öğrenim kredi borcumu devlet vergi dairesine yönlendirmiş icralıkmıyım şimdi :(((((

idealist_m35

aynı ben..
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
466
1
96
38
İzmir
ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı 2007de mezun oldum ve 3000 liralık borcumu ödeyemedim bugün son taksitin son günüydü baba sorumsuzun teki işsizim ve borcuma bugün baktığımda bi vergi dairesine yönledirmiş şimdi haciz mi gelicek eve ben ne yapıcam arkdşlar bi akıl verin :((((

zaten krediyi alırken imzaladığın sözleşmede bunlar yazıyor. mezun olduktan 2 sene sonra kredi taksitlendirilir eğer taksitleri zamanında ödemezseniz beyaz eşya endeksi faiz yersiniz. ve direk olarak vergi dairesine yönlendirilir. bu sözleşmede var. 3 er aylık periyotlarda ödemeniz gerekiyordu. ben katkı kredisi almıştım ve taksitlerimi hiç atlamadım. ödemen çok doğru olurdu. bence vergi dairesine git bir danış derim yoksa çok büyük meblağlar ödeyeblirsin. devlet maaşa zam yaparken çok düşünür ama borcunu alırken hiç acımaz kuruş bile kalsa ister

Eve haciz gelmez canım çünkü ev senin değil, eşyalar senin değil. Bu tür durumlarda eğer borçlunun el koyulacak bir eşyası/mülkü yoksa hapis cezası var diye biliyorum ben. Bence de en kısa zamanda devlet dairesiyle irtibata geç

İşte bu yüzden öğrenim kredisi çıktığı halde almadım...
Bence git biran önce danış yoksa daha kötü sonuçlar doğabilir...

ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı 2007de mezun oldum ve 3000 liralık borcumu ödeyemedim bugün son taksitin son günüydü baba sorumsuzun teki işsizim ve borcuma bugün baktığımda bi vergi dairesine yönledirmiş şimdi haciz mi gelicek eve ben ne yapıcam arkdşlar bi akıl verin :((((

ben öğrenim ve katkı kredi borcumun tamamını zamanında ödedim.Bazı arkadaşlarım var ki 2003-2004-2005 mezunları hala ödemediler hatta ödemeyi de düşünmüyorlar.Onları ne arayan oldu ne soran devlet kime neye göre muamele ediyor anlamış değilim. Ben haciz geleceğini sanmıyorum bu işin peşine pek düşüldüğünü sanmıyorum

Sakin ol. Ne ağlaması..
Biliyorsun seçim nedeniyle devlet borç yapılandırmasına girdi geçen ay.
Ama henüz resmi gazetede vs yayınlanmadı borçların faizleri düşecek o şekilde yeni ödeme planı yapılacak.
o sana gönderilen benim tanıdığım en az 20 kişiye gönderilmiş.
kredi kurumunu aradılar asla ödeme yapmayın ,faiz indirimini bekleyin o uyarıyıdda dikkate almayın demişler.
Sakin ol içini rahatlatmak istersen merkezi ara sana da aynı şeyleri söylesinler.

Sakin ol. Ne ağlaması..
Ama henüz resmi gazetede vs yayınlanmadı borçların faizleri düşecek o şekilde yeni ödeme planı yapılacak.
kredi kurumunu aradılar asla ödeme yapmayın ,faiz indirimini bekleyin o uyarıyıdda dikkate almayın demişler.
Sakin ol içini rahatlatmak istersen merkezi ara sana da aynı şeyleri söylesinler.

derinss aa gerçekten mi canım
Benim de durum arkadaşınkinden çok farklı değil, ufaktan ödemeye başlayacaktım ben de önümüzdeki ay, bekleyin mi demişler, bu çok iyi olur ya :52:

Vakit kaybetmeden vergi dairesine git ve durumunu anlat.
Arkadaşımın da borcu vergi dairesine iletilmişti. Dairedeki memurlar taksit taksit borcunu yatır hemen işleme koymuyoruz öğrenim ve katkı kredisi borçlarını demişti.

derinss aa gerçekten mi canım
Benim de durum arkadaşınkinden çok farklı değil, ufaktan ödemeye başlayacaktım ben de önümüzdeki ay, bekleyin mi demişler, bu çok iyi olur ya :52:

Evet canım sadece kredi borçları da değil galiba trafik borçları vergi borçları diğer borçlar hepsinde indirime gidildi.Seçim olacak ya genelde böyle yapılır zaten.
Ödeme yapma ama yine de ara benim anlattığımdan bahset ki zaten onlar bizden daha iyi biliyorlar.

