Okuldan atılma, disipline verme gibi yaptırımlar var ama yeterli değil, olmuyor. Sizin ve diğerlerinin sokakta görüp serseri diye korkup yolunu değiştirdiği çocuklarla 4 5 sene boyunca hemen her gün birlikte olan öğretmenler var. Sizin dedikleriniz çok ütopik maalesef. Keşke anlayışlı laftan anlayan öğrencilerle muhattap olsak ama tek taraflı çaba bir işe yaramıyor maalesef.Benim konum cok farkli yerlere cekildi.
Ögretmen her zman sucludur. Ogrenciler iyidir demedim.
Bende cok fena ogrenciler gordum ama dayak bir cozum degildi.
Cogu kisi ben dayaga karsiyim deyip dayagi hakli gosteren seyler yazmis gercekten cok uzuldum.
Siddet gosteren kisi buyuk ihtimal siddet yanlısı bi ailede büyümüstür ve ailesinden gördügünü sergiliyor. Sonra burda vay efendm kocam beni dövdü vay efendm babam annemi dövdü diye konu aciyorsunuz.
Ben bugune kadar dayakla duzelen bi insan gormedim siz gorduyseniz eyvallah ama pek sanmiyorum.
Burda boyle konusanlarin cocugu bi hata yapsin da ogretmen de onu dövsün bakalim ne oluyor acaba?
Ilkokul ogretmenim derse surekli gec kalan bi ogrenciyi sacindan tutup tahtaya kafasini vurmustu defalarca.
Yan siniftan bi cocuk bizim sinifta bi kiza teklif etmisti. Cocugun sinif ogretmeni oyle bi dövmüstü ki cocugun agzi burnu kan icindeydi.
Bi akrabam lisede 1 deyken tenefuste koridorda eli cebinde diye mudur yarsimcisindan dayak yedi, cenesi kirildi ve bir daha okula gitmedi aile sikayetci oldu ve adam bir daha mudur yardimcisi olamayacak ogretmenlige dustu geri.
Boyle orneklerde var her koşulda ogretmen suclu degil ama her koşulda ogrencide suclu degil.
Suclu kim olursa olsun dayak yanlistir. Bu sekilde terbiye edilmez kimse.
Siz hala anlamadiniz olayi.. Ilk mesajiniza, konuyu anlatisiniza bi bakin isterseniz yeniden.. Bilip bilmeden ne cikarimlar yapmissiniz..Benim konum cok farkli yerlere cekildi.
Ögretmen her zman sucludur. Ogrenciler iyidir demedim.
Bende cok fena ogrenciler gordum ama dayak bir cozum degildi.
Cogu kisi ben dayaga karsiyim deyip dayagi hakli gosteren seyler yazmis gercekten cok uzuldum.
Siddet gosteren kisi buyuk ihtimal siddet yanlısı bi ailede büyümüstür ve ailesinden gördügünü sergiliyor. Sonra burda vay efendm kocam beni dövdü vay efendm babam annemi dövdü diye konu aciyorsunuz.
Ben bugune kadar dayakla duzelen bi insan gormedim siz gorduyseniz eyvallah ama pek sanmiyorum.
Burda boyle konusanlarin cocugu bi hata yapsin da ogretmen de onu dövsün bakalim ne oluyor acaba?
Ilkokul ogretmenim derse surekli gec kalan bi ogrenciyi sacindan tutup tahtaya kafasini vurmustu defalarca.
Yan siniftan bi cocuk bizim sinifta bi kiza teklif etmisti. Cocugun sinif ogretmeni oyle bi dövmüstü ki cocugun agzi burnu kan icindeydi.
Bi akrabam lisede 1 deyken tenefuste koridorda eli cebinde diye mudur yarsimcisindan dayak yedi, cenesi kirildi ve bir daha okula gitmedi aile sikayetci oldu ve adam bir daha mudur yardimcisi olamayacak ogretmenlige dustu geri.
Boyle orneklerde var her koşulda ogretmen suclu degil ama her koşulda ogrencide suclu degil.
Suclu kim olursa olsun dayak yanlistir. Bu sekilde terbiye edilmez kimse.
Bi insana "ahlaksiz, hadsiz" diye bagirip cagirmadan da derdini anlatmanin binbir yolu var.. desem ne dersiniz ki simdi??Terbiyesiz!! Seninde cocugun bi hata yapsa dövseler eline saglik mi diyeceksin?
Haddini bil duzgun konus. Ahlaksiz!
burdaki bir yoruma bile dayanamayıp böyle veryansın eden insanlar, sınıfta öğrencilerin binbir imasına maruz kalsa naparlar bi düşünmek lazım işte ve de ben buna gülerimBi insana "ahlaksiz, hadsiz" diye bagirip cagirmadan da derdini anlatmanin binbir yolu var.. desem ne dersin ki simdi??
