Öğrencim bana aşık mı oldu?

Umursayp ustelemeyin . Gormezden gelin zamanla geçer bende beden hocama aşıktım . Bakislarimi farketms olmaliki benimle göz temasi kurmamaya özen gösterirdi . Zamanla soğudum. Sonra bi arkadaşım sozlesmeli tarihçiye aşık oldu sonra sevgili olduklarını duyduk falan nyse konunun dışına cikmayim:) görmezden gelin zamanla düzelir

hocam öğrencileri cinsiyetlerine göre ayırıp kızların sorununu dinlerim ama erkeklerinkini dinlemem durumu da bana çok abes geliyor. elbette bazı durumlar bizi aşar, ancak bu öğrencinin durumu cinsiyetiyle alakalı bir durum değil ve o sınıfa giren her öğretmeni ilgilendiriyor aslında. ben de duyarlı davranıp biraz teşvik edici konuştum ama orda çizgiyi çektik. sonra kendisi muhabbeti devam ettirdi farklı konularla. e o zaman rahatsız edici boyutta değildi bunlar. genç öğretmen olmanın handikapları diye düşünüyorum, ne kadar mesafeyi ayarlasanız da kendilerini kaptırabiliyorla.r
Bana göre de ilişkilerde cinsiyet kavramı yoktur ama pratiğe gelince hele ki lisedeki ergenler söz konusuysa inanın cinsiyet ayırmak gerekiyor. Zaten anlaşılmak en önemli ihtiyaçları siz onu anladınız diye derin bi bağ kurmuştur kendince. Bi büyüğünüz olarak uzak durmanızı salık veriyorum. Başınız ağrır, siz de üzülürsünüz sonuçlarına. Ne gerek var

aşık olabilir katrina da biz her hocanın evli olup olmadığını bilirdik yani bu çocuk size ilgili ise ilk öğreneceği budur

kaldı ki kocaman çocuklar

1 e giden oğlum bile kim evli kim değil biliyor nerede ise

soyadınız vs değişmedi mi yani yanlış hatırlamıyorsam yeni evlendiniz

bu arada arkadaşım da Coğrafya hocasına aşıktı evli hem de diye kızardı çocuğu da varmış vs vs

neyse taktı, surat astı vs vs

sonunda da Ankara Tıp kazandı yani sınav motivesinde bir şey kaybetmedi

Bence bu durumdan rahatsiz degil de gayet hosnutsunuz. Bilgilerinizde bekar yaziyor. Burayi mi guncellemediniz, ogrencilerinize mi aksi cevap verdiniz ?

alanında master yapmış biriyim, merakını gidermiş olayım. bu tür olaylar ekstrem olaylardır ve tecrübeyle görülüp öğrenilir.

Öğrencinin öğretmenine aşık olması mı ekstrem?
Bu hikaye heralde eğitimin ilk başladığı milattan önceki yıllardan beri vardır.Master eğitimi almışsınız ama bi forumda öğretmen olmayan kişilere akıl danışıyosunuz hiç profesyonel değil gerçekten.

yüzük takmıyor muydunuz?
genelde her öğretmen sınıfa ilk girdiğinde kendini tanıtır, mezuniyetinden evli çocuklu vs olduğundan bahseder. genelde diyorum. siz evli olduğunuzu sakladınız mı nasıl anlaşılmadı onu merak ettim. öğrenciler meraklıdır mutlaka bilirler bu durumları.
bekarsınız diye düşünüp kendisini daha rahat hissetmiş olabilir.
bir de ingilizce öğretmeni kadınlar genelde güzel-bakımlı olurlar, öğrencilerin çok dikkatini çeker.

Bir öğretmen olarak bunlara alışık olmanız lazım.
Benim kızımda 2 senedir matematik öğretmenine aşık. Benimki biraz manyak olduğundan açık açık söylüyor ve durmadan sarılıyor. (13 yaşında) En sonunda adamcağız sarılmasını yasakladı.
Biz durum hakkında konuştuk ama öğretmen "siz karışmayın biz aramızda hallederiz sorun değil" dedi.
Gerçi bende ortasonda fen hocama aşıktım.

27 yaşında, anadolu lisesinde çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. İşini büyük bir şevkle yapan, alanında kendini yurt içinde ve yurt dışında geliştirmiş olan ve bu sebeple öğrencileri tarafından sevilen, takdir gören br öğretmenim. Özellikle yurt dışı master tecrübemden dolayı yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere yol gösteren bir öğretmen olduğum için sevilen, görüşlerine değer verilen bir öğretmen olduğumu söyleyebilirim. Bu sebeple öğrencilerin belli oranda hayranlıklarına, takdirlerine alışkınım ancak bu kez ilk defa farklı bir durumla karşı karşıyayım ve nasıl davranmam gerektiğini pek kestiremiyorum.

