Oğlunuza eşinizin ismini koymayı düşünür müsünüz

Oğlum olacak ve kendine ait bir adı olacak.
Bana saçma geliyor eş-dede isimleri koymak.
Ailede bir tane var zaten. Herkes adıyla yaşasın.
Aynen bence de çok saçma. Herkesin kendine ait bi ismi olsun şu dünyada. Neye ne kadar sahibiz ki bari ismimiz bize ait olsun.

Eşimin babasının dedesinin ismi x sonra oğluna y koymuş sonra o da oğluna koymuş x yani kp. o da koymuş y yani xin oglu y ynin oglu x gibi.Sonra kaynimin ismi y şimdi dalga geçiyoruz sende babanın adını koyarsın diye neyse ki ben yirttim kp isminden
Eşimin ismini de koymam çirkin değil ama daha güzelleri var :)

Düşünmedim. Gerek yok bence. Kendi ismimi de kızıma vermem ismimi çok sevmeme rağmen.

pardon bir şeyi anlamadım ege deniz ile deniz ege aynı isim değil mi

ben olsam vermezdim ama verilmesi de saçma değil.. isteyen verebilir.. yeni evli olman da ilerde pişman olacağın anlamına gelmez.. allah bir ömür ayırmasın öncelikle bunun temenni edilmesi gerekirken yeni evlisin ilerde pişman olursun ne demek....

Ben isimlerin kişiliği çok etkilediğine inanıyorum. Hoşuma giden bir isme sahip tanıdığım yoksa ya da o isme sahip insanların karakterinden hoşlanmıyorsam koymam.

O yüzden oğlum olursa babasının ismi konulabilir. Ama çift isim olmak kaydıyla. Eşimin hem ismini severim, hem karakterini. Mümkünse bir bebe sahibi olacaksam babasına çeksin derim hep zaten.

Karışma olmasın diye ikinci adı farklı olabilir ya da eşinin adı ikinci adı olabilir. Kızımın ikinci adı benim adım, oğlum olursa da ikinci ad eşimin adı olacak.

Bence kızımla adımı paylaşmak çok çok güzel birşey... Kimin ne düşündüğüde ummmrum değil.

bende bi ara düsündüm daha evlenmedim ama oglum olursa verebilirm iki isimle tabi cevremde gördüm vrenler mesela annesi kocasıyla oglunu orneginler ömerlerim diye seviyo ne kadar tatlı ya

çevremde çok veren var. bi arkadaşımın iki oğlu oldu eşinin de iki ismi var birine bi ismi diğerine diğer ismini verdiler yanına da başka isim koydular

Ben de koymazdım. Ayrıca kayıtta orda burda resmi dairelerde işlem yaparken anlaşılma konusunda sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. İlla da istiyorsan iki isim koy veya onun ismiyle uyumlu bir isim koy bence.

bana saçma geliyor kesinlikle niye babasının ismi başka isimmi kalmadı benim aklımdan bile geçmez.

bende eşimi çok sevdiğim için onun ismini vermeyi düşünebilirim. ayrdıca rusya gibi bazı ülkelerde dede isimlerinden önce baba kendi simini koyuyor...eğer beğeniyorsanız koyulabilir. pişman oluncak bişey yok..öyle cok kişi tanıyorum ben.

ben verirdim, çünkü eşim abisinin ismini koymak istiyor (eğer hamile kalabilirsem, o da erkek olursa :))
abisinin ismindense kocamın ismini veririm, henüz ikna etmiş değilim.
abisinin ismi güzel olmadığı için koymam, yoksa kocamın ailesi diye değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…