• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.
Oğlumu 69 aylik verdim bende . 3 yil kres gecmisinden sonra egitmenleri ve pedagog kesinlikle verilmeli dedi. Sinifin ilk okuyani ama hala en kotu yazi yazanlarindan ki bu da kucuk oldugu icin el kaslari daha tam izin vermiyor. Egitimle ilgili bir sorun yasamadim. Ozel kresten aldim ayda 1800 veriyordum 6000 tl kayit parasi ile devlette iyi bir ogretmene verdim. Iyi ki vermisim diyorum.

Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
10000 vericekseniz özelle gönderin kesinlikle devlete o kadar para vetilmez üstelik devlet okullarının eğitimi de tartisilir.

Oğlumu 69 aylik verdim bende . 3 yil kres gecmisinden sonra egitmenleri ve pedagog kesinlikle verilmeli dedi. Sinifin ilk okuyani ama hala en kotu yazi yazanlarindan ki bu da kucuk oldugu icin el kaslari daha tam izin vermiyor. Egitimle ilgili bir sorun yasamadim. Ozel kresten aldim ayda 1800 veriyordum 6000 tl kayit parasi ile devlette iyi bir ogretmene verdim. Iyi ki vermisim diyorum.

Öğretmenin iyi olduğunu çevreden mi duydun yoksa okul mu diyo şu öğretmenimiz iyidir şu kötüdür diye, cidden polemik olsun diye yazmıyorum eninde sonunda biz de uğraşıcaz bu işlerle merak ettim bu iyi öğretmen nasıl seciliyo

10000 vericekseniz özelle gönderin kesinlikle devlete o kadar para vetilmez üstelik devlet okullarının eğitimi de tartisilir.

10 bin tl
6 bin tl
Böyle bağış mı olur böyle kayıt parası mı olur neyin parası bu iyi öğretmen kara borsaya mı düşmüş çocuğum küçük bu işlere uzağım ama egitimin içine ettiler derken orda mecaz yokmuş baya tüy dikmişler

10.000 lira bağış mı? :110:

Bu kadar abartıldığını bilmiyordum bu bağış işinin. 10.000 lira verdikten sonra ben olsam özel okula gönderirim, en azından fiziksel imkanları iyi olur.

Ama herhangi bir özel okul ya da sadece iyi isim yapmış bir okul değil. İyice araştırıp kalitesinden emin olduğunuz bir okul.

ya adresi farklıdır. ya da öğretmen seçmek istiyorlardır. istanbul da piyasa bu civarda maalesef. onunla da kalmayacak öğretmene bilgisayar sınıf dolapları perdesi sırası projektörü vs vs de alınacak daha..
anlatılan bedava eğitim masalı yalan yani..

Devlet okulu mu 10.000 bağış alıyor. Şaka gibi...
Duygusal bir çocuk ve sosyal yönden gelişmesi gerektiğine inanıyorsanız tercihinizi özel okuldan yana kullanın derim.

İlk defa duyuyorum. Ne alaka yahu bilgisayar vs? Benim eşim de lisede öğretmen, çok ufak bir meblağ alındığını biliyorum karne parası diye. O da teknik lise olduğu için atölyelere malzeme falan alınıyor, oraya harcanıyor sanırım.

Biz zaten İstanbul’da kalmayacağız muhtemelen ama devlet okuluna gönderip bir de o kadar para veremem yani.

Devlet okullarına adrese dayalı olarak öğrenciler atanır ve tamamen ücretsizdir. Sınıfların kontenjanları vardır. Örneğin 30 kişi kapasiteli sınıfa devlet 25 öğrenci atadı diyelim geri kalan 5 öğrenci için okulun inisiyatifine bırakılarak bağış kabul edilmesine izin verilir. Bu bağış meblası da arz talep olarak çok tercih edilen bir okulsa daha pahalı, az tercih edilen bir okulsa daha ucuz hatta bedava olabilir. Para vermek istemeyen evine yakın çıkan okulu tercih eder. Bu ücret de bir defaya mahsus alınır diğer seneler ödenmez ama genellikle çok yüksek meblalarda bağış isteyen kaliteli devlet okulları devamında da velilerden sürekli bir şeyler ister. Aslında okulu kaliteli yapan da maddi olarak rahat olmasıdır.