Banlanmak istemiyorum yaburdaki bir yoruma bile dayanamayıp böyle veryansın eden insanlar, sınıfta öğrencilerin binbir imasına maruz kalsa naparlar bi düşünmek lazım işte ve de ben buna gülerim
Ben konuyu okuyup konu sahibin agladigini falan gordugumde dedim herhalde mudur kucuk cocuklari sıkıştirdi agizlarini burunlarini kirdi.Siz hala anlamadiniz olayi.. Ilk mesajiniza, konuyu anlatisiniza bi bakin isterseniz yeniden.. Bilip bilmeden ne cikarimlar yapmissiniz..
Dayaga bazen karsi olamıyorum evet.. Ama ailemde filan siddet gormedim sukur, esimden de keza.. Hani yine bi cikarimda bulunmussunuz ya, "siddet gorenler siddeti onaylamis" gibi.. Kimse siddeti onaylamiyor.. Ama tek dogru olamaz bazi konularda.. Hele ki insan iliskilerinde cookk degisik etkenler sozkonusu olabilir..
Banlanmak istemiyorum ya
Buracikta agladim konu sahibinin o sert çıkışını goruncetipki onun oracikta agladigi gibi..
Bi insana "ahlaksiz, hadsiz" diye bagirip cagirmadan da derdini anlatmanin binbir yolu var.. desem ne dersiniz ki simdi??
Hemen kibliyorlar bacım. Ben banlandım bir kere sırf bu yüzden. Şimdi birşeyler daha derim de korkuyorum.Banlanmak istemiyorum ya
Buracikta agladim konu sahibinin o sert çıkışını goruncetipki onun oracikta agladigi gibi..
Aynı şeyi yazacaktım benden hızlı çıktın. Konu sahibi daha bu yoruma dayanamadı sınıfta dalga geçilmeye çalışılsa ne olur acaba? İşte bak o zaman cidden ağlayabilir.burdaki bir yoruma bile dayanamayıp böyle veryansın eden insanlar, sınıfta öğrencilerin binbir imasına maruz kalsa naparlar bi düşünmek lazım işte ve de ben buna gülerim
Okuldan atılma, disipline verme gibi yaptırımlar var ama yeterli değil, olmuyor. Sizin ve diğerlerinin sokakta görüp serseri diye korkup yolunu değiştirdiği çocuklarla 4 5 sene boyunca hemen her gün birlikte olan öğretmenler var. Sizin dedikleriniz çok ütopik maalesef. Keşke anlayışlı laftan anlayan öğrencilerle muhattap olsak ama tek taraflı çaba bir işe yaramıyor maalesef.
Neye ne kadar tahammül ettiklerini gördük az önceEsrarı çekip okula gelen, öğretmene dokunmaya çalışan, derste edepsiz Videolar izleyen, arka bahçede bonzai partisi veren öğrencileri olsa yine böyle konuşurlar mıydı acaba?? Haklısınız çok ütopik konuşmalar bunlar
Bazı sınıflar tamamen erkek oluyor ve o videoları izlerken sınıftaki tek bayan siz oluyorsunuz. Ne kadar iğrenç bir durum değil mi ? Kim bilir o çocuk sizi hangi gözle görüyor. Bunların hepsi gerçek bizzat yaşanıyor. Ama siz bilmezsiniz sadece konuşursunuz.Esrarı çekip okula gelen, öğretmene dokunmaya çalışan, derste edepsiz Videolar izleyen, arka bahçede bonzai partisi veren öğrencileri olsa yine böyle konuşurlar mıydı acaba?? Haklısınız çok ütopik konuşmalar bunlar
Bazı sınıflar tamamen erkek oluyor ve o videoları izletken6 sınıftaki tek bayan siz oluyorsunuz. Ne kadar iğrenç bir durum değil mi ? Kim bilir o çocuk sizi hangi gözle görüyor. Bunların hepsi gerçek bizzat yaşanıyor. Ama siz bilmezsiniz sadece konuşursunuz.
Amaan gozu kararttim; ilk kez basima gelmiyor kiHemen kibliyorlar bacım. Ben banlandım bir kere sırf bu yüzden. Şimdi birşeyler daha derim de korkuyorum.
Öğrencilerin ne yaptığını öğrendiniz mi önce?
Sadece müdür adı vs öğrenmek yetmez, durum ne bilmeniz lazım.
Bizim okulda da dayak yedi 2 öğrenci. İlkokul 3. sınıfa giden öğrenciye zorla sigara içirmeye çalışırken yakalandılar çünkü.
Zaten bizde olan olay (küçücük çocuğu biri kollarından tutuyor, diğeri dudaklarına sigarayı dayıyor) eğitimlik olay değil.
Öğrencilerdeki düşünce şu (hatta açık açık söylüyorlar)
Ne olacak yaaaa, sözleşme olacak, sözel uyarı olacak, annem gelecek sonra da hiçbir şey olmayacak.
Buna güvenip yapıyorlar her şeyi. Bunu yapan iki öğrenciye sözleşme imzalatılsa ne işe yarar? Yine yapacakları gibi diğerlerine de bir şey olmuyor izlenimini verecekler, açık açık kendi olaylarını örnek gösterecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?