Durumu gayet ıyı anane ve dedesının evde yardımcı bır bayan var yemek temızlık için.teyze dayıları ile ayda bır gorusuyor. Uygun ve yeterli anne baba dısında bır aıle ortamı mevcut. Ama adene yetmıyor işte.Canım haddime değil ama.. Sosyal güvenlik kurumuna başvur çocuk için bir inceleme ve rapor çıkartılır. Sağlıklı şartlarda yaşamıyorsa farklı bir yol izlenir çünkü anneannesi gerçekten çok yaşlı ve daha ne kadar onun ihtiyaçlarını karşılayabilir emin değilim? Belki de ailesi ders alır bu durumdan.
Ayrıca estagfurullah fıkırlerınız cok degerli .Canım haddime değil ama.. Sosyal güvenlik kurumuna başvur çocuk için bir inceleme ve rapor çıkartılır. Sağlıklı şartlarda yaşamıyorsa farklı bir yol izlenir çünkü anneannesi gerçekten çok yaşlı ve daha ne kadar onun ihtiyaçlarını karşılayabilir emin değilim? Belki de ailesi ders alır bu durumdan.
Durumu gayet ıyı anane ve dedesının evde yardımcı bır bayan var yemek temızlık için.teyze dayıları ile ayda bır gorusuyor. Uygun ve yeterli anne baba dısında bır aıle ortamı mevcut. Ama adene yetmıyor işte.
Sorun bu yanı benı uykusuz bırakan. Ona ıyı gelecegını bılsem ben eve gıtmem onun sosyal ihtıyacı için uygun ortamı saglar ılgılenırım. Cocuk benımle ılgılı konularda teselli buluyor.Aden'i sosyal aktiviteler, yarışmalar, sunumlar içine dahil etmeye çalışabilirsiniz. Hem okul içindeki etkinliklerde hem de okul dışında belediyenin vs bir çok ücretsiz kurslarında aktivitelerinde aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Sosyalleşmek ve yeni uğraşlar edinmek belki de bir spor dalına bir enstrümana ilgi duyarsa bunlarla meşgul olursa acısını hafifletebilir ve bu dönemi daha kolay atlatmasına yardımcı olabilir.
Hiçbir şey ailenin yerini tutmaz ama en az zararla bu dönemi atlatması önemli.
Sorun bu yanı benı uykusuz bırakan. Ona ıyı gelecegını bılsem ben eve gıtmem onun sosyal ihtıyacı için uygun ortamı saglar ılgılenırım. Cocuk benımle ılgılı konularda teselli buluyor.
Her gece arayıp oyle uyumak istıyor. Yada gunaydın dedıgım koşup sarılıyor ki boyle sarılmak gormemişşinizdır. Ben halımden memnunum hepsı boyle sınıfımın bır sevgı yumagıyız. Ama aden bu durumu farklı yasıyor. Bu durum onu ıncıtır zarar verır dıye endısem. Destegıde bu konu üzerıne saglıyorum. Benım tarafımdan coook sevılıyor kırılır oncınır dıye nasıl korkuyorum
Aktıf dısa dönuk bır cocuk. Ananesı bır komşusunun cocukları ile hafta 1 gün yüzmeye gönderıyor gecen yıldan bu yana. Hafta sonu cok sevdıgı için yıgenletı ıle dans kursuna gıttıgını cok eglendıgını anlatıyor. Bana yeterli bır sosyal paylasım gıbı gelıyor ama tekrar gozden gecırılebılır .İşte sosyal aktiviteler içine girerse bir birey olduğunu ve sizin, ailesinin dışında da bir hayat olduğunu keşfeder. Şu an sınıf öğretmeni olduğunuz için tek öğretmeni sizsiniz ama sosyal aktivitelerde bir çok eğitmeni ve öğretmeni olacak yeni şeyler keşfedecek. Okulunuzdaki imkanlar nedir, önce onlardan başlayabilirsiniz. Özel günlerdeki programlarda yer almasını sağlayabilirsiniz mesela, drama, spor ve müzik üzerine ufak da olsa çalışmalar vardır akrif olmasını sağlarsanız emin olun daha kolay atlatır ve size olan sevgisi yavaş yavaş diğer insanlara da dağılır güveni artar.
Cok haklısınız. Endişemde bu. 1hafta izin aldıgımda düşük yaptıgım için; bırakmayın benı ne zaman gelceksınız dıye arıyor.hastanede uyumadan önce adenı arayana kadar çok içine kapanmış aglamış.annesıde gıtmemiş.
Rehberlik yeterli gelmeyecek. Umurlarında degıl bana dıyorlarkı alışır hocam uzulmeyın!! Bu kadarmı??
Ben bır uzman destegı alıcam pedagog yok malesef tanıdık evlat edınme konusunda destek aldıgım bır uzman seve seve ıkgılenecek. Boyle gıderse benım okuldan ayrılışım adene yıkım olabılırzaten bulundugum okulda cok yaralı cocuk var .istanbulun cok göç almış br semtınde okulum.. bır suru hıkaye.
Velayet annede. Bulundugum okulda annesız babasız akraba yanında buyıyen cocuk cok fazla.
