Oğlumun zayıflığı ve iştahsızlığı

Maşallah Allah bağışlasın bebisinizi:) Doktoru çok zayıf yetersiz kilosu dedi. 2 tane şurup yazdı biri iştah acıcı.

Amin cümlemizinkini inşallah. Umarım şuruplar biraz işe yarar, bu arada oğlum az yiyor diye ben çorbayı baya yoğun yapıyorum, içine irmik koyuyorum mutlaka. Hami ona verdiğim bir kase çorba beşki kıvamında üç kase yapar. Öyle öyle bugünlere geldik bakalım. Senin de sevdiği şeyleri bulman lazım biraz biraz. Mesela benimki baharatlı ve ekşi sever. Kabak yemeğini limon sıkar veririm :)

Bizde anlattığınız gibiyiz kızımla.
15 aylık ve 8300... Boy 78..

2 ay önce 7800idi. (Hatta 10.ayindan beri oyleydi)
Bir sürü test vs yapıldı hiçbir sorunu yok. İştahsız .
Sipraktin diye bir şurup kullandım. 1 ayın sonunda 8300 oldu. (ilacı 15 gün kullandım.)

Doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Kesinlikle kullanma diyen de oldu.
Toparlanana kadar kullan sonra mide büyüdüğünden iştah artar diyende oldu (ki öyle oldu)
Şu an kullanmıyorum çünkü artık yiyor. Yemediginde yeniden başlayacağım.

Ah ah burda o tarif verenlrr sunu yap soyle ver diyebler... anlamazlar B Benbirlaydii ben seni cok iyi anlarim, agzini bile acmayan, agzina zor bela koydugumu da tukuren bir evladim var. Ne oldugu onemli degil hicbirsey yemiuor, haftada toplam aldigi ek gida yarim cay bardagini gecmez. İlk aylar kavga dovus emzirdigim meme reddiyle aylarca savastigim cocuk simdi sadec emmek istiyor ama bende de sut bitti. Ben son care mama destegine basladim, en azindan iki beslenme arasi mama verince memeler biraz doluyor da emzirebilihorjm. Ek gidayi sadece tadimlik kullaniyor ogun gecistirme olayi yok zaten sutumuz de o yuzden yetmiyor...

İnsallah duzelir diye umut ediyorum. Siz de syniymissiniz oh arkadas buldum kendime azicik sevineyim:)

Perşembe günü 1 yaşına girecek oğlum ama çok iştahsız. Ağzına hiçbişey aldığı yok. Bu aralar dış te çıkarıyor onun etkisinden mi bilmiyorum ama hiçbişey yediği yok. Kolik bir bebekti zaten 6 aya kadar neler çektim Allah bilir. Ilk 6 ay anne sütü almayan bebek şimdi deli gibi emmek istiyor ama gel gelelim benim sütüm yok denecek kadar az. Gece emmeden mümkün değil uyumuyor ve gece en az 10 defa kalkar emmek için.Simdi ben napayım kızlar, sütten kesmeli miyim iştahı açılsın diye? Yoksa geçici bir dönem mi bu? Bebeğim bu arada 1 yaşında 8.200 gr. Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benim kizimda 1 yasinda 8.5 kiloydi suan 4 yasinda 14.5 kilo hala cok zayif ama ben artik oyle kabul ettim denemedigim sey kalmadi ama kilo almadi almadi. Saglikli olsun da gerisi bos inanin..

Amin cümlemizinkini inşallah. Umarım şuruplar biraz işe yarar, bu arada oğlum az yiyor diye ben çorbayı baya yoğun yapıyorum, içine irmik koyuyorum mutlaka. Hami ona verdiğim bir kase çorba beşki kıvamında üç kase yapar. Öyle öyle bugünlere geldik bakalım. Senin de sevdiği şeyleri bulman lazım biraz biraz. Mesela benimki baharatlı ve ekşi sever. Kabak yemeğini limon sıkar veririm :)
Kemik koymak mantıklı doyurucu oluyor en azından. Bende deniyim:)

Benim kizimda 1 yasinda 8.5 kiloydi suan 4 yasinda 14.5 kilo hala cok zayif ama ben artik oyle kabul ettim denemedigim sey kalmadi ama kilo almadi almadi. Saglikli olsun da gerisi bos inanin..
Çok haklısın cnm sağlıklı olsun yeter de işte yine anne yüreği )

Ah ah burda o tarif verenlrr sunu yap soyle ver diyebler... anlamazlar B Benbirlaydii ben seni cok iyi anlarim, agzini bile acmayan, agzina zor bela koydugumu da tukuren bir evladim var. Ne oldugu onemli degil hicbirsey yemiuor, haftada toplam aldigi ek gida yarim cay bardagini gecmez. İlk aylar kavga dovus emzirdigim meme reddiyle aylarca savastigim cocuk simdi sadec emmek istiyor ama bende de sut bitti. Ben son care mama destegine basladim, en azindan iki beslenme arasi mama verince memeler biraz doluyor da emzirebilihorjm. Ek gidayi sadece tadimlik kullaniyor ogun gecistirme olayi yok zaten sutumuz de o yuzden yetmiyor...

İnsallah duzelir diye umut ediyorum. Siz de syniymissiniz oh arkadas buldum kendime azicik sevineyim:)
Canim aynı benimki de öyle. Ilk 6 ay memeyi asla almıyordu .Zorla veriyordum ağlaya ağlaya iki damla alıyordu şimdi ise gece gündüz ağzında olsa yok demez. Gece en az 10 defa emmek için kalkıyor.Emzigi de bıraktı.

Saglikliysa kilonun ne önemi var ki ? Bazı çocukların yapısı bu oluyor.

Daha önce yemekte sorun yoksa , donemseldir.

Canim aynı benimki de öyle. Ilk 6 ay memeyi asla almıyordu .Zorla veriyordum ağlaya ağlaya iki damla alıyordu şimdi ise gece gündüz ağzında olsa yok demez. Gece en az 10 defa emmek için kalkıyor.Emzigi de bıraktı.
Bizimki emzige ben ise basladiktan sonra alisti da memede uyudugu zaman emzigi veriyorum beni emmiyo butun gece yoksa yanmistim. Gececektir bu gunler elbet diye telkin ediyorum kendimi

Çok haklısın cnm sağlıklı olsun yeter de işte yine anne yüreği )
Aynen cnm ana yuregi ama zaman gectikve bos yere evham yaptigini anlican. Uzulmemek elde degil bende zamaninda cok uzuldum suan 4 yasinda arkama dönüp baktigimda cok kucuk şeylermiş diyorum saglikli olsun yeter ki kiloyu bosverin.

Aynen cnm ana yuregi ama zaman gectikve bos yere evham yaptigini anlican. Uzulmemek elde degil bende zamaninda cok uzuldum suan 4 yasinda arkama dönüp baktigimda cok kucuk şeylermiş diyorum saglikli olsun yeter ki kiloyu bosverin.
Maşallah Allah bağışlasın yavrunuzu :) Inşallah bizimki de tez zamanda buyur de rahatlariz:)

Back
X