Yemeğe geliyorlar bir de annem insanların yanınsa hadi kızım kahve yap diye beni zor durumda bırakıyor hep maalesef…
Bir yurtdışı planım var zaten gerçekte de sorarlarsa söylerim de soran olur mu bilemem
Annenizin kendine verdiği değeri hiç sevmedim. Küçük bir dert değil. Gayet büyük bir dert bence.Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Halinizi hatrinizi sorduklarında söyleyin ben de başvuru yapıyorum gidicem diyeBir yurtdışı planım var zaten gerçekte de sorarlarsa söylerim de soran olur mu bilemem
Bende öyle sanıyordum ama anadoluda güneydoğuda full böyle işliyorBu şekilde tanışma kalmadı aile içinde ne tanıyacaksınız kaç tane aileyle yüz göz olunacak birde yemekli normalde annenizin kabul etmesi tuhaf bu şekilde tanışma olmaz
İstemem ama yan cebinde dursun yap belki iyi biri çıkar :))) gerçi anasıyla ev gezmesine giden adam da garipAslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Belli ki aileniz sizi yük olarak görüyor. Aceleden rasgele birilerine yamayıp başlarından atmak istiyor. Bir an önce iş bulup kendi evinize taşının bence .Yemeğe geliyorlar bir de annem insanların yanınsa hadi kızım kahve yap diye beni zor durumda bırakıyor hep maalesef…
O insanlar evinize gelip çayınızı kahvenizi içmeye muhabbet etmeye gelmiyor, amaç belli, istemediğiniz için bu amaç taciz oluyor, bundan haliyle rahatsız oluyorsunuz, anneniz maalesef '' evlenmelik, hanım hanımcık kız'' ı olmadığı için az ötede ağlayabilir. Evinize siz istemediğiniz halde sizi görmeye gelen insanlara nezaket borcunuz yok. Yıl olmuş 2022, oğluna kız bakmak mı kaldı, ıyy ne banal. Yani, kiminle evleneceğiniz çok açık değil mi bu durumda, o insanların oğlu ile evleneceksiniz, o insanların oğlu olmaktan bir adım öteye gidemeyeceği için hiçbir zaman kendi hayatınız eviniz yuvanız olamayacak, siz onlara dahil olacaksınız. Ondan sonra gelsin aileci koca, her şeye burun sokan kaynana konuları. Böyle bir hayat istememe hakkınız var, kendinizi suçlu hissetmeyin.Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Görücü usulü evlenmek sizin tercihiniz değilse tabiki itiraz edeceksiniz hatta ben olsam cok ters birsey yapardim ki birdaha benden habersiz birilerini cagirmaya cesarer edemesin diyeAslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Kız nettin, yurtdışını duymasınlar, temelli yapışırlar valla.Doktoraya yurtdışına çıkıyorum, uzun vadeli plan yapmiyorum diyin. Rezil rezil şeyler yapmaya gerek yok
Yük olarak değildir de eski zihniyettir. Yaşı geçmesin, bir an önce iyi biriyle yuva kurşun, evde kaldı denmesin gibiBelli ki aileniz sizi yük olarak görüyor. Aceleden rasgele birilerine yamayıp başlarından atmak istiyor. Bir an önce iş bulup kendi evinize taşının bence .
Ben bekarken okula gelmişlerdi kız görmeyeO insanlar evinize gelip çayınızı kahvenizi içmeye muhabbet etmeye gelmiyor, amaç belli, istemediğiniz için bu amaç taciz oluyor, bundan haliyle rahatsız oluyorsunuz, anneniz maalesef '' evlenmelik, hanım hanımcık kız'' ı olmadığı için az ötede ağlayabilir. Evinize siz istemediğiniz halde sizi görmeye gelen insanlara nezaket borcunuz yok. Yıl olmuş 2022, oğluna kız bakmak mı kaldı, ıyy ne banal. Yani, kiminle evleneceğiniz çok açık değil mi bu durumda, o insanların oğlu ile evleneceksiniz, o insanların oğlu olmaktan bir adım öteye gidemeyeceği için hiçbir zaman kendi hayatınız eviniz yuvanız olamayacak, siz onlara dahil olacaksınız. Ondan sonra gelsin aileci koca, her şeye burun sokan kaynana konuları. Böyle bir hayat istememe hakkınız var, kendinizi suçlu hissetmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?