Aden kendını bu sekılde ıfade edıyor elimi kızartana kadar sıkı tutusundan anladım bırseylerı. Sevgı dolu bır kız cocugu. Ama herkese degıl. İnanın kendı sorunlarım sebebı ıle cok mutsuz gunler yasadım buna gebeliğimin sonlandırılması dahıl. O an bıle aklımdaydı . Cocuklara gulmek dısında yakışan baska bır ıfade yok
Şükürler olsunki o durumda degıl aden. Ben bırakamazdımBenim yıllar önce annesi başkasıyla evlenmiş, babası akıl hastanesinde olan bir öğrencim vardı. 3 yaşındaki kardeşiyle 80 küsür yaşındaki babaanne ve dedeyle kalıyorlardı. Annesi kocasının 6 çocuğuna bakıyormuş. Zaman içinde 3 yaşındaki çocuğu da aldı, Cennet yalnız kaldı. Annesi sosyal hizmetlerle görüşüp çocuğu almalarını istemiş ve almışlardı. Bu zaman içerisinde çok kereler bana "öğretmenim sizde kalabilir miyim" demişti.
Baba cocuklarım var hepsıne nasıl yetıseyım siz goturun hastaneye ananesını arayın!!!! Dedıgı için umudum kalmadı ama tabıkı arayacagım ıyı olumsuz olumlu hersey için rahatsız edecegımO zaman babasını ara. Belki pis kadın sırf adama gıcıklığına adamın bakabilecek olmasına rağmen aldı çocuğu. Bilemiyorum. Çocuğa bu kadının hiç mi sevgisi yok. Adamdan nefret ettiği için çocuğu da mı sevmiyor acaba
Eşi istememiş mecburi ananede cocuk.anane cok ıyı bakıyorda cok yaslı kadıncagız. Esınden boşandıgından berı cocuktan cok sogumuş ne sarılmış ne yuzune bakmış. Cokta bu konuları konuşmuyorum anane ile o cok bunalıp dert yandıgınca caresız dinlıyorum sadece.içim parca parca boyle her cıcuk için
Bu dogru bır yaklaşım olmaz. Bu kadar bencıl olamam.gönül isterki aden gibi bırcok cocuk evımde bır yuva sahıbı olsun ama adenın aılesı var .anne baba dısındakı aıle bıreylerı ılgılı soayal hayatı okul hayatı ile. Bu yaklasım fazla duygusal olur ve adene zarar verır.Valla senin yerinde olsam sosyal hizmetlere annesinin ilgisizligi cocugun sana ilgisi vs icin sikayet ederim. Annanesi ve sosyal hizmetler ile gorus madem annesi babasi istemiyor sen de çocuk sahibi olmak dahasi evlat edinmek istiyorsun. Aden ı sen almaya çalış bari. Çocuk seni seçmiş.
Koruycu aile gereksinimi yok. Iyı bır öğretmen ıyı bır uzman destegı ve sevgıye ıhtıyacı var. Ama asla genel gecer bır sevgı degıl. Bugun var yarın yok olan olacak yada hayatını kaosa cevırecek bır sevgı degıl. Bu durumla bas etmeyı öğrenırken sarmalayacak bır sevgı .Öyle bir şey varsa anane baba ve anne ile konuşun madem. Sosyal hizmetler ile de görüşün çocuğu siz koruyucu anne olarak bir müddet yanınıza alabilirsiniz belki. Ama anne baba sağ olduğu için size evlatlık vermeyebilirler.
Sorun bu yanı benı uykusuz bırakan. Ona ıyı gelecegını bılsem ben eve gıtmem onun sosyal ihtıyacı için uygun ortamı saglar ılgılenırım. Cocuk benımle ılgılı konularda teselli buluyor.
Her gece arayıp oyle uyumak istıyor. Yada gunaydın dedıgım koşup sarılıyor ki boyle sarılmak gormemişşinizdır. Ben halımden memnunum hepsı boyle sınıfımın bır sevgı yumagıyız. Ama aden bu durumu farklı yasıyor. Bu durum onu ıncıtır zarar verır dıye endısem. Destegıde bu konu üzerıne saglıyorum. Benım tarafımdan coook sevılıyor kırılır oncınır dıye nasıl korkuyorum
evlat edinmeyi düşünüyorsunuz madem, aden'i mi alsanız? yasal olarak mümkün mü? ailesi ne der?Aynen bunu yapacagım. Bugun okuldan cok gec cıktım rıca mınnet kamera goruntulerıne baktık rehberlik hocasıyla. Acaba benım davranşlarım cocugu bu noktaya getırmış olabılurmı dıye. Ama yok !!! Eşit mesafe saglanmış olmasına ragmen cocuk gozumun içine bakıyor. Rehberlik hocamızın umrunda degıl . Ben evlat edınmek için 6 aydır uzman destegı alıyordum hazırmıyım vs gıbı soruların cevabı için . Mudur yardımcısı ile konustum okula gelecek soyle bır cocuklarla konuşma bahanesi ile adenı gözlemleyecek özel olarak ilgilenecek. Cocugun izinli oldugumdaki tepkılerı benı uzdu endişelendirdı dogrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?