Doğuma Hazırlık Oglumuz icin isim bulamiyoruz!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

enteresan... ben hem kulaga okulan hem cagirilan isim önemli diye biliyorum, kimlikte de yazdigi ahiretde önemli oldugunu sanmiyorum
buarada bilginiz varmi, allahin isimlerinden koymayla ilgili? Batin ismi ni begenmistik allahin isimlerindenmis, onun icin vazgectik, önünde abdül eklenilmesi gerek diye okudum, bazi yerlerde de tek isim olarak kalmamali diye yaziyor, ama batin ismine de hic uygun bir sey bulamamistim Batinkan misal tuaf duyuluyor?!

Kimlikte yazılan ismin ahirette zaten önemi yok canım. Ahiret için önemli olan kulağına okunan isimdir.
(Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) [Ebu Davud]
Allahü teâlânın Esmâ-ül hüsnasından olup da, isim olarak koyması caiz olan Ali, Aziz, Macid, Mucib, Rafi, Reşid isimleri, Eshab-ı kiramın, âlimlerin ve evliyanın isimleri konabilir. İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. Umarım yararlı olabilmiştir bu bilgi canım

Tesekkür ederim, yalniz hala anlamadigim sey Allahin isimleri konula bilinirmi? bunu tam olarak anlamadim...

EYMEN

anlami cok hos, aslinda icime sindi, sizce nasil?

bukadar zor mu oglan ismi bulmak yaa, hic yok kulaga hos gelen ve anlami güzel olan degisik isim!!!!

canım eymen sahabe ismi güzel üstelik bende oğluma çok zorlandım isim araken ama rüyama giren ismi koydum adıyla geldi sırf kulağa hoş gelsin modern isim olsun diye abuk sabuk isim koymanı tavsiye etmem canım

canım eymen sahabe ismi güzel üstelik bende oğluma çok zorlandım isim araken ama rüyama giren ismi koydum adıyla geldi sırf kulağa hoş gelsin modern isim olsun diye abuk sabuk isim koymanı tavsiye etmem canım

Zaten dini anlami olsun istiyorum, bu sebebden zorlaniyorum, begeniyorsun isim hos ama anlami bos! zor olan anlami güzel, kulaga hos gelen zor olmayan bir isim bulmak...

Artik bebegimizin bir ismi olsun istiyorum yokmu yardim eden?!?!?!

Eray, Eren, Eymen, algan

bu ara düsündügüm isimler
hangisi daha güzel?

eymen kulağa hoş geliyor.Ben de düşüneyim bu ismi.

canım bende bulamıyorum erkek ismi napcaz yaa. benim böyle bi listem var ama hiç biri okey değil soyadımızla uyumlu değil vs içime sinmiyor belki sen beğenirsin birini:

Çınar
Aras
Tuna
Tibet
Eymir
Arda
Ilgaz
Bartu
Atlas
Aybars
Ayberk
Berat
Berke
barlas
çağın
çağan
devran
gediz
güvenç
melik
mete
atacan
aybars
yaman
berkcan

Son düzenleme:

benim önerilerim
çınar
arda
berken - güleryüzlü demek
deniz

benim bir oğlum olursa ismi belli baran kuranda yağmur anlamına geliyor...çok güzel isiim bence...

canım baran anlamı doğru fakat kuranda geçmiyor kürtçe bi isim

tesekkürler canim, senin dogum ne zamana insallah? eymir fena degil ama anlamina baktim bir köy ismi, baska bir sey bulamadim, anlami nedir? Berat ismini babam begeniyor ama unisex diye biliyorum bende unisex isim istemiyorum.... eray ismi kulaga daha hos geliyor bence ama eymenin anlami daha iyi... bakalim, esim sececek kizimiza Esila ismini ben verdim...

Bir arkadaşımında oğlunun adı EYMEN. bence kulağa hoş gelen bir isim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tesekkür ederim, yalniz hala anlamadigim sey Allahin isimleri konula bilinirmi? bunu tam olarak anlamadim...

Allahü teâlânın Esmâ-ül hüsnasından yani isimlerinden olup da, isim olarak konulması caiz olan Ali, Aziz, Macid, Mucib, Rafi, Reşid isimleri konulabilir. diye yazmıştım canım. Bu bilgiyi internetten almıştım. Fakat Allahın isimlerini koymak çocuğunuza ağır gelebilir. Koymamanızda fayda var diye düşünüyorum. Çünkü bu yazılan isimlerin dışında ki isimleri Hz.Allaha özel manalar taşımaktadır. O sebeple uygun olmayabilir canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…