Oğluna kız beğenen anneler

Görücü usulü usulüne göre olduğu sürece kimseyi rahatsız etmez.

Anneler oğullarına kız baksın tamam. Ama gitsin oğluna desin ki şöyle bir kız varmış o da uygun görürse bi tanışın. Sonra kızın annesini arasın desin ki böyle bir hayırlı niyetimiz var kızın da uygun görürse bir çay içsinler. Kız da tamam derse dışarıda bir yerde buluşulur tanışılır.

Anasının eteğinden tutup da "anam kız buldu gidek de görek" demesin. Kızın anası da "gelin bakın kızım nasıl hizmet edecek ne hamarat heheeyyyttt" durumuna düşmesin.

İstemiyorsan boşver cnm.
Ama bence iyi biri olsa değerlendir derim
Yaşlar çabuk geçiyor
Sonra karşına yanlış insanlar çıkarsa üzülürsün
Ortalık çok kötü
O yüzden görücü usulüne ben çok soğuk bakmıyorum
Eskiden bende senin gibi kendim bulucam derdim ama yok yani

Yük olarak değildir de eski zihniyettir. Yaşı geçmesin, bir an önce iyi biriyle yuva kurşun, evde kaldı denmesin gibi
Yok kuzum yaa..bundan 17/18 sene önce benim ilkokul mezunu annem bile oğlu ile beni tanıştırmak isteyen amirine "misafirim olmak istiyorsanız buyrun her zaman beklerim..ama diğer türlüsünü kızım kabul etmez ,bir kırgınlık olsun istemem" diyip geri çevirdi kaç kez.

Valla sonuna kadar haklısın
Ailemizde olsa kimsenin mülkü değiliz.
Ben senin yerinde olsam misafirler içeri girerken ben çıkardım.
İyi oturmalar afiyet olsun bende tam çıkıyordum sevgilim bekler beni hadi çüüüüzz minvalinde artık durumunuza hangi cümleler müsaitse

Üzücü bir durum ama en kötü istemiyorum kanım ısınmadı dersiniz zorla evlendirecek değiller ya.

Benim de komşu teyzelerde gördüğüm hep şu canım: Mesela bir bekar erkek mi var, hemen kız ve erkeğin annesi tanıştırayım şunları diyor. Bir iki ay içinde söz nişan, yaza düğün, ardından hemen bebek.
Bunu sadece komşu teyzelerde görmedim. Çift üni mezunu komşumuz da, akademisyen kızını böyle evlendirdi. Başka bir araştırma görevlisi komşu yine aynı şekilde.
Bak sen çok akıllı bir insansın, hep takip ederim seni. Demek seni yetiştiren anne sayesindeymis.
Ben mesela bir gün camiye girdim hemen namaz kılıp çıkayım diye. Bir teyze geldi çalışıp çalışmadığımi sordu. Sonra da dedi ki calismasaydin seni oğluma alırdım ama çalışıyorsun, benim oğlum çalışan istemiyor, yoksa ben seni alırdım ama.
Ama üslup öyle komik ki sanki ben yalvarıyorum da kadın bahane üretir gibi acikliyor

Sağol varol kuzum hakkımdaki düşüncelerin çok mutlu etti beni belki aileler çok iyi anlaşınca dünür olma sevdasına girişiyorlardır diyeceğim ama öyle birşeyde de evlatları zaten birbirini tanıyor olurdu Teyze ile diyalog çok bomba olmuş..hala bir yerlerde "oğlum çalıştığı için kızı istemedi ama keşke o kızla evlenseydi " dediğine eminim

Katılmıyorum. Bu tür aileler gelinlikle çikar kefeninle girersin de der. Yani yeter ki kız çocuğu evden uzak olsun. Ben buna yük derim
Babamın mevzularla uzaktan yakından alakası yok, her şeye sen bilirsin der geçer. Sıkıntı annemde, karşıma çıkan tüm fırsatları değerlendirmem gerekirmiş yoksa sonra çok pişman olurmuşum, yaşıtlarım hep evlenmiş ben şimdiye dek bi sevgili bile yapamamışım, durum böyle. Ama bahsettiğiniz gibi bir lafı asla söyleyemezler, söylettirmem de.