Öğrenim kredisi affı 1 milyon kişiyi sevindirecek | Ekonomi Haberleri - Ekoayrıntı.com / Finans, İş Dünyası, Sektörel Haberler, KOBİ'ler, Şirketler

Evet canım sadece kredi borçları da değil galiba trafik borçları vergi borçları diğer borçlar hepsinde indirime gidildi.Seçim olacak ya genelde böyle yapılır zaten.
Ödeme yapma ama yine de ara benim anlattığımdan bahset ki zaten onlar bizden daha iyi biliyorlar.

Öğrenim kredisi affı 1 milyon kişiyi sevindirecek | Ekonomi Haberleri - Ekoayrıntı.com / Finans, İş Dünyası, Sektörel Haberler, KOBİ'ler, Şirketler

Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim canım :38:
İçime su serptin :16:

eskiden öğrenim kredisi borçları pek aranıp sorulmuyordu ama artık soruluyor hatta iş bulması bile beklenmeden isteniyor. ben öğrenim kredisi almıştım mezun olduktan yaklaşık 2 yıl sonra kağıt gelde ödeme planıyla birlikte. 3 ayda bir ödedim parayı. sonuçta adı üstünde kredi. geri ödemeyi taahhüt ederk alıyorsun bunu.

öğrenciyken gerçekten işe yarayan bir şey. haliyle geri ödemesini yapacağız ki başka öğrencilere de bu kredi açılabilsin.

Sakin ol. Ne ağlaması..

Tşk ederim bende bu yapılandırmaya girmedim mi acaba dedim böyle de bi yazı görünce de şok oldum.Şu an ödeyebilcek durumum yok zaten olsaydı şu zamana kadar zaten de ödemem gerektiğini biliyorum bazı arkadaşlar yazmış ya alırken biliyosunuz kredi olduğunu geri ödemeniz gerektiğini diye.Çalışabilen zaten ödeyebiliyo 3 senedir doğru düzgün bi iş bulamadım ki ödeyebileyim ailemde benim üzerime attı yükü.Beni ancak gerçekten zor durumda olabilenler anlarlar hergece bu borç yüzünde uykularım kaçıyor.:(

Eve haciz gelmez canım çünkü ev senin değil, eşyalar senin değil. Bu tür durumlarda eğer borçlunun el koyulacak bir eşyası/mülkü yoksa hapis cezası var diye biliyorum ben. Bence de en kısa zamanda devlet dairesiyle irtibata geç

hiç bişeyim yok gelsin devlet canımı alsın artık napıyım.iş bulurken adaletlimi ki bu devlet aynı okuldan mezun arkadaşlarım nerelerde çalışıyo bense hala sürünüyorum.hapis cezası varsa da paşa paşa yatarım herhalde güleyim mi ağlayayım mı halime bilemedim.

Tşk ederim bende bu yapılandırmaya girmedim mi acaba dedim böyle de bi yazı görünce de şok oldum.Şu an ödeyebilcek durumum yok zaten olsaydı şu zamana kadar zaten de ödemem gerektiğini biliyorum bazı arkadaşlar yazmış ya alırken biliyosunuz kredi olduğunu geri ödemeniz gerektiğini diye.Çalışabilen zaten ödeyebiliyo 3 senedir doğru düzgün bi iş bulamadım ki ödeyebileyim ailemde benim üzerime attı yükü.Beni ancak gerçekten zor durumda olabilenler anlarlar hergece bu borç yüzünde uykularım kaçıyor.:(

Özellikle başvurmana vs gerek yok zaten borçlu olduğun için aynı muameleyi göreceksin.
sen sadece haberler veya netten takip et onaylanınca ödeme planı yaparsın kyk ile ..
üzülme ben ağlama çok üzüldüm.bu ülke böyle sanki devlet alıyorda girmiyor millet borcunuda ödemiyor

