Öğrenciyiz ısınamıyoruz:(

Evet özel yurtlar pahalı ama devlet yurdu 3 aylığı 300 lira belki arttırmışlardır hadi 350 diyelim.

elektrikli battaniye en güzeli iliklerine kadar ısnıyosun koltuga ser otur mis gibi

ayrıca az elektrik yakıyo

Herkese devlet yurdu çıkmaz çıkarken bize mi sordun gibi cevaplar hiç hoş değil ki bu öğrenci arkadaşımız bana para yardımı yapın demiyor sadece nerelere başvurabiliriz diyor. İnternetten bu adresi buldum sana müsait olduğun bir vakit git umarım yardımcı olurlar .Bartın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı Kemerköprü Mh. Elmalık Sokak No:3 Bartın Valiliği Zemin Kat

Çok çok teşekkür ederim en güzel cevabı sen yazmıssın malesef acemiyiz sonuçta ailemizin yanından ayrılıp ilk defa başka yabancı evde kalıyoruz ve tek başımıza geçniyoruz evet devlet yurdu çıkmadı 2 evimiz var fakat 3 kardeşiz 3müze üniversite okuyoruz gel bunu devlete anlat özel yurtlarda kötü yarıdan çoğu cemat ve kız öğrencilere bile şap atıyolar en son çağre evdi bazı arkadaşlar çok ön yarıgılı ama alıştım bu garip gelmişyor her neyse çok teşekkür ederim adresi iyi biliyorum böyle bi yer lazımdı bize Allah razı olsun :)

Ev tutmak tek care miydi? Yurt mumkun degil miydi?
Bunlari soruyorum cunku normal evlere yapilan komur yardimiyla ogrenci evi kiyaslanamaz. Yurt vs varken ogrenci olarak ev tutmak lukstur. Ve birinin luks yasamasi icin hicbir kurumun yardim edecegini sanmiyorum. Oyle olsaydi butun ogrenciler eve cikar, komurunu yardimdan getirirdi.
Siz elektrikli kalorifer, ya da elektrikli battaniye gibi seylere yonelin, ya da maddi durumunuzun elverdigi yerde yasayin.

Evet tek çağre buydu devlet yurdu çok küçük yeni açılan bi üniversite olduğu için hangi birimiz devlet yurdunda kalcaz mesela atıuorum 15bin öğrenci varsa 2bin kişilik yurt var özel yurtlar 500den başlıyor ve hepsi cemate bağlı yemeklere şap atıyolar biz iyi kötü 300 ev tutuk ısıma sorunu harıc gayet iyiz ama karısılıyamıyoruz neden 3 kardeşiz üçümüzde üniversite okuyoruz başka sehirlerde ee devlet ne burs veriyor ne yurt bizde bi şekilde fikir almaya calısıyoruz.

Eve soğuk girebilecek yerlere nalburdan naylon alarak oraları komple kapatabilirsiniz mesela balkon kapılarını, ayrıca kapı ve cam kenarlarına sünger çekerek evin içine soğuk hava girmesini de engelleyebilirsiniz.

Ah be arkadaşım hiç bi şekilde yurtta kalma olanağın yok muydu ? Ben yurtta kalıyorum ben de sıcaktan ölücem, sauna gibi burası sonuna kadar açıyolar kaloriferleri. Uygun fiyata özel yurtlar da oluyor- 300-400 tl civarı, arkadaşım kalıyor ordan biliyorum. Evin masrafı biter mi? Elektrği, suyu,doğalgazı,yemeği bilmem ne.. Bunlara vereceğiniz para az mı? Keske yurt düsünseydin..

Devlet yurdumu bartında 25bin öğrenci varsa 5bin kişilık yurt yapmıslar sence hangimiz sığcaz :D

Canım benim benim okuduğum okul 32bin kişilikti
yurt da 2bin kişilik. bunun 500 kapasitesi erkek öğrencinindi.
Yani 1500ü kızlarındı.
ben de o devlet yurdunda kaldım. Sığdırma işlemini yetkililer yapıyor siz değil. Bir odada 2000 kişi değildik elbette 6 kişiydik.
Yurt çıkmayan arkadaşlarımız vardı onlar da çıkana kadar misafir öğrenci oldular yurtta ve aylık 300e falan geliyordu masrafları..
Bir süre sonra onlara da yurt çıktı asil olarak devam ettiler.
Bu tür şeylerden anlamayan insan değilim yaşadım da söylüyorum.
Yine sen bilirsin sefası da cefası da sana ait.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu arada şap ne alaka ? Niye böyle bişey yapsınlar ? Saçmalamayın Allah aşkına..

