• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenci hoca ilişkisi

Burcu223

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
233
432
103
iyi akşamlar kızlar. Bu ara çok şahit olduğum bir şey üniversitede öğrenci hoca ilişkisi. 20 li yaşlardaki bir kız ile 40 lı yaşlardaki bir hocanın ilişkisine nasıl bakardınız?

Hoca bekar ve iyi niyetli biriyse, gerçekten birbirlerini sevmişlerse olabilir

Kendisinden 20 yaş küçük,bilgi vermekle mükellef olduğu birine meslektaştan öte bakan bir insanı iyi niyetli bulmuyorum.
Ha bi de bunun diğer yüzü var tabi.. Hocalarından not koparmak ve ayrımcılık için hocalara kapağı atmaya çalışanlar..
Nereden bakarsan elinde kalıyor

Yasal olarak bir sıkıntı yok ancak etik çerçevede sıkıntıları tartışılabilir. Mesela öğretmenin öğrencisi üzerinde bile isteye bir etki bırakması, konumunu kullanarak "karizmatik bir imaj" yaratmaya çabalaması. Bu konuda illa ki sorun olmayabilir ama işin içine "not" giriyorsa, yani diğer öğrencilere kıyasla not konusunda öğrenciye imtiyaz kullanarak tavlamaya çalışıyorsa bu etik değildir. Ancak öğrenci öğretmenden ders almıyorsa bu durum ortadan kalkar. Bunun tersi de olabilir öğrenci bu öğretmenden ders alıyorsa yüksek not için öğretmenin zaafını kullanması da etik değildir.

Onun dışında yaş bakımından falan sıkıntı yok, kanunen de fiziken de iki yetişkin bireyin ilişkisi bizi ilgilendirmiyor. Ancak etik olarak öğrenci ve öğretmen arasında "ders ilişkisi" olayı bittiğinde (öğrenci mezun olduğunda ya da öğretmen okuldan ayrıldığında da olabilir) gerçekleşmesi daha uygun olur.

Birini tanıdım üniversitede. Sonrasında asistan olmak için dedesi yaşında bir profesorle evlendi. Oldu mu asistan evet. Ama çok komik bir çifttiler. Gerçi sonra kızı da gördüm. Çok kilo almış,aldığı kilolar yaşlandırmış. Kocasına yaklaşmıştı en son.

İçinde gerçekten aşkın olduğu,menfaatlerden uzak salt olarak aşklı ilişkilerin destekçisiyim. Ne minnoslar falan derim yani,aşktan sevgiden güzel ne var :)

20lik bir insanın 40lık bir insanla ne ortak noktası olabilir ki
Hoca öğrenci olsa da olmasa da yaş işi sıkıntı bence

40 yaşındakini direk sapık olarak görürdüm. Ne işi var 20 yaşındaki kızla ya. kızı olabilecek yaşta. Sübyancı mıdır nedir. Erkekler ne olurlarsa olsunlar, bu genç kız zaaflarından kurtulamıyorlar. Diplomalı sapıklar.

Lise hayatında veya tam olarak ergenlik döneminde bazı kızlar öğretmenlerine karşı ilgi duyabilirler. Hatta bir sıralar ben de öyle hissediyordum. Felsefe öğretmenimdi, evliydi ve neredeyse hakkında her şeyi biliyordum. Derslere çok çalışırdım ve sırf konuşmak için öyküler yazıp ona götürüyordum. Birkaç zaman böyle geçti ve içimdeki o duyguyu asla bastırmadım. Sanırım o da ilgim ve alakamdan davranışlarımdan anlıyordu. Ve bana kattıkları öğrettikleri inanılmazdı. Eğer evli olmasaydı? diye de düşünüyordum... Bunlar olağan şeyler. Kesinlikle aşk değildi veya sevgi değildi... Sadece bir merak.
Cinsen açıdan kesinlikle olumsuz 20 yaş... Mantık ve arzular açısından da. O yaşlarda hissedilen sevgi veya aşk değil maalesef... Tanımlanamayacak o kadar duygu oluyor ki o yaşlarda! Belki bir eksikliği tamamlıyordur. Karakter değerlendirmesi yapmadan kesin konuşmayı sevmem fakat akıl çerçevesinde olumsuz bir ilişki olur.

Bugün o öğrenciye bakan yarın öbürüne bakar derim,okulu kolayca geçmeye çalışan kız derim,öğrencisine yan gözle bakan görevi kötüye kullanan hoca derim.derşm de derim

Back
X