Oğlumuz için hangisi doğru bir karar olur?

ben özel okulu tavsıye ederım
4 sene devletde gerı kalan tum egıtımımı ozel okulda devam ettırdım
arada cok cıddı anlamda farklar var
ımkan varsa kesınlıkle özel okul.

69 aylik ne Allah askina ya... siz hala ay hesabi yaparak cocugunuzu bebek gibi goruyorsunuz. 27 aylik kizima 2.5 yasinda diyip geciyorum ben. Onu bir birey olarak kabul etmeye baslamak icin lutfen artik ay degil yil hesabi yapin...
Konu sahibi daha güzel bie açıklama ile cevap verecektir elbette ama dayanamadım. Ilkokula başlama yaşı ay ile hesaplanır, ay üzerinden ifade edilir. Saldırıya geçmeden önce bir arastırsaydınız keşke

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.
İlk okuldan okuldan ziyade sınıf öğretmeni çok önemli, çok iyi bir öğretmen bulun ; tavsiye edilen, tecrübeli, sevilen.

Konu sahibi daha güzel bie açıklama ile cevap verecektir elbette ama dayanamadım. Ilkokula başlama yaşı ay ile hesaplanır, ay üzerinden ifade edilir. Saldırıya geçmeden önce bir arastırsaydınız keşke
Araştırmak yerine bilgi sahibi olmadıkları konularda fikir yürütmek daha doğrusu dediğiniz gibi saldırmak daha kolay geliyor !!!

Eşinizin özel o okulda mutsuzdum demesine katılıyorum ben de 3 yıl gittim ve zorlandım açıkçası.

69 aylik ne Allah askina ya... siz hala ay hesabi yaparak cocugunuzu bebek gibi goruyorsunuz. 27 aylik kizima 2.5 yasinda diyip geciyorum ben. Onu bir birey olarak kabul etmeye baslamak icin lutfen artik ay degil yil hesabi yapin...

gelin gelin buralar çok güzel bizde bayılıyoruz ay hesabı yaparken zaten:kahve:

25 bin liraya hangi okula gonderecksiniz?

Fiyati bu civarlarda olanlarin kadrosunda pek ogretmen bulunmuyor. Iyi arastirin derim. Eger saglam kadrosu varsa yollayin. Yoksa ben devleti tercih ederdim.

Cocugum okul caginda degil henuz. Yegenlerimden biliyorum ki kadrolar cogunlukla 2 yillik acikogretim veya formasyonu dahi olmayan kisilerle dolu.

25 bin liraya hangi okula gonderecksiniz?

Fiyati bu civarlarda olanlarin kadrosunda pek ogretmen bulunmuyor. Iyi arastirin derim. Eger saglam kadrosu varsa yollayin. Yoksa ben devleti tercih ederdim.

Cocugum okul caginda degil henuz. Yegenlerimden biliyorum ki kadrolar cogunlukla 2 yillik acikogretim veya formasyonu dahi olmayan kisilerle dolu.
Bil okulları 25 binden daha düşük fiyat verdi.fenerbahce koleji var.bir de asıl favorim denizatı vardı ama kayıtları dolmus

Merhabalar.bir konuda değişik görüşlere ihtiyacımız var.
Oğlum Eylül'de 69 aylık olacak.ilk başta duygusal açıdan ve fiziksel açıdan ilkokula uygun olmadığını düşünüp bir sene daha anasınıfına gönderme kararı almıştık eşimle.fakat bu son aylarda okumayı öğrendi.5 basamakli sayıları okumayı öğrendi.sayilarla arası çok iyi .durum boyle olunca ilkokula gönderelim dedik.
Şimdiki okulundaki öğretmenler de oğlumun özel bir çocuk olabileceği dusuncesindeler.bizi tuzdeve yönlendirdiler.
Fakat oğlum dediğim gibi çok duygusal bir çocuk.sosyal yönden zayıf sayılır.kalabalik arkadaş grubuna giremiyor.birebir arkadaşlıkta iyi.ayrica okula da pek severek gitmiyor.
Şimdi sorun burda başlıyor.esim devlete gönderelim diyor.ben özele.ben ve öğretmenleri oğlumun devlette kaybolacagini ve korelecegini düşünüyoruz.
Eşim ise ben ikisine de gittim özelde çok mutsuzdum diyor.30 sene önceki devletle özeli kiyasliyor.
Göndereceğiniz devlette Ataşehir'de iyi olduğu söylenen ve 10000 gibi bir bağışla öğrenci alan okul.
Eşim bırak çocuk ilkokulda hayatını yaşasın.yaris atı yapma diyor.
Benimse derdim akademik başarıdan ziyade okulu seven,daha mutlu bir birey olabilmesi için özel.
Sizin deneyimlerimiz.,fikirlerinizi nelerdir?şimdiden herkese teşekkürler.

