Ögrenci dövmek

Aslında öyle ailelerin de çözümü var. Dinsizin hakkından imansız gelir. Bizim eski müdürümüz öyleydi. Arkası kuvvetliydi ve bunu çok güzel kullanıyordu. Etik değil evet ama anladıkları dilden konuşmak lazım velilere. Çok bilirim dayılanan velilerin geri geri müdür odasından çıktığını. Nasıl yapıyordu bilmiyorum ama yapıyordu.

Dayagin tabiki hakli sebebi olamaz Ama okullarda o kadar ahlaksiz pislik ogrenciler oluyor ki Bunlarada hic bir sey yapilamiyor. Bence en basta cocuk ve aile egitimi cok onemli asil cezalar onlarda baslamali diye dusunuyorum. 5 yasindaki anaokulu ogrenci diger kiz arkadaslarina poponu yalarim vss tonla seyi soyluyebiliyor ailesi cocukla konusurken kufrederek konuşuyor ama cocugunun durumunu kabul etmiyor..Veya madde saticilar okul icinde bile oluyor. Varos bi semtte buyudum .Ve sinifima hicbir ogretmen girmek istemiyordu. Tuvaletimizi tutuyorduk oglene kadar wc gitmiyelim diye. Siz cocugunuzun boyle ogrencilerin oldugu yerde ne kadar guvende hissederdiniz. Emin olun her okulda her sinifta bikac tane kotu ogrenci vardi siz bilmezsiniz

Valla kimseye laf anlatmakla zaman harcamayacağım.
Ne de olsa %90'nın benim çocuğum melek, benim çocuğum yapmaz dediği bir ülkede yaşıyoruz.

Ah o melek çocuklar neler neler yapıyorlar bir bilseniz.
"Ne olursa olsun dayaktan baska cozum lazim"mis.. Bunu söylemek hem guzel hem kolay.. Neler neler dönüyor dedigin gibi.. Dayaktan baska biseyden anlamayan arsiz ogrenci dolu ne yazik ki.. Desteklemiyorum elbette bana da sorulsa ama uygulamada oyle olmuyor iste.. Konusmak cidden kolay.. Beylik laflar sira sira dizilir..

Kusura bakmayin da, "cok duyarlı, hassas bi insanim" kastırması gibi geldi bu konu bana..

Dayağa karşıyım diyenler. 12 yaşında bir ergen oğlan tuvaletinizi yaparken sizi yukardaki boşluktan gözetlesin ve tam kalkarken gözgöze gelin bakalım tepkiniz ne oluyor. O okulda insan içine nasıl çıkarsınız.Bu öğretmenin yaşadığı travmanın bedelini kim ödeyecek ?Evet bunu da duydum ve daha nicelerini.Bazılarına dayak bile az.

Bu yoruma erkek öğrencilerin duvara monte sıvı sabunlukların içine tuvaletlerini yaptıklarını, kız öğrencilerin kirli pedlerini rezervuarların içine attıkları bilgisini de ekleyelim.

Anlatiklariniz kotu seyler. Hatta daha da kotu seyler oldugunu varsayalim. Dayak atmakla kimse adam olmaz. Vurunca duzelse keske o insanlar.
Eyvallah.. Peki sizin önerilerinizin (bazen) sadece lise dizilerinde gecerli oldugundan haberdar misiniz?? "Napalim, mecbur dovecez" anlami cikarilmasin lutfen bu dediklerimden.. Ama cok cok klasik seylerden bahsediyorsunuz.. Gercegiyle yuzyuze gelmemissiniz..
( bu arada lisede öğretmenim ve Allah'in izniyle ogrencilerimle aram cok iyidir.. Cok sukur oyle bi problem de yaşamadık.. Kimseyi dovmedim de.. Ama isin icini biliyorum, "ay dayaga hayirrr" diyemiyorum o yuzden de malesef)

2 sene ücretli öğretmenlik yaptım, matematik dersi anlatıyorum 7. sınıf öğrencilerine, sınıf sırf erkek imam hatipti, cevap A dedim arkadan 3-4 kişi "ooohh" yaptı, başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bunlar daha 7. sınıf öğrencisi, cesaret bak, okula silah getireni mi istersin, okulun son günü meşaleler yakıp olay çıkartan mı istersin, öğretmene bıçak çeken mi istersin ama " öğretmen sırtlarına vurdu, ühü ühü" he canım he, sizin gibi gereksiz duyar kasanlardan vallahi gına geldi ya

Bu yoruma erkek öğrencilerin duvara monte sıvı sabunlukların içine tuvaletlerini yaptıklarını, kız öğrencilerin kirli pedlerini rezervuarların içine attıkları bilgisini de ekleyelim.

