- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.525
- 798
Yanlis alinti yapmisim ozur dilerimKonu sahibi ben değilim.
cok tesekkur ederim insallah herkezin evladinaÖğretmenler de sizin bu tavrınızın farkındadır ve emin olun veli sizin gibi olunca biz çocuğu yola sokmak için aşırı çabalıyoruz.
Ailesi ilgili, saldım çayıra değil diyoruz ve derste arkaya geçiyorsa öğrenci hemen öne alıyoruz ki dersi dinlemek zorunda kalsın, Mehmet diye bir öğrenci yoldan mı çıkartıyor öğrencileri, sizin çocuğunuz onunla takılıyorsa ne yapıp edip kesiyoruz muhabbetlerini.
Okulla, öğretmenlerle iletişimi hiç kesmeyin. Öğrenci iletişim halinde olunduğunu bildiği zaman yoldan çıkamıyor.
Güzel günlerini görmek nasip olsun.
siz benim ilgisiz saldim cayiraÖğretmenler de sizin bu tavrınızın farkındadır ve emin olun veli sizin gibi olunca biz çocuğu yola sokmak için aşırı çabalıyoruz.
Ailesi ilgili, saldım çayıra değil diyoruz ve derste arkaya geçiyorsa öğrenci hemen öne alıyoruz ki dersi dinlemek zorunda kalsın, Mehmet diye bir öğrenci yoldan mı çıkartıyor öğrencileri, sizin çocuğunuz onunla takılıyorsa ne yapıp edip kesiyoruz muhabbetlerini.
Okulla, öğretmenlerle iletişimi hiç kesmeyin. Öğrenci iletişim halinde olunduğunu bildiği zaman yoldan çıkamıyor.
cok tesekkur ederim butun cocuklarin insallh..Öğretmenler de sizin bu tavrınızın farkındadır ve emin olun veli sizin gibi olunca biz çocuğu yola sokmak için aşırı çabalıyoruz.
Cok iyi anlattiniz ama olur mu o cocuklar masum onlar ergen ve ne yapsalar yeriLise de öğretmenim. Şu anda hukuk okuyorum. En büyük etken de öğrenciler. Şöyle söyleyeyim; okuldaki öğrencilere evli bir olduğumu söylemek zorunda kaldım. Aksi halde onlar seni öğretmen olarak kadın olarak görüp o şekilde davranmaya çalışıyorlar. Bilemem anlatabildim mi?
Maalesef. Hiçbir şeye kendileri dahil saygıları yok.Cok iyi anlattiniz ama olur mu o cocuklar masum onlar ergen ve ne yapsalar yeri
Iste bu zihniyette cocuk yetistiren beyinler var malesef
Bunlar yine en masum kabahatler name, kabahatin masumu olmaz elbette ama kız liselerinde bir dolan bak neler oluyor neler, kızım kız meslekte okudu, bilirim oralardaki olayları, kız çeteleri var, liderlik eden kız en çok dayak atanlar ve en küfürbazlar arasından seçiliyor, aralarından birinin veya korumam altında dedikleri kızlardan birinin sevgilisi başka biriyle flört etmeye kalkarsa flört eden kız yandı, kaçsın kurtarsın kendini, çete hemen toplanır tüm delici kesici aletler temin edilir kız okul çıkışında dövülür.Açılınnn lise velisiyim.
Çocukların özellikle ortason ve lise düzeyinde olanların yaptıkları herşeyi"ama ergenlikte zor zamanları aman dokunmayın"zihniyetinde olan aileleri yüzünden sınıflarda ders işlenmiyor.
İki hafta önce okulumuzda bir kız çocuğu okuldan atıldı.Onca uyarıya rağmen çantasında sigara taşıdığı için.
Geçen sene velilerle toplandığımızda "çocuklarınızın telefonunu kontrol ediyormusunuz"diye sordum.
Birkaç veli"etmiyorum onun özel alanı" dedi ki kurdukları sınıf watsap grubunda üstü açılmamış küfürler eden çocukların anneleri bunları söyleyen.
