Konu ile ilgili bilgim yok boşuna konuyu meşgul etmiş oluyorum ama size çok ama çok teşekkür ederim. İyiki varsınız ve inşallah sizin gibi bir öğretmeni olur oğlumun ve tüm çocuklarınbu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
Gecen yıl bu yıl inatla haddimi aşarak surekli aradım. Yok sınavı bahane ettım ,yok okuma bayramı dedım, cocuk hasta gelin alın dedım.. her ay bıldıgınız anneyı!! Arıyorum . Ben izinliyken ananede aramış cocuk okula gıtmıyor öğretmenı yok aglıyor gel bır gorun dıye. Gelemem cocugumun kresine gidiyorum demiş. Ama cocuk bana asırı bır sevgı aclığı içinde. Mesafeli olmak istesemde yıllardır cocugum olmamasına boyle kadınlara cıfter cıfter verılmesı hayıflanarak cocugu bagrıma basasım gelıyor,zor tutuyorum kendımı.bir anne evladını nasil bırakabilir ya? yavrusu bu boşlukta debelenirken nasil uyur rahat rahat? cok üzüldüm cok
Anneye ulaşıp ona bahsetseniz durumdan. sanmıyorum ama belki vicdanı sızlar da evladiyla ilgilenir.
Krese giden cocuk da aden bostan korkulugu muymus? sinirim bozuldu gece gece. Ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama profesyonel destek şart.Gecen yıl bu yıl inatla haddimi aşarak surekli aradım. Yok sınavı bahane ettım ,yok okuma bayramı dedım, cocuk hasta gelin alın dedım.. her ay bıldıgınız anneyı!! Arıyorum . Ben izinliyken ananede aramış cocuk okula gıtmıyor öğretmenı yok aglıyor gel bır gorun dıye. Gelemem cocugumun kresine gidiyorum demiş. Ama cocuk bana asırı bır sevgı aclığı içinde. Mesafeli olmak istesemde yıllardır cocugum olmamasına boyle kadınlara cıfter cıfter verılmesı hayıflanarak cocugu bagrıma basasım gelıyor,zor tutuyorum kendımı.
Aynen bunu yapacagım. Bugun okuldan cok gec cıktım rıca mınnet kamera goruntulerıne baktık rehberlik hocasıyla. Acaba benım davranşlarım cocugu bu noktaya getırmış olabılurmı dıye. Ama yok !!! Eşit mesafe saglanmış olmasına ragmen cocuk gozumun içine bakıyor. Rehberlik hocamızın umrunda degıl . Ben evlat edınmek için 6 aydır uzman destegı alıyordum hazırmıyım vs gıbı soruların cevabı için . Mudur yardımcısı ile konustum okula gelecek soyle bır cocuklarla konuşma bahanesi ile adenı gözlemleyecek özel olarak ilgilenecek. Cocugun izinli oldugumdaki tepkılerı benı uzdu endişelendirdı dogrusuokulda ki rehberlik servisi size yardımcı olmaz mı ? onlar ilgili belli bir plan çizelge içinde hareket etmeniz gerekir gerekirse adeni haftada veya ayda bir kaç saat rehberlikçiyle görüştümeniz filan çok faydalı olur . Ama en önemlisi çocuk psikoloğu o aile çocuk psikoloğuna götürürse . Aden zaten sizden bahseder :) o zaman psikologla daha doğru bir yol izlersiniz ...
İnş canım o kadar diliyorum ki. Kendımı yedım gunlerdır. Benım bır eksıgım varmı dıye bu cocugu bu noktaya getıren benım öğretmenlik dışı ılgım sevgımmı dıye ama esıt mesafede oldugumdan hemfıkırız rehberlik ile.Krese giden cocuk da aden bostan korkulugu muymus? sinirim bozuldu gece gece. Ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama profesyonel destek şart.
İnşallah en kisa zamanda bir evladınız olur. mukemmel bir anne olursunuz.
Anane 81 yasında dede 83.. koşturamıyorlar ki. Bırcok cocukta yasıyorum bunu. Cogu zaman doktora bıle goturdugum oluyor. anne yok ve adeni yok sayıyor.Ayyy..kıyamam ya...okul dışı kulüplere falan katılsa,zihnini meşgul edecek bir uğraş,hobi falan mesela... :'( yazık ya...anne babaların bu tür şeyleri hep çocuklara patlıyor!!
