Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
aysecim ..orasi öylede..yinede kiz ismi gibi geliyor kulaga söylendigi zaman..dürüstce söylememi istersen aslinda bende türk isimlerinden yanayim..dora ismide türkce gibi gelmiyor ayrica.....

aysecim ..orasi öylede..yinede kiz ismi gibi geliyor kulaga söylendigi zaman..dürüstce söylememi istersen aslinda bende türk isimlerinden yanayim..dora ismide türkce gibi gelmiyor ayrica.....

bana hiç kız ismi gibi çağrışım yapmıyor Dora adı nedense..

Ayrıca Türkçe ,Türk dil kurumunun sözlüğünde de geçiyor ...

bilemicem artik..ama ben bu ismi vermezdim..herkesin kendi secimi tabi...mesela Utku ismi güzel .....türkiyede cokmu azmi bu isimden merak ediyorum..

Utku ,Tutku isimleri bana eşcinsel ismi gibi geliyor..Alsancakta çok rastlamıştım :kedi:..Aman kimse alınmasın ha,,sadece rastlamıştım diyorum..Dora ismini düşünüyordum ben de ama Allaha bir adağım vardı başka isim koyucaz bu sebeple...Ama ilerde tekrar hamile kalsam ve erkek olsa Dora ismini düşünürüm yine de..Yeğenimin adı Arda..Arda -Dora uyuyor :) bizim soyadımıza da uygun Dora adı..

bu cok sacma..oglumun ismi utku..ve anlami..mesakatli ve zor bir savastan sonra zafere ermek anmalaminda...tutku ismini bende erkeye yakistiramam...ama utku erkek ismi..asil dora ismi erkeye tuhaf kaciyor...

Son düzenleme:
olabilir..ben hic kiz ismi olarak kimsede rastlamadim buzamana kadar...rastlamis olsamda önemsemem.cünkü erkek ismi olarak geliyor kulaga....

İşte algılayışlarımız farklı hepimizin canım...ben şahsen kız ya da erkek ismi olarak rastlamadım ama Alsancakta eşcinsel birine rastladım bu isimde..lütfen yanlış anlayıp kırılmayasın....Herkes içine sinen ismi koyacak sonuçta..Ama birinin ismine kız ismi gibi derken kendi düşündüğü ismin de anlamının ne olduğunu bilmeli..Sonuçta kim ne derse desin beğendiğimiz,içimize sinen ismi koyarız,diğer insanlar da saygı göstermek durumundalar....olumunekankayizsmile

canim ona kalirsa kuaför mesleyi yaptigimda paralel sinifta bir cocuk vardi...ismi Murat di.oda escinseldi....hatta okadar ünlü varki göz önünde olanlar bilindik ve klasik erkek isimleri tasiyan escinsel veya feminin olanlar...isimleri kisilige baglamak cok yanlis....arkadas burda fikrimizi ögrenmek istemis ve cogunluk erkek ismi olarak yakistiramamis....dedigim gibi..herkezin kendi secimi..öyle cok durumlar oluyorki..anne babalar icin güzel olabilir bazi isimler..ama okulda ve toplumda sonra alay ediliyo cocugun ismiyle...olan cocuga oluyo..

dora ne ya çok komikkaydirigubbakcemile3 çocuk bunu büyüyüncede taşıyacak ona göre karar versek daha güzel olur

Dora isminde arkadaşım vardı ilkokulda..Kimsenin onun ismi ile dalga geçtiğine şahit olmadım..Şimdi doktor oldu ve çok da sevilen biri..Evli,çocuğu var..
Çoğu kişi bu ismin Türkçe olduğundan bile habersiz...hihoyyyt

belki gercekten sahit olamadin ..ama kk da bile bukadar yadirgandiysa bu isim...o kisiye sormak lazim..
ama burda yani almanyada bile bu ismi birisi erkek cocuguna verse..ilk önce alman cocuklari dalga gecer...her sabah dora isminde cizgi filim olarak yayin veriliyo burda..

simdi alman sitesinde bir bilgi buldum..dora isim yunan ismiymis..ve bayan ismi olarak geciyormus..

Son düzenleme:

Tatlım her isim farklı dillerde farklı anlamlar taşıyabilir..

KK ölçüt değil ki..

Sonuçta Ecrin isminin anlamını bilmeden koyanlar da var burada..Allah ın hediyesi anlamında diye koyuyor çoğu kişi bu sitede ama asıl anlamı ücret,karşılık demek Ecrin in...

İnsan istedikten sonra kulp bulup her isimle dalga geçer..

ben de oğluma bir ağaç cinsi ismi koyacağım..bana göre karizmatik bir isim..İlerde sorun yaşayacağını da sanmam..Tabi muzur arkadaşları olursa sıradan bir klasik erkek ismi de koysak takılabilirler...burada dora diye çizgi film yayınlanmıyor sabahları....kaydirigubbakcemile3
Acaip soyadları olanlar napsınlar..Meme,erbezi,tavasapı,bağırsakçılar,koyuncu gibi direk alay konusu olabilecek soyadları da var..
bebişlerimiz isimlerinin yadırganmadığı ülkelerde ve ortamlarda yaşarlar inşallah :)

Eşimden önce başka biri vardı hayatımda..Kızım olursa Itır ismi geçiyor içimden demiştim..O da ilerde üst düzey yönetici olursa yabancılar telaffuz etmekte zorlanırlar dedi...Peki o zaman direk Katrin koyalım da hiç zorlanmasınlar telaffuzda demiştim..:roflol:

Türk dil kurumunun sözlüğünde de erkek ismi olarak geçiyor Dora ismi..

dora

Raf.
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü dora

Tepe, en yüksek yer, uç
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü dora

Yüksek yer
Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü Dora Köken: T.

1. Dağ doruğu. 2. Bir şeyin üst kısmı, yukarısı, tepe. 3. En yüksek yer, uç.
Kişi Adları Sözlüğü

bu arada son yıllarda kendi ismimi de tuvalet kağıdı markası,mobilya markası,kolonya markası ve sıvı sabun markası olarak çok rastlamaya başladım..Hiç dalga geçen olmadı,olsa da umursamazdım ,çünkü çok seviyorum adımı kaydirigubbakcemile3

ecrin..aleyna bu tür isimler banada sacma gelmistir...biz bildiklerimizi,fikirlerimizi paylasalimda..gerisi cocuguna isim veren anne babaya kalmis..

Aslında seçtiğin ve beğendiğin ismi çok fazla yorum almadan koyacaksın çocuğuna. Çok aklı karışıyor insanın.
Ben de Çağan koymak istiyorum oğlumun adını kısmet olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…