Oğlunuza eşinizin ismini koymayı düşünür müsünüz

Eşimin ismini çok beğenirim ama oğlumla aynı isimde olmasını istemem.

Ya ne gerek var bi evde bi tane ayni isim yeterli hani esin cok sukur hayatta olmasada koycam desen anlarimda hic gerek yok

Ben olsam düsünmem böyle birseyi sahsen isim mi kalmadi yani ..
Siz nieye böyle birsey düsünüyorsunz orayi anlayamadm ?

ne gerek var saçma genelde bunu çok zengin parababaları yaptırıyor oğullarına da illa kendi isimlerini veriyorlar

Ben de vericem inşallah bir oğlum olursa ama ikinci isim olarak koyucam. Sanırım hem oğluma hem kocama aynı isimle hitap etmek istemem

birincisi bunu bence oğlun olunca düşün ikincisi bu çocuk büyüynce evde iki aynı isim bence zor olur eğer çıkta istersen ikinci bir isim olarak kullan ama ben istemem yani duydum çevremde anneden kıza aynı ismi ama babadan oğla değil,

ben düşünüyorum :) 2 isimli olcak biri aşık olduğumun adı olcak Allah kısmet ederse

Bende,eşimin ismiyle beraber baska bir isim kattim çocuğuma.. zaten birbirine yakişan isimler.. çokta katan vardi doğum yaptiğim sene..oğlumun ismi cok güzel babasinin ismide söylenince ayri bir anlam kazanıyor..

İsim kişiye özel olmalı hatta çocuklarda iki isim bile önerilmiyor.Şöyle düşünsene kızın olacak ve seninle aynı isimde olacak,sen ona kendi isminle sesleneceksin,ben okuldayken adaşım vardı ona bile seslenemezdim tuhaf olurdum.Bence çok gereksiz

Esim benle tanismadan once ilerde bi kizi olursa benim adimdan olsun istermis. Benim adimi ailesi falan oldum olasi cok severmis. Simdi sakayla karisik kiz olursa koyalim diyorum kabul etmiyor. Bu tamamen tercih meselesi sanirim ama cogunluk bu duruma sicak bakmiyor gibi. Sahsen bir dunya isim var, her cocuk ismiyle yasasin diye dusunuyorum.

Olabilir bence iki isim yaparsın.lale devrinde yeşim yapmıştı ya o geldi aklıma çınar berk koymuştu :) sende yapabilirsin.

Her bebek ayrı bir insan, ayrı bir karakter. Onu doğar doğmaz anne, babanın gölgesine hapsetmemek için sadece ona ait bir ismi olması gerekir diye düşünüyorum. Aynı ismin konulması, çocuğun kendisini ister istemez anne babasının küçük bir kopyası, klonu, devamı gibi görmesine neden olabilir bence. Bireyselliği açısından tehlikeli...

bi tanıdığımın eşinin babasıyla eşinin adı aynı oğullarına da aynı ismi verdiler şimdi bir küfür ediyor 3 kuşağa birden israf etmeden
olabilir ama bence komik oluyor.

baba oğul aynı ismi taşıyan iki tanıdğıım var. birinin hep postaları falan karışır. aynı binada oturuyorlar. eşi gıcık olur. ki eşi ablam oluyor. :)
diğeri çalıştığım yerin eski patronu. hala sabit telefondan arayıp soruyorlar. öldü diyorum. ama bir kere meğer oğlunu sormuşlar. :)
ondan sonrasında hangisini soruyorsunuz diye sordum bir iki kere.
ama benimde aklıma gelmiyor değil. hatta eşime de şaka olarak dedim. junyır x olur. yok dedi.

bende çok isterdim yanına bir isim katarak olabilir sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…