Allah kolaylık versin, ben kızımın okul hayatı boyunca ne olaylara şahit oldum, kadın müdürün ağladığını bilirim tehdit eden öğrencisi yüzünden, sadece çocuk tehdit etmiyor ailesi de tehdit ediyordu müdürü.
Çocuğu okulda bir demirbaşa zarar verince okula çağırılan babanın bir hışımla öyle zarar verilmez böyle verilir deyip okul camlarını indirdiğini de bilirim.
Yani sorun maalesef çocuklarının kötü alışkanlıklarını, kabahatlerini bile görmezden gelip çocukla bir olan ebeveynlerde.
Birde marifetmiş gibi çocuklarının yanında yapıyorlar bunları, öğrenci anne babasını öğretmenin boğazına yapışmış gördüğünde saygı duyar mı eğitimcilerine?
Biz okulumuzu bitirdik kurtulduk diyeyim sanırım en doğru tanım bu olacak, darısı bilinçli tüm ebeveynlerin başına ve siz öğretmenlere sabır diliyorum gerçekten.
"Ne olursa olsun dayaktan baska cozum lazim"mis.. Bunu söylemek hem guzel hem kolay.. Neler neler dönüyor dedigin gibi.. Dayaktan baska biseyden anlamayan arsiz ogrenci dolu ne yazik ki.. Desteklemiyorum elbette bana da sorulsa ama uygulamada oyle olmuyor iste.. Konusmak cidden kolay.. Beylik laflar sira sira dizilir..Valla kimseye laf anlatmakla zaman harcamayacağım.
Ne de olsa %90'nın benim çocuğum melek, benim çocuğum yapmaz dediği bir ülkede yaşıyoruz.
Ah o melek çocuklar neler neler yapıyorlar bir bilseniz.
Kusura bakmayin da, "cok duyarlı, hassas bi insanim" kastırması gibi geldi bu konu bana..Aklım hayalim almıyor ya hâlâ elim ayağım titriyor. Bugun durakta otobüs bekliyordum ve tam da okulun cıkıs saatine denk gelmisim. Neyse ogrenciler geldiler beklemeye basladilar 30 kisi vardi. Kalabaligin arasinda bagirma sesleri duydum takim elbiseli bir adam bagirip cagirarak ogrencileri dövdü. Ne geziyosunuz siz burda defolun gidin diye bagirdi onlara. O kadar kotu oldum ki oracikta aglamaya basladim. Ogrencilerin hepsi dagildilar korkudan kacip gittiler.
Ya bi insan nasil boyle olabilir? Hangi devirde yasıyoruz? Ögrenci dövmek hangi devirde kaldi? Eğitimciyim diye ortalikta dolaniyordur allah bilir. Benimde o ogrencilerin yasinda kardesim var ve ona bi ogretmeni bi tokat atsa o okulu basina yikarim. O an hic bisey yapamadim diyemedim şok oldum.
Daha sonra otobuse bindim ogrencinin birinden okulun adini ve müdürün adini ogredim (adam müdürmüş ).
Ben bu adami nereye sikayet edebilirim? O an bisey yapamadim ama biseyler yapmak istiyorum. Goz yummak gormezden gelmek istemiyorum.
Bu yoruma erkek öğrencilerin duvara monte sıvı sabunlukların içine tuvaletlerini yaptıklarını, kız öğrencilerin kirli pedlerini rezervuarların içine attıkları bilgisini de ekleyelim.Dayağa karşıyım diyenler. 12 yaşında bir ergen oğlan tuvaletinizi yaparken sizi yukardaki boşluktan gözetlesin ve tam kalkarken gözgöze gelin bakalım tepkiniz ne oluyor. O okulda insan içine nasıl çıkarsınız.Bu öğretmenin yaşadığı travmanın bedelini kim ödeyecek ?Evet bunu da duydum ve daha nicelerini.Bazılarına dayak bile az.
Eyvallah.. Peki sizin önerilerinizin (bazen) sadece lise dizilerinde gecerli oldugundan haberdar misiniz?? "Napalim, mecbur dovecez" anlami cikarilmasin lutfen bu dediklerimden.. Ama cok cok klasik seylerden bahsediyorsunuz.. Gercegiyle yuzyuze gelmemissiniz..Anlatiklariniz kotu seyler. Hatta daha da kotu seyler oldugunu varsayalim. Dayak atmakla kimse adam olmaz. Vurunca duzelse keske o insanlar.
Bu yoruma erkek öğrencilerin duvara monte sıvı sabunlukların içine tuvaletlerini yaptıklarını, kız öğrencilerin kirli pedlerini rezervuarların içine attıkları bilgisini de ekleyelim.
72'liyim, benim zamanımda müdür yardımcısı arkamızdan sınıflara diye bağırdı mı bizde renk atar, kızarır bozarır sınıfa koşardık, tamam öğretmenden çekinmesinler, arkadaş gibi olunsun zaten eğitim sistemi de bu modelle rayından çıktı ya ama bu çocuklar arkadaş gibi yaklaşımdan da anlamıyor.Bizim zamanımızda bu kadar berbat değildi eğitim sistemi, disiplin cezaları sınıfta kalmaları vardı. Ona rağmen kızların çantalarından ped çalıp sağa sola yapistiranlar, spor dersi için giyinirken giyinme odasını basanlar olurdu.
Ki şimdi hiç bir ceza hic hir yaptırım yok. Neler oluyordur tahmin bile edemiyorum.
Evet ben cok hassas, duyarli ve duygusal bi insanim da bunun "kastirmasi" ni neden yapayim onu anlamadim.Kusura bakmayin da, "cok duyarlı, hassas bi insanim" kastırması gibi geldi bu konu bana..
Bilmem, size sormak lazimEvet ben cok hassas, duyarli ve duygusal bi insanim da bunun "kastirmasi" ni neden yapayim onu anlamadim.
Terbiyesiz!! Seninde cocugun bi hata yapsa dövseler eline saglik mi diyeceksin?Alla alla! Ne kadar ön yargılısın. Git şikayet et belki bir yerlerin sakinleşir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?