Doğuma Hazırlık Oglumuz icin isim bulamiyoruz!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ben oğluma Aras ismini koyacağım ama at kılı diyerek değil ben nehir ismi olarak koyuyorum.Günümüzde Arda Fırat , Ceyhun , Tuna isimleride hep nehir ismi mesela ama çevremizde çok var kimse yadırgamaz ikinci oğlum olursada Fırat koyacağım.Tabii herkesin fikrine saygım var.

Allah kucagina almayi nasip etsin
aras ismi kulaga cok hos geliyor ama anlami cok güzel degil, o sebebden aramaya devam derim...
ama herkezin düsüncesi farkli

Anlamına nasıl baktığınla ilgili Arda ismine arkadan gelen anlamında bakarsan hiç bi anlam ifade etmez ama herkes ardayı nehir ismi olduğu için koyar arasta aynı şekilde

bende 16 haftalık hamileyim.kızımızda olsa oğlumuzda olsa adı Güneş olacak inşallah

Allah analı babalı büyütsün canım....

Tesekkür ederim...

Mehmet güzel bir isim, esim in bana söyledigi isimler arasinda ben kizimin ismi cok duyulmamis bir isim olmadigi icin oglumuz icin de esit bir isim olsun istiyorum, esilaya benzemesi gerekmiyor ama kulaga hos gelen anlami güzel olan cok duyulmamis bir isim istioyrum. YOkmu etrafinizda aradigima uygun bir isim, önerebileceginiz?

bende begendıgım ısımlerı yazayım bu arada hayırlı evlat olsun adıyla yasasın ıns.
mete, yağız , rüzgar , ATA, cihan....,barış,umut

Son düzenleme:

kumral ada mavi tuna adlı romanı okumuş muydunuz?orada kızın adı ada,2 genç kararkter daha var birinin adı tuna diğerinin adı Aras idi.kitabı okuyup çok etkilenmiştim.bu üç isim benim favorimdir.
ada
aras
tuna

Tarık, Melih, Kerem, Semih, Suat, Kamuran, ben de bu tip gelenekçi ama unutulmuş isimleri seviyorum...
Melih: güler yüzlü
Semih: Cömert
Kerem: İkramı bol
Hayırlı evlat olsun...

Evet okudum Buket UZUNER'in bende ordan etkilendim

Benim oğlumun adı arda ileri de bi çocuğumuz daha olursa erkekse baran, aras bu iki isimden biri.. kız olursada ada, rüya bu iki isimden biri olucak inşallah o zamana kadar fikirler değişmezse tabi arda aras yada arda ada çok uyumlu ve de isimler kulağa hoş geliyo ama baranla rüya da hoşuma gidiyo. Bakalım hayırlısı artık..

:)) rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin,gerçekten yokluğuna dayanılmaz .daha şimdiden özlüyorum dr randevumu iple çekiyorum onu görücem diye.

katiliyorum size, doktora gidmek cocugunu görmek saglikli oldugunu duymak insanin icerisinde ne büyük bir aski kipirdatiyor...

Eymen
yasir
yafes
güzelmi?

aras cok hos ama kili bir sey ve bir nehir diye yaziyor anlami onun icin sicak bakmyiorum...

aras cok hos ama kili bir sey ve bir nehir diye yaziyor anlami onun icin sicak bakmyiorum...

Peygamber efendimiz (sav) "Çocuklarınıza Peygamberlerin isimlerini veriniz. Allah'ın en çok sevdiği isimler, Abdullah ve Abdurrahman'dır." buyurmuştur. Abdullah: Allahın kulu demektir. Ben mesela oğlumun kulağına abdullah okuttum ama arda diye sesleniyoruz. Kimlikte ikiside yazıyor. Fakat ahiret için kulağına okutulan isim önemli diye biliyorum. O yüzden Abdullah ismini tercih ettim. Günlük hayatta abdullah ismini zamanımıza pek uyum sağlamadığı içinde o zaman ardayı seçmiştim. Peygamber efendimizin babasının adı ABDULLAH oğlununda adı Abdullah'tır. Hadis-i şerifte Allahın en çok sevdiği isimler olarak bu ismi belirtmesi oğlumun kulağına okutmama vesile oldu. İnşallah Allaha hakiki kulluk yapması nasip olur. Buarada oğlum şuan 4 yaşında canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…