oğlumun öğretmeni sinirlerimi bozdu. konuşmalımıyım.

Durun ben de iyi bir örnek vereyim.İlkokul hocam,kendisi erkekti ve yaşı 50nin üzerindeydi.O da karadenizliydi, az buçuk sinirliydi,ama eğlenceli de bir hocaydı.Ben de sınıfın gözde öğrencilerindendim ama allah sizi inandırsın belki yaramazlar kadar ceza yemişimdir.Hoca hiç kayırmazdı o konuda.Kapının dışına da atılmışımdır, cetvel de yemişimdir ama hiç aşağılamazdı ceza verirken.Tüm velilerle arası iyiydi.Benim ve birkaç tane daha durumu iyi olan öğrenciler için velilerine"toplantılara gelmenize gerek yok" derdi, çok üzerimizde durmazdı.Bir şey sorduğunda önceliği daha vasat öğrencilere verirdi,hep onları yüreklendirme çabasındaydı,onların ufak tefek hatalarını tolere ederdi çoğunlukla ve velileriyle sürekli iletişim halindeydi. Ne yalan söyleyeyim çok öğrenci kazanmıştır böyle yaparak.Şimdi sorsam arkadaşlarıma hepsi iyi hatırlar, keza anne babaları da öyle.Bence çok da zor değil öğrenci kazanmak, allah böyle hocalardan razı olsun.Bence mutlaka görüşün hocayla, yukarda bir yerde hamile olduğunu okudum yanlış hatırlamıyorsam.Belki onun verdiği stres hareketlerine yansımış olbilir,belki farkında bile değildir.Tatlı dille konuşulursa halledilmeyecek bir sorun değil bence

Benim fen bilgisi öğretmenim böyleydi pis kadın hep erkekleri severdi kızları aşağılardı.Beni tahtaya çıkarmıştı yapamadım şu kromozon eşleme zart-zurtuydu( ne işime yaradi ki sormayın) sonra bi erkek kalktı tahtaya oda yapamadı ama çocuk yapamadğı halde göklere çıkardı çocuğu.Sonrada konu anlattı ve banada bakarak bunun tekine RANA (RNA) diğerinede DANA(DNA) diyoruz dedi ondan beri hiç sevemedim fen bilgisini.Kıssadan hisse öğretmene gidin konuşun çocuğunuz okuldan soğumadan ne oluyoruz diyin baktın olmuyo direk M.E.B o zaman görürsünüz ilgilenmeyi bence hiç ama hiç tolera etmeyin bu olayı

Son düzenleme:
arkadaşım bir öğretmen olarak kesinlikle konuşmanı tavsiye ederim. tabiki konuşma şöyle yapın böyle davranın şeklinde olmamalı ama sınıfta geçen olayın oğulunu nasıl etkilediğinden ağladığından falan bahsedebilirsin.
ne yazık ki sınıf öğretmenlerimiz okul içindeki rekabet yüzünden öğrencileri harcayabiliyorlar benim sınıfım daha başarılı senin sınıfın daha başarılı muhabbeti yani. bu yüzdendr başarılı öğrencilere odaklanmaları.
bir de diğer üç öğrenciden hiç bahsetmeden oğlunun öğretmenim beni yeterince takdir etmiyor gibi bir düşünce geliştirdiğini söyleyebilirsin. oğlunun heveslenebilmesi için ilgiye ihtiyaç duyduğunu söyle evde de sürekli böyle olduğunu, babasından ya da senden onay gördüğünde biçok sorumluluğunu daha hevesle yerine getirdiğini falan söyle.
umarım çok ters bir öğretmen değildir. değilse anlayacaktır zaten...

Bu konuda yanılıp yanılmadığınızı öğrenmenin bir yolu var. Aynı sınıftaki diğer öğrenci velileriyle de bi görüşün. Belki de size öyle geliyor. Diğer veliler de aynı fikirdeyse gidip beraber konuşun. En azından fikir birliği olursa öğretmeniniz bi çok kişi aynı fikirde olduğu için hatayı kendinde de arayacaktır.

Ben de öğretmenim. Bazen dalgınlıkla dersi götüren öğrencilere fazla ilgi gösteriyor olabiliriz. Ama ben kendimi toparladıktan sonra asıl daha çok ilgiye muhtaç olan öğrencilerime de dönmeye, vakit ayırmaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi belki bu durum oğlunuzun size yansıttığı gibi değildir.

