Öğrenciyiz ısınamıyoruz:(

kubradnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
321
4
48
31
Ankara
Arkadaşlar bartında üniversite okuyoruz ev tutuk ama kömür almıyoruz kışda geldi ne yapmamız gerek bilmiyoruz yardımcı olucak kurum yada bi bilginiz var mı?

Ev tuttuysanız bunları göze almanız gerekirdi.
Evin kendiliğinden ısınmayacağını da biliyordunuz değil mi?

canım bende öğrenci evindeydim,benim de doğalgazım kaloriferim yoktu
al bir ufo,yak odanda iliklerine kadar ısın.
param yok dersen taksit seçenekleri var,en olmadı iki arkadaş ortak alın,aynı odaya geçin kış bitene kadar...
madem bu yola girdin bazı şeyleri göze alacaksın,ben aylarca ketılda su ısıtıp banyo yapmıştım mesela elektrik tesisatı b.ktan bir ev tuttum diye.
Ne zaman biri şohbeni kullanırken banyodan önce çıkan ufoyu yaksa gümm diye şalter atardı,bornozlu bornozlu aşağı inip şarteli kaldırdığımı hatırlarım bir aralık gecesi...

evet bende daha geçen sene öğrenci evindeyken bir ara ısınma problemi yaşamıştım ufoya bile gerek yok aslında hele de maddi durumun pek yoksa 20-25 tlye küçük ama gayet kullanışlı elektrikli sobalar var gayet iyi ısıtıyor elektrik de çok yakmıyor onlardan almıştım bir tane hatta arkadaşım ilk başta almamıştı sonra baktı gerçekten iyi ısıtıyor o da almıştı :) araştır biraz illa ki bulursun o tarz birşey

evet bende daha geçen sene öğrenci evindeyken bir ara ısınma problemi yaşamıştım ufoya bile gerek yok aslında hele de maddi durumun pek yoksa 20-25 tlye küçük ama gayet kullanışlı elektrikli sobalar var gayet iyi ısıtıyor elektrik de çok yakmıyor onlardan almıştım bir tane hatta arkadaşım ilk başta almamıştı sonra baktı gerçekten iyi ısıtıyor o da almıştı :) araştır biraz illa ki bulursun o tarz birşey

canım marka ismi verebilir misin? bana da lazım bi tane :)

Ufo ya da Fakir'in oyle isiticilari var baya iyi.Biz evde kulanmistik ailece idare ediyordu cok soguklarda nasildir bilmiyorum.Elektrik faturaniz biraz tuzlu gelir ama yapcak bisey yok.Kolay gelsin

valla markasını hatırlamıyorum canım ama öyle bilindik bi marka değildi onu biliyorum :) o tarz başka arkadaşlarımda da vardı yani değişik markaların o tarz ürünleri çok var sanırım piyasada oyüzden kolayca bulabilirsin bende tesadüfen bulup almıştım işimi görsün diye

Canım,pturduğun ilçedeki sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına gidin,benım eşimde ist çalışıyo o kamuda onlarda veriyor çünkü.

Bizim evimizde dogalgazli ama isinmiyor gaz yetistiremiyoruz bizde gittik elektrikli soba aldik 40 tl ye cokta guzel isitiyor yani baska biseye ihtiyac duymuyorz bile. Çok pahali bisey almaniza gerekte yok.

Herkese devlet yurdu çıkmaz çıkarken bize mi sordun gibi cevaplar hiç hoş değil ki bu öğrenci arkadaşımız bana para yardımı yapın demiyor sadece nerelere başvurabiliriz diyor. İnternetten bu adresi buldum sana müsait olduğun bir vakit git umarım yardımcı olurlar .Bartın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı Kemerköprü Mh. Elmalık Sokak No:3 Bartın Valiliği Zemin Kat

Belediye ya da kaymakamlıkları araştırın kömür yardımı yapılıyor şu sıralar illerde.Öğrencisiniz zaten umarım yardım ederler.

Ev tutmak tek care miydi? Yurt mumkun degil miydi?
Bunlari soruyorum cunku normal evlere yapilan komur yardimiyla ogrenci evi kiyaslanamaz. Yurt vs varken ogrenci olarak ev tutmak lukstur. Ve birinin luks yasamasi icin hicbir kurumun yardim edecegini sanmiyorum. Oyle olsaydi butun ogrenciler eve cikar, komurunu yardimdan getirirdi.
Siz elektrikli kalorifer, ya da elektrikli battaniye gibi seylere yonelin, ya da maddi durumunuzun elverdigi yerde yasayin.

