oglusum yanliz uyumuyor

Başından ayırmanız gerekirdi.. Bırakın beşiğine, hiçbir şekilde almayın yanınıza. Başlarda zor olur ama sonra ikiniz de rahatlarsınız.
Beşiğine bırakın, ağlasa da almayın ama o uykuya dalana kadar odayı topluyor gibi falan yapın. Başında durun ama hiç ilgilenmeyin.

Keşke çok daha erken bu kararı verseydin. Normalde en geç altı aylıkken odasını ayırman gerekiyor. Aynı yatakta mı yatıyorsunuz bilmiyorum ama yatak konusunda en iyisi bebek doğar doğmaz ayırmak. Bebekle aynı yatakta yatmak hem bebeğin odasını ayırmayı zorlaştırıyor hem de ne yazık ki çok sık bebek ölümlerine neden oluyor (Allah korusun). Şu an bebeğin oyun çağında. Yani dikkat dağıtma yöntemi çok fazla işe yaramayacaktır ama yine de deneyebilirsin. Bebeğini yatağına ya da beşiğine yatırdıktan sonra elini karnına, poposuna, koluna yani vücudunun herhangi bir yerine koy ve yavaşça pişpişleyerek uyumasını sağla (bebeği yatağa uykusu gelmeden yatırma yalnız...) Bebek uyumaya başladığında elini hafifçe çek. Uyanıp ağlamaya başlarsa bu defa dokunmadan piş piş sesleri çıkartmayı dene. Ya da sevdiği bir müziği çalabilirsin çok hafif bir sesle. Oyuncakla dikkat dağıtmayı deneme çünkü dediğim gibi çocuğun oyun çağında ve oyun olarak algılayacaktır. Umarım başarılı olabilirsin. Ama dediğim gibi artık bir an önce ayır bence yatağını. İleride çok daha güç olacaktır.

Aynı odanın içerisinde yatın ama ufaklık beşine uyusun..
Bir süre bu şekilde deneyin..

Bir kaç ay sonra da ayrı odaya almak isterseniz almayı deneyin..

Böyle olmaz mı ?

Ben oğlum 6 aylıkken işe başladığımda yanımda yatırmya başladım.Baştan hata yaptım diye düşündüm ama ne yapayım gündüz işte çok özlüyordum sonra çocuk dr muza sordum sorun olmaz 2-2,5 yaşına kadar yatırabilirsin hatta kendini güvende hisseder anne şevkati alır dedi.Tabi çok zorlukta çektim ama 15 aylıkken kendi odasında yatırdım yanında yatmak kaydıyla odasına alıştırdım şimdi 20 aylık ve artık odasında yalnız yatıyor ama hala emzirdiğim için geceleri gidiyorum yanına.Emzirme sürecim olmasaydı odasını ayırmak daha kolay olurdu sanırım ama çok acele etme derim yavaş yavaş alıştırabilirsin.Biz yatağa gidince önce oyun oynuyoruz, sonra şarkı, ninni, sonra masal vs uyuması 2 saati alıyor.Birde önemli olan çocuğunun uykusu gelince yatırmya götür benim en büyük hatam bu oluyor kendim uykum gelince tabi erken yatmaya alışsın diyede en geç 22 de yatapğana götürüyorum sonra 2 saat uyumayınca sinirlerim bozuluyor aslında uykum geldiği için ve ertesi gün işe gideceğim için yoksa çocuğun suçu yokBebişlerimizede biraz empati yapmak lazım bizide özlüyorlar biraz yatsınlar yanımızda

Nasil yani? Ayni yatakta birlikte mi yatiyorsunuz? Bebekle birlikte yatmanin ne kadar tehlikeli birsey oldugunu, bebek olumlerinin riskini artirdigini soylemediler mi size? Cocuk Allah'a emanet yasamis simdiye kadar kusura bakmayin. Sukredin buna.

Ne olursa olsun hemen yataklarinizi ayirin oncelikle. Odalari da alistira alistira ayirirsiniz.