Ben böyle bir tercih yapmak zorunda kalsam, iyi bir devlet okulunu tercih ederim. Sonuçta müfredat aynı. Özelde de devlette de aynı konular var. Özellikle ilkokulda önemli olan okuldan yada etkinliklerden ziyade öğretmenin ne kadar başarılı, ilgili olduğudur.

Zaten imkanınız olduğunda yüzmeye, spora yada yabancı dil kursuna gönderirsiniz. Devlette iyi bir okul ve en önemlisi iyi bir eğitmen ile çocuğunuz çok başarılı ve mutlu olur. Her sene 25.000 vereceğinize 1 defa 10000 verin. Her sene vermediğiniz 25.000 lira ile de çocuğunuza istediği spor, müzik, sanat, yabancı dil imkanı da sağlamış olursunuz.

Eğer çocuğunuzu eğitim hayatı boyunca özel okulda devam ettirebilecekseniz verebilirsiniz. Yıllık 25.000 TL ciddi bir rakam çünkü, hiç fiyat yüksekliği olmasa bile 4 senede 100.000 TL eder, bunun bir de ortaokul ve lise kısmı var bunları da düşünün. Özelden alıp devlet okuluna verdiğinizde de çocuğunuz duygusal olarak etkilenecektir. Ayrıca eşinizin dediğine katılıyorum 25.000 TL ile kalmıyor emin olun arkadaşım gönderiyor yıllık 35.000 TL'yi buluyor neredeyse diyor.

69 aylık nedir Allah aşkına ya, yaşını söyleyemiyor musunuz, hastasıyım şu annelerin ay mevzusuna ,
18 aylık bıdı bıdı. yav he he

10.000 bagista kaldim ben :deli:
Bı ilcedeyim 500 TL anaokuluna bağışı şikayet et dediğin için arkadaşıma utanıyorum :/

Benim çocuğumu verdiğim anaokulu devletin öz bakım ücreti altında cüzi miktarda alıyorlar aylık sabahçı daha uygun öğlenci iki kat fiyatı

Okul mis gibi yemeklerde iyi markalar kaliteli gıdalar kullanılıyor her türlü etkinlik yapılıyor

Eğitimde bı farklılık gorse insanımız o bağışları yapar

Kendi okul dönemimde okul müdürüyle aile birliği başkanın paraları yediğini duymuştum

Hakikaten de okul da çivi cakilmiyordu o kadar kermes yapılıyordu hatta sınıfın kapısı kırıldı diye bizi derse bile almamisardi tüm sınıf para toplayıp yaptıralım diye ...

Mesela ben aylık 100 lira rahat veririm devlete bagisi

Keşke kaliteli bı yer olsa da devlette gözümuz kapalı destek olsak

Devlet okulunda bağış adı altında alınan paralar yasal değildir. 5 tl bile olsa. Durumu gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz.

koşuyolunda özel çocuklar için açılmış bir kolej var.
arkadaşımın kızı gidiyor ve orada çok mutlu.
devlette özel çocuklar harcanıyor maalesef.
herhangi bir kolejden ziyade özel çocuklara hitap eden bir okul olmalı.
ataşehirde devlete ait de özeller için bir okul açılmıştı .

Ağış dediğiniz şey sizin gönlünüzden kopandır. Devlet okullarının bağış adı altında insanları soymasından nefret ediyorum!! Yerinizde olsam bi güzel şikayet ederdim! Oğlunuz içinde en hayırlısı neyse o olsun.

Bende o aylık lafına takılmıştım başta. Ama okul mevzusu olunca tamam dedim. Çünkü geçen yıl da 66 aylıklar başlasın başlamasın muhabbeti vardı demek ki okul durumu böyle izah ediliyor. Ama 69 aylık kızım tv izliyor diye açılsaydı konu, o zaman garip olabilirdi. :68:
Konuya çok vakıf değilim henüz okula gönderebileceğim bir evladım yok. Ama etrafımdan gördüğüm kadarıyla özelde okuyan çocuklar daha çok aktivite ile büyüyor. Piyano çalıyorlar, sıklıkla yüzüyorlar, satranç oynuyorlar, etüt alıyorlar falan.
Ben hep derim ilkokulu ortaokulu liseyi devlette okuyup üniversiteyi özelde okuyacağına. İlkokulu ortaokulu vs. özelde okuyup sağlam bi devlet üniversitesinde okuması tercihimdir.

Back
X