Benım cocugum olmadı bırınıde kaybettım 7 haftalıkken. O bıle canımı oyle yaktı ki. Bu mınıcık eli havada bırakan bır bahane ile öğretmenıne sarılmak için kıvranan bu cocugu bu hale getıren yok sayan anneye cok kızgınım. Keske bu tur seylerı degıstırebılecek gucum olsa. Cocugu alıp kocaman kocaman sarılmak istıyorum ama bu onu dahada uzecek. Cok uzgunum uyuyamıyorumKonu ile ilgili bilgim yok boşuna konuyu meşgul etmiş oluyorum ama size çok ama çok teşekkür ederim. İyiki varsınız ve inşallah sizin gibi bir öğretmeni olur oğlumun ve tüm çocukların
Ne anneler var ya inanamıyorum bunlar annelik sıfatını hak etmiyorlar!!!anneye gitse üvey baba,babaya gitse üvey ana...!bir uzmandan yardım almalısınız...Anane 81 yasında dede 83.. koşturamıyorlar ki. Bırcok cocukta yasıyorum bunu. Cogu zaman doktora bıle goturdugum oluyor. anne yok ve adeni yok sayıyor.
Cok haklısınız. Endişemde bu. 1hafta izin aldıgımda düşük yaptıgım için; bırakmayın benı ne zaman gelceksınız dıye arıyor.hastanede uyumadan önce adenı arayana kadar çok içine kapanmış aglamış.annesıde gıtmemiş.O en önemli rol modeli olan anne babasının tercihinden dolayı takdir edersiniz ki hayal kırıklığına uğramış durumda ve dışlanmış hissediyor.
Şu an onun gözünde bir kahraman olmalısınız. Ona her daim yardımcı olan, anne babası bile dışlamışken kendince ötelemişken-öyle hissediyor olmalı-ona adil ve sımsıcak davranan öğretmeni annesinden daha kıymetli bir konuma yükselmiş gözünde. O sizi kusursuz bir rol model olarak görüyor hatta sığınacak bir liman. Ve bence çok da doğru bir liman seçmiş. Onun için gecenin bu saatinde uyku tutmayıp bir çıkar yolu arayan sağlam bir liman...
Ailesi bu durumda pasif kalmamalı çocuğun kırılan kalbi onarılmalı, yalnız olmadığı hissettirilmeli.. Tabiki aileler anlaşamadığında yolları ayırmak gerekir ama bu çocukla da yolların ayrılacağı anlamını asla taşımaz. Küçücük bir çocuğa travma yaşatmaya, aşağılık kompleksi yaşatmaya hakları yok.
Bence kararınız isabetli olmuş. Rehberlik servisiyle de ortak bir karar alabilirsiniz. Bu miniğin güvenilir limanı ve rol modeli hayatı düzene girmeden kalp kırıklıkları dinmeden, ötekileştirilmiş hissi gitmeden yok olursa ikinci bir hayal kırıklığı olacak. Bunun sonucunda kimseye güvenememe sorunu yaşayabilir ileride.
Babasını ve annesını tacız ettım desem yerı olur. Cocuk hasta bayıldı dedıgımde babası; ananesını arayın hocam 2 covugum var hangısıne gıdeyım dedı. Ananesı 81 yasında zaten anne desenız ya tatılde ya günde. Ne dıyebılırımki adene annenle baban senı cok özlemiş ama o kadar yogun calışıyorlar ki senın için gelemeyecekler demekten bıktım.Cocugun babasiyla gorusun isterseniz belki annesinden daha vicdanli birisidir en azindan belki biraz yardimi dokunur size.
cok muhtesem bir ögretmenn oldugunu da belirtmek istiyorum ve cok iyi bir anne olacagindan hic suphem yok.
Cok haklısınız. Endişemde bu. 1hafta izin aldıgımda düşük yaptıgım için; bırakmayın benı ne zaman gelceksınız dıye arıyor.hastanede uyumadan önce adenı arayana kadar çok içine kapanmış aglamış.annesıde gıtmemiş.
Rehberlik yeterli gelmeyecek. Umurlarında degıl bana dıyorlarkı alışır hocam uzulmeyın!! Bu kadarmı??
Ben bır uzman destegı alıcam pedagog yok malesef tanıdık evlat edınme konusunda destek aldıgım bır uzman seve seve ıkgılenecek. Boyle gıderse benım okuldan ayrılışım adene yıkım olabılırzaten bulundugum okulda cok yaralı cocuk var .istanbulun cok göç almış br semtınde okulum.. bır suru hıkaye.
Rehberliğin umurunda degıl. Sıkmayın hocam canınızı bu kadar dıyerek teselli verıyor bana sag olsun. Bana evlat edınme konusunda destek aldıgım uzman yardımcı olacak. Bır pedagogla bu durumu konustum ama maliyete cok fazls oluyor. Okula gelip gozlem yapması vs . Yınede aklım aden de..Öğrencilik hayatımda da çevremde de rehberliğin faydasını gören hiç duymadım sırf merakımdan soruyorum bilen duyan varsa merakımı giderebilir mi ?
Şimdiden ufak ufak seneye gideceğinizi söyleyin bence, bu fikre alışır zamanla.
Her ne koşulda olursa olsun bir müddet hayatı zor olacak Aden in.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?