Bizim zamanımızda bu kadar berbat değildi eğitim sistemi, disiplin cezaları sınıfta kalmaları vardı. Ona rağmen kızların çantalarından ped çalıp sağa sola yapistiranlar, spor dersi için giyinirken giyinme odasını basanlar olurdu.
Ki şimdi hiç bir ceza hic hir yaptırım yok. Neler oluyordur tahmin bile edemiyorum.

72'liyim, benim zamanımda müdür yardımcısı arkamızdan sınıflara diye bağırdı mı bizde renk atar, kızarır bozarır sınıfa koşardık, tamam öğretmenden çekinmesinler, arkadaş gibi olunsun zaten eğitim sistemi de bu modelle rayından çıktı ya ama bu çocuklar arkadaş gibi yaklaşımdan da anlamıyor.

Ya bir kadın düşünün bir polikliniğin wcsini iğrenç bir hale sokuyor sonra da temizlik yapan kadın temizlesin işi ne diyor ama kendi evde temizlik gurusu toz uçurmaz öyle titiz, heh işte o kadının kızı evde hijyen takıntılı ama okulda pedini rezervuara atıp birde sırıtıyor, çocuklar ailelerin yansımasıdır, bu kadar net.

Şimdi sen bu çocuğa ne ceza versen iflah olmaz, cezayı aileye vermek lazım çünkü.

Haa hobi olarak cocuklari surekli azarlayan, iten kakan, rencide eden, egosunu ogrenciler uzerinden tatmin eden birileri varsa, o da bambaska bi konu.. Ama malesef geldigimiz noktada, cok korkunc manzaralar mevcut..
Gecen seneki okul mudurumuzden odleri kopardi cocuklarin; kizardi, gurlerdi, bazen doverdi bile.. Ama bi o kadar da sever, sayarlardi.. Bilirlerdi; hem yedikleri haltlari, hem hakettiklerini hem de mudurun aslinda sadece onlarin iyiligini istedigini..

Ben de öğretmenim ve hiçbir hakla öğrenciye şiddeti haklı bulmuyorum. 9. Sınıflardan erkek öğrencim taşkınlık haylazlık dışında bir de yazılı kağıdına şahsıma bayaa geniş bir küfür yazmış. Normalde sakinimdir ama o an deliye döndüm burnumdan soluyorum. Öğrencinin yanında gitmemek için tuttum kendimi. Sadece ders alması açısından göstermelik bir tutanak tuttum korkutmak amacıyla ve imza attırdım. Dilekçeyi işleme koymadım. Eğer bu şekilde devam ederse resmi evraka küfür ve memura hakaretten dava açacağımı söyledim tırstı. Şu an biraz düzelme var. Eğer aklımdan geçtiği gibi kitabı kafasına geçirseydim sinirim geçince pişman olurdum.
hiçbir şekilde çocuklara şiddet uygulamaya hakkımız yok.

