Ögrenci dövmek

Bir de sevgili konu sahibi sen çok tasalanma.

O çocuklar kendilerini, hatalarını biliyorlar muhtemelen aksi durum olsa şikayete kendileri koşardı bizzat.

Anası terlik fırlattı diye şikayet eden evlatların olduğu zamandayız.
Haberi izlemedik mi hep birlikte?

Bir tane yakınımın kızı henüz 15 yaşında evde kardeş kıskançlığından bir kavga çıkarıyor, evi başlarına yıkıyor,
Saç baş dalıyor ablasına sonra baba bir tokat atıyor diye gece vakti karakola atmış kendini babasından şikayetçi olmuş.

Kendini yurda verdirdi 2 hafta da bilmediği yurt köşelerinde kalmaya cesaret etti de
anasını, babasını gözyaşları içinde bıraktı, burunlarını iyi sürttü valla hey yavrum hey
şimdi ki yavrular anaya babaya bile ders verir, siz canınızı hiç sıkmayın.

Ben 30 yaşında kadın karakola gitmeye bu yaşta çekinirim anacım.

Orta birince sinifa gidiyodum. Bundan yaklasik 15 - 16 sene once falandi. Elisi dersindeyiz. Arkadasim odevini yapamamis maddi durumu iyi degildi ogretmenin istedigi boncuklari falan alamamisti. Senin odevino gosterebilirmiyim dedi. Neyse bn odevimi gosterdim sira ona geldi benim odevimi aldi o da gosterdi. Ikimizde notlarimizi aldik. Siniftan bi arkadas gitmis bizi sikayet etmis. Ogretmen butun sinifi disari cikarip bizi bir dovdu ki size anlatamam. Arkadasim onun sucu yok birakin ben aldim deyince kadin beni birakti. Arkadasimin girtlagina bi yapisti ki nerdeyse öldürcek kizi. Ben sinir krizi gecirdim. Arkadasimi okuldan aldi ailesi. Okutmadilar daha. Ogretmene hicbisey olmadi. Milli egitim bakanligina sikayet ettik. Dersimizden aldilar. Hala o arakadasimi merak ediyorum ne yapti ne etti...

Lise de öğretmenim. Şu anda hukuk okuyorum. En büyük etken de öğrenciler. Şöyle söyleyeyim; öğrencilere evli olduğumu söylemek zorunda kaldım. Aksi halde onlar seni öğretmen olarak değil kadın olarak görüp o şekilde davranmaya çalışıyorlar. Bilemem anlatabildim mi?

cok tesekkur ederim insallah herkezin evladina
siz benim ilgisiz saldim cayira
cok tesekkur ederim butun cocuklarin insallh..

Cok iyi anlattiniz ama olur mu o cocuklar masum onlar ergen ve ne yapsalar yeri

Iste bu zihniyette cocuk yetistiren beyinler var malesef

dayak bir yana.
biz bu çocukları neden yetiştiremiyoruz, neden ancak dayakla çözüm arıyoruz?
asıl sorunumuz bu.
çocuklarımız nereye gidiyor?
sigara,alkol her köşe başında satılıyor. ulaşmaları zor değil. ama uyuşturucu????
5.sınıfa giden çocuk neden uyuşturucu kullanır?
bir taraftan diğer davranışlar...
huzur bozan,menfaatçi, iki yüzlü.... pek çok olumsuzluğa sahip bireylere dolu etrafımız.

okullarda öğretmenler eskiden dayakla terbiye etmeye çalışırlarmış.
şimdi biz öğretmenler başı boş bıraktık. çocuklar anaokulunda dahi birbirlerine zorbalık yapabiliyorlar.
tv açık, bilinçsiz aile, korunmamış arkadaş çevresi pek çok sebep...

öte yandan öğretmenine şiddet gösterebilecek çocuklar yetişiyor.

Bunlar yine en masum kabahatler name, kabahatin masumu olmaz elbette ama kız liselerinde bir dolan bak neler oluyor neler, kızım kız meslekte okudu, bilirim oralardaki olayları, kız çeteleri var, liderlik eden kız en çok dayak atanlar ve en küfürbazlar arasından seçiliyor, aralarından birinin veya korumam altında dedikleri kızlardan birinin sevgilisi başka biriyle flört etmeye kalkarsa flört eden kız yandı, kaçsın kurtarsın kendini, çete hemen toplanır tüm delici kesici aletler temin edilir kız okul çıkışında dövülür.

Okulda anlarsın yürüyüşlerinden bildiğin kabadayı ağa gibi yürürler, sürekli okuldan kaçarlar, nargile cafelerden toplarsın hepsini, haraç desen istiyorsan verme okul çıkışı karanlık tenha bir köşede yersin dayağı.

Ailelerine söylersin kötü olursun, çocukları ikaz edersin ukala olursun. Ben koca liseli kızımı 4 yıl kendim götürüp getirmek zorunda kaldım bu tip öğrenciler yüzünden.

Okul dediğin bilgi yuvasıdır, orada eğitim verenlerde 2. ana babadır değil mi? Okul çevresinde simitçi, pamuk şekerci görürdük eskiden, şimdilerde bu çeteler ve uyuşturucu satıcıları yüzünden sivil polisler görmek zorunda kalıyoruz.

Saygiyi yitirdik. Kucugun buyuge saygisini birbirimize karsi saygiyi yitirdik.

Cocuk yetistirirken her istedigi yapilan bencil doyumsuz bireyler yetistirmeye başladık.

Evde anlattiklarini dinlemedik gununun nadil gectini sormadık. Arkadaşı ile kavga edince okul bastik cocugun yaninda diger cocuga anneye ogretmene hakaretler ettik.

