oğlumuza isim???

Oğlumuza İsim ???

• Ankete Katılan
    220
çağan ismi güzel.ama ben oğluşumun adını hayırlısıyla mete koymayı düşünüyorum.hem çok yaygın bi isim değil bence.en azından benim çevremde mete isimli kimse yok :)

çağan ismi güzel.ama ben oğluşumun adını hayırlısıyla mete koymayı düşünüyorum.hem çok yaygın bi isim değil bence.en azından benim çevremde mete isimli kimse yok :)

Çağan ve Eymen bizim listemizde de var canım.. Çağan benim çok hoşuma gidiyo ama anlamı konusunda kesin bi bilgin var mı? internete pek güvenemiyoruz biz.. tdk da anlamı yok. ama Türkçe diye geçiyo. anlamadık yanii

2011 ocak annelerinden linki görüp koşarak geldim
arda eskidi bence artık,eymen de öyle.çok fazla sayıda var etrafta.Ahmet,Mehmet gibi isimler ne kadar çok olursa olun insanı rahatsız etmiyor ama bu tarz modern isimlerin fazla olması demodelik yaraıyor bence:26:
be Çağan ı oyladım,oldukça hoş geliyor kulağa.sağlıkla kucağınızaalın inşallah.

bende Allah izin werirse MUHAMMED Sirac koyucam kızlar.. Yalnız isimleri iyi arastırarak koymak lazımmıs.

eymen diyince aklıma he man geliyor.
çağan ismine oy verdim çok hoş bir isim.
diğerleri çok klasik geldi bana.

adaer merhaba
nickimi değiştirdiğim için hatırlayamayabilirsin, ben fdeda...24 nisan 2010da evlenmiştim ben de... evlilik topiğinden hatırlıyorum seni, sen de hatırladın mı?
Oğlun olacakmış, azıcık kalmış, çoook sevindim biz de yeni yeni bebek düşünmeye başladık. inşallah çok bekletmeden gelir, dua et olur mu?
ben listedeki isimlerden "çağan"ı beğendim. eymen ismini bu kk'da o kadar çok duydum ki, sıkıntı geldi artık. çağan güzel bence, ya da çınar da olabilir.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah! Evladınla eşinle, uzuuun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. kahkahalarınız hiç azalmasın

eymen ismi güzelmiş.ikinciye oğlum olursa düşünebilirim :) size şimdiden sağlıklı kolay doğum diliyorum.

çağan diyorum ben :)) Allah analı babalı büyütsün , sağlıklı doğumlar sağlıklı evlat diliyorum arkadaşım

Çağan ve Eymen isimlerini anlam olarak çok seviyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş

teşekkür ederim kızlar...Allah'ın izniyle kucağıma alayım bir...fikirlerinizi değerlendireceğim...

çağanı sevdim
haziranda benimde kuzenim olacak inşallah ismi emir bartu

canımmmmm slm...
buradasın ne hoş evet bu isimleri düşünüyoruz daha doğrusu ben çağan diyorum babamız kararsız...
anlamlarına baktım cnm,sorun yok...

merhaba canım link vermiştin hemen bakayım dedim.işallah oğlunu sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına alırsın ismide kendi gibi güzel olur.hayırlısı olsun .

Benim oğlumun adı Arda 4 yaşında
İsim güzel ama manası ;
1. Hükümdar veya kumandan asası.
2. İşaret olarak yere dikilen çubuk.
3. Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu.
4. Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı.
5. Ard arda anlamında.
Ayrıca insanın ismini taşıdığına inanıyorum. Arda olarak tanıdıklarım hep yakışıklı, sempatik ve akıllı.
Bana mı öyle denk geldi bilmiyorum inşallah benim oğlumda öyle olur büyünce
Bir de biz kulağına abdullah okuttuk. Kimliğine ikisini de yazdırdık. Zaten ahirette önemli olan kulağına okunan isimdir.
Abdullah Allahın kulu demek. Peygamber efendimizin tavsiye ettiği bi isim ama bu zamana pek uygun değil gibi.
Biz ardayı kullanıyoruz çoğu kişi abdullah ismini okuttuğumuzu bilmez bile.
Arda Kural, Arda Turan ve Arda Esende bu isimde tanıdığım ünlüler.

Son düzenleme:
Arda eymen ve çağan şuan hatırlayamadığım 4.isme göre daha sempatik geldi bana. Sadece çağanın yurtdışı telafuzu ve yazılışı zor olabilir o tarz şeylere önem veriyorsanız. Onun dışında favori erkek isimlerin Deniz, Mahir, Ateş, Çınar (Yalnız yazarken farkettim de doğa isimlerine bir düşkünlüğüm varmış)

eymen koy canım anlamıda ok güzel hem favori isin burde herken onu koydu erkek kardeşimde oglu olucak ben dedim sag olsun kırmadı eymen koyucak allah nasip ederse eymeninde anlamı şu1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayctiylc ün kazandı.

Arda - 1. Eskiden bazı çavuşların elde tuttukları uzun değnek.
2. İşaret için dikilen değnek. -
3. Çıkrıkçı kalemi.
4. Sonra gelen.

Aykan - Soylu, asil, temiz kişi.

Çağan - Bayram, şenlik.

Eymen - 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu.
2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayetiyle ün kazandı...

Manaya daha fazla önem verenlerdenim..

Son düzenleme:
Ben de Eymen ismini çok beğeniyorum sonuçta ismi ne olursa olsun rabbim sağlıklı,hayırlı ömür versin analı babalı büyütsün inşallah.

Bende oğlum olursa adı hazır. Eymen koyacağım :)

hamile olduğumu öğrendiğimde erkek ismim hazırdı EYMEN.. anlamıda çok güzel söylenişide çok modern ve farklı :)

Demek son 1 2 sene içinde Eymen ismi çoğalacak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…