Konu sahibi arkadaşa da şunu söyleyebilirim ; devlet okuluna bu parayı bir kere verirsiniz sonraki seneler özel okula verilecek paraların yanında devede kulak kalacak ufak meblalar ödersiniz. Servis ve yemek ücreti saymıyorum ki özelde de devlette de olacak sonuçta.
Eğer imkanınız varsa iyi bir özel okul derim ki ingilizce ve sosyal etkinlikler artısı olur. Ama özel okuldan da mucize beklemeyin. Özel okulda ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı işler. 10 bin tl lik okulla 50 bin TL'lik okul aynı eğitimi vermiyor.
Yok maddi olarak zorlayacaksa devlete gönderin, extra etüt, aktivite vs destek alırsınız, hatta bir pedagog desteği alırsınız ve o da sizi güzel yönlendirir daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bu arada oğlum ortalama bir özel okulda şuan. İngilizce dışında çok artısı yok bence.

Ay bir çocuğa böyle davranırsanız Lorentz Lorentz gibi olur çıkar.

Edebiyle büyüsün, ama yaş grubu içine girsin.
Babası reel düşünüyor.

Öğretmenin iyi olduğunu çevreden mi duydun yoksa okul mu diyo şu öğretmenimiz iyidir şu kötüdür diye, cidden polemik olsun diye yazmıyorum eninde sonunda biz de uğraşıcaz bu işlerle merak ettim bu iyi öğretmen nasıl seciliyo
Ben diyeyim
Veliler arasında dedikodu ile öğretmen namı yürüyor. Kriter kimine göre çok ödev, kimine göre yaş, kimine göre Veli gönlünü hoş tutma.

Müdüre güzel Buket Çiçek’le gidilir, paket çikolata ile gidilir, o zaman dileyen öğretmen sınıfına alınır.

Aksini iddia eden olacaktır tabii. Ben böylesine de şahit oldum demek isterim

Bağış isteniyorsa ikametgah tutmuyor demektir. Özel de göndereceğiniz yere göre değişir fiyatı. Bir öğretmen olarak devlet okulu tavsiyemdir. Fakat mevcutlar 25 i geçmemiş olmalı.
Körelmeye gelince, çobanlık yapıp öss teog birincisi olan çocuklar var, yani zaten zeki ve kapasite varsa her yerde başarılı olur.Siz de okul dışında sanatsal faaliyetler için kurslara gönderebilirsiniz.
Ha çok uyguna özel varsa gönderin. Ama elmas her yerde değerli olur benim fikrime göre.

Ama şöyle bir durum var.devlete bir kere 10000 vericez ama özele her sene
Ve emin olun özelde de masraf olacak. Örneğin 15bin özel okul eğitim ve yemek ücreti olsun. Aman ödenir diye düşünürsünüz ama size 2000-3000 tl kırtasiye, 500-1500 tl kıyafet parası çıkar. Daha da başka şeyler çıkabilir ... Bir bakarsınız o 15 bin olmuş size 25 bin...

Bağış isteyen okullarda başarı yüksek sizde araştırrken göreceksiniz adrese dayalı sisteme göre kaydı o okula çıkmıyor zaten ama okulun Servisi ile görüşün 20 km civarına kadar çocuk bırakıyorlar
Adrese dayalı sistemle yazdıramadığınız için okul sizden bağış istiyor benim oğlum mezun oluyor ama o dönem 15000 civarıydı tek öğrenci için ödenen miktar
Öğretmen de seçebiliyosunuz ama biz seçmemiştik şansımıza en iyi öğretmene düştü gerçi diğer öğretmenlerde çok iyi ama bizim öğretmen bizim çocuğun karakterine çok daha uygun bir öğretmen
Okul dönemi geldiğinde anlarsınız sizde ama oğlumun okulundaki veliler hep kalbur üstü küçük bir kolej gibi
Verdiğiniz ücret Fazla gibi gelebilir ama 1 kere veriyorsunuz ve imkanlarını görünce hiç de pişman olmuyorsunuz
Zaten o okula gelen veliler de para ile yazılacaklarını biliyorlar sağlanan imkanların velilerin paraları ile döndüğünü biliyor oyüzden herkes üstüne düşeni yapıyor parasız eğitim isteyen de ikametine göre çıkan okula gidiyor

Bağış isteyen okullarda başarı yüksek sizde araştırrken göreceksiniz adrese dayalı sisteme göre kaydı o okula çıkmıyor zaten ama okulun Servisi ile görüşün 20 km civarına kadar çocuk bırakıyorlar
Adrese dayalı sistemle yazdıramadığınız için okul sizden bağış istiyor benim oğlum mezun oluyor ama o dönem 15000 civarıydı tek öğrenci için ödenen miktar
Öğretmen de seçebiliyosunuz ama biz seçmemiştik şansımıza en iyi öğretmene düştü gerçi diğer öğretmenlerde çok iyi ama bizim öğretmen bizim çocuğun karakterine çok daha uygun bir öğretmen
Okul dönemi geldiğinde anlarsınız sizde ama oğlumun okulundaki veliler hep kalbur üstü küçük bir kolej gibi
Verdiğiniz ücret Fazla gibi gelebilir ama 1 kere veriyorsunuz ve imkanlarını görünce hiç de pişman olmuyorsunuz
Zaten o okula gelen veliler de para ile yazılacaklarını biliyorlar sağlanan imkanların velilerin paraları ile döndüğünü biliyor oyüzden herkes üstüne düşeni yapıyor parasız eğitim isteyen de ikametine göre çıkan okula gidiyor

