- Konu Sahibi Mahmutpasa
-
Yerim ben senin oglunuuuuuu13 aylik oglum var dogdugundan beri yanimizda yatiyor simdilik bir sorun yok. Ama nasil ayiracagimi bilmiyorum cünkü yaninda biri yatmasa uyumuyor
Nasil yani? Ayni yatakta birlikte mi yatiyorsunuz? Bebekle birlikte yatmanin ne kadar tehlikeli birsey oldugunu, bebek olumlerinin riskini artirdigini soylemediler mi size? Cocuk Allah'a emanet yasamis simdiye kadar kusura bakmayin. Sukredin buna.
Ne olursa olsun hemen yataklarinizi ayirin oncelikle. Odalari da alistira alistira ayirirsiniz.
alkol, sigara kullanmayan ve uykusu agir olmayanlar icin bebek olumleri daha riskli degil.
asyada ani bebek olumu sendromu gelismis ulkelerden daha az.
ani olen bebeklerin cogu besiklerinde olmus bulunuyor.
o sebeple bos yere felaket tellaligi yapmaya luzum yok.
hatta besikte olum olmasaydi ani olum sendromunu cot death besik olumu olarak anmazlardi.
kaynak:http://m.parenting.com/entry/view/id/9405
Ben meslegim ve egitimim geregi bu konularda gayet bilgi sahibiyim, merak etmeyin. Bebek olumlerini artiran bazi faktorler vardir ve bunlarin bir tanesi de yetiskinlerin bebekle birlikte uyumasidir. Orada daha azmis, burada daha cokmus. Besikte daha fazlaymis vs diye kendini kandirmaya gerek yok. Besikteki olumun sebebi baska, birlikte yatarken sebebi baska Bebekle birlikte uyumak olum riskini artiriyor. Bu kadar. Bunu da arastirmalar, kaynaklar, kitaplar soyluyor. Okudum da yazdim yani. Ister uyursun ister uyumazsin, seninkine birsey olmaz, orasi ayri mesele. Istisnalar kaideyi bozmaz. Arama motorundan onlarca kaynak bulabilirsiniz bu konuda.
Ben meslegim ve egitimim geregi bu konularda gayet bilgi sahibiyim, merak etmeyin. Bebek olumlerini artiran bazi faktorler vardir ve bunlarin bir tanesi de yetiskinlerin bebekle birlikte uyumasidir. Orada daha azmis, burada daha cokmus. Besikte daha fazlaymis vs diye kendini kandirmaya gerek yok. Besikteki olumun sebebi baska, birlikte yatarken sebebi baska Bebekle birlikte uyumak olum riskini artiriyor. Bu kadar. Bunu da arastirmalar, kaynaklar, kitaplar soyluyor. Okudum da yazdim yani. Ister uyursun ister uyumazsin, seninkine birsey olmaz, orasi ayri mesele. Istisnalar kaideyi bozmaz. Arama motorundan onlarca kaynak bulabilirsiniz bu konuda.
Beşikte ölüm nedeni nedendir? Allah korusun....asiri sicak soguk odanın risk yarattığını biliyorum sadece..
konu sahibi:
Bebeginizle yasit olan yavrumu bende yeni ayirdim tam anlamıyla
.
ilk gece ve ilk bi hafta biraz stres olduk..Fakat cocugum uyumlu bi cocuk oldugu için cabuk başardık hamd olsun.
sakin korkma alisirsiniz umarim.
Besigine koy ve ağlamasina biraz disini sık.
Muzik ac..bnm çocuğum müzikle cabuk adapte oldu..simdi, gece uyanmadan misil misil uyuyor yavrum..basarilar
.
alkol, sigara kullanmayan ve uykusu agir olmayanlar icin bebek olumleri daha riskli degil.
hatta besikte olum olmasaydi ani olum sendromunu cot death besik olumu olarak anmazlardi.
bebeğin emiyor muydu? Allahım gece uyanmadığını görecek miyim ben de
bu arada konu sahibi sana cevap yazamıyorum çünkü kelin merhemi olsa kendi başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?