Aslı Sutcuoglu'da bu yollardan gecti :) Onun yaptigini yap,eglenmene bak :)
Aslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Cennet mahallesindeki sultanın taktiklerini uygulayın, gelen görücülere kötü davranın
Hem insanları (anneniz veya siz veya birlikte) görücü olarak kabul et hem de onlarla eğlen. Biraz ayıp olmuyor mu? Size bir teklif var, uygun görmüyorsanız evinize davet etmeyin. Evinize davet ediyorsanız insanlık gereği çayınızı, kahvenizi, böreğinizi ikram edip nazikçe "Hayır" deyin. İnsanlarla oynamayın, annenizle olan probleminiz sizi bağlar. Annenizle de eğlenmeyin, net tavrınızı koyun.
Konu sahibi annesine yoğunlaşsın, görücülere değil.rezil edeceksin başka çare yok, bir daha asla yapmaz.
kavgaysa kavga, et o kavgayı da.
annen diye senin sahibin değil, kimse alt tarafı bi çocuk doğurdu diye üstün bir makama erişmiyor, çocuk denilen zaten bir insan, bir birey. kararına saygı duymayanı, o saygıyı duymaya mecbur edeceksin.
saçma sapan giyin, geldiklerinde odandan çıkma. gerekirse misafirin yanında kavga edin.
bu ne çirkin bişeydir belli ki senin derdin eğitimdir, kariyerdir kendine bi hayat kurma, meslek edinme yolundasın. evlenmeye niyetin olsa zaten annene ihtiyacın olmadan kendin de birini bulabilirsin.
dediğim şekilde yapmaya cesaretin yoksa geldiklerinde kahveni yap ama karşılarına da geçip, ben evlenmeyi düşünmüyorum, anneme de söyledim ama beni dinlemedi, sizi yine de davet etti. teşekkürler ama evlenmeyeceğim deyip odana git.
Kız kayserili miydin senSözde senin için gelmiyorlar aile bizi tanımaya geliyor vs diyor ama konuşmalarını da duyuyorum telefonda gayet de beni görmeye geliyorlar sanki… Annemin yaptığı çok ayıp ama öneren insanı seviyorum aslında kötü bir niyetle de söylemiyorlar sonuçta sıkıntı annemin net bir şekilde hayır dememesi. Sırf o insanın hatrına kötü de davranmak istemiyorum, bilemiyorum
Yaa desin ki Japonya da olabilir Avustralya da Danimarka da.... Yani plan yapmak imkansiz böylesine belirsiz bir durumda. O kızın ne yapacağı belli değil desinlerKız nettin, yurtdışını duymasınlar, temelli yapışırlar valla.
Katılmıyorum. Bu tür aileler gelinlikle çikar kefeninle girersin de der. Yani yeter ki kız çocuğu evden uzak olsun. Ben buna yük derimYük olarak değildir de eski zihniyettir. Yaşı geçmesin, bir an önce iyi biriyle yuva kurşun, evde kaldı denmesin gibi
Kız kabul etmiyor zaten eve görücüyü, annesi zorla eve çağırıyormuş kızının adına. Konuyu okumadınız sanırımGörücü bir şekilde evinize gelmesine izin verdiğiniz kişilerdir. Ya baştan kabul etmeyin ya da "Hayır" diyecekseniz bile kabul ettiğinizde nazik davranın, kimseye kötü davranmayın, kimseyi aşağılamayın.
Cennet mahallesindeki Sultan'ı tanımam ama kötü örnek olmuş.
Yok yav, şöyle değmeyecek bir yer olsun, buralara gönderirler oğullarını, yeter ki gelişmiş bir ülke olsun.Yaa desin ki Japonya da olabilir Avustralya da Danimarka da.... Yani plan yapmak imkansiz böylesine belirsiz bir durumda. O kızın ne yapacağı belli değil desinler
Kongo Meksika Kamboçya falan desin o zamanYok yav, şöyle değmeyecek bir yer olsun, buralara gönderirler oğullarını, yeter ki gelişmiş bir ülke olsun.
farkında mısınız bilmiyorum ama anne ile çözebilmiş olsa buradan fikir almazdı. anneyi iki kez rezil etsin milletin yanında, bir daha asla çağırmaz.Konu sahibi annesine yoğunlaşsın, görücülere değil.
Eve davet eden konu sahibi değil ama, annesi. Gık dese benim evim, sana ne oluyor, senin de evin olsun istediğini yap diyecek. Madem öyle, misafirini de kendi ağırlasın. Yok öyle.Hem insanları (anneniz veya siz veya birlikte) görücü olarak kabul et hem de onlarla eğlen. Biraz ayıp olmuyor mu? Size bir teklif var, uygun görmüyorsanız evinize davet etmeyin. Evinize davet ediyorsanız insanlık gereği çayınızı, kahvenizi, böreğinizi ikram edip nazikçe "Hayır" deyin. İnsanlarla oynamayın, annenizle olan probleminiz sizi bağlar. Annenizle de eğlenmeyin, net tavrınızı koyun.
Bizim ülkemizin ne yazık ki gerçeği budur (Kabul ettiğim anlaşılmasın.). Anneler oğullarına kız bakarlar, ülkemizdeki evliliklerin yarısından bile çoğu görücü usulü ile gerçekleşmektedir (Tasvip etmiyorum, o başka). Yere inelim lütfen. Kendi steril alanlarımızın dışında da hayat var ve orada işler istemesek de böyle yürüyor.farkında mısınız bilmiyorum ama anne ile çözebilmiş olsa buradan fikir almazdı. anneyi iki kez rezil etsin milletin yanında, bir daha asla çağırmaz.
bu devirde kapı kapı gezip oğluna kız bakan aileye acımam zaten o ayrı konu.
evleneceği kadını anasına bulduran adamdan da hayır gelmez bunu da bilin isterim.
öyle anaya, öyle misafire böyle cevap.
iyi de mesele anne ile çözülemiyor.Bizim ülkemizin ne yazık ki gerçeği budur (Kabul ettiğim anlaşılmasın.). Anneler oğullarına kız bakarlar, ülkemizdeki evliliklerin yarısından bile çoğu görücü usulü ile gerçekleşmektedir (Tasvip etmiyorum, o başka). Yere inelim lütfen. Kendi steril alanlarımızın dışında da hayat var ve orada işler istemesek de böyle yürüyor.
Kırmadan dökmeden birkaç kez böyle yaparsa annesi de anlar herhalde. Annesine de inanamıyorum yaa. Yüksek lisans yapan kızına reva gördüğüne bak.iyi de mesele anne ile çözülemiyor.
bu durumda ne öneriyorsunuz?
ya rezillik çıkacak ya da insanlara açık açık kibarlığını bozmadan evlenmeyi düşünmediğini, annesiyle zaten bu misafirlik konusunda da anlaşmazlık yaşadığını ifade edip milleti kibarca uğurlayacak.
bu konuda annemle fikir ayrılığı yaşıyoruz, ben evlenmek istemiyorum, kendisine ifade ettiğim halde sizi davet edip zamanınızı aldı, zahmet verdi. teşekkürler ziyaretiniz için ama durum bu, umarım oğlunuza hayırlı kısmetler çıkar. minvalinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?