Uyku sorunu bana zaman zaman durduk yere de gelir. Bi ara çok berbat durumdaydım, ortada uyumamı engelleyen bişey yokken bile (gürültü gibi) uyuyamazdım, uykuya dalamazdım. Dönüp dururdum. 2 gün üst üste gecelik 1-2 saat uykuyla derse gidince serseme döndüm. Günde zaten sadece bir kupa kahve içerdim, onu içmeyi bıraktım o dönem düzeleyim diye. Çayı da anca sabah kahvaltısında içiyordum zaten. 2 gün daha böyle devam edince adaçayı falan içmeye başladım. O hafta öyle berbat geçti ama sonradan düzeldi. Stres varsa belki o yüzden uyuyamıyorsundur. Bak bi egzersiz var, 4-7-8 uyku diye. Bunda dilinin ucunu ön dişlerine dokundurarak önce 4 saniyelik derin bir nefes alıyorsun. Yani bir nefesi almayı 4 saniyede yapıyorsun. Daha sonra o aldığın nefesi 7 saniye boyunca tutuyorsun. Sonra tuttuğun bu nefesi yavaş yavaş 8 saniye içinde veriyorsun. Nefesi düzenliyormuş ve bunun da strese olumlu bi etkisi varmış. Ayrıca rahatlatıyormuş da. Bunu arka arkaya birkaç kez yap, belki faydasını görürsün. Bunu sinirliyken sakinleşmek için yapan da var.
4000, 15 bin gibi rakamlar cidden çok yüksek. Euro biriminden düşünüyo

rum, TLye çevirsem kalp krizi geçiririm. Euro olarak bakınca da pahalı yani.