2 sene önce falan beni biri anneme sormuş görücü gelicez diye annem kadını güzelce postalamış allah sabır versin anneniz sizi evlendirmek istiyorsa bu hareketlerinden asla vazgeçmez

Şaşı taklidi yap kekelemeye başla çok istiyormuş gibi sürekli gül ikramları elinle döke saça ye arkalarına bile bakmadan kaçarlar
Neden,bu sorunlari yasayan arkadaslarim pekte guzel ve degerli insanlarla evlendiler,hem de peslerinde kosularak.
Kimse de kacmiyor yani,yeter ki karakter duzgun olsun,insan gibi insan olsun.
Yazarken bir an dusunerek yazmanizi tavsiye ederim,burada bile kimbilir kimleri kirdiniz:/

Anneniz "evde kalma"nizdan korkuyor. Bu yaslarda sevgili olursa 30una gelmeden ancak evlenir diye dusunuyordur. Onu evde kalmayacaginiza ikna ederseniz birakabilir bu tur seyleri. Benim annem de cok uzuluyordu, cevreden hep soruyorlarmis megerse kizin niye evlenmiyor diye. Bir de kizim yalniz yaslanacak korkusu oluyor annelerde. Ben de yurtdisindaydim hep. Sirf annemi mutlu etmek icin 32 yasimda evlendim 8 yillik iliskim olan erkek arkadasimla. Yoksa hic niyetimiz yoktu. Yani size kalmis biriyle tanismak sevgili olmak evlenmek ama soyle soyleyeyim. Turkiyeye her adim attiginizda "ne zaman evleneceksin" diye baski goreceksiniz. Maalesef boyle bir toplum var.

Annenin yaptığına sinirleniyorsan o zaman sen de onu sinirlendir.
Misafirin karşısına paspal çık.
Başını telefonundan kaldırma, sorarlarsa “yl tezimle alakalı konuşuyorum, çok önemli” dersin.
Çayı bitenin çayını doldurma.
Kahveyi biri şekerli biri sade istiyorsa hepsine orta kahve yap.
Yüzlerine asla gülme.
Uzun otururlarsa da yüzlerine bakıp esne, saate bak.

Şu zamanda görücü gelen ev olduğunu çevremde görmedim ama eğer olsaydı, bunları görüp de bir daha gelecek biri olduğunu sanmıyorum.

O teyzenin elinden günde on tane kız geçiyordur zaten, beni dakikasında unutmuştur ama sağol nezaketin için

Bilmiyorum yaa adamın evleneceği kadını niye anne seçiyor ki çok saçma geliyor bana
Çünkü kendi ağızlarıyla "ben bulamam anam, sen bana doğru birini bul evleneyim" diyorlar.
Bir komşu hep derdi oğluma bir kız bulamadınız diye. İçimden derdim ki anasından eş seçmesini isteyen biriyle, bir kiz tanistiracagiz başka işimiz yok

Ben dışımdan diyom. Valla birinin suratına dedim öyle, oğlun bu zamanda bi kendine göre kadın bulamayacak biri ise hiç zor bela birini bulup da kimsenin başını yakmayın dedim.

belki kimileri beni gerikafalılıkla itham edecek ama ben açık ve net fikirlerimi söylüyecem bence en sağlıklı tanışma yöntemi bu benim için yaşınız 25 aslında birileriyle ileriye dönük tanışılabilecek bi yaş iyi hizmet et den kastı bence misafirperver davran demek bunu illaki kötüye yormamalı her anne kendisininde rızasının gözetildiği iyi aile çocuğu düzgün biriyle evladıının izdivacını ister benim kız kardeşim öğretmen aynı senin yaptığın gibi yaptı şimdi nemi oldu atandığı yerlerde hiç doğru düzgün biri çıkmadı karşısına halbuki iş dostun önerdiği işi gücü düzgün tanıyınca belki sevecği adaylar vardı yaşı geldi 38 e halen bekar bizim gelenek görenekte böyle adet var sanki kendi bulduklarımız çokmu matah çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…