ödeme planındaki zaman dolduğu zaman geliyor o vergi idaresine bildirildi yazısı..bana da gelmişti.bu bir bildirim korkacak bir şey yok ki..ben gene yavaş yavaş ödemeye devam ettim..hiç bir taksidi tam anlamıyla ödeyemedim ama öyle öyle elime geçtikçe yatırdım ve bitirdim.bitirdiğim zaman makbuzlarımla gittim vergi idaresine bildirdim..kayıtlarda da borcum kapandı..o yazıyla bildirim gelmese bile eline zaten,bu borcu alan herkesin ödeme zamanı başladığında vergi idarelerine bildiriliyor herkesin ki..bir gün mutlaka herkesin karşısına çıkıyor borçlar.. :31:

kızlar benim bildiğim taksitler yeniden yapılandırıldı.borç süresi uzatıp taksitler azaltıldı.yani ben 2008 mezunuyum benimde yeni başladı ödemem hatta bugün gittim yatırdım 2 gün önce haberim oldu başladığından.katkı kredisi almıştım ben sadece. 3 ayda bir 67 lira falan ödeyeceğim.ama görümcem 2009 mezunu onunkide başlamış benimle birlikte şaşırdık bizde ama onun okul 5 yıldı iki krediyide aldı 590 falan ödeyecek.
benim borç daha çabuk bitecekken taksit sürelerini uzatmışlar 2014te bitecekmiş ama ödediğimiz miktar aya göre azaldı yani.sen yinede bir araştır canım.benimkinin yarın son günüydü çünkü ve yeni başladım ödemeye.

devlet kime neye göre işlem yapıo anlamıyorum bn
bnm kuzenn var o 2005 mezunu ve hiç öyle icar falan durumları olmadı sadece ödemesi için uyarı geldi
2 milyar maaşla işe grdi 8 -9 ay çalıştı
şimdi askere gtmk zorunda kaldı dönünce işe devam edicek o zman öderm diyo hiç kasmıyo kndini
5 yıl olmuş düşün artık
sen boşuna endişelenme üzerinde ev arsa eşya var mı yoksa boşver icra falan gelemez
ama bir an önce ödemeye çalış
devlete borcun varsa yandın 1 milyon borcun olsa bile 1 milyar masraf eder alır senden

kızlar benim bildiğim taksitler yeniden yapılandırıldı.borç süresi uzatıp taksitler azaltıldı.yani ben 2008 mezunuyum benimde yeni başladı ödemem hatta bugün gittim yatırdım 2 gün önce haberim oldu başladığından.katkı kredisi almıştım ben sadece. 3 ayda bir 67 lira falan ödeyeceğim.ama görümcem 2009 mezunu onunkide başlamış benimle birlikte şaşırdık bizde ama onun okul 5 yıldı iki krediyide aldı 590 falan ödeyecek.
benim borç daha çabuk bitecekken taksit sürelerini uzatmışlar 2014te bitecekmiş ama ödediğimiz miktar aya göre azaldı yani.sen yinede bir araştır canım.benimkinin yarın son günüydü çünkü ve yeni başladım ödemeye.

Benim yapılandırılmamış ben anlamadım valla kafam karıştı yarın arıcam kyk nu bu nasıl iş anlmadım benim taksitlerimin dün son günüydü baktığımda vergi dairesine yönlendirilmiş.bazı arkdşlarım benimle mezun olanlar ödeyemedikleri için onların borcu da vergi dairesine yönlendirmişler.:(((bir yasa çıkıcak sanırım onu bekliyorum bende yapılandırmayla ilgili:((

devlet kime neye göre işlem yapıo anlamıyorum bn
bnm kuzenn var o 2005 mezunu ve hiç öyle icar falan durumları olmadı sadece ödemesi için uyarı geldi
2 milyar maaşla işe grdi 8 -9 ay çalıştı
şimdi askere gtmk zorunda kaldı dönünce işe devam edicek o zman öderm diyo hiç kasmıyo kndini
5 yıl olmuş düşün artık
sen boşuna endişelenme üzerinde ev arsa eşya var mı yoksa boşver icra falan gelemez
ama bir an önce ödemeye çalış
devlete borcun varsa yandın 1 milyon borcun olsa bile 1 milyar masraf eder alır senden

hiç bişey yok üzerime aileminde dahil bi kuru emekli maaşından başka hiç bişeyimiz yok :( ödemeyen çok bana da çok söylendi ödeme boşver die ama doğru düzgün biş bulursam ödicektim ben ama olmadı 3 senedir nasip olmadı borçda faize bindi şimdi vergi dairesinde :((

var ya sen bak boşuna bunu dert edip tatlı canın sıkma
Allah büyük elbet bi kapı açılır sıkıntından kurtulursun
haciz gelmez ben öğrenci kredisinden dolayı haciz gelen duymadım hiç
bir an önce bu sıkıntıyı atlatırsın inşallah

Back
X