Yok ben zaten devlete her ay 300 500 vermeye de razıyım esasen,okulu kalkındırmak ne yazık ki velilerin görevi oluyor devlet özele katkı sağladığı için ama bunun bağış adı altında tek seferde 10 bin diye söylenmesi tuhaf geldi, öğrenicez artık semt değiştiririm gerekirse

Yok ben zaten devlete her ay 300 500 vermeye de razıyım esasen,okulu kalkındırmak ne yazık ki velilerin görevi oluyor devlet özele katkı sağladığı için ama bunun bağış adı altında tek seferde 10 bin diye söylenmesi tuhaf geldi, öğrenicez artık semt değiştiririm gerekirse
O dönem gelince anlayacaksınız kayıttan sonra hiç bir veli elini cebine atmak istemiyor oyüzden kayıt sırasında alıyorlar parayı
Para da zaten okulun imkanlarını güçlendirmek için harcanıyor
Oğlumun etüt hocası aynı zamanda bir özel okula daha ders veriyor adam bu okuldaki imkanın özel okulların çoğunda olmadığını söylüyor keşke her devlet okulu öyle olsa ama devlet okullarının da imkanı bütçesi belli
Çocuklar da tüm gününü okulda geçiriyorsa bana okula para vermek anlamsız gelmiyor

Bir sınıf ögretmeni olarak fikrimi yazmak isterim.bence cocugunuzu bu sene 1.sınıfa göndermeyin.her gün ödev yapmak dersi dinlemek cocuk icin cok zor olacak okuma yazmayı bilmesine ragmen.bence seneye imkanları iyi olan bi okula gönderin.önemli olan öğretmen özel ya da devlet belki egitimin %30luk dilimini etkiler.%70 i öğretmen.benim fikrim bu.ins dogru kararı alrsmz

Benim oğlum da geçen Eylül ayında 69 aylikti.Okumayi yazmayi kendi öğrendi.Toplama ve cikarma iki basamaklı yapıyordu.Ancak sosyal yönden zayıftı oğlumuz.ilkOkula gondermedik.Bu yıl ana sinifinda inanılmaz ilerleme kaydetti sosyal açıdan.Cocuk kulubu olan devlet anaokuluna gitti.Karate satranc ingilizce bilim spor kulüpleri vardı.Eglenerek öğrendi.İyiki göndermemisiz diyoruz simdi.

Cocugunuz ogrenmeye baslamis ise anaokulunda sıkılabilir bir bu durum var.Birde ilerde çocugunu 5.yasinda ilkokula baslatanlar ile yas farki ergenlik döneminde sorun olabilir.
Okul komusuna gelince..ben istanbulda iyi bi kolejde ogretmenlik yapmistim ve deneyimlerim soyle;yeni mezunlara yuklenip onlari fazlasiyla yorum verimsiz hale getiriyorlar ve ozel okulda ogretmenlik yapanlar ozellikle sinif ogretmenlerinin bir cogu emekli ve eski usul egitim kullaniyorlar ve teknolojiye hakim degiller bıkkınlar sabırlari cok az.
Özele verecekseniz bile genc dinamik bir ogretmen tercihiniz olsun.yegenim bu komudan çok cekti en son genc bir ogretmen geldi ve hem basarisi artti hem okula sevgisi.
Şuan ise devlet okuluna atandim ve atandigim okulun egitimi oldukca iyi fakat doguda bi okul..mevcut sayisi az birebir egitim.veriliyor lakin sosyal faaliyetler komusunda malesef imkanlar zayif.
Ozetle hepsinin artisi eksisi var.
Size son onerim okul degil ogretmeb arastirin derim cidden en onemli faktör bu
Gerçekten okul değil öğretmen önemli bizde oğretmene önem verenlerdeniz ve adanada istedigimiz gibi bir hocadayiz

Sanki benim oglumu anlatmissiniz. Bizimki de eylulde 69 aylık olacak ve kendi kendine okumayı yazmayı öğrendi su ana kadar bir sürü hikaye kitabi bitirdi 3-4 basamaklı sayilari da okuyabiliyor 2 senedir krese gidiyordu Eylül'de artık mecburen ilkokula yazdıracagiz. Benim oğlum da cok duygusal ve çekingen bir cocuk, arkadaşlarıyla çok iyi anlaşır fakat yeni bir ortama girdiğinde çok utangaç ve pasif oluyor alışana kadar.

