Görücü usulü usulüne göre olduğu sürece kimseyi rahatsız etmez.Bizim ülkemizin ne yazık ki gerçeği budur (Kabul ettiğim anlaşılmasın.). Anneler oğullarına kız bakarlar, ülkemizdeki evliliklerin yarısından bile çoğu görücü usulü ile gerçekleşmektedir (Tasvip etmiyorum, o başka). Yere inelim lütfen. Kendi steril alanlarımızın dışında da hayat var ve orada işler istemesek de böyle yürüyor.
Yok kuzum yaa..bundan 17/18 sene önce benim ilkokul mezunu annem bile oğlu ile beni tanıştırmak isteyen amirine "misafirim olmak istiyorsanız buyrun her zaman beklerim..ama diğer türlüsünü kızım kabul etmez ,bir kırgınlık olsun istemem" diyip geri çevirdi kaç kez.Yük olarak değildir de eski zihniyettir. Yaşı geçmesin, bir an önce iyi biriyle yuva kurşun, evde kaldı denmesin gibi
Valla sonuna kadar haklısınAslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
Yemeğe miYemeğe geliyorlar bir de annem insanların yanınsa hadi kızım kahve yap diye beni zor durumda bırakıyor hep maalesef…
Benim de komşu teyzelerde gördüğüm hep şu canım: Mesela bir bekar erkek mi var, hemen kız ve erkeğin annesi tanıştırayım şunları diyor. Bir iki ay içinde söz nişan, yaza düğün, ardından hemen bebek.Yok kuzum yaa..bundan 17/18 sene önce benim ilkokul mezunu annem bile oğlu ile beni tanıştırmak isteyen amirine "misafirim olmak istiyorsanız buyrun her zaman beklerim..ama diğer türlüsünü kızım kabul etmez ,bir kırgınlık olsun istemem" diyip geri çevirdi kaç kez.
İnanın hepsi öyle değil. Son yıllarda hep gördüğüm bu.Katılmıyorum. Bu tür aileler gelinlikle çikar kefeninle girersin de der. Yani yeter ki kız çocuğu evden uzak olsun. Ben buna yük derim
Sağol varol kuzum hakkımdaki düşüncelerin çok mutlu etti beniBenim de komşu teyzelerde gördüğüm hep şu canım: Mesela bir bekar erkek mi var, hemen kız ve erkeğin annesi tanıştırayım şunları diyor. Bir iki ay içinde söz nişan, yaza düğün, ardından hemen bebek.
Bunu sadece komşu teyzelerde görmedim. Çift üni mezunu komşumuz da, akademisyen kızını böyle evlendirdi. Başka bir araştırma görevlisi komşu yine aynı şekilde.
Bak sen çok akıllı bir insansın, hep takip ederim seni. Demek seni yetiştiren anne sayesindeymis.
Ben mesela bir gün camiye girdim hemen namaz kılıp çıkayım diye. Bir teyze geldi çalışıp çalışmadığımi sordu. Sonra da dedi ki calismasaydin seni oğluma alırdım ama çalışıyorsun, benim oğlum çalışan istemiyor, yoksa ben seni alırdım ama.
