Neysekı sız varsınız.Bi an yeğenimin ogretmenisiniz zannettim ablam eski kocası baskalariyla evlendi yeğenime annem bakıyor doğduğundan beri olan çocuklara oluyor gönlümden geçen ne biliyomusunuz keşke o çocuk izin olsaydı keşke benimde çocuğum olmuyo yeğenimi alıp kendim bakasım annelik edesim var ama olmuyo 9 yaşında bilinçli annesiyle konuşsa da devamlı ilgisiz bi anne hep öyleydi baba deseniz hiç aramaz sormaz hayat çok acımasız
Diliyorumki benZetmesin.zira ne gözlerımız ne bakışlarımız nede yaklasımımız benzıyor..Sizi annesine mi benzetiyor acaba?
:) nede kolay yazılıyor degılmı bunlar.Annsi vazgecmis gibi gorunuyor evlatlik alin sizde dede nene yasliymis zaten bi ayaklari cukurda anne dizisi geldi aklima ya cok duygulandm
Yok basitlikten demedim ablamn 2 oglu var bir de evlatlik almak istiyor cok normal seyler evet hepsine sahip cikamazsnz tabiki de bir baginiz var gibi cocukla ben o yuzden soledim:) nede kolay yazılıyor degılmı bunlar.
Evlatlık edının ayagı cukurda ıhtıyarların dıyorsunuz. Çözüm bu degıl keske bu olsa alsam bırsuru cocuk. Her zorlukta boyle yaranın uzerını kapatmak gdcıcı bır cozum olur.. yarayı ıyılestırmek istıyorum ben. Mevcut durumla basedebılmeli..
bu saatte aklımda hala öğrencım var. Ananesi ve dedesi ile kalıyor .anne ve babası ayrı evlilikler yapmış ,belli aralıklarla görüşüyormuş. Genel olarak ilk öğretim oldugu için öğrencilerım konusunda hassasım. Aile hayatı ,okul içi ve evdeki hallerinin haftalık raporları vs.
Yakın zamanda yasadıgım düşük nedenıyle 1hafta izin almıştım. Bahsettıgım öğrencim günlerce ağlamış evet sınıfım velilerım bır butun olduk 2yıldır ama öğrencimin adı aden . Aden sınıfta bana arada anne dıyor. Büyük büyük özlemlerle karsılıyor her gün. Tenefüsleri ya yakınımda yada benı izleyerek gecırıyor. Sürekli aramak istiyor ,uyumadan önce ,arkadasları ile sorun yasadıgında sarılıp aglamak istıyor..
bugun ananesini cagırdım durumu farkedıp etmedıgını sordum;
Yanlış anlarsınız dıye konuşamadım ama aden size cok düşkün sürekli sizin adınız evde . Annesinin yerıne koydugunu düşünüyoruz vs dedi. Bugun rehberlik ile görüştüm bu konuda bırlıkte hareket edecegız. Mınık adene bu durum zarar verır mı? Benım öğretmeni oldugumu belli zamanlar ayrıda kalacagımızı kavramalı seneye ben bu okulda ayrılacagım üzülerek bu durum yıkım yaratır mı gibi sorular var aklımda. Esit mesafede oldugum 35 öğrencimi birbirinden hiç ayırmadım . Cocugun hayatında önemli bır yer boş sanıyorum en yakın anne modeli olarak ben secıldım. O gözümün içine bakarken üzülüyorum. Mutlaka bu konuda aden için bır farkındalık oluşturacagım. Uzman destegı ve rehberlik ile. Benzer bır durumla karsılasan tanık olan varmı ??
Sorun bu yanı benı uykusuz bırakan. Ona ıyı gelecegını bılsem ben eve gıtmem onun sosyal ihtıyacı için uygun ortamı saglar ılgılenırım. Cocuk benımle ılgılı konularda teselli buluyor.