Biz devlet okuluna göndereceğiz eşim de ben de eğitimciyiz ve özel okulların velilerin gözünü boyamakta çok iyi olduklarını biliyoruz evet pek çok sosyal aktiviteleri var ama sadece o kadar.eğitim yönünden devlet okulları şu an çok daha iyi durumda. Koy okullarında bile her sinifta akıllı tahtalar bilgisayarlar projeksiyonlar var sosyal imkanlar da eskisine gore cok daha iyi üstelik devlet okullarında öğretmenler çok daha fedakar. Özel okullardaki öğretmenler bir sene var sonraki sene yok üstelik çocuk ne yaparsa yapsın veliyi pispislamak zorunda.. asla veliye öğrencinin gerçek durumunu söyleyemezler. Birçok özel okulda sınava dahi girmediği halde yazılı notu 100 olan öğrenciler biliyorum.. özel okullarin amacı veliyi memnun etmekten başka birşey degil açıkçası..
Ellerinize sağlık o kadar guzel anlatmışsınız ki gerçekleri

Sanki benim oglumu anlatmissiniz. Bizimki de eylulde 69 aylık olacak ve kendi kendine okumayı yazmayı öğrendi su ana kadar bir sürü hikaye kitabi bitirdi 3-4 basamaklı sayilari da okuyabiliyor 2 senedir krese gidiyordu Eylül'de artık mecburen ilkokula yazdıracagiz. Benim oğlum da cok duygusal ve çekingen bir cocuk, arkadaşlarıyla çok iyi anlaşır fakat yeni bir ortama girdiğinde çok utangaç ve pasif oluyor alışana kadar.

Biz devlet okuluna göndereceğiz eşim de ben de eğitimciyiz ve özel okulların velilerin gözünü boyamakta çok iyi olduklarını biliyoruz evet pek çok sosyal aktiviteleri var ama sadece o kadar.eğitim yönünden devlet okulları şu an çok daha iyi durumda. Koy okullarında bile her sinifta akıllı tahtalar bilgisayarlar projeksiyonlar var sosyal imkanlar da eskisine gore cok daha iyi üstelik devlet okullarında öğretmenler çok daha fedakar. Özel okullardaki öğretmenler bir sene var sonraki sene yok üstelik çocuk ne yaparsa yapsın veliyi pispislamak zorunda.. asla veliye öğrencinin gerçek durumunu söyleyemezler. Birçok özel okulda sınava dahi girmediği halde yazılı notu 100 olan öğrenciler biliyorum.. özel okullarin amacı veliyi memnun etmekten başka birşey degil açıkçası..

Valla ben lisede devlet okuluna gittim
Hem de en üst sıralarda olan bir Anadolu lisesine
Eğitim yok. Yok yani.
Fizik dersine gelen kadın hoca falan yazmicam, derste 1 soru çözerdi. Kitaba baka baka tahtaya yazardı dersle ilgisi yoktu. Ki o dersi anlatacak kapasite zaten yoktu bence lise fiziği kafa ister.

9.sınıfta biyoloji dersine kimya hocası geliyordu bilmiyorum niye. Biyoloji açık seçik bilmiyordu gerçekten. Ondan da tek kelime öğrenmedim.

Bir tek 10.sınıf geonetri hocası zehir gibiydi o kadar. Her şeyi abartısız dersaneden öğrendim.
Genellemek istemem ama benim gördükleri m maaşımı alıyorum ders saatini doldurur çıkarım şeklindeydi.

Ortaokullar zaten berbat, tuvaletler pis, güvenlik falan hak getire okul bahçesine giren çıkan tipler belli değil, derste serseri tipler gürültü yapar ders dinleyemezsin tabi adam gibi ders yapan bulursam.

Devlet okulları böyle maalesef. Dediğiniz özverili cinsten öğretmenler ne bana ne de tanıdığım çocuklara denk gelmedi.

Merhaba,bahsettiğiniz devlet okulunu biliyorum kolej ayarında,kaliteli devlet okulları yüksek bağış istiyorlar(ama yaptıkları yasal değil diye biliyorum)bu bağış özel okullarla kıyaslanamaz bence sonuçta 4 yıl için alıyorlar yıllık olarak değil,her özel okulda süper eğitim vermiyor çalıştırdıkları öğretmenler 2 yılda mezun olmuş,KPSS'yi kazanamamış kişiler oluyor,bazıları notları şişiriyor.demem oki özel yada devlet çok önemli değil bence önemli olan işini severek yapan,tecrübeli bir öğretmen bulmak

Back
X