öğretmen çok önemli helede ilkokul zamanında..
Öğretmeni sevmezse öğrenci okuluda sevmez dersleride sevmez dinlemez adapte olamaz..
Öğretmenler nedne böyle kolayına kaçıyorlar anlam veremiyorum..
çalışkan zeki olanlarla ilgilenim gerisi naparsa yapsın yokyaa..
her çocuğun zekası faklıdır kimisinin ezberi daha kuvvetli olur kimisinede 5 defa sölersin anca ezberler napalımm
bizim ortaokulda vardı ayrımcılık A ve B şubeleri çalışkan C ve D şubeleri onlara göre daha düşük olan öğrencilerden oluşuyordu..
Buna kime sorup yapıyolar niçin neden hala anlamam veliler zaten oralı olmuyorlar saolsunlar
çocuğun zekasına göre sınıf bölümü yapılabilen okullarda okuduk..
canım benim öğretmenle konuşsanda bişe fark etmes zannetmiyorum adamın bi bildiği varsa sende itiraz edince bilmem böyle inatlaşmalardan korkuyorum ben veliye kızar çocuğa iyi davranmaz yada çocuğa karşı velisi yüzünden soğukluk olur

benimde yeğenim 3. sınıfta.
öğretmeni tokat atmış. yengemde haliyle müdüre şikayet etmiş. öğretmenle konuşup çocuğu deşifre etmek istememiş ama öğretmen anlamış bi şekilde..
Şimdi yeğenim parmak kaldırdığında falan indir elini diye sert çıkışlar yapıyormuş.
Yada arkadaşları bişey yaptığında şikayete gittiğinde git otur yerine diye bağırıyormuş..
Söyleme şeklinize dikkat edin derim ben..çocuğunuzun yıpranmaması lazım..veli olarak siz sonuna kadar uğraşırsınız..
Ama çocuğunuz yıpranır..güzel bir dille konuşun..

hepinize tşk ederim arkadaşlar ...yazdıklarınızı dikkate alacağım bn kendimi değil oğlumu düşünüyorum ..merak ediyorum nasıl bir sebebi var acaba o davranışının ...bu arada öğretmenimiz bayan ve hamile ...iki ay sonra falan gider izne çıkar tahminim...inş beni tatmin edecek bi açıklaması olur...yarın paylaşırım sizlerle...herkese hayırlı geceler...

Gidin konuşun tabi ki ama çocugunuza kafayı takmayacak şekilde.
Bir de bence çocuğunuz yanında sakın öğretmenini kötüleyerek konuşmayın çocuklar bundan çok etkileniyor biz kardeşimde yaşadık bunu çünkü

bende 28 yasindayim ve ilkokul ögretmenimi hala nefrete yakin bir duyguyla hatirlarim.Hatta Kanser oldugunu ögrendigimde icim acimamisti bile...

sinifta 3 kiz 2 erkek ögrenciyi kendine benimsemisti gerisinle ilgilenmiyor asagiliyordu birde benim ailem yurt disinda oldugu icin ananem ve dedemle yasiyordum yeterince ilgilenemiyorlardi.Ögretmende dahada kötü davraniyordu bu sebebten dolayi offf offf hayat coook zordu

6ci sinifa basladik yeni sinif, yeni ögretmenler...
sinif baskanligi secimlerinde okadar silik okadar ezik bir cocuktumki adayligimi koymayi birak oy vermeye bile cekindim.Ögretmenimiz beni kendi kendine baskan yardimcisi secti ve iste ogün hersey degisti notlarim yükseldi, arkadaslarimla iletisimim artti, hakkini ariyan soru soran bir ögrenci oldum yaramazlik yapip tokatda yedim ama hic bir zaman o iki ögretmeni unutmadim !!!

Bizlerde insaniz sinirleniyoruz sabir gösteremiyoruz diyen ögretmenler kusura bakmasinlar ama islerini daha iyi yapmak icin ya sabretmeyi cocuk kazanmayi ögrenicekler yada bu meslegi birakicaklar!!!!!

Oğlumun okulunda da böyle bir öğretmen vardı. Gerçi o branş öğretmeniydi. Okulumuzda ayrıca toplu toplantılar olur. Yani 6. sınıfların tüm velileri toplanır ve müdür dahıl tüm branş öğretmenleri o toplantıda olurdu. Ben durumu biliyordum ama pek üstelememiştim. Sonunda böyle bir toplantıda velinin biri tüm öğretmenlerin ve müdürün önünde kalkıp o öğretmene çocuğunun bu sıkıntısını ve öğretmenin çalışkan öğrencilere önem verip diğerlerini önemsemediğini dile getirdi. Diğer velilerde bunu onaylayınca öğretmen kekelemeye başladı. Müdürün tepkisi o kadar kötüydü ki, bir an öğretmene acıyacaktım neredeyse. Hata kimdeyse çeksin. Bir sınıfta öğrenci ayırmak neyin nesi anlamadım. Bence tepkinizi dile getirin.
Ayrıca bu klüp çalışmalarında okulunda suçu var. Mesela kızımın okulunda her öğrenci klup çalışmasına katılmak zorundadır. Öğrencilere kluplerin listesi verilir. Kim hangisini istiyorsa o klübe kendini yazdırır. Her öğrenci istisnasız katılmak zorundadır. Her klübün bir öğretmeni ve çalışma odası olur. Amaç öğrencilerin sosyalliğini arttırmaktır. Yani öğrenci ayrımı veya durumu öğretmen insiyatifine bırakmaz okul yönetimi. Bence bu durumu okul yönetimiyle de konuşabilir ve çocuğunuzun klüp çalışmalarına katılmak istediğini ama kısıtlama nedeniyle katılamadığını dile getirin.