Ufo aldım bende ama tek elektrikli soba zor olur gibi sanki. Elektrikli sobalar icinde gene en iyi ufo tabi fatura daha az gelir. Elektrikli battaniye de al yatmadan önce ısıt üşüdüğünde filan da o şekilde idare edersin.

Biraz dişinizi sıkıp bir Ufo alsanız iyi olur bence. Ben geçen yıl sobalı evde koca kışı ufo ile geçirdim. Fatura biraz çok geliyor ama çok da iyi ısınıyordum.

Maddi yönden zordaysanız elektrikli sobanın şişireceği elektrik faturasıyla başa çıkamazsınız, Bartın Valiliğine gidin sosyal yardımlaşmaya kömür yardımı için başvuru yapın, bu arada da elektirkli battaniye öneririm, güzel ısıtır, hem ucuz hemde bütün gün fişte kalsa bile 1 aylık elektrik faturasına en fazla 10 lira maliyeti olur.

ben vereyim,ihlasın minik ısıtıcıları zehir gibi.Sıfırının fiyatı ne kadar bilemiyorum ama çok da dayanıklılar..

Ev tutmak tek care miydi? Yurt mumkun degil miydi?
Bunlari soruyorum cunku normal evlere yapilan komur yardimiyla ogrenci evi kiyaslanamaz. Yurt vs varken ogrenci olarak ev tutmak lukstur. Ve birinin luks yasamasi icin hicbir kurumun yardim edecegini sanmiyorum. Oyle olsaydi butun ogrenciler eve cikar, komurunu yardimdan getirirdi.
Siz elektrikli kalorifer, ya da elektrikli battaniye gibi seylere yonelin, ya da maddi durumunuzun elverdigi yerde yasayin.

sevde ablacığım,öğrenci yurtları ateşş pahası.
bundan beş sene önce 3.500e kaydolmuştum ben,bu sene öğrendim ki benim 4 kişilik odayı 4.750e vermişler.Dikkat çekerim kişi başı fiyatı bu !
Ki tek lüksü her odada wc olması olan ortalama bir yurttu.
insan ister istemez düşünüyo "ulan 4ümüz de her ay sırf yurda 350 lira veriyoz,ayda eder 1.400...Bi evin ne kadar masrafı olacak ki?Elalem bu parayla ev geçindiriyo çocuk okutuyo" diye =))
bende aynen böyle düşünüp eve çıkanlardandım,oooohhh cebim para gördü:) iki kişi çıktık bi eve ama aylık herşey dahil ev masrafım aldığım devlet kredisini geçmiyodu:32::32:
*bu arada tabii standartları biraz düşürdük,ilk sayfadaki mesajımda yakındığım üzere=) ama ne kadar ekmek o kadar köfte demişler , mutluydum valla kendi kendime yetmekten...

ben vereyim,ihlasın minik ısıtıcıları zehir gibi.Sıfırının fiyatı ne kadar bilemiyorum ama çok da dayanıklılar..

sevde ablacığım,öğrenci yurtları ateşş pahası.
bundan beş sene önce 3.500e kaydolmuştum ben,bu sene öğrendim ki benim 4 kişilik odayı 4.750e vermişler.Dikkat çekerim kişi başı fiyatı bu !
Ki tek lüksü her odada wc olması olan ortalama bir yurttu.
insan ister istemez düşünüyo "ulan 4ümüz de her ay sırf yurda 350 lira veriyoz,ayda eder 1.400...Bi evin ne kadar masrafı olacak ki?Elalem bu parayla ev geçindiriyo çocuk okutuyo" diye =))
bende aynen böyle düşünüp eve çıkanlardandım,oooohhh cebim para gördü:) iki kişi çıktık bi eve ama aylık herşey dahil ev masrafım aldığım devlet kredisini geçmiyodu:32::32:
*bu arada tabii standartları biraz düşürdük,ilk sayfadaki mesajımda yakındığım üzere=) ama ne kadar ekmek o kadar köfte demişler , mutluydum valla kendi kendime yetmekten...

Ama konu sahibi yettiremiyornuş ki yardım soracak vaziyete gelmiş. Bugün yardım, yarın yardım, nereye kadar.., Demek ki bir sakatlık var, yanlış hesap yapmışlar. Bu durumda bence durumunun yettiği bir yere çıkmalı, artık başka ev mi olur, yurt mu olur bilemem.

Back
X