Her koşulda öğretmen suçlu değildir.
Dayağı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama sorumsuz ailelerin sorumsuz çocuklarınada bir yaptırım olmalı.
Saygiyi yitirdik. Kucugun buyuge saygisini birbirimize karsi saygiyi yitirdik.dayak bir yana.
biz bu çocukları neden yetiştiremiyoruz, neden ancak dayakla çözüm arıyoruz?
asıl sorunumuz bu.
çocuklarımız nereye gidiyor?
sigara,alkol her köşe başında satılıyor. ulaşmaları zor değil. ama uyuşturucu????
5.sınıfa giden çocuk neden uyuşturucu kullanır?
bir taraftan diğer davranışlar...
huzur bozan,menfaatçi, iki yüzlü.... pek çok olumsuzluğa sahip bireylere dolu etrafımız.
okullarda öğretmenler eskiden dayakla terbiye etmeye çalışırlarmış.
şimdi biz öğretmenler başı boş bıraktık. çocuklar anaokulunda dahi birbirlerine zorbalık yapabiliyorlar.
tv açık, bilinçsiz aile, korunmamış arkadaş çevresi pek çok sebep...
öte yandan öğretmenine şiddet gösterebilecek çocuklar yetişiyor.
Sınıfımda iki kız var dediğiniz gibi. Diğer kızlara özellikle ezebileceklerini düşündüklerine yapıyorlar dediklerinizi. Vallahi kabus gibi çöktüm üzerlerine. Allahtan okul idaremiz iyi yoksa önü zor alınır böyle öğrencilerin.Bunlar yine en masum kabahatler name, kabahatin masumu olmaz elbette ama kız liselerinde bir dolan bak neler oluyor neler, kızım kız meslekte okudu, bilirim oralardaki olayları, kız çeteleri var, liderlik eden kız en çok dayak atanlar ve en küfürbazlar arasından seçiliyor, aralarından birinin veya korumam altında dedikleri kızlardan birinin sevgilisi başka biriyle flört etmeye kalkarsa flört eden kız yandı, kaçsın kurtarsın kendini, çete hemen toplanır tüm delici kesici aletler temin edilir kız okul çıkışında dövülür.
Okulda anlarsın yürüyüşlerinden bildiğin kabadayı ağa gibi yürürler, sürekli okuldan kaçarlar, nargile cafelerden toplarsın hepsini, haraç desen istiyorsan verme okul çıkışı karanlık tenha bir köşede yersin dayağı.
Ailelerine söylersin kötü olursun, çocukları ikaz edersin ukala olursun. Ben koca liseli kızımı 4 yıl kendim götürüp getirmek zorunda kaldım bu tip öğrenciler yüzünden.
Okul dediğin bilgi yuvasıdır, orada eğitim verenlerde 2. ana babadır değil mi? Okul çevresinde simitçi, pamuk şekerci görürdük eskiden, şimdilerde bu çeteler ve uyuşturucu satıcıları yüzünden sivil polisler görmek zorunda kalıyoruz.
Allah kolaylık versin, ben kızımın okul hayatı boyunca ne olaylara şahit oldum, kadın müdürün ağladığını bilirim tehdit eden öğrencisi yüzünden, sadece çocuk tehdit etmiyor ailesi de tehdit ediyordu müdürü.Sınıfımda iki kız var dediğiniz gibi. Diğer kızlara özellikle ezebileceklerini düşündüklerine yapıyorlar dediklerinizi. Vallahi kabus gibi çöktüm üzerlerine. Allahtan okul idaremiz iyi yoksa önü zor alınır böyle öğrencilerin.
İki sene önce bir arkadaşıyla sinemaya gitti bizimki.Sonra telefon etti "anne ayşe bize gelebilirmi ?" diye.Bunlar yine en masum kabahatler name, kabahatin masumu olmaz elbette ama kız liselerinde bir dolan bak neler oluyor neler, kızım kız meslekte okudu, bilirim oralardaki olayları, kız çeteleri var, liderlik eden kız en çok dayak atanlar ve en küfürbazlar arasından seçiliyor, aralarından birinin veya korumam altında dedikleri kızlardan birinin sevgilisi başka biriyle flört etmeye kalkarsa flört eden kız yandı, kaçsın kurtarsın kendini, çete hemen toplanır tüm delici kesici aletler temin edilir kız okul çıkışında dövülür.