Bu yıl girdiğim lise son sınıflardan bir öğrencinin bana karşı farklı bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, bu öğrenciyle sene başında kendisinin bu platformda açıklayamayacağım özel bir durumundan ötürü bir görüşmemiz olmuştu. O görüşmede öğrenciyi motive etmek, içinde bulunduğu durumdan ötürü mağdur olmasını engellemek için bazı konuşmalarımız olmuştu; bana danışan her öğrencime yapacağım gibi. Ancak asla laubalilik veya öğretmen-öğrenci ilişkisinde olması gerekenin dışında bir yakınlık oluşmuş değil. Zaten mizaç olarak dışardan soğuk görünen, mesafeli bir yapıya sahibim ve özellikle genç yaşta öğretmenliğe başladığım için öğrencilerle aramda hep mesafe bırakmaya özen gösteririm. Zaten bu öğrenci de son derece efendi ve sessiz bir genç. Ancak sene başından beri sürekli kişisel sorular soruyor, dersten önce muhakkak beni sınıf kapısının önünde bekliyor ve belli konularda muhabbet açıyor (son sınıf öğrencileri için kapıda öğretmen beklemek yalakalık vs diye adlandırılmasına rağmen), öğretmenler gününde kırmızı bir gül ve en sevdiğim şairin şiirinden bir dörtlük yazan not hediye ediyor...Tüm bunları olabilir, takdir edilen bir öğretmene yapılan hoşluklardır diye bir şekilde tolare ettim ancak derste bir ünitede geçen "evli, bekar, boşanmış" kavramları üzerine hocam evli misiniz diye soran bir öğrencime evet yanıtını verdikten sonra bu öğrencimin bana karşı tavırları resmen değişti...Zil çalınca bir soru sorma bahanesiyle yanıma geldi ve ben sorusunu cevapladıktan sonra "hocam evli olduğunuza inanamadım" deyince sert bir şekilde "Sebep?" deyiverdim. O sırada bu diyaloğumuzu duyan bir arkadaşı da "X oğlum yuhh yaa, hocam siz ona bakmayın" diyerek çocuğu kolundan çekti. bunun üzerine beni her ders kapıda bekleyen çocuk derslerimde sert bir suratla oturur veya sıranın üzerine kafasını koyarak uyur oldu. Şu aralar dersimin olmadığı günlerde de karşılaştığımızda hep bana kırgın, kızgın biçimde bakarken buluyorum. Bir süredir derste uyumuyor ama hiç katılmıyor ve öylece morali bozuk gibi oturuyor.

Bilmiyorum ben mi abartıyorum ancak bu kadar uzun süre öğretmenine kırgın, kızgın kalan, derse aktif katılırken içine kapanan bir öğrenciyle hiç karşılaşmadım. Başka sebeplerden mi içine bunca kapandı diye normalde araştırır, kendisine sorardım ama şu anda doğru olur mu bilemiyorum. Sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim?
konusmalısın ona kendını bir önder bir anne bir baba bir kardes dost olarak benımsetmelısın

Olabilir ergenlikte her öğrencinin başına gelebilecek normal durumlar bunlar. Alanınızda uzmanmışsınız o yüzden akıl vermek gibi olmasın da ben de az buçuk anlarım bu işlerden :) Üzerine düşerseniz ilginizi yanlış yorumlayabilir, görmezden gelirseniz eski ilginizi yitirdiğinizi düşünüp düşman kesilebilir. Bana kalırsa her öğrencinizle ne kadar ilgileniyorsanız onunla da o kadar ilgilenin. Ne çok fazla ne çok az. Alyans falan takmıyorsanız da tek taşınız falan varsa onu takın yani en azından parmağınızda bir yüzüğünüz olsun.

Kırmızı gül, şiirlerle dörtlük falandan durum anlaşılmış aslında, aldığınız zaman hediyeleri direkt kabul etmektense çocukla konuşup esprili bir dille evli olduğunuzu açıklayabilirdiniz.

bence cok normal bende ortaokulda asiktim bi ogretmenime cok seviyordum onu.cocukluk iste.yillar sonra calistigi okulu bulup cicek bile gonderdim.tabi eşimin de haberi vardı o dönem ona aşık olduğumu bile biliyordu....guluyoruz konuşupta bunları.. ..cok normal yani.....

Back
X