Trt1de super dadi diye bir program vardi. Orada katilan her cocugun bu sorunu vardi pedagog ta cok iyi cozumler uretiyordu
Internetten bakabilirsiniz.

alkol, sigara kullanmayan ve uykusu agir olmayanlar icin bebek olumleri daha riskli degil.
asyada ani bebek olumu sendromu gelismis ulkelerden daha az.
ani olen bebeklerin cogu besiklerinde olmus bulunuyor.
o sebeple bos yere felaket tellaligi yapmaya luzum yok.
hatta besikte olum olmasaydi ani olum sendromunu cot death besik olumu olarak anmazlardi.

kaynak:http://m.parenting.com/entry/view/id/9405

Ben meslegim ve egitimim geregi bu konularda gayet bilgi sahibiyim, merak etmeyin. Bebek olumlerini artiran bazi faktorler vardir ve bunlarin bir tanesi de yetiskinlerin bebekle birlikte uyumasidir. Orada daha azmis, burada daha cokmus. Besikte daha fazlaymis vs diye kendini kandirmaya gerek yok. Besikteki olumun sebebi baska, birlikte yatarken sebebi baska Bebekle birlikte uyumak olum riskini artiriyor. Bu kadar. Bunu da arastirmalar, kaynaklar, kitaplar soyluyor. Okudum da yazdim yani. Ister uyursun ister uyumazsin, seninkine birsey olmaz, orasi ayri mesele. Istisnalar kaideyi bozmaz. Arama motorundan onlarca kaynak bulabilirsiniz bu konuda.

kendimden biliyorum zamanında annemler beni hiç yalnız yatırmadılar
ben 5 yaşına gelince bana ayrı oda yaptılar. ama ben alışkın değilim ya sürekli korkuyorum aglıyorum evin içinde hayaletler görüyorum o dönemde altıma kaçırma alışkanlığım bile başlamış annem anlatırdı.
neyse işte dahada gecikmeden ayırın bi şekilde. yoksa gerçekten çok zor oluyor.

bilim sebebini bulamıyor, siz bulmuşsunuz sebebi.
bir çok doktor da aynı yatağın paylaşılmasında sakınca görmüyor, evet ilk doğduğunda çok ufaklar hareketsizler ama 13 aylık bir bebeği de yaşadığı mucize şimdiye kadar diye yorumlamak hiç bilime veya eğitime uymuyor malesef.

Beşikte ölüm nedeni nedendir? Allah korusun....asiri sicak soguk odanın risk yarattığını biliyorum sadece..

konu sahibi:

Bebeginizle yasit olan yavrumu bende yeni ayirdim tam anlamıyla
.
ilk gece ve ilk bi hafta biraz stres olduk..Fakat cocugum uyumlu bi cocuk oldugu için cabuk başardık hamd olsun.
sakin korkma alisirsiniz umarim.
Besigine koy ve ağlamasina biraz disini sık.
Muzik ac..bnm çocuğum müzikle cabuk adapte oldu..simdi, gece uyanmadan misil misil uyuyor yavrum..basarilar
.

bebeğin emiyor muydu? Allahım gece uyanmadığını görecek miyim ben de

bu arada konu sahibi sana cevap yazamıyorum çünkü kelin merhemi olsa kendi başına

Son düzenleme:

Benim yanımda yatırmamın sebebide yeni doğduğunda beşinde yatarken kusarak boğuluyordu bu yüzden ..yani çok korkmuştum o anda yanıma aldım ondan beri yanımda şimdide ayıramıyoruz

bebeğin emiyor muydu? Allahım gece uyanmadığını görecek miyim ben de

bu arada konu sahibi sana cevap yazamıyorum çünkü kelin merhemi olsa kendi başına

Kaç aylık bebişin?

bebek kendini kurtarabiliyorsa bence pek sorun olmaz..belli bir aya gelmisse yani. haa birde besikte su yanlara bebek kafasini filan carpmasin diye ufak yastiklar koyuluyorlar...onlarda bogulma sebebi diye biliyorum...

Benim de 2,5 yaşında kızım var, o da aynen bizimle uyuyordu.
1 ay önce kendi yatağında uyutmaya karar verdim, zor olmadı, 1 haftası zordu sadece, ilk gün 1 saat 50 dk da uyudu, 2. gün 1 buçuk
sonra git gide azaldı, tabi gece uyanınca da kendi yatağına geri koyuyorum ama bir tane koltuk çektim yatağının yanına
elini fln tutup ben burdayım diyordum.
neyse 1 aydır kendi yatağında mutlu mesut uyuyor artık, bazen koyar koymaz uyuyor bazen yarım saati buluyor.
1 haftada alışır merak etme ama kararlı olmalısın, ilk günler çok zor
bence erken 2 yaşından sonra ayır, laftan da anlar hem.
aynı şekilde emzik ve de biberonu da bıraktık, pek rahatladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…