Okulda anlarsın yürüyüşlerinden bildiğin kabadayı ağa gibi yürürler, sürekli okuldan kaçarlar, nargile cafelerden toplarsın hepsini, haraç desen istiyorsan verme okul çıkışı karanlık tenha bir köşede yersin dayağı.
Ailelerine söylersin kötü olursun, çocukları ikaz edersin ukala olursun. Ben koca liseli kızımı 4 yıl kendim götürüp getirmek zorunda kaldım bu tip öğrenciler yüzünden.
Okul dediğin bilgi yuvasıdır, orada eğitim verenlerde 2. ana babadır değil mi? Okul çevresinde simitçi, pamuk şekerci görürdük eskiden, şimdilerde bu çeteler ve uyuşturucu satıcıları yüzünden sivil polisler görmek zorunda kalıyoruz.
Birincisi eğitime sıkı kırmızı çizgiler getirilmeli nasıl öğretmen öğrencisine dokunamiyorsa öğrenci de öğretmenine dokunamayacak yada başka bir arkadaşına dayak atmaya kalkan zorbalık yapan öğrenci atılacak ve bir sene içinde tekrar okula alınmayacakdayak bir yana.
biz bu çocukları neden yetiştiremiyoruz, neden ancak dayakla çözüm arıyoruz?
asıl sorunumuz bu.
çocuklarımız nereye gidiyor?
sigara,alkol her köşe başında satılıyor. ulaşmaları zor değil. ama uyuşturucu????
5.sınıfa giden çocuk neden uyuşturucu kullanır?
bir taraftan diğer davranışlar...
huzur bozan,menfaatçi, iki yüzlü.... pek çok olumsuzluğa sahip bireylere dolu etrafımız.
okullarda öğretmenler eskiden dayakla terbiye etmeye çalışırlarmış.
şimdi biz öğretmenler başı boş bıraktık. çocuklar anaokulunda dahi birbirlerine zorbalık yapabiliyorlar.
tv açık, bilinçsiz aile, korunmamış arkadaş çevresi pek çok sebep...
öte yandan öğretmenine şiddet gösterebilecek çocuklar yetişiyor.
Zaten asıl sorun ailelerde. Bilinçli anne babaları tenzih ediyorum, özen gösterdiği dikkat ettiği halde çocukları istemedikleri davranışlarda olup üzülen ailelerde var lakin maalesef birçok çocuk ailelerce başıboş bırakılıyor, kime gidiyor, kimle gidiyor, gerçekten okula mı gidiyor bilgileri dahi yok taa ki çocuk anne baba öğretmen bana vurdu diyene kadar, o zamana kadar alakadar olmayan anneyle baba bir anda okula gelip kavga çıkarıyor, kızınız/oğlunuz şunu yaptı deyince benim çocuğum yapmaz diyor.İki sene önce bir arkadaşıyla sinemaya gitti bizimki.Sonra telefon etti "anne ayşe bize gelebilirmi ?" diye.
Neyse geldiler saat 8 oldu kızda gitme emaresi yok.Sonra kızım "ayşe bizde kalmak istiyormuş"dedi.
Ki annesini sadece birkez veli toplantısında gördüm.
Ailenin haberi varmı diye sordum kızı "onlar bişey demez dedi"
Annesinin numarasını aldım aradım kadını"yaa evet sizde kalmak istedi kalsın"dedi.
Yani bu basit bir örnek belki Mune ama çocuklarada çok kabahat bulmuyorum aslında.
Aileden ne görürse onu taklit eder çocuk bana göre
Emin ol çok terbiyelilerdirIyi hepsi birleşip müdüre girismemis artık ogrencilere hiçbir şey denmiyor allahtan terbiyeli cocuklarmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?