sosyalliğini arttırmaktır. Yani öğrenci ayrımı veya durumu öğretmen insiyatifine bırakmaz okul yönetimi. Bence bu durumu okul yönetimiyle de konuşabilir ve çocuğunuzun klüp çalışmalarına katılmak istediğini ama kısıtlama nedeniyle katılamadığını dile getirin.
konu sahibi için yazmıyorum bu yorumu ama ben çevremde bir kaç kişide gördüm.çocuklarına aşırı düşkündüler.çocuğun her dediğini doğru kabul ediyorlardı ve çocuk öğretmene tepkili yaklaştığında çocuğun yanında hep öğretmeni kötüleyerek konuşuyorlardı.bu çocuğun o kadar hoşuna gitmişti ki hergün gelip bir olay anlatıyor ve aile köpürüyordu.çocuk bazı arkadaşlarının adını verip bak onada yapıyor diye anlatmaya başlamıştı.sonunda aile iyice kızıp öğretmenle görüşmeye karar veriyor.tabii diğer arkadaşının ailesinide yanlarına destek almak istiyorlar ve diğer aileyle görüştüklşerinde böyle bir durumun olmadığını öğreniyorlar.sonuçta aile de kendi hatasını anladı.yani çocuğun yanında öğretmenler kötülenmemeli.ama tabiiki arkasını da aramalı
böyle eğitimcilik olmaz
eğer çocuğunuzun hevesi kırılıyorsa değiştirin..sınıfını çünkü hoca öğrencide çok etki bırakıyor...gerçekten bnm ilkokul hocamda bukadar olmasada bunun benzeri birşeydi...bir ark.ımız ki bizim sınıfta hiç başarılı olamamış hep hocanın azarladığı bir kız diğer sınıfa geçtiğinde dersleri düzelmişti
ayrıca ortaokul lise zaten çocuğu sogutacak okuldan şimdiden böyle yapılmasını engellemeye bakın
ama hocalar takıntı yapar hocayı kötülemeden değiştirin sınıfını
asla öyle bişey yapmıyorum ..yani öğretmeni kötüleme gibi öğretmen cidden ders konusunda çok iyi disiplin temizlik hakkını yiyemem .öğretmeni dersle ilgili kızdığı zaman öğretmenin haklı diyorum..biliyorumki beni arkasında hissettiği an dersleri boşlayacak...
tabiiki canım.ben sadece böyle çocukların da olduğunu yazdım.inşallah probleminizi kolayca çözersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?