Ama üslup öyle komik ki sanki ben yalvarıyorum da kadın bahane üretir gibi acikliyor
Babamın mevzularla uzaktan yakından alakası yok, her şeye sen bilirsin der geçer. Sıkıntı annemde, karşıma çıkan tüm fırsatları değerlendirmem gerekirmiş yoksa sonra çok pişman olurmuşum, yaşıtlarım hep evlenmiş ben şimdiye dek bi sevgili bile yapamamışım, durum böyle. Ama bahsettiğiniz gibi bir lafı asla söyleyemezler, söylettirmem de.Katılmıyorum. Bu tür aileler gelinlikle çikar kefeninle girersin de der. Yani yeter ki kız çocuğu evden uzak olsun. Ben buna yük derim
Neden,bu sorunlari yasayan arkadaslarim pekte guzel ve degerli insanlarla evlendiler,hem de peslerinde kosularak.Şaşı taklidi yap kekelemeye başla çok istiyormuş gibi sürekli gül ikramları elinle döke saça ye arkalarına bile bakmadan kaçarlar
O teyzenin elinden günde on tane kız geçiyordur zaten, beni dakikasında unutmuşturSağol varol kuzum hakkımdaki düşüncelerin çok mutlu etti benibelki aileler çok iyi anlaşınca dünür olma sevdasına girişiyorlardır diyeceğim ama öyle birşeyde de evlatları zaten birbirini tanıyor olurdu Teyze ile diyalog çok bomba olmuş ..hala bir yerlerde "oğlum çalıştığı için kızı istemedi ama keşke o kızla evlenseydi " dediğine eminim
Çünkü kendi ağızlarıyla "ben bulamam anam, sen bana doğru birini bul evleneyim" diyorlar.Bilmiyorum yaa adamın evleneceği kadını niye anne seçiyor ki çok saçma geliyor bana
Ben dışımdan diyom. Valla birinin suratına dedim öyle, oğlun bu zamanda bi kendine göre kadın bulamayacak biri ise hiç zor bela birini bulup da kimsenin başını yakmayın dedim.Çünkü kendi ağızlarıyla "ben bulamam anam, sen bana doğru birini bul evleneyim" diyorlar.
Bir komşu hep derdi oğluma bir kız bulamadınız diye. İçimden derdim ki anasından eş seçmesini isteyen biriyle, bir kiz tanistiracagiz başka işimiz yok
belki kimileri beni gerikafalılıkla itham edecek ama ben açık ve net fikirlerimi söylüyecem bence en sağlıklı tanışma yöntemi bu benim için yaşınız 25 aslında birileriyle ileriye dönük tanışılabilecek bi yaş iyi hizmet et den kastı bence misafirperver davran demek bunu illaki kötüye yormamalı her anne kendisininde rızasının gözetildiği iyi aile çocuğu düzgün biriyle evladıının izdivacını ister benim kız kardeşim öğretmen aynı senin yaptığın gibi yaptı şimdi nemi oldu atandığı yerlerde hiç doğru düzgün biri çıkmadı karşısına halbuki iş dostun önerdiği işi gücü düzgün tanıyınca belki sevecği adaylar vardı yaşı geldi 38 e halen bekar bizim gelenek görenekte böyle adet var sanki kendi bulduklarımız çokmu matah çıktıAslında çok büyük bir sorun veya dert değil fakat bunaldığım bir durum. 25 yaşındayım, ailemle yaşıyorum vs şu anda yl yapıyorum evlenmek gibi bir niyetim hiç mi hiç yok. Gelgelelim annemle bir yere gidiyoruz diyelim ya da çevreden birisinin önerisiyle şunun da oğlu var senin kız da fena değil yaşları da yakın muhabbetleri geçiyor. Annem benim fikrimi hiç almaya çalışıyor, hayır kimseyle görüşmek istemiyorum diyorum. Birkaç gün sonra bir bakıyorum bahsedilen kişiler bizim evimize oğullarıyla misafir olarak geliyor. Benim fikrim önemsenmeden annemin bunlara olanak tanımasına tahammül edemiyorum. Bu sefer ne gelen oğlanın ne de misafirlerin yüzüne dahi bakmak gelmiyor içimden, ayıp mı ediyorum bilmiyorum ve nihayetinde sonrasında annemle kavgaya tutuşuyoruz. Bu akşam yine aynı mevzu var annem gelmiş yanıma güzel giyin, iyi hizmet et, öküz gibi olma vs diyor, bu laflar bana sanki oğluna bir eşya veya ürün satın almak için bakmaya gelen bir aile varmış ve ben de kendimi en iyi şekilde pazarlamaya çalışmalıymışım gibi hissettiriyor, çileden çıkıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?