Doğuma Hazırlık oğluşumun adı dora olsun???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende beğenmiştim ama kız ismi olarak erkek olursa benim bebiş doruk koyacağım... bi arkadaşıma kız olursada dora koyacağım demiştim onun anneannesi kürt ve peynire dora dermiş... kürtçede sanırım dora peynir demekmiş... sakın koyma kızınla peynir diye dalga geçerler dedi((( bende vazgeçtim araştır istersen cnm bi...

kürtçe Türkçe sözlüğe baktım netten ..peynir in karşılığı dora yazmıyor, penir yazıyor...Kürtçe Dora ne diye baktım..böyle bir kelime yokmuş..demekki dora diye bir kelime yokmuş Kürtçede...

Son düzenleme:

bilmiorum ben arkadaşıma öyle dediimde bana bunları söylemişti ben onun yalancısıyım yani:)))) ondan sonra soğudum bu isimden... sadece paylaştım...

bilmiorum ben arkadaşıma öyle dediimde bana bunları söylemişti ben onun yalancısıyım yani:)))) ondan sonra soğudum bu isimden... sadece paylaştım...

araştırın dedin ya ondan araştırdım ben de bir canım hihoyyyt Kürt bir arkadaşa sordum yok dedi...

dora nın anlamı bile belli değil yaw cocuğuma raf mı dedırtecem ya:d cok kullanışlı ve sağlamsın malzemen ne senın böyle alay ettıkleırnı düşünsene ben Kuran-ı Kerimde gectiği için ve anlamlı olduğu için Ecrin ismini koymayı düşünüyorum

araştırın dedin ya ondan araştırdım ben de bir canım hihoyyyt Kürt bir arkadaşa sordum yok dedi...

belki şive farklılıkları oluyor yaa hani yöreden yöreye değişio onun gibi bişeydir belkide... ama sonuçta kullanıldıına göre böyle de bi anlamı yaygın olmasa da var sanırım... onu bilmek bile rahatsız etti beni... hem ayrıca her yerde farklı farklı anlamlar çıkıo onun yerine bilinen ve anlamı güzel bi isim koymak daha mantıklı gelio banabilmiyorumkismile

evet şive farklılıklarında olabilir canım..

boncukçum, eski sayfalara göz atarsan Dora nın Türk dil kurumunun sözlüğünde geçtiğini geçtiğini görürsün..Yani anlamı olan bir şey..

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=dora&ayn=tam

Ecrin in de ücret,karşılık anlamına gelir ve Allahın hediyesi anlamına gelmiyor .

"Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur ücret’ demektir ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.." alıntı

bende ecrin in anlamını Allahtan gelen olarak biliyordum. yanı ne iyi nede kötü birşey .sadece ondan gelen diye bılıyordum. kuran-ı kerımde sadece orda gecmıyor ecrın kelımesı ecrin kerim diye devam eden ayette var. ben Allahtan gelen anlamı tasıyan bu ismi tercih ederim doraya şahsi görüşüm bu

Arapçayı çok iyi bilen bir arkadaşına da sor istersen tatlım..Ecrin ücret demek..

katılıyorum arkadaşım
sadece ücret diye gecen kısmı söylüyorlar ama kurandaa bi çok yerde geçiyor ve bir şeyin karşılığı demek o şeyde Allaha yaptığımız ibadetlere karşı bize verilen lutuf gibi...

benim vefat eden bebeğimin adı nisa nur'du
nisa kadın demek ve bir sure ismi,çokta güzel mükemmel bi anlamı yok
ama kadınlar için inen bir ayetin adı olması beni bu isme yaklaştırdı
ayrıca nur la birlikte nurlu kadın oluyordu...

kızlar oğlumun adını toprak koymk istıyoruzz sızce nasıl bı ısım koymalımıyım anlamı nasıl kötu bı anlamı varmıdır sizce koyulması uygun bı ısımmı

ceydaaa neye göre uygun mu diye soruyorsun bilemiyorum ancak peygamber efendimiz doğadan isim koymayı önermiyor..

doğadan isim koymanın ne gbı sakıncası varmış bı bılgn varmı?bızım tek duşunduğumuz isim buydu.ne konuda uygunmu dıe sorduğumu bnde bılmıorum:) ama sadece bu ısmı cok beğenıyoruz ama yanlış bı karar vermek ıstemıoruz çok streslı bışymşbu ısısm konusu

Valla ben doğadan isimleri çok beğeniyorum..Ve öyle de yapıcam..Doğadan isimler koymayın diye bir şeye rastlamadım..

bnde cok sevıorum kardeşimin adını bn koymuştum adı yağmur oğlumuzunda toprak koymak ıstıyoruz başka bı ıhtımalduşnmemştık hıç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…