aysecim ..orasi öylede..yinede kiz ismi gibi geliyor kulaga söylendigi zaman..dürüstce söylememi istersen aslinda bende türk isimlerinden yanayim..dora ismide türkce gibi gelmiyor ayrica.....Peter,Heidi,Vilma ,Fred diye çizgi film karakterleri de var...
Taş devri,Heidi çizgi film dizilerinden..
Yabancıların da aman bu isim çizgi film karakteri koymayalım diye kompleks yaptıklarına hiç rastlamadım...kaydirigubbakcemile3
aysecim ..orasi öylede..yinede kiz ismi gibi geliyor kulaga söylendigi zaman..dürüstce söylememi istersen aslinda bende türk isimlerinden yanayim..dora ismide türkce gibi gelmiyor ayrica.....
bilemicem artik..ama ben bu ismi vermezdim..herkesin kendi secimi tabi...mesela Utku ismi güzel .....türkiyede cokmu azmi bu isimden merak ediyorum..bana hiç kız ismi gibi çağrışım yapmıyor Dora adı nedense..
Ayrıca Türkçe ,Türk dil kurumunun sözlüğünde de geçiyor ...
bilemicem artik..ama ben bu ismi vermezdim..herkesin kendi secimi tabi...mesela Utku ismi güzel .....türkiyede cokmu azmi bu isimden merak ediyorum..
bu cok sacma..oglumun ismi utku..ve anlami..mesakatli ve zor bir savastan sonra zafere ermek anmalaminda...tutku ismini bende erkeye yakistiramam...ama utku erkek ismi..asil dora ismi erkeye tuhaf kaciyor...Utku ,Tutku isimleri bana eşcinsel ismi gibi geliyor..Alsancakta çok rastlamıştım :kedi:..Aman kimse alınmasın ha,,sadece rastlamıştım diyorum..Dora ismini düşünüyordum ben de ama Allaha bir adağım vardı başka isim koyucaz bu sebeple...Ama ilerde tekrar hamile kalsam ve erkek olsa Dora ismini düşünürüm yine de..Yeğenimin adı Arda..Arda -Dora uyuyor :) bizim soyadımıza da uygun Dora adı..
ibu cok sacma..oglumun ismi utku..ve anlami..mesakatli ve zor bir savastan sonra zafere ermek anmalaminda...tutku ismini bende erkeye yakistiramam...ama utku erkek ismi..asil dora ismi erkeye tuhaf kaciyor...
olabilir..ben hic kiz ismi olarak kimsede rastlamadim buzamana kadar...rastlamis olsamda önemsemem.cünkü erkek ismi olarak geliyor kulaga....i
baklavacım oğlun adı ile yaşasın,size hayırlı uğurşu evlar olsun inşallah,ama uniseks bir isim olarak geçiyor Türk dil kurumu sözlüğünde..baktım şimdi..
http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=Utku&ayn=tam
olabilir..ben hic kiz ismi olarak kimsede rastlamadim buzamana kadar...rastlamis olsamda önemsemem.cünkü erkek ismi olarak geliyor kulaga....