Ne yapsam annem arkamda nasilsa mesajini verdik cocuga

Sonra okula gelip hocam hic sozumu dinlemiyor karsi geliyor diye dert yaniyorlar

Asla siddet dayak yanlisi degilim.Ben de ogretmenim ve asla bir ogrencime vurmadım lakin bu son donemdeki kadar saygisiz öğrenci profili gormedim 15 yıllık meslek hayatimda..Ogretmenligin yapilir yani kalmadi ozellikle bu sene suriyeli ogrenciler de dahil oldu ki way halimize..

Sınıfımda iki kız var dediğiniz gibi. Diğer kızlara özellikle ezebileceklerini düşündüklerine yapıyorlar dediklerinizi. Vallahi kabus gibi çöktüm üzerlerine. Allahtan okul idaremiz iyi yoksa önü zor alınır böyle öğrencilerin.

Allah kolaylık versin, ben kızımın okul hayatı boyunca ne olaylara şahit oldum, kadın müdürün ağladığını bilirim tehdit eden öğrencisi yüzünden, sadece çocuk tehdit etmiyor ailesi de tehdit ediyordu müdürü.
Çocuğu okulda bir demirbaşa zarar verince okula çağırılan babanın bir hışımla öyle zarar verilmez böyle verilir deyip okul camlarını indirdiğini de bilirim.

Yani sorun maalesef çocuklarının kötü alışkanlıklarını, kabahatlerini bile görmezden gelip çocukla bir olan ebeveynlerde.
Birde marifetmiş gibi çocuklarının yanında yapıyorlar bunları, öğrenci anne babasını öğretmenin boğazına yapışmış gördüğünde saygı duyar mı eğitimcilerine?

Biz okulumuzu bitirdik kurtulduk diyeyim sanırım en doğru tanım bu olacak, darısı bilinçli tüm ebeveynlerin başına ve siz öğretmenlere sabır diliyorum gerçekten.

İki sene önce bir arkadaşıyla sinemaya gitti bizimki.Sonra telefon etti "anne ayşe bize gelebilirmi ?" diye.
Neyse geldiler saat 8 oldu kızda gitme emaresi yok.Sonra kızım "ayşe bizde kalmak istiyormuş"dedi.
Ki annesini sadece birkez veli toplantısında gördüm.
Ailenin haberi varmı diye sordum kızı "onlar bişey demez dedi"
Annesinin numarasını aldım aradım kadını"yaa evet sizde kalmak istedi kalsın"dedi.
Yani bu basit bir örnek belki Mune ama çocuklarada çok kabahat bulmuyorum aslında.
Aileden ne görürse onu taklit eder çocuk bana göre

Birincisi eğitime sıkı kırmızı çizgiler getirilmeli nasıl öğretmen öğrencisine dokunamiyorsa öğrenci de öğretmenine dokunamayacak yada başka bir arkadaşına dayak atmaya kalkan zorbalık yapan öğrenci atılacak ve bir sene içinde tekrar okula alınmayacak
suc çetelerine bulaşanlar baska arkadaşını uyuşturucuya başlatmaya kalkanlar geri donussuz olarak okuldan atılacak

Sınıf geçmek bu kadar kolaylasmayacak 6 -7 zayifli öğrenci de sınıfı geçmeyecek
Liseye gelip hala heceleyerek okuyanlar hatta ve hatta hala okuyamayanlar olmayacak
Velilerin her şikayeti kabul edilip derhal soruşturma açılmayacak öğretmen kızımın sınav sırasında yerini değiştirmiş kızımın psikolojisi bozuldu gibi sudan sebeplerle şikayete gelen velilere itibar edilmeyecek mesela
O zaman biraz ancak

Okul müdürü olduğunu öğrenmişsiniz.

dayağın kabul edilebilir bir şey olduğunu tabii ki savunmuyorum ben de öğretmenim ve bırakın dayağı öğrenciye sesimi yükselttiğimde bile vicdanımı sorgular, yeterliliğimden şüphe duyarım.

müdüre gelirsek gayet vurdumduymaz davranıp hiçbir şekilde muhattap olmaz okul çıkışı benim sorumluluğum değil deyip geçebilirdi ama anladığım kadarıyla bir kalabalıklaşma olmuş, muhtemel bir kavgayı önlemek istemiştir ve emin olun lise öğrencilerine çok naif davranmanız onların aleyhine tutumlardır.

daha üç yıl önce bir kavgada arkadaşları tarafından öldürüldü bir öğrencim. liselilerin kavgasına hiç denk geldiniz mi bilmiyorum ama bir kişiye hiç acımadan koca sınıfın hiç sebep yokken vurduğuna tanık oldum ben. hem de en can alıcı noktalarına vurmaktan çekinmezler hiç.

Son düzenleme:
Zaten asıl sorun ailelerde. Bilinçli anne babaları tenzih ediyorum, özen gösterdiği dikkat ettiği halde çocukları istemedikleri davranışlarda olup üzülen ailelerde var lakin maalesef birçok çocuk ailelerce başıboş bırakılıyor, kime gidiyor, kimle gidiyor, gerçekten okula mı gidiyor bilgileri dahi yok taa ki çocuk anne baba öğretmen bana vurdu diyene kadar, o zamana kadar alakadar olmayan anneyle baba bir anda okula gelip kavga çıkarıyor, kızınız/oğlunuz şunu yaptı deyince benim çocuğum yapmaz diyor.

Iyi hepsi birleşip müdüre girismemis artık ogrencilere hiçbir şey denmiyor allahtan terbiyeli cocuklarmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…