konu sahibi için yazmıyorum bu yorumu ama ben çevremde bir kaç kişide gördüm.çocuklarına aşırı düşkündüler.çocuğun her dediğini doğru kabul ediyorlardı ve çocuk öğretmene tepkili yaklaştığında çocuğun yanında hep öğretmeni kötüleyerek konuşuyorlardı.bu çocuğun o kadar hoşuna gitmişti ki hergün gelip bir olay anlatıyor ve aile köpürüyordu.çocuk bazı arkadaşlarının adını verip bak onada yapıyor diye anlatmaya başlamıştı.sonunda aile iyice kızıp öğretmenle görüşmeye karar veriyor.tabii diğer arkadaşının ailesinide yanlarına destek almak istiyorlar ve diğer aileyle görüştüklşerinde böyle bir durumun olmadığını öğreniyorlar.sonuçta aile de kendi hatasını anladı.yani çocuğun yanında öğretmenler kötülenmemeli.ama tabiiki arkasını da aramalı

bende oğlumun sosyelleşmesi açısından istiyorum neden sıradan biri olsunki ortam içine girsin..

asla öyle bişey yapmıyorum ..yani öğretmeni kötüleme gibi öğretmen cidden ders konusunda çok iyi disiplin temizlik hakkını yiyemem .öğretmeni dersle ilgili kızdığı zaman öğretmenin haklı diyorum..biliyorumki beni arkasında hissettiği an dersleri boşlayacak...

böyle eğitimcilik olmaz

eğer çocuğunuzun hevesi kırılıyorsa değiştirin..sınıfını çünkü hoca öğrencide çok etki bırakıyor...gerçekten bnm ilkokul hocamda bukadar olmasada bunun benzeri birşeydi...bir ark.ımız ki bizim sınıfta hiç başarılı olamamış hep hocanın azarladığı bir kız diğer sınıfa geçtiğinde dersleri düzelmişti

ayrıca ortaokul lise zaten çocuğu sogutacak okuldan şimdiden böyle yapılmasını engellemeye bakın

ama hocalar takıntı yapar hocayı kötülemeden değiştirin sınıfını

benim kardeşimin öğretmeni de öyle ne yazık ki !

malesef canım sınıf değiştirme şansımız ..tek sınıflı okulumuz...

bu durumu ben kendimde yaşadım
Lisede matematik hocam dersi bana göre anlatırdıı ben anladıysam devam eder diger konuya gecer ben anlamadıysam ikinci kez anlatırdı anlamayanlarada tenefüste eddanın yanına gidin anlatsın derdii..
bütün sınıf velileri eddaya torpil yapılıyo ama benim kızım elini kaldırdıgı halde kaldırmıyo tahtaya.. flan filan.. ama ben biliyodumki onlar sınıfta hep pasif duruyolardı öğretmende biliyodu ve önemsemiyodu çok..
belki dogru değil amaa bu genelde hep var...

ortaokulda ise benden iyileri vardı ozamanda öğretmen onlara göre anlatırdı..
mesela konuyu anlamayan varmı diye sordugunda hoca, elimi kaldırmaya çekinirdim çünkü onlar anladı el kaldırmıyolar ben kaldırırsam gerizekalı mıyım anlamadım olmasın diye el kaldırmaya çekinirdim...

napacaksın bence bu konuyle öğretmene gidipte çocugunu yanlış anlaşılmasına sebep olma okulda..
öğrencinin iyiyide kötüyüde öğrenmesi lazım..
bu durumu görüpte hırs etmesi lazım..
Bence öğretmenle konuşmak yerine yavruna o iyi 3 öğrenci kadar iyi olması için aşılayın hırlansın sen neden onlardan iyi olmayasın şeklinde telkinler vererek çalışmasını sağlayın.. bence..

tabiiki canım.ben sadece böyle çocukların da olduğunu yazdım.inşallah probleminizi kolayca çözersiniz

gittim konuştum arkadaşlar...işte kulube seçtiği çocukları değiştiremezmiş..işte o bahsettiğim öğrencilerden ikisi o kulüpte değilmiş.kendi kulübündeymiş..ona öyle denk gelmiş herhangi bi kasıtla seçmemezlik yapmamış falanda filanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…