Benim konum cok farkli yerlere cekildi.
Ögretmen her zman sucludur. Ogrenciler iyidir demedim.
Bende cok fena ogrenciler gordum ama dayak bir cozum degildi.
Cogu kisi ben dayaga karsiyim deyip dayagi hakli gosteren seyler yazmis gercekten cok uzuldum.
Siddet gosteren kisi buyuk ihtimal siddet yanlısı bi ailede büyümüstür ve ailesinden gördügünü sergiliyor. Sonra burda vay efendm kocam beni dövdü vay efendm babam annemi dövdü diye konu aciyorsunuz.
Ben bugune kadar dayakla duzelen bi insan gormedim siz gorduyseniz eyvallah ama pek sanmiyorum.
Burda boyle konusanlarin cocugu bi hata yapsin da ogretmen de onu dövsün bakalim ne oluyor acaba?
Ilkokul ogretmenim derse surekli gec kalan bi ogrenciyi sacindan tutup tahtaya kafasini vurmustu defalarca.
Yan siniftan bi cocuk bizim sinifta bi kiza teklif etmisti. Cocugun sinif ogretmeni oyle bi dövmüstü ki cocugun agzi burnu kan icindeydi.
Bi akrabam lisede 1 deyken tenefuste koridorda eli cebinde diye mudur yarsimcisindan dayak yedi, cenesi kirildi ve bir daha okula gitmedi aile sikayetci oldu ve adam bir daha mudur yardimcisi olamayacak ogretmenlige dustu geri.

Boyle orneklerde var her koşulda ogretmen suclu degil ama her koşulda ogrencide suclu degil.

Suclu kim olursa olsun dayak yanlistir. Bu sekilde terbiye edilmez kimse.

Dayağa şiddete ben de karşıyım ama malesef bazıları ile başa çıkmak cidden zor. Problemli bir okulda değilim, uzun zamandır öğrencilerle bir problemle karşılaşmadım şükür ama öğretmenin de üstüne çok geliniyor. Öğretmenlikle alakası olmayanlar öğretmenleri çok rahat eleştirebiliyorlar ve belki de eğitim sistemimiz bu yüzden bu halde. Söylenecek çok şey var da burası yeri değil. Saygılarımla iyi akşamlar.

Yani böyle işin içinde olmayanların dışarıdan gördüğü kadarıyla hareket edip burada triplere girmesini de anlamıyorum yok ağlamış da bilmem ne. Vurmadan kastınız ne önce oradan başlayayım ya da neden o kadar kızıyordu bir fikriniz var mı? Ya da bir öğretmenin o denli veryansın etmesini gerektirecek ne oldu da o şekilde bağırıp kizmaya başladı bir fikriniz var mı? Tabi ki de yok! Siz anca geçer karşıya vah vah öyle yapmaması lazımdı diye ahkam kesip akıl verirsiniz sizin gibi tiplemeler yüzünden öğrenci ogrencilikten çıktı öğretmenin efendisi oldu zaten! Kendi okulumdan örnek vereyim ortaokulda görev yapıyorum her kademesinde ayrı dert 5. Sınıfı çıkar öğretmen masasına afedersiniz büyük tuvaletini yapar, 6. Sinif öğrencileri sözüm ona "sevgili" yapma peşinde koşar okuldan sonraki etüt saatlerine kalmak yerine dışarıda gezer tozar eve gider, okul 3de biter bir saat etütü olur taş çatlasa çocuğun evde olma saati dört buçukken çocuk eve akşam altıda gidip etüt vardı yalanını ailesine söyler. 7 ve 8ler tuvalette sigara içip kızlar pedlerini her bir köşeye fırlatır. Küfür ağızdan düşmez.. daha sayayım mi ister misiniz??? Daha dün kızdım öğrencilerime aynı bu bahsettiğiniz öğretmen gibi okul biteli bir buçuk saat olmuş hala daha dışarıda gezme derdindeler anne baba da onları okulda etütte zannetsin göz mü yumalım bu durumlara. Kaç öğrenciyi topluma kazandıracağız diye uğraşıyoruz haberiniz var mı sizin, hangi çocuğum bir adım da olsa ilerleme saglamis diye deneme sonuçlarını incelemekten gözlerimiz bozuluyor,okuma yazmaları gelişsin diye çocuğun peşinde koşarız yavrum kitabını bitirdin yavrum hadi anlat bakalım diye diye, ailelere ulaşmaya çalışmaktan ev ziyareti yapmaktan ne hallere geliyoruz bilir misiniz?? Yok!!! İyi olan hiç bir şeyi görmez olumsuz bir sey de hemen etiketlersiniz... Öğretmene varana kadar önce bir şu ön yargılarınızı kırın siz lütfen!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…