Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

evet insanın tek şansı olduğu için seçerken baya zorlanıyor:)

bilemiyorum ne gibi bir sakıncası var ama ben bunu baya insandan duydum peygamber efendimiz önermiyor diye..
ne kadar sahih bilmiyorum açıkçası..
istersen sen bir araştır..
ben zaten doğadan isim koymayı en baştan düşünmediğim için çok etraflı araştırmadım onun için fazla bi bilgim yok..

Canım çevreden her duyduğumuzun doğru olup olmadığını araştırmadan kabullenmemeliyiz değil mi ?

Sonuçta dini araştırmadan,bilmeden yaşayan ya da yaşadığını zanneden,hurafeleri din sanan insanların da varlığını biliyoruz...

Benim Dora 2. ismi olan bir öğrencim var.
İlk ismiyle beraber çok orjinal ve güzel duruyor.Öğrencim kız.

kız ya da erkek farketmez aslında.
Anne ve baba beğendikten sonra ,kendi çocuğuna yakıştırdıktan sonra ,gerisi boş.

Ama söyleniş ve hitap açısından ,Türkiye'de yaşayığım için arap kökenli isimlerin konulmasından hiç hoşlanmıyorum.
Aynı şekilde Türk vatandaşı olmadığı sürece Türkçe isimlerin konulmayışını da anlamıyorum.

Ben ikizlerimin ismini seçerken Türkçe olmasına
" aaa çok değişik ANLAMI NE " cümlesinin sorulmaması için ,
anlamı açık ,
söylenmesi kolay
Türkçe isimler seçtim.

evet benım eşim kolay kolay isim beğenmez ama toprak dediğimde tamam dedi ve başka isim öneremıyorum bıle sadece bu aralar talha ismıne cok rastlıyorum ve odahoşuma gdıyo acıkcası:)) çınar ismıde cok guzel ayrıca

Bu benim için de önemli bir ölçüt .alkisalkisalkis

kesinlikle haklısın ancak insanın kimden duyduğuyla alakalı olarak değişiyor güveni..
benim bunu duyduğum insanlar dini noktada derinliği olan insanlar yani baya baya araştırmacılar..
ama ben araştırmadım çünkü ihtiyaç duymadım..tabii araştırmadığım bi konudada yüzde yüz eminim diyemiyeceğim için 2. mesajımda belirttim..
en iyisi araştırmak tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…