canim ona kalirsa kuaför mesleyi yaptigimda paralel sinifta bir cocuk vardi...ismi Murat di.oda escinseldi....hatta okadar ünlü varki göz önünde olanlar bilindik ve klasik erkek isimleri tasiyan escinsel veya feminin olanlar...isimleri kisilige baglamak cok yanlis....arkadas burda fikrimizi ögrenmek istemis ve cogunluk erkek ismi olarak yakistiramamis....dedigim gibi..herkezin kendi secimi..öyle cok durumlar oluyorki..anne babalar icin güzel olabilir bazi isimler..ama okulda ve toplumda sonra alay ediliyo cocugun ismiyle...olan cocuga oluyo..ışte algılayışlarımız farklı hepimizin canım...ben şahsen kız ya da erkek ismi olarak rastlamadım ama Alsancakta eşcinsel birine rastladım bu isimde..lütfen yanlış anlayıp kırılmayasın....Herkes içine sinen ismi koyacak sonuçta..Ama birinin ismine kız ismi gibi derken kendi düşündüğü ismin de anlamının ne olduğunu bilmeli..Sonuçta kim ne derse desin beğendiğimiz,içimize sinen ismi koyarız,diğer insanlar da saygı göstermek durumundalar....olumunekankayizsmile
canim ona kalirsa kuaför mesleyi yaptigimda paralel sinifta bir cocuk vardi...ismi Murat di.oda escinseldi....hatta okadar ünlü varki göz önünde olanlar bilindik ve klasik erkek isimleri tasiyan escinsel veya feminin olanlar...isimleri kisilige baglamak cok yanlis....arkadas burda fikrimizi ögrenmek istemis ve cogunluk erkek ismi olarak yakistiramamis....dedigim gibi..herkezin kendi secimi..öyle cok durumlar oluyorki..anne babalar icin güzel olabilir bazi isimler..ama okulda ve toplumda sonra alay ediliyo cocugun ismiyle...olan cocuga oluyo..
belki gercekten sahit olamadin ..ama kk da bile bukadar yadirgandiysa bu isim...o kisiye sormak lazim..Dora isminde arkadaşım vardı ilkokulda..Kimsenin onun ismi ile dalga geçtiğine şahit olmadım..Şimdi doktor oldu ve çok da sevilen biri..Evli,çocuğu var..
Çoğu kişi bu ismin Türkçe olduğundan bile habersiz...hihoyyyt
belki gercekten sahit olamadin ..ama kk da bile bukadar yadirgandiysa bu isim...o kisiye sormak lazim..
ama burda yani almanyada bile bu ismi birisi erkek cocuguna verse..ilk önce alman cocuklari dalga gecer...her sabah dora isminde cizgi filim olarak yayin veriliyo burda..
simdi alman sitesinde bir bilgi buldum..dora isim yunan ismiymis..ve bayan ismi olarak geciyormus..
weiblicher Vorname
Der Name Dora ist eine Kurzform, sowohl zum Namen Theodora als auch zu Dorothea. Beide Namen sind Griechisch und verbinden die Elemente "theos" (Gott) und "doron" (Gabe, Geschenk).
Tatlım her isim farklı dillerde farklı anlamlar taşıyabilir..
KK ölçüt değil ki..
Sonuçta Ecrin isminin anlamını bilmeden koyanlar da var burada..Allah ın hediyesi anlamında diye koyuyor çoğu kişi bu sitede ama asıl anlamı ücret,karşılık demek Ecrin in...
ınsan istedikten sonra kulp bulup her isimle dalga geçer..
ben de oğluma bir ağaç cinsi ismi koyacağım..bana göre karizmatik bir isim..ılerde sorun yaşayacağını da sanmam..Tabi muzur arkadaşları olursa sıradan bir klasik erkek ismi de koysak takılabilirler...burada dora diye çizgi film yayınlanmıyor sabahları....kaydirigubbakcemile3
Acaip soyadları olanlar napsınlar..Meme,erbezi,tavasapı,bağırsakçılar,koyuncu gibi direk alay konusu olabilecek soyadları da var..
bebişlerimiz isimlerinin yadırganmadığı ülkelerde ve ortamlarda yaşarlar inşallah :)
Eşimden önce başka biri vardı hayatımda..Kızım olursa Itır ismi geçiyor içimden demiştim..O da ilerde üst düzey yönetici olursa yabancılar telaffuz etmekte zorlanırlar dedi...Peki o zaman direk Katrin koyalım da hiç zorlanmasınlar telaffuzda demiştim..:roflol:
ecrin..aleyna bu tür isimler banada sacma gelmistir...biz bildiklerimizi,fikirlerimizi paylasalimda..gerisi cocuguna isim veren anne babaya kalmis..
Aslında seçtiğin ve beğendiğin ismi çok fazla yorum almadan koyacaksın çocuğuna. Çok aklı karışıyor insanın.
Ben de Çağan koymak istiyorum oğlumun adını kısmet olursa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?