Sanırım siz 3 kardeş ev tutunca daha ucuza geleceğini düşündünüz ama değil.
Mesela 3 arkadaş ev tutsaydınız o 3 kişi her ay bir miktar para koyardı, o toplanan parayla masraflar rahat halledilirdi.
Ama bu şekilde o farklı 3 arkadaştan çıkacak paranın hepsi, tek başına babanızdan çıkmış oluyor.
Sizin kişisel masraflarınız haricinde o da.
Devlette misafir öğrenci olarak bir müddet bekleseydiniz yurtta çıkardı. Daha rahat ederdiniz.
Şap yüzünden ayrı eve çıkmak garip oluyor bu durumda ama biz de fikrimizi söylüyoruz bunları yaşadık:34:
İstemişsiniz çıkmışsınız ve bazı şeyleri göze almanız gerek. Seçim sizin.

Son düzenleme:
Sorun evde kalmak ya da yurtta kalmak değil bence. Ev bulunurken ısınma olayı düşünülmemiş anladıgım kadarıyla. Güney cephesine bakan, köşe olmayan, ara kat bir daire bakmalıydınız belki de.

Yurtta kalmak ev kadar rahat olmaz haklısınız. Ev çok daha konforlu canın istediği zaman yersin içersin arkadaşın gelir gider. Şap kısmını abartmışsın bence ama. Hepimiz yurtlarda kaldık ben şap etkisi göremedim. Erkek arkadaşım da yurtta kalıyordu üniversitedeyken. Cinsel hayatımızda sorun yaşamadık yani :D

Son düzenleme:
Ah be arkadaşım hiç bi şekilde yurtta kalma olanağın yok muydu ? Ben yurtta kalıyorum ben de sıcaktan ölücem, sauna gibi burası sonuna kadar açıyolar kaloriferleri. Uygun fiyata özel yurtlar da oluyor- 300-400 tl civarı, arkadaşım kalıyor ordan biliyorum. Evin masrafı biter mi? Elektrği, suyu,doğalgazı,yemeği bilmem ne.. Bunlara vereceğiniz para az mı? Keske yurt düsünseydin..
yurtlar pahalı biraz ya 500 fln o yüzden tutmadık ben 150 kıra 30 elektrık 25 su 50 yakında yemeklere veriyorum o kadar..

Canım sıcak su torbaları alın küçük ve büyük boy olanından.. küçükler ellere, büyükler ayaklara :D O torbalar ünv. okurken kurtarıcımdı.. Herzaman ayaklarımın yanındaydı.. Zaten ayaklar, eller ısındı mı bütün vücut bir süre sonra sıcak olmaya başlıyor..

Polar tarzı kıyafetler al kendine.. kat kat çorap giy, çorabın üstüne patik.. Çorabını pantolonlarının paçasının içine çek ozaman hava almıyor bacaklar üşümüyorsun doğal olarak..

Battaniye, yorgan herzaman oturduğunuz yerde olsun.. daima o battaniye, yorganın altında olun :D

Sıcak sıcak içecekler tüketin.. Salep, çay, kahve, süt,...

Ev arkadaşlarınla gün boyu nerde vakit geçiriyorsanız orayı elektrikli ya da tüplü her neyle ısıtacaksanız bir süre ısıtın ve gün boyu orda vakit geçirin.. En küçük oda da oturun orayı sıcak tutmak daha kolaydır.. kapıların, pencerelerinin kenarlarını iyi kontrol edin hava almasın.. Eğer alıyorlarsa macunla pencelerinin kenarlarını kaplayın.. kapı altlarına kapı süngerleri var hava geçirmeyen onlardan kullanın..

Önemsiz gibi görünen bilgiler ama iyi iş görür bu yazdıklarım.. Kendi öğrencilik yıllarımdan tecrübeyle sabitttir.. :34:

canım bulunduğunuz belediyeye gidin konuşun o olmadı hocalarınıza söyleyin elbet bir el atan olur, akademisyenler tonla maaş alıyor bir iki ay kömürünüz alsalar batmazlar heralde, elektrikli battaniye alın çok ucuz, kömür yoksa odunla idare etmeye çalışın odunu etraftanda bulabilirsiniz biraz gözünüzü açın güle oynaya toplayın

Sorun evde kalmak ya da yurtta kalmak değil bence. Ev bulunurken ısınma olayı düşünülmemiş anladıgım kadarıyla. Güney cephesine bakan, köşe olmayan, ara kat bir daire bakmalıydınız belki de.

Yurtta kalmak ev kadar rahat olmaz haklısınız. Ev çok daha konforlu canın istediği zaman yersin içersin arkadaşın gelir gider. Şap kısmını abartmışsın bence ama. Hepimiz yurtlarda kaldık ben şap etkisi göremedim. Erkek arkadaşım da yurtta kalıyordu üniversitedeyken. Cinsel hayatımızda sorun yaşamadık yani :D

Vallaha şap var şaka maka diyorum ya gittik yemekten aldık araştırdık gerçekten var elimizde rapor bile var :D cemaat böyle ya mesela yurtdun sahibi dışardan yer öğrencılerın yediği yemegı yemez..

Back
X