Her gece arayıp oyle uyumak istıyor. Yada gunaydın dedıgım koşup sarılıyor ki boyle sarılmak gormemişşinizdır. Ben halımden memnunum hepsı boyle sınıfımın bır sevgı yumagıyız. Ama aden bu durumu farklı yasıyor. Bu durum onu ıncıtır zarar verır dıye endısem. Destegıde bu konu üzerıne saglıyorum. Benım tarafımdan coook sevılıyor kırılır oncınır dıye nasıl korkuyorum
Ben varım ama öğretmen olarak değil Aden olarak
İlkokul öğretmenimin hayatımda başka bir yeri vardı
Annemle babamın ayrılığında ilk 8 yıl babamda kaldım ve annemi hiç görmedim
Öğretmenimle evimiz yakındı eski karton yakalıklar boynumu tahriş ettiğinde bana dantel bir yakalık almasıyla başladı her şey 1. sınıftaydım. Hasta olduğumda ilgilenir, sevdiğim bir şey pişirmişse kapıdan uğrayıp bir tabak yemek bırakır, sobamı yakardı. İçi el vermezdi evde yalnız kalmama. Hayatımda hiç kimseye, daha sonra bulup yanına gittiğim öz anneme bile öyle bir hayranlık, öyle bir bağlılık duymadım. Bizim zamanımızda öyle rehberlikler falan yoktu, mezun olup okulumun hemen yanında ki ortaokula başladığımda yıkılmıştım resmen, tenefüslerde kaçar kaçar öğretmenime giderdim, liseye başladığım yıl ayrıldı okuldan bana haber vermedi, sanırım başka bir yere tayin edildi mahalleden de taşınmıştı çünkü, vedalaşmaya gücü olmadığını düşünüyorum. Sizin gibi öğretmenler bizim gibi çocuklar için çok değerli, sanırım şu an yaşınız benden küçük ama ellerinizden öperim öğretmenim, ne yaparsanız yapın Adenin sizden soğumasının bir yolu yok şimdilik.
Bu ara çok beddua ediyorum ama bu da caresizlikten. Umarım o anne baba yasliliklarinda kimsesiz kalırlar. Bakacak bir insan bile bulamadan yalnız olurler. Umarım... Sizin gibi insanlar da olmasa umut edecek hiçbir şey kalmadı bu dünyada.
28 yaşıma kadar nefret duygusundan bihaber yaşadım. Mutlaka her kotulukte ama ile başlayan bir umut bulurdum. 30 yaşına iki ay kala artık benim bu dünyadan umudum kalmadı. Nefret ve öfke ile doluyum. Merhametsiz , vicdansız , ici kotuluk dolu tüm canlılar acı çeke çeke ölsünler istiyorum.
yeter ya içim kıyıldı ağlamaktan...
Ağlama nolur
Hayatımın en güzel anısı öğretmenim
Hiç öfke görmediğim, hep gülümseyen yüzüyle hatırladığım tek insan
Eşimle hayatıma girene kadar hiç kimseden öyle pazarlıksız bir ilgi görmedim
Sonra annemi buldum ama annem sorumluluğu çok bir kadındı, sevgisi vardı ama ağır dertleri vardı güzel günlerimiz oldu annemle ama öğretmenim benim içimde çok özel ,çok güzel bir şey, onu düşündüğüm zaman bir çakıl taşı ısınır içimde Bedri Rahmi'nin dediği gibi, gülümserim =))
Cok tesekkur ederım dilerım öğretmenlik hayatım boyunca meslegıme yakısır davranabılırım.İLERDE İNŞALLAH KIZLARIM SİZİN GİBİ ÖĞRETMEN İLE DOLU DOLU 5 YIL YAŞAR..VE DİLERİM Kİ SİZİN GİBİ ÖĞRETMENLERİN SAYISI ARTAR..
Yınede küfür hakaret etmeyelim. Dunyanın en kötu ınsanıda olsa anne bambaskadır. Bırgun anlayacaktır yanlıs yaptıgını..Ayyy ağlıcam ya...valla ağlıcam zor tutuyorum kendimi .işte olmasam ne ağlarım..o anne denen sürtüğe de beddua edıyorum en bolundan !
Herkesın yerı baska ama evlat bambaskadır. Ne bıleyım bır evladım olamadı ama öğrencılerımın sacının bır teline zarar gelse gunduzum gecem zehır oluyor kucucukler daha. Allah yuregıne merhamet versın de hatasından tez vakıt donebılsınErkek. Altı ustu bır erkek.
Insan evladına tercıh edebılır mı ya ?
Hıc anlamıyorum ınsan vıcdan azabından ölmez mi?
Bırde ustune baska cocuk edınır mı ?
Anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?